Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Kaikki blogit puheenaiheesta Toksinen maskuliinisuus

Oulun toksiset miesoletetut

Myös suomalaisessa mediassa esiintyvät, valitettavasti, yhä useammin termit miesoletettu tai naisoletettu (itse kuulin sen viimeksi eilen iltapäivällä, kun yle radio ykkösen kulttuuritoimittaja katsoi sen käyttämisen arvoiseksi). Alunperin nämä oudot ilmaisut ovat peräisin trans-aktivistien anglosaksisista kirjoituksista ja niiden käyttäjä haluaa korostaa avarakatseisuuttaan ja suvaitsevaisuuttaan.

Toksinen maskuliinisuus - mitä se on?

Toksinen maskuliinisuus (toxic masculinity) termillä viitataan miesvallan vahingollisiin ilmentymiin, jotka koskettavat kaikkia myrkytysalueella olevia. Valtakunnallisen elokuvakasvatusyhdistys Koulukinon verkkosivuilla toksisen maskuliinisuuden kaikenkattava turmiollisuus on tuotu varsin kattavasti ja kouriintuntuvasti esille :

 

Äijämölähtely pois itsenäisyyspäivän vietosta!

Itsenäisyyspäivänviettomme koko kuva? Joku äijä komentaa mölinä-äänellä nuorille partiolaisille "NOSTA --- LIPPU!" Sitten (ainakin radiosta kuultuna) luokattoman huonosti veisaava eläkeukkojen kuoro möläyttää Kilpisen ja Koskenniemen Lippulaulun. 

Perussuomalaiset - miesten puolella feminismiä vastaan?

Perussuomalaiset on populistisena puolueena erikoistunut keinotekoisten vastakkainasettelujen luomiseen: aluksi kansan syviä rivejä vastaan hyökkäsi EU, sitten monikulttuurisuus ja islam, hiljattain Soinin lanseeraama punavihreä "fillarikommunismi" ja viimeisimpänä pintaan pulpahtaneena kipukohtana feminismi. Järjestyksestä voi toki olla monta montaa mieltä, mutta kaava on selvä

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä