Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylen venäjänkieliset ohjelmat

Venäjänkielinen A- studio YLE:llä

Eilen sattumalta törmäsin venäjänkielellä toteutettuun A- studioon. Se koukutti ja jäin katsomaan koko ohjelman loppuun. Tämä keskusteluohjelma näyttää herättäneen kovasti reaktioita blogistien keskuudessa. Mielipiteet näyttävät olevan joko jyrkästi puolesta tai jyrkästi vastaan.

Minä koin ohjelman positiivisena. Siinä venäjänkieliset keskustelijat ottivat vapaasti kantaa monenlaisiin kipeisiin puheenaiheena oleviin Venäjää koskeviin asioihin. Minusta keskustelu oli hyvin juonnettu ja osaanottajat esiintyivät hyvin ja he olivat miellyttäviä.

Putin sai Ukrainan selkkauksen Gorbatshovin ja Jeltsinin perintönä

Kun kirjoitan tätä tekstiä, Vladimir Putin on ollut näkymättömissä muutaman päivän. Saapa nähdä,  mikä tässäkin on faktaa ja mikä fiktiota. Joka tapauksessa elämme 30 vuotta sitten valtaan eli Neuvostoliiton kommunistipuolueen pääsihteeriksi nousseen Mihail Gorbatshovin toiminnan jälkimainingeissa.

   Oli hämmästyttävää, miten helposti ja rauhanomaisesti Berliinin muuri murtui marraskuussa 1989. Gorbatshov luopui pian Varsovan liiton maiden valvonnasta, mikä johti Saksan yhdistymiseen. Gorbatshovin aikana myös Suomen asema helpottui oleellisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä