Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Hyvää poikien päivää

Vuosi sitten kirjoitin bloggauksen poikien päivästä - Tango no Sekku:sta. On aika nostaa tuo sama kirjoitus esille, koska vuoden aikana ei poikien tasa-arvo maassamme ole kehittynyt parempaan suuntaan. Tänä vuonna on tullut tietoa myös niistä 2000 pojasta, jotka pääsevät läpi peruskoulustamme oppimatta lainkaan kirjoittamaan. Heidän tulevaisuutensa ei varmasti ole kovin vahvalla pohjalla.

Toukokuun viides päivä on Japanissa kansallinen juhlapäivä. Silloin vietetään poikien päivää. Meidän perheessä poikien päivää on vietetty jo kahdeksan kertaa ja tänäänkään emme tehneet poikkeusta. Molemmat pojat tulevat saamaan tänään pienen lahjan poikien päivän kunniaksi, kunhan nyt ensin ollaan käytä jalkapallomatsi pelaamassa pois.

Näin poikien päivänä on syytä kuitenkin muistuttaa synkistä tosiasioista poikien elämästä. Pojat ja miehet eivät voi hyvin Suomessa. Erityistukea tarvitsevista koulun aloittajista 70% on poikia. Suurin osa huostaanotetuista lapsista on poikia. Pojat tekevät myös viidenneksen enemmän itsemurhia kuin tytöt ja ovat yleisempiä koulupudokkaita. Suurin osa miehistä ja kodittomista on miehiä, naisia vain murto-osa. Akoholisteistakin, mikä kulkee käsi kädessä syrjäytymisen sekä kodittomuuden kanssa, suurin osa on miehiä. Huonosti voivista pojista kasvaa huonosti voivia miehiä - kierre on katkaistava.

Poikien heikompaa menestystä ei juurikaan tutkita. Koulumaailma on fyysisestä sekä neurofysiologisesti hitaammin kypsyville pojille huomattavasti raaempi kuin tytöille. Opetus kulkee tyttöjen kehityksen tahdissa ja näin heikentää poikien koulumenestystä. Poikien käyttäytymismallit ovat myös erilaisia kuin tyttöjen. Pojat ovat vilkkaampia, mikä yleensä leimataan kurittomuudeksi. Pojat ovat myös aggressiivisempia, mutta mitään aggressiivisuuskoulutusta ei pojille erikseen järjestetä. Ongelmien toivotaan menevän ohi, kun poika kasvaa. Näin ei aina tapahdu.

Kun pojat ja miehet voivat hyvin, niin samalla myös tytötkin voivat paremmin. Tämä on täysin selvää.

Yhteiskunta on nykyisin rakentunut tukemaan tyttöjä päiväkodista ja koulusta alkaen. Samaan aikaan huonosti voivat pojat on jätetty yhteiskunnan ulkopuolelle. Koulumaailmassa ei ole ollut muutoksia, mitkä tukisivat poikien erityisongelmia. Tämä on sietämätöntä eettisesti sekä taloudellisesti. Syrjäytymisen hinta on kova. Pelastetaan pojat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Viihdepalsta Viihdepalsta

Erittäin hyvä kirjoitus, Teemu. Tehdään niistä pojista kuitenkin sen verran kapitalisteja, että ymmärtävät työnteon merkityksen ja mistä raha revitään.

Ja että siinä suhteessa tulisivat riittävän ahneiksi. :) Ja että alkaisivat yrittäjiksikin jotkut. Kakkuahan ei voi vaan leikata ja syödä - jonkun se kakku pitää leipoakin.

j.olavi heikkinen

asiallinen ja ajankohtainen kirjoitus,- matalan koulutustason työpaikkojen hävitessä heikosti suoritettu peruskoulu syrjäyttää väkisinkin, sen takia poikien koulunkäynnin tukemiseen tulisi satsata.

aikaisemmin poikien ja tyttöjen kehittymis- ja oppimisominaisuuksien eroihin peruskoulussa ei kiinnitetty niin suurta huomiota, koska huonommillakin päästötodistuksilla pääsi opiskelemaan muurariksi ja rakennusmieheksi. nykyään ei taida rakennustyömaille päästä kesäharjoittelijaksikaan ilman lukion todistusta.

tapio oksanen

Yksi ratkaisu voisi olla yrittäjyyskoulutus. Suurin osa yrittäjistä on nimittäin miehiä. Yrittäjyyskoulutus voisi alkaa yläasteella ja alle 20- vuotias yrityksen perustaja saisi maksutta perustaa yrityksen.

Esimerkiksi osakeyhtiön alin osakepääoma on 2500 euroa. Tämä voitaisiin jättää perimättä nuorilta yrittäjiltä.

Käyttäjän tomppeli kuva
tomi ahti

"Pojat tekevät myös viidenneksen enemmän itsemurhia"

Taitaa olla viisi kertaa enemmän.

Ansiokas kirjoitus sinänsä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kirjoitat pääosin huono-osaisimmista pojista etkä pojista yleensä. Poikien enemmistöllä menee ihan kohtuullisen hyvin, vaikka tuskin niin hyvin kuin tytöillä.

Vasemmistoliitolla ja erityisesti sen nuorisojärjestöillä on mielenkiintoisia ajatuksia tämän tilanteen "korjaamiseksi" eli lähinnä nuorten miesten roolin minimoimiseksi avioliittomarkkinoilla. Kun nuorukaisilla ei ole tulevaisuutta sen paremmin nais- kuin työmaailmassa, voimme sanoa hyvästit länsimaiselle sivilisaatiolle. En sitten tiedä, onko se Vasemmistoliiton päämäärä. Edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset