Hallitus terveysjättien talutusnuorassa

Markkinoinnin perussääntöihin kuuluu luoda tarve. Tarpeeseen vastataan omalla tuotteella, myydään ja tehdään voittoa. Tämä on ihan normaalia toimintaa.

Yksityinen terveysyritys ei voi kuitenkaan itse luoda tarvetta leikkaussalitoiminnalle. Nyt sen avuksi on astumassa Suomen hallitus, joka ensin poisti oikeuden nukutuksessa tapahtuvaan leikkaussalitoimintaan aluesairaaloilta vedoten potilasturvallisuuteen ja säästöihin. Leikkaukset keskitettiin keskussairaaloihin.

Keskittämällä leikkaussalitoiminnan luotiin samalla kuitenkin myös jonoja – heikennettiin kansalaisten palveluita. Nyt jonoja purkamaan hallitus esittää nukutuksessa tapahtuvan leikkaussalitoiminnan sallimista yksityiselle monikansallisille terveysjäteille. 

Koska nämä jättiyritykset eivät voineet luoda tarvetta itse, tarvitsivat he siihen avuksi hallituksen, joka on tarjoamassa niille miljardibisneksen. Samalla hallitus sivuuttaa kansalaisten terveyden.

Yksityinen yritys saisi toteuttaa leikkaussalitoimintaa, jos 30 minuutin ajomatkan päässä on julkinen erikoissairaanhoitoa tarjoava yksikkö. Se tuo valtavan säästön yksityiselle yritykselle, kun komplikaatiotapaukset voidaan lähettää välittömästi julkiselle sektorille hoidettavaksi. Samalla yrityksen ei tarvitse ottaa vastuuta tapauksesta. Tällöin luodaan virheellinen kuva yksityisen kilpailukyvystä julkiseen nähden. 

Hallitus on pelaamassa vaarallista leikkiä kansalaisten terveydellä. Toivottavasti jokainen spekulantti viimeinkin uskoo, että sote ei tuo säästöjä. Sote leikkaa palveluita, se vaarantaa terveyden ja samalla se tulee maksamaan enemmän. Hölmöläisten hommaa, sanoisi viisaampi.

hiilinen
Vasemmistoliitto Vantaa

Olen 46-vuotias paljasjalkainen vantaalainen Askistosta. Liiton mies. Sopimusasiantuntijana liitossa, eli liiton mies.
Omaan lähihoitajan suuren sydämen.
Harrastan aktiivisesti myös tietokonepelaamista.
Yhteystiedot:
hiilinen(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu