Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote - ja maakuntauudistus

Onko pääministeri Juha Sipilä alkavan viikon ministeri

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan piti antaa huomenna maanantaina  tai  alkavalla viikolla toinen lausunto sote -lakipaketista (ks. esityslistan kohta 4.). Samalla käytännössä ratkennee, ehtiikö tämä eduskunta saada valmiiksi koko sote -lakipaketin.

Mutta onko se julkistettava lausunto uutisena jo vanha, kun lehdistä voidaan lukea lausunnon sisältöä jo etukäteen.

Perustuslakivaliokunta vaikean tehtävän edessä sote –valiokunnan mietinnöstä

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontui eilen lomatauon jälkeen riitaisena äänestämään työnsä jatkamisesta. Valiokunta jatkaa  sote –lakipaketin mietinnön valmistelua seuraavan kerran 03.09.2018.

****

Sote- ja maakuntauudistus on iso farssi

Hallituksen sote-ja maakunta uudistukselle sataa kritiikkiä jopa hallituksen omien kansanedustajien parista. Myös lähes kolme viidestä suomalaisesta haluaisi keskeyttää sote-uudistuksen valmistelun.

Maakunta- ja sote-uudistus on vietävä maaliin

Maakunta- ja sote-uudistuksen toteuttamisessa saavutettiin eilen taas "välirauha", kun hallituksen saavuttama kompromissiesitys päätettiin lähettää lausunnoille. Jokainen ymmärtää, että on kansakunnan etu viedä pitkään valmisteltu esitys maaliin. Jos epäonnistumme tämän kanssa, palaamme jälleen kerran lähtöruutuun. Maakunnissa on jo täysi vauhti ja valmistelu päällä, joten uudistuksen kaatuminen olisi katastrofi.

Sote- ja maakuntauudistus näyttää siirtyvän vuodella ehkä kahdella eteenpäin

 

Pääministeri Juha Sipilä sanoi eilen  ensi viikolla selviävän, milloin pidetään maakuntavaalit ja milloin sote -uudistuksen eri osat astuvat voimaan.

Sekä pääministeri Juha Sipilä että valtiovarainministeri Petteri Orpo totesivat eilen,  että maakuntauudistus ja sote -uudistuksen valinnanvapaus ovat kokonaisuus, joita ei eroteta toisistaan. Siinä oli selvä vastaus niille epäilijöille, että maakuntauudistus irrotettaisiin sote- sekä valinnanvapauslakiesityksistä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä