Teemu Hiilinen - Teemu tarttuu toimeen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 49 s sitten

ManU:lta surkea esitys – Jose Mourinhon lähtölaskenta kiihtyy

2 tuntia 18 min ago

Manchester Unitedin kehno alkukausi sai jatkoa tiistaina Mestareiden liigassa. Joukkue hävisi kehnolla peliesityksellä Old Traffordilla Juventukselle 0-1.

Cristiano Ronaldon tähdittämä Juventus dominoi ensimmäisellä puoliajalla täysin. Paulo Dybala teki ansaitun johtomaalin 17. minuutilla.

Toisella puoliajalla peli oli tasaisempi, mutta ManU:lla oli vain yksi maalipaikka. Joukkueiden pelaajaluetteloita katsellessa on hämmästyttävää, kuinka paljon parempi joukkue Juventus Old Traffordin ottelussa oli.

HIFK:n päävalmentaja vaihtuu 2019 – uudella valmentajalla värikäskin historia

23.10.2018 20:42

HIFK yllätti tiistaina tiedottamalla joukkueen tulevasta päävalmentajasta. Ari-Pekka Selin väistyy tämän kauden jälkeen ja hänen paikansa ottaa nykyinen kakkosvalmentaja Jarno Pikkarainen.

Valinta yllätti monet, mutta ratkaisu oli looginen. HIFK:n kakkosvalmentajana Pikkarainen on kerännyt arvokasta kokemusta ja on valmis seuraavaan askeleeseen.

EU-komissiolta ennennäkemätön teko: Hylkäsi Italian budjetin

23.10.2018 18:46

Euroopan komissio hylkää Italian budjetin. Komissio tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä.

Komissio ei ole tyytyväinen Italialta saamaansa vastaukseen ensi vuoden budjetista ja pyytää virallisesti Italian hallitusta korjaamaan budjettiaan.

Kyse on ennennäkemättömästä toimesta. Tämä on ensimmäinen kerta EU:n historiassa, että komissio pyytää korjausta kansalliseen budjettiin. Komissiolla on ollut mandaatti asiassa vuodesta 2013.

PAM: Lakkoja tulee – ”Koskee 50 000 työntekijää”

23.10.2018 18:20

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus on päättänyt tänään uusista poliittisista lakoista, PAM tiedottaa. PAMin mukaan lakkojen piirissä on lähes 50 000 työntekijää ja ne jakaantuvat tuleville viikoille.

”Me olemme päättäneet usealle tulevalle viikolle toimenpiteitä kullekin, ensi viikosta lähtien. Yhteensä yli 50 000 ihmistä tulee olemaan näiden toimenpiteiden parissa”, sanoi PAMin puheenjohtaja Ann Selin tänään Kesärannassa.

Selin puhui medialle tavattuaan pääministeri Juha Sipilän (kesk) Kesärannassa. Yle näytti Selinin kommentit lähetyksenä Yle Areenassa.

Vihreät: Lentovero Suomeen

23.10.2018 18:04

Vihreät listaa tänään julkistetussa vaihtoehtobudjetissaan toimia, joilla puolue torjuisi ilmastonmuutosta. Toinen painopiste vihreiden varjobudjetissa on koulutus.

Kansanedustaja hämmästyi: ”Opettajia kiellettiin jakamasta ruokaa lapsille – tätä on vaikea hyväksyä”

23.10.2018 17:25

Entinen opettaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok) ihmettelee opettajien ammattiliiton OAJ:n toimintaa työtaisteluiden yhteydessä. Heinonen kysyy, miksi OAJ ylipäänsä on mukana työtaistelutoimissa, joita useat ammattiliitot ovat aloittaneet vastalauseena hallituksen aikeille helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

Yle: Irtisanomislakikiistan ratkaisuehdotus ei riitä Sipilälle

23.10.2018 17:01

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi tänään eduskunnassa, että julkisuudessa esillä ollut vaihtoehto niin sanotulle irtisanomislaille ei ole riittävä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset.

Ministeri Niinistö iloitsee – Suomen ”kauhumiinalle” 600 000 euroa rahaa

23.10.2018 16:44

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) iloitsee siitä, että hallitus on päättänyt myöntää lisäbudjetissaan yhteensä 7,6 miljoonaa euroa puolustusmateriaalihankintoihin.

”Summasta 7 miljoonaa menee koulutuksen ja valmiuden kannalta tärkeisiin sekä ajankohtaisiin hankintoihin, muun muassa ampumatarvikkeisiin ja räjähteisiin. Ne hankitaan nopealla aikataululla”, Niinistö kirjoittaa blogissaan.

Lisäksi 600 000 euroa on myönnetty Suomen kehittelemälle ”miinakauhulle”.

Nuori suomalaisyllättäjä kelpasi Calgary Flamesiin: "Onneksi olkoon, jäät tänne"

23.10.2018 15:09

Nuori jääkiekkoilija Juuso Välimäki kuuluu tuoreen NHL-kauden iloisiin suomalaisyllätyksiin. Puolustaja Välimäki, 20, raivasi paikan Calgary Flamesin miehistöön. Hän aikoo paikan myös pitää.

Välimäki kulkee kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan Olli Määtän polkua. NHL-tie on auki, vaikka kotoisen Liigan ottelutilastossa on pyöreä nolla. Ura Pohjois-Amerikassa on rakennettu paikallisen junioriliigan kautta.

Ministeri Lintilä: ”Merkittävä piristysruiske yritysrahoitukseen – vipuvaikutus on 10-kertainen”

23.10.2018 13:34

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja työministeri Jari Lindström (sin) kertovat tiedotteessaan hallituksen lisätalousarvioesityksen panostuksista yritysten kasvuun.

Hallitus päätti lisätalousarvioneuvotteluissa lisätä pienten ja keskisuurten yritysten pk-yritysaloiteohjelman laajentamiseen 35 miljoonaa euroa. Lisäyksen jälkeen takausohjelman rahoitus on kokonaisuudessaan 75 miljoonaa euroa. Ohjelma on osa Suomen ja Euroopan komission kumppanuussopimusta.

Näillä aloilla paha työvoimapula – Hallitus satsaa 40 miljoonaa työttömien kouluttamiseen

23.10.2018 13:12

”Tänään on päätetty isosta satsauksesta työttömien lisäkouluttamiseen”, sinisten kansanedustaja ja eduskunnan työelämä- ja tasa-arvo valiokunnan jäsen Reijo Hongisto iloitsee tiedotteessa.

Hallitus ehdotti tänään lisäbudjetissaan 40 miljoonan euron satsausta muuntokoulutukseen.

Turkin presidentiltä raju syytös Saudi-Arabialle: Konsulaatissa tapahtui julma murha – Kenen käskystä 15 hengen saudiryhmä tuli Turkkiin?

23.10.2018 12:51

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan turkkilaisviranomaisten keräämät todisteet viittaavat siihen, että saudiarabialainen toimittaja Ja­mal Khas­hog­gi joutui suunnitelmallisen ja julman murhan uhriksi Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

Ponsse KL:lle: ”Lakkoase on tosi raju – tämä on maksanut meille jo miljoonatolkulla”

23.10.2018 12:42

Metsäkonevalmistaja Ponsse kertoi osavuosikatsauksessa tiistaina, että työmarkkinatilanne Suomessa voi vaikuttaa toimitettavien koneiden määrään ja yhtiön kannattavuuteen. Kolmannella kvartaalilla Ponssen liikevaihto laski ja liiketulos heikkeni.

Stubbilta matto alta – Essayah: ”Tuemme Weberiä”

23.10.2018 12:17

Suomalaiset kristillisdemokraatit lähtevät Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokasäänestyksessä saksalaisen Manfred Weberin taakse. Puolue ei siis äänestä kotimaisen vaihtoehdon, kokoomuksen Alexander Stubbin puolesta.

”Tuemme Weberiä EPP:n spitzenkandidatiksi (kärkiehdokkaaksi). Ryhmämme katsoo asiaa kristillisdemokraattiselta arvopohjalta”, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo Uudelle Suomelle.

VR: Lakko sulkee suuren määrän asemarakennuksia Suomessa – vain nämä 14 pysyvät auki

23.10.2018 12:15

Suuri määrä asemarakennuksista sulkeutuu Suomessa vartiointialan lakon ajaksi, VR tiedottaa.

PAM:n ilmoittama vartiointialan valtakunnallinen lakko alkaa keskiviikkona puoliltaöin ja päättyy perjantaina samaan aikaan.

”Lakko vaikuttaa asemarakennusten aukioloihin ympäri Suomea ja osa asemarakennuksista pysyy kiinni lakon aikana. Asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti”, VR tiedottaa.

VR:n mukaan lakon aikana seuraavat listan asemat ”pyritään pitämään auki, mutta aukioloajoissa saattaa olla poikkeuksia”:

Kansanedustaja: Poliittisten lakkojen verotuki poistettava

23.10.2018 11:18

Keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä haluaa poistaa ammattiliittojen maksamien lakkoavustusten osittaisen verovapauden silloin, kun lakko on poliittinen eikä suoraan työehtoihin liittyvä.

Työllisiä enemmän ja työttömiä vähemmän – mutta hallituksen oma tavoite ei täyttynyt vieläkään

23.10.2018 09:11

Suomen työllisyysaste oli syyskuussa 71,7 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen julkistama työvoimatutkimus. Työttömien määrä on laskenut ja työllisten määrä noussut vuoden takaisesta.

Työllisyysasteen trendi laskee loivasti. Elokuussa työllisyysasteen trendi oli 71,8 prosentissa ja heinäkuulta lukema oli 71,9 prosenttia. Hallituksen itselleen määrittämä 72 prosentin tavoite ei siten täyttynyt vieläkään, vaikka lähellä ollaan.

Emeritusprofessori hallitukselle Ylellä: Irtisanomislaki pois, ay-liikkeeltä korvaava ratkaisu

23.10.2018 08:10

Taloustieteen emeritusprofessori, aktiivinen julkinen keskustelija Sixten Korkman esitti Yleisradion A-studiossa maanantaina yksinkertaisen neuvon ja toiveen maan hallitukselle. Se kuului: vetäkää irtisanomissuojaa heikentävä, laajan lakkoaallon aiheuttanut lakihanke pois.

Korkman viittasi ”mainioon” suomalaiseen sanontaan järjen käsiin ottamisesta.

Stubb kiertää nyt ankarasti Eurooppaa: ”Bukarest, Lissabon, Ateena, Pariisi, Varsova, Madrid...”

23.10.2018 07:42

Alexander Stubb (kok) uskoo mahdollisuuksiensa EPP:n ­kärkiehdokkaaksi nousseen. Aikaa kärkiehdokasvalintaan on päälle kaksi viikkoa.

”Tänään Strasbourg, huomenna ja keskiviikkona edelleen Strasbourg, sieltä Berliiniin, missä torstai ja perjantai. Sitä seuraava viikko: Bukarest, Lissabon, Ateena, Pariisi, Varsova ja Madrid. Voi olla, että jokin näistä putoaa pois. Voi olla, että jokin tulee lisää.”

Näin kertasi Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkaan paikkaa tavoitteleva Alexander Stubb (kok) maanantaiaamuna matkakalenteriaan Helsingin Lasipalatsissa.

Jokerit mätti maaleja Riian Dinamon häkkiin – seuraavaksi Tallinnaan

22.10.2018 23:14

Jokerit jatkoi vahvaa alkukauttaan voittamalla maanantaina Helsingissä Riian Dinamon peräti 7-3. Toisella erätauolla Jokerit oli johtanut 3-2, mutta meni päätöserässä menojaan.

– Tiesimme, että Dinamo on hyvä joukkue ja heillä on vaarallinen ykkösketju. Me ei oltu parhaimmillaan. Sählättiin maaleja ja ne täytyy saada karsittua jatkossa pois. 3–2-johtomaali oli tärkeä toisessa erässä. Kolmas erä oli meiltä loistava ja se riitti tänään, peräti neljä maalia syöttänyt Jokerien kokenut puolustaja Sami Lepistö kommentoi seuransa tiedotteessa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat