Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Vähemmistövastainen, ei maahanmuuttokriittinen

Suomeen on nousemassa itsestään kovaa ääntä pitävä vähemmistövastainen liike. Tämän vähemmistövastaisen liikkeen kokoontumispaikka on nimittänyt itse itseään Suomen johtavaksi poliittiseksi foorumiksi - hommafoorumiksi.

Vähemmistövastaisuus kyseisellä foorumilla on erittäin näkyvää. Uuden Suomen kolumnisti Akuliina Saarikoski kirjoitti Islamin pelosta, joka foorumilla kimpoilee ketjusta toiseen. Muslimit eivät kuitenkaan ole ainoa vähemmistö, jotka foorumilla ovat joutuneet vähemmistönvastustajien hampaisiin. Kaikki ryhmät eivät edes ole virallisia vähemmistöjä, vaan esimerkiksi alkoholismiin sairastuneet on yksi ryhmä, joka ei arvoa saa. Tämän toki ymmärtää ajattelemalla sitä kontekstia, mistä foorumi on saanut alkunsa. Foorumilla Mestarin arvonimen saanut Jussi Halla-aho on kirjoittanut omassa blogissaan, scriptassa seuraavasti:
"Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä." (Scriptassa 13.4.2005)
Voitte jokainen kuvitella, mikä arvo on kehitysvammaisilla, invaliideilla sekä muilla yhteiskunnan heikommilla jäsenillä tämänkaltaisessa maailmankatsomuksessa. Mestarilla on vankkumattomat faninsa ja hommafoorumikin perustettiin mestarin vieraskirjan johdosta. Se heijastaa mestarin ajatuksia.

Olen poiminut muutamia kohtia hommafoorumilta, joissa käy selvästi ilmi heidän suhtautumisensa erilaisiin vähemmistöihin sekä kroonisesti sairaisiin:

ORTODOKSISUUS

"Mitä tulee ortodoksien kirkkoihin, olen samaa mieltä. Olisi jo korkea aika räjäyttää esim. Tampereen ryssänkirkko maata kiertävälle radalle. Jokainen ortodoksikirkko seisoo muistutuksena edellisen miehitysajan sorto- ja venäläistämiskausista."

HOMOT

"Enkä ymmärrä miksi homot niin kauheasti haluavat olla terveitä. On minullakin allergioita. Välillä on flunssa ja voi minullakin olla kaapissa parafilia, jota en ehkä itsekään vielä tiedostaisi tai josta en vain foorumilla kaikille kertoisi. Tärkeintä olisi, että voidaan puhua asioista asioina itsenään kiertelemättä poliittisen korrektiuden takia tosiasioita."

"Samalla kun homous on nostettu suurelle jalustalle mediassa niin heteromiehet saavat kärsiä siitä että homot käyttävät hyväkseen poikia."

"Vanha totuus on, että kaikki homot ja hulttiot lähtivät 60-70- luvuilla Ruotsiin."

PÄIHTEIDEN VÄÄRINKÄYTTÄJÄT

"Jos nistit ja alkoholistit  ja muut jotka mahdollisesti alkaisivat rötöstellä, jos tukia leikattaisiin, pistettäisiin linnaan paranemaan ja ikuisuustyöttömien tukia leikattaisiin puolella, niin olisin tyytyväinen."

"Ihan maalaisjärjellä ajateltuna sosiaaliturvan tarkoitus on juuri se, että ihminen pidetään pinnalla vastoinkäymisen (sairaus, työttömäksi joutuminen yms.) kohdatessa. Ja kuitenkin käytäntö tuntuu olevan se, että juopot, narkkarit ja ennen kaikkea mamut saavat kaiken automaattisesti."

ROMANIT

"Työskentelen kaupan alalla, ja on kävä totuus, että romanit tulevat aina suurella joukolla aiheuttamaan "hässäkkää". Myyjät eivät pysy kaikkien suoraa kurkkua kiljuvien kulmahousujen perässä, ja tavaraa katoaa."

"Romanien geneettinen erityispiirre aiheuttaa liiketoiminnalle kohtuutonta hävikkiä. Ymmärrän erittäin hyvin huoltoasemayrittäjää."

SUOMENRUOTSALAISET

"Monet suomenruotsalaiset näkevät Ruotsin samanlaisena mekkana kuin kommunistit näkivät Neuvostoliiton. Ruotsista kopioidut poliittiset päätökset ovat tällöin ainoita oikeita, olkoonkin että autot palaa ja pommit paukkuu."

Vähemmistövastainen, ei maahanmuuttokriittinen. MOT!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Mikael (nimimerkki)

Vähemmintön vähemmistävastaisenfoorumin toiminnanjohtajalle kunnianloukkassyyte.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/romanifoorum...

Tämän samoisen vähemmistövastaisen vähemmistofoorumin toiminnanjohtajan tietokoneeltahan lähetettiin myös Rainer Frimanille uhkailuja.

Henri K. (nimimerkki)

”Monet suomenruotsalaiset näkevät Ruotsin samanlaisena mekkana kuin kommunistit näkivät Neuvostoliiton. Ruotsista kopioidut poliittiset päätökset ovat tällöin ainoita oikeita, olkoonkin että autot palaa ja pommit paukkuu.”

En näe tässä väitteessä mitään ihmeellistä. Ruotsi on sotkenut asiansa todella pahasti maahanmuuton kanssa, toivon ettei samoin käy Suomessa. Ja toden totta, suomenruotsalaisten suhtautuminen Ruotsiin on joskus, noh, sanoisinko samanlainen kuin muslimien Mekkaan.

Kesis (nimimerkki)

ihquu

Ja nyt joku voi poimia tästä blogista nuo samat lauseet ja todistaa sillä jotain US:n blogaajista?

Ei valikoiduilla otteilla mitään todisteta. Paitsi se että sieltä löytyy myös nuo kannat.

Ja erityisesti olisi ollut asiallista pistää linkki siihen Halla-Ahon kirjoitukseen josta tuo ote on lainattu, niin mediakriittiset (?) US-blogien seuraajat olisivat voineet tarkistaa mikä on jutun kokonaissanoma.

Mutta tarkoitushan ei tainnut ollakaan vakuuttaa sinun kanssasi eri mieltä olevia, vaan huudattaa sinuun uskovilla hallelujaa? Eikö vaarana ole että leimaamisinnossasi alat muistuttaa hommaforumilaisia?

Matti Autoilija (nimimerkki)

Kirjoituksen tarkoitus oli mikä? Oliko tarkoitus keksiä jälleen uusi "syy" väheksyä maahanmuuttokriitikoiden mielipiteitä? Ja etkö tosiaankaan keksinyt mitään mielikuvituksekkaampaa, kuin satunnaisten kirjoitusten poimimisen kymmenien tuhansien viestien massasta?

Markku Stenholm (nimimerkki)

Hommafoorumin moderaattorina kysyisin Teemulta, että mihin muuhun häviävän pieneen vähemmistöön kuin Vasemmistoliittoon hän itse kuuluu? Lupaan olla olematta ainakin sen vastainen.

On älyllisesti todella epärehellistä kerätä joltain avoimelta keskustelufoorumilta yksittäisten käyttäjien kirjoituksista lainauksia ja esitellä niitä sitten koko foorumin kaikkien kirjoittajien näkemyksien peilinä.

Voisin itse tehdä saman vaikkapa keräämällä Futisforumilta Vasemmistoliiton kannattajien pahimmat iskut, mutta mitä ihmeen syytä olisi vajota niin alas?

Auria (nimimerkki)

Minulle ainoa uutinen noissa lainauksissasi paljastuu kohdassa jossa Halla-aho toteaa "Työskentelen kaupan alalla.." Luulin oikeasti ettei hän ole ikinä ollut ansiotyössä.
Muistan näet lukeneeni että hän toivoi vaimon saavan hyväpalkkaisen viran että voisi itse rauhassa kirjoitella mamuvastaisia faabeleitaan vaimon rikkaan suvun ostamassa kämpässä Eirassa.
No, aina oppii.

Teemu, itseäni on vaivannut sama juttu. Kategorinen vähemmistöjen halveksunta, poislukien tietenkin Björn Wahlroosin kaltaiset mahtikroisokset ja nettipokerilla rikastuneet nuorukaiset (esim. Wahlroosin poika joka ennen "kutsumuksensa" löytämistä posautti Töölössä naapuria isin metsästysaseella ikkunan läpi:)).Noh, "asekulttuurihan" on tunnetusti peruspersun sydäntä lähellä.

Rationaaliset odotukset (nimimerkki)

Olisikohan tämä kirjoitus pikkaisen tarkoitushakuinen? Ettei vain lauseita olisi irroteltu asiayhteydestään. Enhän minäkään väitä kaikkia vasemmistoliittolaisia väkivaltaisiksi hörhöiksi, vaikka Joensuussa eräs puolueaktiivi uhkasi ottaa pesäpallomailan käyttöön, jos "rasisminvastaisessa" kulkueessa näkyy ei-toivottuja henkilöitä.

Ja noista väitteistä:

1. Ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä sekularisoituneet uskonnolliset yhdistykset tekevät.

2. Kunnioitan suuresti J.Sakari Hankamäkeä, joka on aina tuonut suuntaumuksensa ja mielipiteensä avoimesti esiin. Vastaavasti tunnen halveksuntaa Pekka Haavistoa kohtaan, joka salasi suuntaumuksensa ja vieläpä järjesti hankaluuksia niille, jotka kysyivät hänen suuntaumuksestaan.

3. Lohdutonta porukkaa, eikös nisteistä n. 90% palaa takaisin käyttämään aineita. Säälin pieniä pirihuoria ja haluaisin lähettää kuuta kiertävälle radalle ne, jotka ovat tuuppaamassa kovia aineita.

4. Toinen lohduton porukka. Poliisiystäväni kertoi minulle, että hän järjestään joutuu lukemaan mustalaiselle kuulustelupöytäkirjan, koska ko. mustalainen EI OSAA LUKEA - suomessa 2010-luvulla! Toivoisin, että mustaisyhteisö voisi saada asiansa kuntoon, mutta en pidättele henkeäni.

5. Pakkoruotsin poisto tuskin tarkoittaa, että suomenruotsalaisten olisi pakko muuttaa Ruotsiin. Suomenruotsalaisuus elää tai kuolee suomenruotsalaisten tekemien valintojen vuoksi. Mikään määrä tekohengitystä suomen kielisten taholta ei auta.

Tässä on yhden kirjoittajan mielipide. Hommaforumilla on yli neljätuhatta jäsentä ja vastaava monimuotoisuus mielipiteitä.

Aapo (nimimerkki)

Voitko postata linkit kyseisiin viesteihin, jotta asiayhteys tulee selville ja samalla nähdään, kuinka yksimielisiä tai erimielisiä hommalaiset ovat ko. viestien sisällön suhteen.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#7 Vaikka hommafoorumilla on 4000 jäsentä, niin montako heistä on aktiivisia kirjoittajia? Suurin osa viesteistä tulee muutaman kymmenen korkeintaan sadan henkilön klikiltä (nk. tonnikerholta). Mutta se ei ole kirjoituksen pointti.

Tarkoituksena on osoittaa, että itseään asialliseksi maahanmuuttokriittiseksi keskustelupaikaksi kutsuvalla foorumilla on hyvin paljon yleistä vähemmistövastaisuutta. Se on foorumin henki, kun lukee viestejä siellä.

Henri K. (nimimerkki)

"Luulin oikeasti ettei hän ole ikinä ollut ansiotyössä."

Ei ehei, teillä vihervasemmistolaisillehan se ansiotyö on jotain sellaista, joka tapahtuu muille ihmisille. :) Ja tarkennetaan vielä, yksityisellä sektorilla.

Oikeasti, näyttäkää minulle vihreä, joka on joskus tehnyt töitä julkisen sektorin ulkopuolella, niin lupaan järjestää Jeesuksen toisen tulemisen.

Vanha demari (nimimerkki)

"Vähemmistövastaisuus kyseisellä foorumilla on erittäin näkyvää. Uuden Suomen kolumnisti Akuliina Saarikoski kirjoitti Islamin pelosta, joka foorumilla kimpoilee ketjusta toiseen."

Ihan vain uteliaisuudesta kysyn: miksei islamia saisi pelätä? Eikö ihmisillä ole oikeus edes pelätä ilman että siitä tehdään lähes rikollista puuhaa?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#11 Eivät ole hommawatch-lainauksia vaan suoraan hommafoorumilta, jokainen.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#12 En ole syyttänyt ketään rikoksesta. Heiluttelin vähän venettä ja heittelin keppiä. Johonkin koiraan taisi osua.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#15 Etsin tänään aamupäivällä jokaisen kommentin suoraan hommafoorumilta. Voit itse käyttää hakua, niin löydät vastaavat. Tokihan niitä nyt on voitu jo ruveta poistelemaan, kun ne esiin nostettiin.

Foorumi ei toki ole sama asia kuin sen öyhöttävimmät kirjoittajat. Moderaattorit ja adminit ovat kuitenkin vastuussa foorumista ja ohjaavat foorumin keskustelua. Hommafoorumilla tuskin puututaan vähemmistövastaisuuteen, mikä ei millään tavalla liity maahanmuuttoon. Näin vähemmistövastaisuus on sallittua foorumilla myös moderaattorien toimesta. Silloin on oikeutettua kutsua kyseistä ilmiötä maahanmuuttokriittisyyden sijaan vähemmistövastaiseksi.

Sehän on vain uusi määritelmä foorumille. Ymmärränkö muuten oikein, että maahanmuuttokriitikot kokevat vähemmistövastaisuuden jotenkin huonona asiana? Hypoteettisesti kysyen.

Petsaus (nimimerkki)

Hommafoorumin ainoa hyvä puoli on se, että sieltä saa lähteitä paljon josta päälehdistö etc.. media edelleen yrittää vaieta.

Hiilinenhän on jo itse kuuluisa hommawatch ihminen.

Eivät nekään sivut ihan järjenjättiläiset ole puhumattakaan jäsenistään.

Pata kattilaa soimaan.

Kyuu Eturautti (nimimerkki)

Omalta osaltani toimin yhdistyksessä Säätöyhteisö B2 ry, joka on auttanut Hommafoorumia tekniikan taustaresurssien kanssa. Olen aika monesta asiasta eri mieltä Hommalaisten kanssa ja pidän joitain siellä esitettyjä asioita henkilökohtaisesti hyvin loukkaavina. Etenkin seksuaalivähemmistöihin kohdistuvat mielipiteet siellä ovat ajoittain röyhkeydessä aivan omaa luokkaansa.

Pieni mielipaha on kuitenkin erittäin pieni hinta siitä, että rumatkin mielipiteet saavat olla esillä, julkisesti, sen sijaan että niitä pitäisi piilotella pinnan alla kytemässä. Vahva mielipiteeni on, että julkinen keskustelu on paras lääke radikalisoitumisen estämiseksi. Varsin moni henkilö ja laitos on sanonut tämän, minkä nyt lainaan Piraattipuolueen tekstistä: "valtion tehtävä ei ole suojata kansalaisia mielipahalta"

On hienoa, että näinkin vääriä mielipiteitä voidaan keskustella maan rajojemme sisällä. En koe mitään eturistiriitaa siinä, että edustamani yhdistyksen kautta tuen niin hommalaisten, kuin myös maahanmuuttoa, sananvapautta tai seksuaalivähemmistöjen etua ajavien keskustelua verkossa. Haluan nauttia siitä, että ihmiset saavat vapaasti olla eri mieltä toisten ihmisten kanssa.

En tiedä, miksi tämä on niin vaikeaa ymmärtää.

Auria (nimimerkki)

#10: ihan tiedoksesi, en todellakaan ole Vihreän puolueen kannattaja ja viimeisin työpaikkani oli viidettä vuotta monikansallisessa (ei McDonalds:))yksityisessä yrityksessä.En ole itseasiassa ollut ikinä julkisella puolella töissä, paitsi yhden kesän nuoruudessani käräjäoikeudessa sihteerinä.

Vanha demari (nimimerkki)

"14 En ole syyttänyt ketään rikoksesta. Heiluttelin vähän venettä ja heittelin keppiä. Johonkin koiraan taisi osua. "

Okei, tarkennetaan. Eikö islamia saisi pelätä? Minä ainakin pelkään. Tekeekö se minusta jotenkin huonomman tai moraalittomamman?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#18 Hyvä kommentti, asiaa voi toki ajatella myös tuosta näkökulmasta.

#20 Islamista saa ja pitääkini keskustella. Keskustelun lähtökohta ei kuitenkaan saa olla pelko. Vaan keskusteluun on lähdettävä puhtaalta pöydältä.

Alamainen (nimimerkki)

Joo, kiitos kun opetit meille tyhmille että netissä esiintyy asiatonta kirjoittelua.
Olisit voinut suoraan antaa sen linkin sinne Hommawatchiin ja mainita kuinka monta katkeroitunutta anarkistia tuota foorumia ylläpitää. Oma veikkaukseni liikkuu tuossa 8-12 välillä.
Milloin sinä aloitat omalta osaltasi sen asiallisen maahanmuuttokeskustelun asiakysymyksistä tämän metakeskustelun sijaan?
Täytyy sanoa, että tälläisten puskista ampumisten jälkeen en osaa tehdä juurikaan eroa Suomi24:n alatyylin ja aktiivipolitiikon blogin välillä...

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#22 Tiedän henkilön, mutta en ole lukenut hänen kirjojaan. Pitää varmaan tutustua.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#23 Olen itseasiassa kirjoittanut myös asiakysymyksistä. Kannattaa tutustua aikaisempiin bloggauksiini:

http://hiilinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/09/maa...

sekä

http://hiilinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/14/tyo...

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Minäkin pelkään islamia, en kovin paljon, mutta vähän. Joskus pelkään jopa sitä, että kommunismi lähtee uuteen nousuun.

Krapulassa olen miltei aina vihainen juopoille. Nousuhumalassa pelkään puolestani sitä, että islam tulee ja kieltää juopottelun.

Oho! (nimimerkki)

Eiran Bunkkeriparasiitin perskärpäsillä menossa täyshyökkäys! Menee hompansseilla hapoille kun pitäisi samaan aikaan jatkaa hyökkäystä Ana Marian kimpussa...
:D :D :D :D ja yleisön pyynnöstä vielä kerran :D

Mika.H (nimimerkki)

Minä olen roikkunut tuolla hommafoorumilla jo jonkin aikaa. Ei tarvitse olla kovinkaan nero todetakseen, ettei ole mitään hommafoorumin näkökantaa vähemmistöihin. Erilaisia mielipiteitä tuolla on sekaisin ja jos joku lukutaitoinen haluaa asiaan tutustua niin sinne vaan lukemaan.

Pääsääntöisesti tuolla kritisoidaan siis hallitsematonta turvapaikkashoppailua, median valehtelua ja "kukkahattuilua" eli kliseistä keskustelua maahanmuutosta.

ps. sinäkin kun olisit jo 2 vuotta sitten nähnyt, kuten hommafoorumissa monasti kirjoitettiin, turvapaikkashoppailun ongelmat niin ei olisi vantaankaan tarvinnut nyt kiintiöpakolaistenkaan elämää vaikeuttaa...

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Eivätkö Kesis ja Alamainen osaa käyttää googlea?

"Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä."
http://www.halla-aho.com/scripta/ihmisarvosta.html

klerk (nimimerkki)

Mika.H kommentoi:
18.3.2010 13.34

"sinäkin kun olisit jo 2 vuotta sitten nähnyt"

Turvapaikan hakemisesta, pakolaisuudesta, kehitysavusta ja humanitäärisestä avusta noin yleensä olen ainakin minä keskustellut 35 vuotta. Mitens te nyt vasta heräsitte?

iiris (nimimerkki)

Kaikki aloituksessa olleet iralliset lainaukset olisi voinut löytää monilta nettipalstoilta. Monilta muilta nettipalstoilta löytyy varmasti vielä paljon härskimpiä ja vihamielisimpiä kommentteja.

Tässä taitaakin olla asia niin päin, että Teemu Hiltusella on jotain hampaankolossa hommafoorumin kirjoittajia vastaan.

Teemu Hiltusen oma arvomaailma näyttäytyy tällaisten aloitusten valossa aika umpioituneelta, avointa mielipiteenilmaisuja vastustavalta, sensuroinnin kannattamiseen taipuvaiselta.

Terho Korhonen

#6

Auria:

"Minulle ainoa uutinen noissa lainauksissasi paljastuu kohdassa jossa Halla-aho toteaa ”Työskentelen kaupan alalla..” Luulin oikeasti ettei hän ole ikinä ollut ansiotyössä"

Mistä keksit, että tuo olisi ollut Halla-Ahon toteamus? Teemu kirjoitti:

"Olen poiminut muutamia kohtia hommafoorumilta, joissa käy selvästi ilmi heidän suhtautumisensa erilaisiin vähemmistöihin sekä kroonisesti sairaisiin:"

Petsaus (nimimerkki)

"Keskustelun lähtökohta ei kuitenkaan saa olla pelko. Vaan keskusteluun on lähdettävä puhtaalta pöydältä. "

Hiilinen käyttää taas täysin perusteetonta väitettä. Pelko ei todellakaan ohjaan maahanmuuttokeskustelua.

Mutta

Petsaus (nimimerkki)

Mutta seuraaviin vaaleihin, kun Hiilinen on alkanut valmistautumaan on hänen pidettävä linjansa jotta voisi edes unelmoida pääsystä läpi 2011 vaaleissa.

Hiilisen linja vain tulee Suomelle äärettömän kalliiksi, mutta hän ei siitä välitä.

Hiilisen linja on sama kuin Halosen linja eli pääasiassa 90%:sti luku ja kirjoitustaidottomat ihmiset ovat siis voimavara eivät menoerä, kuten somalit jo yli 20 vuoden kokemuksella ovat osoittaneet.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#32 Hiilinen, ei Hiltunen. Olet muutenkin sensuroinnin suhteen väärässä.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#35 Nyt väität ilman parempaa tietämystä. Kannattaa lukea kirjoitukseni maahanmuuttopolitiikasta:

http://hiilinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/09/maa...

Somalit ovat muutenkin marginaalinen osa Suomen kokonais maahanmuutosta.

Auria (nimimerkki)

#33: no johan mä ajattelinkin ettei se kermaperse ole ikinä työelämässä ollut..

Mika.H (nimimerkki)

""Somalit ovat muutenkin marginaalinen osa Suomen kokonaismaahanmuutosta""

niin ovat, mutta kuten tiedät, eivät ole kovinkaan marginaalinen ryhmä turvapaikkashoppailijoista.

ilman somaleita, meillä ei olisi kiintiöpakolaistenkaan kohdalla resurssipulaa. hassua vai mitä?!

ps. tuosta ryhmästä on vielä n 20 vuoden kokemuskin, joten tilastojakin löytyy eli ihan kaikkea ei tarvitse arvailla tai keksiä...

klerk (nimimerkki)

"Luulin oikeasti ettei hän ole ikinä ollut ansiotyössä"

Halla-ahon sakkojen suuruudesta ainakin voi päätellä, että tulot ovat suurin piirtein sosiaalitulojen kokoiset.

Petsaus (nimimerkki)

#37

Eivät muuten ole. Vantaahan ylpeili pitkään sillä, että olivat johtava kunta ottamaan maahanmuuttajia varsinkin somaleita.

Miksi nyt laitetaan hanat kiinni?
Tuliko realismi eteen ja rahat loppuivat?

Juu on somaleita kalliisti tyällistetty mm. tulkeiksi, kouluavustajiksi, uskonnonopetuksen valvojiksi, eri Ry tehtäviin etc..

Mutta sehän on vaan rahaa pätevyydestä viis.

Vantaa on nyt todellisessa kusessa, koska sen päättäjät taisivat todella uskoa, että muslimit eli pääasiassa somalit ovat niitä heti säästöä tuovia moniosaajia.

Ilman kunallista ja nykyään julkisesti tunnustettua ns. positiivistä syrjintää mm. työhönotossa olisi somaleista työttömiä 98%:a.

Mutta katsoppa mm. kiinalaisia etc ahkeria ihmisiä. Työllistyvät usein itse ja heitä arvostetaan myös yksityispuolella ja työllisyysaste on hyvä ellei erinomainen.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#41 Väitän ja tiedän, että somalit ovat väestöryhmänä edelleen pieni osa koko maahanmuuttoa Suomessa. Tämän varmasti tiedät sinäkin.

Vantaa lopettaa kiintiöpakolaisten vastaanoton, joita otettiin 20 vuosittain. Nyt taitaa taas mennä puurot ja vellit sekaisin eri maahanmuuttajaryhmien välillä.

Somaleita työllistyy hyvin sosiaali- ja terveysalalle sekä kouluihin. Nuo naurettavat slangisanat moniosaajat, rikkaus jne. eivät kuulu kovinkaan asialliseen kommentointiin. Yritetäänhän nyt sitten keskustella asiallisesti? Ilman kiihkoa?

Petsaus (nimimerkki)

#42

Väitä rauhassa, mutta taloudellisesti ovat suuri riippakivi.

Somaleita työllistyy kunta-alalle, koska ohittavat muut työnhaussa.

Se on sitä positiivistä syrjintää.

Mutta jos mielestäsi on rikkaus jos somaleita työllistyy tulkeiksi koulunkäyntiavustajiksi etc.. pilvin pimein niin sinulla taitaa mennä puurot ja vellit sekaisin.

Kuntataloudessa nekin rahat otetaan sinunkin kukkarostasi sekä yhä huononevissa palveluissa.

Mutta kerro nyt niitä todellisia työpaikkoja ei siis luotuja, jos se työllistyminen on Vantaalle riemuvoitto?

klerk (nimimerkki)

Petsaus kommentoi:
18.3.2010 14.09

"Somaleita työllistyy kunta-alalle, koska ohittavat muut työnhaussa"
Eikös nyt sinun pitäisi päättää, että työllistetäänkö vaiko eikö?

dumbass (nimimerkki)

Minä takia Hiilinen nostaa Akuliina Saarikosken kirjoituksen esiin puhuttaessa tällaisista asioista? Onko kyseinen ihminen hyvä malliesimerkki kiihkottomasta suhtautumisesta yhtään mihinkään? Onko hänen juttunsa islamin pelosta objektiivinen tai johdonmukainen?

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/06...

Mika.H (nimimerkki)

""Somaleita työllistyy hyvin sosiaali- ja terveysalalle sekä kouluihin. Nuo naurettavat slangisanat moniosaajat, rikkaus jne. eivät kuulu kovinkaan asialliseen kommentointiin. Yritetäänhän nyt sitten keskustella asiallisesti? Ilman kiihkoa? ""

Ja onhan noita myös bussikuskeinakin.

Mutta somaleiden huoltosuhde on huono ja sepäs se suurin ongelma onkin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huoltosuhde

Arvaappas paljonko tuo on somaleiden kohdalla...

Petsaus (nimimerkki)

#44

Eli kannatat positiivista syrjintää. Oikein hyvä.
Oletko itse positiivisesti syrjitty?

Mikko (nimimerkki)

Rotterdam ja vasemmiston vaalipetokset
http://hommaforum.org/index.php/topic,24652.0.html

Minua ainakin hävettäisi olla julkisesti Vasemmistoliiton jäsen.
Milloin meidän vasurit aloittavat tälläisen kampanjan?

klerk (nimimerkki)

Petsaus kommentoi:
18.3.2010 14.21

"Eli kannatat positiivista syrjintää. Oikein hyvä.
Oletko itse positiivisesti syrjitty?"

Etkö osaa lukea, vai onko vika ymmärryspuolella. Niin tai näin laitan kysymyksen uudestaan:

”Somaleita työllistyy kunta-alalle, koska ohittavat muut työnhaussa”
Eikös nyt sinun pitäisi päättää, että työllistetäänkö vaiko eikö?

Petsaus (nimimerkki)

#49

Menee jo jankkaamiseksi, mutta tämän kerran:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86820-helsinki-ant...

Eli jos on vielä jotain epäselvää niin kysy vaan.

Mutta kuten lienet aika monitietäjä niin kerroppa montako työpaikka prosenttuaalisesti somaleilla on yksityispuolella?

Itse veikkaisin 1-3%:a somaleiden asukasluvusta suomessa.

mehmed (nimimerkki)

#21 "Islamista saa ja pitääkini keskustella. Keskustelun lähtökohta ei kuitenkaan saa olla pelko. Vaan keskusteluun on lähdettävä puhtaalta pöydältä."

Sinähän sitä islamia tunnut pelkäävän. Miten keskustelu islamista voisi lähteä "puhtaalta pöydältä", kun islam on polkenut ihmisoikeuksia jo 1400 vuotta? Jos sinua oikeasti huolestuttaa vähemmistöihin kohdistuvat todelliset vainot, niin miksi puolustelet islamia? Luulin aina, että islamofobia on "hyysäreitten" keksimä termi, ettei islamia voitaisi kritisoida, mutta nyt ymmärrän, että se on ihan oikea taudinkuva, jota sinun kaltaisesi hännystelijät potevat.

Uskallatko tunnustaa julkisesti, että murhamiehen ja lapsenraiskaajan ihannointi on sairasta? Etpä tietenkään, koska olet oikeasti islamofobi, ja pelkäät kuollaksesi islamin kostoa. Ei tässä muuta, hyvää päivänjatkoa.

klerk (nimimerkki)

Petsaus kommentoi:
18.3.2010 14.29

Et slkeästi halua vastata kysymykseeni. Mutta 47% työikäisistä Somaleista on töissä.

dumbass (nimimerkki)

Voisiko Hiilinen kertoa, miten islam tukee ja edistää esim. homoseksuaalien oikeuksia? Näin saisimme vastauksen siihen, kuinka islamin leviämisen tukeminen ja hyväksyminen ei ole pois homoseksuaalien oikeuksista ja homoseksuaalisuuden yleiseltä hyväksynnältä.

Petsaus (nimimerkki)

#52

Vastasin kysymykseen erittäin hyvin, mutta et halua sitä uskoa.

Eli linjasi on, että suomalaiset työttömät kursseille, kun tarvitaan tilastojen kostukkeeksi positiivisesti työhönotettuja somaleita kuntaalalle.

Eli sinusta on hienoa, jos kunnalle tulee 5 työpaikkaa hakuun niin positiivisella pakolla on työllistettävä 2-4 paikkaa maahanmuuttajiin?

Mutta vastaa sinä:

Kuinka monta somalia on työssä yksityispuolella jossa ei ole kiintiöitä ja pätevyys ratkaisee?

Kimmo (nimimerkki)

Hehheh. Ilmeisesti Teemu haluaa asiayhteydet häivyttämällä nostaa keskustelun tasoa? Tästä lähtien jokaisen yllä kirjoitetun lauseen voi poimia irralleen asiayhteydestä ja kertoa että tällaisia kirjoitellaan vasemmistolaisen Teemu Hiltusen blogissa...

mehmed (nimimerkki)

#52 "Mutta 47% työikäisistä Somaleista on töissä."

Ruuska se taas jaksaa valehdella. Työvoimaan kuuluvat on ihan eri asia kuin työikäiset. Varsinkin somalien parissa. Oikeasti somaleitten työllisyys on miten tahansa laskien pitkälti alle 20%. Se saattaa jopa johtua osittain siitäkin, että jopa 90% Suomeen saapuvista somaleista on luku- ja kirjoitustaidottomia.

Mika.H (nimimerkki)

Somaleiden huoltosuhde on n 9. Huonoin verrattuna mihin tahansa muuhun ryhmään. Ottaen vielä huomioon, että meillä on nyt 20 vuoden kokemus kyseisestä kansakunnasta tulevaisuuskaan ei näytä tilastojen perusteella kovin valoisalta.

Tuossakin vielä huomioitavaa, että työllistyneistä somaleista iso osa on työllistynyut muiden somaleiden tarpeiden tyydyttämiseksi, esimerkkinä nyt tulkit, koulunkäyntiavustajat ja muut vastaavat. Ja vielä voidaan ajatella, että työllistyminen on suurimmaksi osaksi tapahtunut julkisen sektorin puolelle. Sektorin, johon meillä ei ole nykylaajuudessa varaa.

Kansantaloudellisin perustein somalit ovat suomelle taloudellisesti merkittävin taakka koko maahanmuuttajaotoksesta. Siksi maininta ja vertaus kiintiöpakolaisten vaikeuksiin kuntapaikkojen saannissa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit

Sinänsä mielenkiintoista olisi jos joku tutkisi, miten somaleiden Suomessa syntyneet tai hyvin pieninä tänne tulleet jälkeläiset ovat interoituneet kantaväestöön verrattuna. Siitäkin pitäisi olla jo muutamalta vuodelta faktatietoa.

realisti (nimimerkki)

" Mutta kuten lienet aika monitietäjä niin kerroppa montako työpaikka prosenttuaalisesti somaleilla on yksityispuolella?"

aika monta somalia on bussikuskeina ja siivoojina eri osakeyhtiöissä töissä..sitten toki voidaan pohtia, onko kunnan omistama osakeyhtiö "yksityinen".

siivouisfirmat varmaan on. Lidlin kassalla ollen myös nähnyt somaleita. Lidl on aikakin yksityinen. kappalemääristä en osaa sanoa.

Smash commie (nimimerkki)

Teemu jatkaa tutulla linjalla. Epärehellistä asioiden vääristelyä ja keskustelun ohjaamista itse asioista keskustelijoihin. Voisitko ottaa seuraavaksi käsittelyyn hommawatchin parhaat palat?

"En minäkään pidä hommalaisia ihmisinä. Enkä oikeastaan sinuakaan."
- Panu Hglund

"Tuo, mitä kirjoitit tuossa yllä, on siis isku vasten kasvojani, ja jos maahanmuuttajat todella veivät rahasi, pidän surullisena ainoastaan sitä, etteivät he ottaneet henkeäsi saman tien. Haluan ilmaista sinulle syvimmän halveksuntani, syvimmän vihani henkilökohtaisena vihollisena. Toivon sinulle kaikkea mahdollista pahaa, pahasta pahempaa ja pahoista pahinta, ja pidän sinua hommalaisiakin alempana ja vihattavampana olentona. "
- Panu Hglund

"Vedäpä hommalainen käteen ja painu takaisin Hommaan, nyt kun olet paljastanut itsesi. "
- Panu Hglund

"Kuule, sinun todella kannattaisi nyt lopettaa hyvissä ajoin se veljeni muiston häpäisy islamofobiallasi. Minulla on vielä menetettävää, mutta menetysteni määrä alkaa olla sitä luokkaa ettei siinä muutaman rasistisen vihaankiihottajan turvallisuudentunne paljon jaksa enää kiinnostaa. "
- Demonisoitu

Rationaaliset odotukset (nimimerkki)

klerk, Osmo Soininvaara on usein blogissaan puhunut elatussuhteesta, jossa yksityinen sektori kustantaa veroillaan julkisen sektorin toiminnan (työntekijät+tulonsiirrot). Ja elatussuhteella mitattuna somalien tilanne on surkea. Ei yksityissektorille koituva kulu muuksi muutu, vaikka se kulkisikin "rikkautena" julkisen sektorin A4-alibeissa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Mielenkiintoista, jos en kiellä islamia, niin silloin pelkään sitä? Ainakin näin kommenteissa väitetään. Missä kommentissa / kirjoituksessa olen hyväksynyt mitään uskontoa?

dumbass (nimimerkki)

#59

Nyt voin kuvitella, mikä arvo on ihmisillä tuonkaltaisissa maailmankatsomuksissa. Heijastavatkohan nuo Hiilisen ajatuksia?

"Keskustelun taso täällä on välillä ollut huima ja uutta tietoa tullut kokoajan vastaan."

Hyvä, että Hiilinen viihtyy Hommawatchilla.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Painajaiseni onkin muslimienemmistöinen Suomi.

Euroopan mittakaavassa se saattaa olla tulevaisuutta. Sitä en tahdo.

dumbass (nimimerkki)

Vai olisiko parempi, jos emme yrittäisi leimata ihmisiä muutaman hörhön takia? Ja mikä vielä pahempi, niin heidän avullaan!

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Hyvä Teemu, että olet lukenut Halla-ahoa. Jos et ole kokonaisuudessaan lukenut Scriptaa, suosittelen!

Petsaus (nimimerkki)

#58

No sehän on hyvä, että olet nähnyt yksityispuolella jonkun somalin työssä.

Mutt pidä kuitenkin se yksityispuoli ja kunta puoli erillään.

Ovat nimittäin kaksi eri maailmaa. Toisessa on kiintiöt pätevyydestä välittämättä, kun taas toisessa pätevyys ratkaisee ei kiintiöt tai sukupuoli.

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

Jussi Halla-aho on ihminen isolla I:llä. Kirjoituksesi on tarkoitushakuista, vaikka ei voikaan kiistää, että H-a noin kirjoitti. Natsi tai mikään hirviö hän ei ole eikä edes rasisisti.

mehmed (nimimerkki)

#61 "Muslimit eivät kuitenkaan ole ainoa vähemmistö, jotka foorumilla ovat joutuneet vähemmistönvastustajien hampaisiin."

Tässä käsittääkseni kohtelet islamin uskoisia homoseksuaaleihin verrattavina vähemmistön edustajina, eli käsittääkseni puolustelet. Korjaa, jos olen väärässä. Mutta älä sinä vaan erehdy ääneen vertaamaan pyhää uskonsoturia homoon. Vaikka ethän sinä uskaltaisikaan islamofobi kun olet. ;)

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

#68

Jos pelkää islamia, niin ei kiellä sitä. Jos pelkää islamia, niin silloin pitää kieltää se.

Näinkö tämä asia menee?

Muslimit ovat Suomessa vähemmistö. Samalla tavalla kuin homot, suomenruotsalaiset, lappalaiset, romanit jne.

mehmed (nimimerkki)

"Muslimit ovat Suomessa vähemmistö. Samalla tavalla kuin homot, suomenruotsalaiset, lappalaiset, romanit jne."

Onneksi ovat vähemmistö, mutta eivät tosiaankaan samalla tavalla, kuin nuo muut mainitsemasi. Islam on väkivaltainen ja törkeä ideologia. Mutta älä vaivaudu vastaamaan. Tiedän jo etukäteen, että et halua tuomita islamia mistään johtuen. Eli summa summarum, jos ja kun oikeasti on olemassa taudinkuva nimeltä islamofobia, niin väittäisin, että sinun kaltaisesi hännystelijät potevat sellaista. Siis islamin pelkoa. Minä esimerkiksi vihaan, en pelkää, islamia aivan samoista syistä kuin vaikkapa natsismiakin.

Demlankovin Jorma (nimimerkki)

Olisikin hyvä asia, mikäli Suomessa syntyisi kansanliike (lähes) kaikkia vähemmistöjä vastaan. Vähemistöt ovat härskejä. Ne vaativat erikoiskohtelua ja aina vaan lisää rahaa väestön enemmistön kukkaroista. Positiivinen vaikutus yhteiskunnalle on nollan luokkaa.

klerk (nimimerkki)

Demlankovin Jorma kommentoi:
18.3.2010 15.32

"Olisikin hyvä asia, mikäli Suomessa syntyisi kansanliike (lähes) kaikkia vähemmistöjä vastaan"

Eli kuten: Persuja, hommafoorumilaisia, äärioikeistolaisia, kansallissosialisteja ja työttömiä vastaan, noin niin kuin aluksi lueteltuna?

Hmm, mielenkiintoinen ehdotus.

realisti (nimimerkki)

Kuurot, sokeat , liikuntavammaiset. joo härskit rahaa vaativat vähemmistöt. varsinkin ne pyörätuoli-ihmiset

Simo Mäkelä, Kankaanpää (nimimerkki)

En ole lukenut kaikkia kommentteja, että tämä voi olla toistoa. Luin Halla-ahon kyseisen tekstin. Se oli järkevää ja vaaratonta pohdintaa. Ja helppo sanoa, että H-a on siinä myös oikeassa.

Hän toteaa siinä myös: "Sen sijaan, toisin kuin egalitarisitit kuvittelevat, eriarvoisuudesta ei seuraa vähempiarvoisten kaasuttaminen..."

Ja Halla-aho pohtii myös, miksei Esko Valtaoja ole muka asrvokkaampi kuin joku Juha Valjakkala tai sitten aseman seinää kannatteleva maahanmuuttaja.

Näinhän se on ja hyvä, että joku uskaltaa sanoa sen ääneenkin. Minunkaan mielestä murhamies ei voi olla yhtä arvokas kuin joku kunniallinen ei-murhamies. Ja kyllä seinää kannattelevia maahanmuuttajia arvokkaampia ihmisiä on helppo listata.

Se on rumaa, mutta totta.

realisti (nimimerkki)

"Mutt pidä kuitenkin se yksityispuoli ja kunta puoli erillään."

noihin vanhainkoteihinkaan ei kukaan kantasuomalainen halua, halunnut, ole halunnut töihin. Siksi niissä on paljon alalle koulutettuja päteviä maahanmuuttajia töissä. Muutama vuosi sitten ainoat sijaiset saatiin töihin ...Virosta.

Jari Martikainen (nimimerkki)

#68:"Muslimit ovat Suomessa vähemmistö. Samalla tavalla kuin homot, suomenruotsalaiset, lappalaiset, romanit jne."

Taidetaan kaikki olla jonkun vähemmistön edustajia. Heteromiehet taitaa olla ainoa ryhmä, joka ei vetoa vähemmistöasemaansa, eikä saa sen perusteella erityiskohtelua.

Turunpiispa (nimimerkki)

Oho, vau. Hommalla kirjoittelee hörhöjäkin. Sehän poikkeaa sitten tosi paljon kaikista muista internetin palstoista. Mites tota, jos yksittäiset lainaukset antaa teilata jonkun kokonaisuuden, ni sittenhän Islamin Aikapommi-blogikin on oikein teräksistä faktaa, kun siellä kerätään koraanista yksittäisiä murhaanyllyttämisiä.

Noh, eihän tän kirjoituksen tarkoitus ole muuta ku trollata hommisteja ynnä muita maahanmuuttokriittisiä ja "maahanmuuttokriittisiä", ja siinähän tuo näyttää onnistuvan. Ei se mitään Teemu, pidän sua silti edelleen vassariksi harvinaisen fiksuna yksilönä.

Petsaus (nimimerkki)

Onko muuten tissit kaljanjuonnilla kasvattanut ahtaaja vähemmistövastainen?

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/...

Melkein porvari (nimimerkki)

Joskus pidin Teemun kirjoituksia arvossaan, mutta tämä kirjoitus upposi suoraan Suomi24:n tasolle. Jos foorumilla on yli 4000 jäsentä, sinne tietysti eksyy myös muutama pipipää. Mutta noudatetaanpa Teemun logiikkaa.

Mitä Vasemmistoliitto on:

1. " Stalin oli vittu äijä! Ei oo nykyisissä poliitikoissa samaa munaa!"
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3949080

Kommentti: Vasemmistoliittolaiset siis pitävät Stalinin tekoja oikeana. Jahas. Kyseessä on puhdas stalinistinen puolue

2. "ON SILLÄ SEN VERRAN MERKITYSTÄ ETTÄ JOS OOT HETERO OOT NORMAALI JA TERVE, MUT JOS OOT HOMO, OOT SAIRAS JA TARVIT HOITOA JA SELKÄRANKAA OMAAN LUONNOTTOMUUTEESI."
http://keskustelu.suomi24.fi/node/492951#comment-2...

Kommentti: Vasemmistoliittolaisten kanta homoihin. Huomatkaa myös vasemmistoliittolainen tapa kirjoittaa teksti raivon vallassa capsit päällä. (Itse pidän tätä vasemmistoliittolaisten kantaa hyvin omituisena)

Vastaavia kommentteja löytyy vaikka kuinka paljon vasemmistoliiton palstalta. Kyllä noista voi jo vetää johtopäätöksen, millaista väkeä vasemmistoliittolaiset ovat.

tourette (nimimerkki)

Kylläpä loistavan Halla-aho-sitaatin valitsitkin. Tuo kirjoitushan on puhtaasti filosofinen essee, jossa keskustellaan aksiomaattisten oletusten luonteesta. Ja, jossa sama mies sujuvasti toteaa omankin kutsumuksensa arvon keskustelulle asettamassaan viitekehyksessä:

"Mielestäni maailma on mukavampi paikka, jos siellä on taidetta (uskonnoista ja eduskunnasta en ole ihan varma) ja kielentutkimusta. Mutta jos vene alkaa vuotaa, pidän selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti, ts. taiteilijat ja kielentutkijat."

Lemmy (nimimerkki)

"Nuo naurettavat slangisanat moniosaajat, rikkaus jne. eivät kuulu kovinkaan asialliseen kommentointiin."

Ne ovat naurettavia, ja juuri siksi niitä käytetäänkin kommentointiin. Syystä että ne eivät ole slangisanoja vaan "virallisia" sanoja uutisista, mediasta ja jopa virallisista dokumenteistä.

"Maahanmuuttajien osaaminen voi tuoda kunnalle kultamunia, jotka luovat vaurautta ja hyvinvointia kaikille kuntalaisille." (Työministeriön Erilaisuus on rikkaus-esitteestä)

Eli kun monikultturin puolustajat ovat itse nämä naurettavat sanat lanseeranneet niin miksi ei niitä sitten saisi käyttää?

Joni (nimimerkki)

Onpas tämä homma-forum suosittu. Nyt Hiilisen Teemukin tuli kaapista ulos ja myönsi käyneensä siellä ja kävi vielä mainostamassa sitä oikein lainausten kanssa. Eikö Teemun pitäisi ennenminkin mainostaa vasemmistonuorten keskustelupalstaa? Vai meneekö kaikki aika siellä homma-forumilla päivystämisessä?

BRG (nimimerkki)

#80
No mutta kun kmruuskan hommawatch kommentissa ei ollut muuta kuin tuo lainaus niin mitä sitä nyt turhaan alkuperäistä tekstiä lukemaan.
http://www.hommawatch.org/?p=2026
Jos asia on valmiiksi pureskeltu niin miksi pitäisi ajattella itse?
#81
;)

Alceste (nimimerkki)

#77: "Oho, vau. Hommalla kirjoittelee hörhöjäkin. Sehän poikkeaa sitten tosi paljon kaikista muista internetin palstoista."

Jep. Minua ei lakkaa hämmästyttämästä miten Pyhää Yksilöä julistavat vasemmistoliittolaiset aina "lipsahtavat" pitämään 4000 yksilön forumia täysin homogeenisenä :D

Hra Hiilinen voi halutessaan tutkia esimerkiksi minun kirjoituksiani Hommasta, nimimerkki on sama. Onnistutko löytämään kirjoituksistani mitään blogilastussasi lainaamiesi lauseiden kaltaista? Tai ehkäpä olenkin jo poistanut kaikki ikävät kommenttini, tai moderaattorit puolestani pitääkseen profiilini puhtoisena - #16 "Tokihan niitä nyt on voitu jo ruveta poistelemaan, kun ne esiin nostettiin."

Joskin kommentissa #9 - " Vaikka hommafoorumilla on 4000 jäsentä, niin montako heistä on aktiivisia kirjoittajia? Suurin osa viesteistä tulee muutaman kymmenen korkeintaan sadan henkilön klikiltä (nk. tonnikerholta)." - tunnut olevan sitä mieltä että vain "aktiivisilla" on väliä ja sellaiseksi pääsee vain yli tuhannella viestillä. Uskallan olla 400 viestilläni eri mieltä, minä vain en kommentoi joka asiaan tai jauha tyhjää.

Hra Hiilinen, saanko lopuksi kehottaa ottamaan elämän hieman rauhallisemmin? Hommafoorumilla joku kehottaisi sinua hölläämään foliopipoa.

Kiitos, näkemiin.

OPM (nimimerkki)

En pidä itseäni rasistini. En käy homma-foorumilla mutta luen Halla-ahon kirjoituksia osittain säännöllisesti, samoin luen Jiri Kerosen blogeja. Ne ovat ihan mielenkiintoista luettavaa, osin ihan hyvin ja lähteiden kanssa perusteltuja vahvoja mielipiteitä asioista joista moni ei halua keskustella tai asioista joista ei keskustelua suvaita. Myös heidän koulutustasonsa ja "sivistystasonsa" tekevät heidän teksteistään "mielenkiintoisia".
Kannatan laajaa sananvapautta ja laajaa oikeutta julkaista/ilmoittaa mielipiteensä kunhan pidetään jonkinlainen taso eli ei syyllistytä henkilökohtaiseen kunnianloukkaukseen. Toisaalta taas julkisuuden hahmojen tai bloginpitäjien kritiikinsietokyvyn ja kunnianloukkaustason pitäisi olla normaali kansalaista suurempi johtuen heidän asemastaan ja julkisuudessa esillä olostaan. Esim. naapurin mummon haukkuminen nimellä netissä juoruavaksi lihavaksi lehmäksi tai esim. tämän blogin ylläpitäjän kovakin arvosteleminen pitää arvioida eri tavalla. Samoin myös on Halla-ahon laita.

Mielestäni ihmisellä pitäisi olla oikeus sanoa mielipiteensä asiasta kuin asiasta. Ajat muuttuvat ja samoin asiat.
Asiasta toiseen. Blogin pitäjähän toimii käsittääkseni psykiatrisella alalla. Itse teidän alanne ammattilaiset pitivät homoutta psyykkisenä sairautena reilu parikymmentä vuotta sitten Suomessakin. Samoin aikansa huippulääkärit hoitivat melko radikaaleilla tavoilla aikansa vähemmistöjä 40-luvun Suomen "liittolaisvaltioissa". Luultavasti samassa maassa oli aika tarkka sensuuri valtiovallan taholta. Olisiko vapaalla sananvapaudella ollut asian kannalta merkitystä..tuskin ei.

Samoin kuin tällä blogilla saa keskustella "ongelmasta" nimeltä homma-foorumi niin myös mielestäni pitäisi homma-foorumaisille antaa oikeus keskutella "ongelmasta" nimeltä maahanmuuttajat.

Meni vähän aiheen ohitse eikä tarkoituksena ole "haukkua" bloginpitäjää vaan yrittää antaa erilaisia näkökantoja

Toimituksen poiminnat