Maahanmuuttovastaiset kaappasivat Suomen keltaliiviliikkeen

Tänään eduskuntatalon edessä laulettiin kurkkujen katkomisesta, huudettiin Suomen kansa ensin -iskuhuutoja sekä kerrottiin faktana, että Suomeen saapuu yli 60 miljoonaa maahanmuuttajaa.

Taustalla on keltaliivien mielenilmauksen itselleen kaapanneet maahanmuuttovastainen liike Reformi sekä Suomen kansa ensin -puolue.

Ranskassa keltaliivit vastustavat globalismia sekä uusliberalismia kansalaistottelumattomuuden keinoin. Suomessa keltaliivit kasasivat saman pienen maahanmuuttovastaisen väkensä eduskuntatalon eteen toistamaan samoja iskuhuutoja, joita he ovat huutaneet vuosien ajan Suomen turuilla ja toreilla. Tämän ydinryhmän lisäksi paikalle oli saapunut keltaliiviliikkeen toiminnasta kiinnostuneita kansalaisia. Heitä käytettiin hyväksi hyödyllisinä hölmöinä, kun he vahvistivat läsnäolollaan maahanmuuttovastaista sanomaa. 

Keltaliivien toimintaan Ranskassa on vahvasti kuulunut, ettei sitä johda kukaan, mutta sen tavoitteet ovat kuitenkin yhdistäneet kansaa poliittisen spektrin laidasta laitaan. Suomessa sen johtoon pyrkii nyt maahanmuuttovastaiset poliittiset tahot, jotka pyrkivät valjastamaan koko liikkeen oman marginaalisen politiikkansa jatkoksi.

Viimeinen puhuja vielä korostaa, että he haluavat kansallismielisen hallituksen ja sitoo keltaliivitoiminnan kansallismieliseen toimintaan. Hän saa samalla tapahtuman järjestäjiltä kovan kannustuksen. 

Suomen keltaliivitoiminta on tämän mielenilmauksen kautta otettu vahvasti yhdeksi työvälineeksi haittaisänmaalliseen toimintaan. 

 

hiilinen
Vasemmistoliitto Vantaa

Olen 46-vuotias paljasjalkainen vantaalainen Askistosta. Liiton mies. Sopimusasiantuntijana liitossa, eli liiton mies.
Omaan lähihoitajan suuren sydämen.
Harrastan aktiivisesti myös tietokonepelaamista.
Yhteystiedot:
hiilinen(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu