Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Maahanmuuttovastaiset kaappasivat Suomen keltaliiviliikkeen

Tänään eduskuntatalon edessä laulettiin kurkkujen katkomisesta, huudettiin Suomen kansa ensin -iskuhuutoja sekä kerrottiin faktana, että Suomeen saapuu yli 60 miljoonaa maahanmuuttajaa.

Taustalla on keltaliivien mielenilmauksen itselleen kaapanneet maahanmuuttovastainen liike Reformi sekä Suomen kansa ensin -puolue.

Ranskassa keltaliivit vastustavat globalismia sekä uusliberalismia kansalaistottelumattomuuden keinoin. Suomessa keltaliivit kasasivat saman pienen maahanmuuttovastaisen väkensä eduskuntatalon eteen toistamaan samoja iskuhuutoja, joita he ovat huutaneet vuosien ajan Suomen turuilla ja toreilla. Tämän ydinryhmän lisäksi paikalle oli saapunut keltaliiviliikkeen toiminnasta kiinnostuneita kansalaisia. Heitä käytettiin hyväksi hyödyllisinä hölmöinä, kun he vahvistivat läsnäolollaan maahanmuuttovastaista sanomaa. 

Keltaliivien toimintaan Ranskassa on vahvasti kuulunut, ettei sitä johda kukaan, mutta sen tavoitteet ovat kuitenkin yhdistäneet kansaa poliittisen spektrin laidasta laitaan. Suomessa sen johtoon pyrkii nyt maahanmuuttovastaiset poliittiset tahot, jotka pyrkivät valjastamaan koko liikkeen oman marginaalisen politiikkansa jatkoksi.

Viimeinen puhuja vielä korostaa, että he haluavat kansallismielisen hallituksen ja sitoo keltaliivitoiminnan kansallismieliseen toimintaan. Hän saa samalla tapahtuman järjestäjiltä kovan kannustuksen. 

Suomen keltaliivitoiminta on tämän mielenilmauksen kautta otettu vahvasti yhdeksi työvälineeksi haittaisänmaalliseen toimintaan. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (197 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Oliko yllätys. Tuolla porukalla ei ole mitään omia ideoita. Kaikki napattu ulkomailta. Noloa porukkaa. Taas siellä perushörhöt kera Niikon.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ei yllättänyt, kun näin tapahtuman järjestäjän. Yllätyin itse, miten paljon media heitä alkuun huomioi, mutta taustalla varmasti Ranskan keltaliiviliike.

Näkisin, että tämä liike on pitkälti taputeltu tämän ensimmäisen mielenilmauksen kautta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Suomen keltaliivitoiminta on tämän mielenilmauksen kautta otettu vahvasti yhdeksi työvälineeksi haittaisänmaalliseen toimintaan.” Näkisin pikemminkin, että keltaliivitoiminta on otettu välineeksi haittaisänmaallisen toiminnan vastustamiseksi.

Toni Rintala

"Tuolla porukalla ei ole mitään omia ideoita. Kaikki napattu ulkomailta."

Ihan kun meidän hallituksesta puhuisit..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paljonko siellä oli keltaliivejä, oliko kadut täynnä :)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yhden videon perusteella toistakymmentä ihmistä paikalla plus Niikko.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kai Niikollakin on ihmisen paperit?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #59

Tuli noista ihmisen papereista mieleen kun evoluutiokriittisen Huhtasaaren ovelle ilmestyi apinamies. Laura kysyi Mestarilta mitä mä tän kanssa teen. Mestari sanoi vie se vaikka Korkeasaareen. Seuraavana päivänä Mestari törmäsi Lauraan kaupungilla ja ihmettle kun sillä oli se apinamies yhä mukana. Ettekö mennetkään Korkeasaareen? Mestari kysyi. Mentiin ja meillä oli niin kivaa että päätettiin seuraavaksi mennä Suomi ensin -mielenosoitukseen!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos haluaa nauraa kunnolla, kannattaa seurata tuota keltaliivien fb-ryhmää ja sen sisäistä keskinäistä vihanpitoa. Iso osa kommentoijista näytää toki olevan lähinnä tyrmistyneitä tämänpäiväisestä:

https://www.facebook.com/groups/507553923086821/?r...

"Keltaliivit haluu rajat kiinni!"
"Täh, eikä haluta!"
"Halutaanpa!"
"Emmä ainakaan haluu, mä haluun veronkiertäjät kuriin."
"No Ranskan keltaliivitkin haluu."
Jne

Tulee hakematta mieleen Monty Python.
https://www.youtube.com/watch?v=WboggjN_G-4

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Tuohon ryhmään liityin tänään mielenkiinnosta, tunnustan syntini tuosta lainaamastasi ketjusta. Jään kyllä mielenkiinnolla seuraamaan, miten tämä tästä etenee.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ihan hyvin argumentoit, ei tarvitse paljoa pintaa raaputtaa kun näkee mistä on kyse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

- "Kuka päättää, mihin mielenosoituksiin osallistutaan?"
- "Jokainen päättää itse omasta toiminnastaan. Mielenosoituksia voi tulla vielä paljon, eri järjestäjien toimesta, eri paikkakunnilla. Osallistua voi myös ihan spontaanisti pukeutumalla keltaliiveihin ja näyttäytyä jossain."
- "Eli voi osallistua mihinkä vaan mielenilmaisuun, missä tahansa ja järjestää oman mielenilmaisun mistä teemasta tahansa ja kenen kanssa hyvänsä?"
- "No ei ihan noin. Esim. eliitin puolesta -mielenilmaisu ei käy. Ei myöskään PVL-tyyppinen, eikä mikään stop depo -tyylinen."
- stop depo = pakkopalautuksia vastustava (toim.huom.)

Viimeisin kommentti oli Tuula Komsin, Kansalaispuolue. Hän kertoo ryhmälle viimeisen sanan, mitä ainakaan keltaliivien ei haluta kannattavan.

Ehkäpä juuri siksi keltaliivien tyrmistyneet kommentit:
- "Päättäjät nauraa selällään näille miekkareille."
- "2 tuntia ja 30 henkeä. EI suomessa voi olla asiat huonosti"

Rajat kiinni -öyhöttäjät kaappasivat Suomen keltaliiviliikkeen. No, eipä meistä olisi tainnut ulkoilmaihmisiä kehkeytyvän, vaikka olisi valittu joku toinen, kansalaisia oikeasti liikuttavakin, teema.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Onko Kai noin tietämätön? Ranskassa keltaliiveihin pukeutuvat niin vasemmisto kuin Le Penin "äärioikeisto" myös. Siksi siellä saatiin oikeaa joukkovoimaa. Ja ei, keltaliiviaate ei ole mitään "stop deportations" -toimintaa. Jos vasemmisto ei voi muunlaiseen mielenilmaukseen ihan tavallisen kantaväestön kokemaa päähänpotkintaa vastaan osallistua kuin ainainen stopdepoilu ja "vieraat ensin" -asenne, niin olkoot sitten tulematta mukaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #20

"Ranskassa keltaliiveihin pukeutuvat niin vasemmisto kuin Le Penin "äärioikeisto" myös. Siksi siellä saatiin oikeaa joukkovoimaa. "

Suomessa keltaliivejä näyttää innostavan Marco de Witin kaltainen hahmo. Ne parinkymmentä osallistujaa edustavat sitten joukkovoimaa. Kauppareissulla näen Kemiön kylänraitilla ja maantien varressa enemmän keltaliivejä kuin tässä joukkovoimanosoituksessa.

Kuten ryhmässäkin todettua, eiköhän tämä ollut sitten tässä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #29

Marcon miekkari oli sovittu kauan ennen Suomen keltaliivit -ryhmän perustamista facebookiin. Marcolla on tietenkin oikeus keltaliiveillä ihan niin kuin kaikilla muillakin. Mitään johtajaa ei ole.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #29

Salonen älä puhu paskaa, alunperin keltaliiveistä puuttui poliittiset puolueet, niin oikealta kuin vasemmaltakin. Ei ollut johtajia, ei kylttejä tai raketteja tms. Porukka tuli maaseudulta ja pienistä kaupungeista. Näin ainakin yksi Jyväskylän YO:n Ranskaan erikoistunut professori totesi jossakin a-studiossa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onko missään videota tuolta "mellakasta"?

Olen viikonlopun odottanut päästä näkemään.

Voin kuvitella "oulun fiaskon" jälkeen etten tule pettymään.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Jos nyt haluaa kuunnella Panu Huuhtasen, Pontuksen ja Marco de Witin monologeja 2 tunnin ajan, niin youtubesta löytyy kyllä hakusanoilla. En linkkaa, koska en halua mitään suoraa mainontaa heille.

Itsehän nämä kyllä kuuntelin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #33

"Itsehän nämä kyllä kuuntelin."

Aika itsekästä; itse kuuntelit, mutta et sallisi muiden nauttivan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kävin katselemassa kyseistä ryhmää. Ei jatkoon. MV uskovaisia sun muita. Kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

Lisäksi melkoisen ei isänmaallista porukkaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Unkarissa ihmiset ovat vihdoinkin heränneet ymmärtämään mikä on Orbanin tavoite hänen ajaessa "rajat kiinni" politiikkaa, kohti totalirismia, siihen suuntaan Unkari on ottamassa pitkiä askeleita. Orban tarvitsee ulkopuolisen uhan jotta siirtyminen totalirismiin onnistuisi ja siihen kelpaavat nyt maahamuuttajat, mutta myös EU ja Soros.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Soros ja EU ja hallitsematon maahanmuutto OVAT isoja uhkia

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Tirskahdan aina, kun joku sanoo Soros. Melkoinen velho, kun on joka puolella mukana.

Meillä ei ole hallitsemattoman maahanmuuton tilaa ja ettei siitä tulisi hallitsematonta, niin eikö ole tarpeen tehdä sopimuksia asiasta?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #13

No eihän se sen ihmeempää ole kuin sekään, että Putinilla on ihan kaikessa aina sormensa pelissä ;) paitsi että Sorosilla on enemmän rahaa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #24

Niin olen aina ihmetellyt, että mistä löytyy ne ihmiset, jotka kuvittelee jokaisen asian takana olevan suuren salaliiton. Aika moni näköjään Suomen keltaliiviliikkeestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Putinhan on käsittämättömän rikas. Tosin rehellisin keinoin hän ei ole omaisuuttaan kartuttanut. Mafiapomo presidentin valepuvussa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

On ja ei. Trump on sikäli erisorttinen, että se on perinyt omaisuutensa, vaikka esittää olevansa self made man. Putin on kähveltänyt sen.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto Vastaus kommenttiin #13

Kyllä meillä on islamilaisesta maailmasta tuleva täysin hallitsemattoman maahan tunkeutumisen ongelma. Kuinka Hiilinen selittää, ettei maassa laittomasti oleskelevia saada ulos? Jollei se kerro hallitsemattomuudesta, niin mikä kertoo. Meillä ei yksikertaisesti ole varaa, eikä mitään velvollisuuksia heitä kohtaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Komsi, siis mielestäsi totalirismi on Unkarin kansalaisille EU:a pienempi uhka, niinkö?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #48

Kysymyksesi on mieletön, koska juuri EU alkaa olla sitä pahinta totalitarismia. Uskon että unkarilaiset osaavat valita johtajansa. Orbán on heidän valintansa, vaikkei se EU:ta miellytäkään.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #70

Perusteltko väitteesi EUn totalitarismista? Ilman Sorosta mielellään.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #77

Teppo, huomaathan, että äärioikeistopuolue Jobbik on mielenilmauksessa mukana vasemmiston kanssa. Näkisipä täälläkin...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #70

Jännä kommenti ihmiseltä joka ylläpitää sivustoa joka vastustaa vaaleilla valittuja edustajia.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #78

Haha, totta. Vain tiettyä hallitusta vastustavat.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #78

Niin no tota ei niistä vaaleista ole hyötyä, jos edes eduskunta ei keskustele asioista vaan päätökset viedään läpi kaikessa hiljaisuudessa, niin kuin vaikka GCM

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #84

GCM:n vastustajien päähän ei millään saa taottua sitä tosiasiaa, että Global Compact on Migration eli GCM ei ole sopimus, se ei ole lainsäädäntöä, ei velvoita muuttamaan lainsäädäntöä eikä sitä allekirjoita yksikään maa. Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi suunnaksi, jonka mukaisesti lainsäädäntöä olisi suotavaa kehittää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Orankiin ollaan tyytymättömiä, vaikkei se Orbanin kontrolloimassa mediassa pääsekään esille.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Suomen Keltaliivit -ryhmä perustettiin vasta paljon sen jälkeen kun tuosta tämän päivän miekkarista oli sovittu. Mutta käsittääkseni keltaliiveillä ei ole johtajaa, ja se vastustaa eliitin tekemiä sopimuksia joista ei ole kansalta mitään kysytty. GCM-sopimuksen vastustaminen sopii kuvaan ihan hyvin. Ongelma on lähinnä äärivasemmiston jääräpäisyys tyyliin "jos maahanmuuton vastustajat tekevät jotain, me ollaan aina sitä vastaan". Minusta vassarit voisivat ihan hyvin järjestää itsekin keltaliivitilaisuuksia, mutta tuolla asenteella se ei onnistu. (Stop deportations -teema ei mitenkään istu keltaliiviaatteeseen, joka on tavallisen kantaväestön kapinaa. Kantaväestöön tietenkin lasketaan myös hyvin kotoutuneet maahanmuuttajat)

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ensin sanonut, ettei liikkeellä ole johtajaa ja sen jälkeen kerrot liikkeen tavoitteena olevan eliitin tekemien sopimusten vastustaminen. Tämän jälkeen rajat kuitenkin, että näitä sopimuksia saa vastustaa vain kantaväestö ja ettei Stop deportations -liike vastusta juuri vallassaolevien tekemiä päätöksiä.

Jotenkin en nyt ihan pysy kärryllä tässä ideassa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Huomaa että tuo Suomen keltaliivi porukka on melkoisen kujalla. Hassua ratsastusta keltaliiveillä muka Ranskan malliin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En tajunnut kommenttiasi. Myönnän että keltaliivi-idea on kopioitu Ranskasta, koska heidän tavoitteensa sopivat tännekin ihan hyvin.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #26

Suomessa halutaan vain rajata keltaliiviliike vain maahanmuuttovastaiseen toimintaan, kuten itsekin täällä kommenteissa pyrit tekemään. Liike rajaa aiheet maahanmuuttoon ja osallistujat saavat olla vain kantaväestöä. Aivan tyypillinen Rajat Kiinni -liikkeestä lähtenyt ajattelumalli. Olitko siinäkin mukana?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #35

Ei todellakaan rajata vain maahanmuuttoon. Olisi todella upeaa, jos vasemmistokin lähtisi mielenosoittamaan ihan meidän tavallisen valtaväestön asioista ja kaikenlaista eliitin korruptoituneisuutta vastaan. Siis edes joskus. Mutta jos mielessänne on koko ajan vain maahanmuutto, ei voi mitään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

Toivottavasti mikään osa suomalaista vasemmistoa ei höyrähdä noiden rajat kiinni -hörhöjen matkaan. Kyseessähän on eräänlainen vallassaolijoiden valitusosasto. Onnistuessaan se saa huono-osaiset vielä huonompiosaisten kimppuun. Lauma rakkeja räksyttämässä ja ohjaamassa ihmisten tyytymättömyyttä mihinkään vaikuttamattomaan älämölöön samaan aikaan kun Ali Qadim ohjaa karavaaniaan ihan juuri sinne mihin sen omistajat haluavatkin.

Vasemmiston tehtävä on toisaalla. Pitäisi päästä vaikuttamaan epäoikeudenmukaisen yhteiskunnan perusrakenteisiin epäoikeudenmukaisuuden ja syrjäytymisen sekä pahoinvoinnin aiheuttajana. Se ei onnistu syyttelemällä avuntarvitsijoita ja muita myös honommassa asemassa olevia. Pitää käydä kapitaalien omistajien eli niiden karavaanin omistajien kimppuun eikä rähistä keskenään.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Vallassaolevia maahanmuutto palvelee hyvin, koska vallassa ovat ulkomaalaiset EU virkamiehet ja heidän palvelemat pääoman omistajat, joiden koulukirjafasistinen tarkoitus on hajoittaa ja hallita Suomea maahamuuton aiheuttamalla sekaannuksella, kuten fasismin keksijä Mussoliini teki Etiopialle aikoinaan. Väestöjen holtiton siirto on myös vanha KGBn vasemmiston käyttämä sosialistine trikki, jolla Karjalakin sodan jälkeen alistettiin Neuvostoliiton tiukkaan kontrolliin tuomalla sinne paljon tsetseenejä häiritsemään paikallisten yhtenäisyyttä vastustaa keskusvallan totalitääristä hallintoa, joka pyrkii kurjistamaan kansalaiset köyhiksi poliittisten päättäjien lakeijoiksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pieni vilkaisu sivuston keskusteluun näytti selvästi, että Tuula Komsi on keltaliiviryhmän tosiasiallinen johtaja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ai hyvä ihme sentään :D :D :D

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Käypä lukemassa omia kommenttejasi. Olet selkeästi se, joka sanoo viimeisen sanan. Sinun tulkintojasi, rajanvetojasi ja määräyksiäsi kukaan ei kyseenalaista. Sinä et ryhmässä myöskään ehdota, kysele tai neuvottele. Sanelet säännöt, joita edellytät muiden noudattavan.

Tosin ei sieltä sinua haastetakaan. Se ei välttämättä ole sinun syysi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #34

Ai, hauska kuulla. Mitäs minä tuohon sanoisin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miten keltaliivit valikoivat, kuka maahanmuutttajista on sopeutunut hyvin ja kuka huonommin? Maahanmuuton vastustamisella?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mitään geenitestejä tai alkuperämaan kyselyjä ei suoriteta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #25

Kannattaa huomioida että Komsi vaikuttaa Kansalaispuolueessa, eli ei ole itse puolueisiin sitoutumaton. Tästä syystä varmasti rakensi hienon aasinsillan, ettei Stop deportations -liike ole aitoa keltaliivitoimintaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #27

Puolueiden jäseniä ja aktiiveja toivotaan mukaan, mutta ei omaa puoluettaan mainostavia, vaan pitää keskittyä isompaan kuvaan. Valitettavasti juuri vasemmisto rutisee koko ajan, että me ei kyllä sitten leikitä sen-ja-sen puolueen jäsenten kanssa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #32

Eli puolueita ei saa olla, mutta nyt siellä oli SKE ja Reformi -banderoilleineen. Sen jälkeen se on vasemmisto joka rutisee, ettei puolueita saa olla. En ymmärrä nyt edes sitä vähää tästä liikkeestä, mitä äsken ymmärsin.

Saako siis vasemmisto olla mukana? Saako siellä olla puolueita? Jos siellä ei ole puolueita, niin miten joku voi rutista, että siellä on joku puolue mukana?

Jos voisin laittaa hymiön laittaisin :thinking:

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #27

Puolueiden jäseniä ja aktiiveja toivotaan mukaan, mutta ei omaa puoluettaan mainostavia, vaan pitää keskittyä isompaan kuvaan. Valitettavasti juuri vasemmisto rutisee koko ajan, että me ei kyllä sitten leikitä sen-ja-sen puolueen jäsenten kanssa.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #27

Keltaliivit eivät voi kannattaa vallanpitäjien metkuja, kuten tietoisesti hallitsematonta maahanmuuttoa. Jos he niin tekisivät, niin kysessähän olisi vallanpitäjiä tukeva paraati, eikä mielenosoitus,

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #25

Janne, ei mitenkään. Itse karsin fb-ryhmästä joidenkin vassarien vaatimukset että turvapaikanhakijoitten oikeuksia pitää pitää ensisijaisina. Karsin myös kaikki rasistiset aloitukset ja asiattomuudet. Jos joku haluaa perustaa turvapaikanhakijoihin erikoistuneen tai muuten erityisen vihervasemmistohenkisen keltaliiviliikkeen, niin ihan vapaasti niin saa tehdä - ei minulla ole mitään rekisteröityä tavaramerkkiä keltaliiveihin. Eikä kenenkään tarvi tulla mihinkään fb-ryhmään muutenkaan. Ja minulla ei ole osaa eikä arpaa tämänpäivän mielenosoitukseen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Huoaan että poistat kommentteja ja bannaat ihmisiä ryhmästä. Sellaista ei-johdettua ruohonjuuritason touhua.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #38

Taitaa olla vaan oman egon kohotusta tuo ryhmän ylläpitäminen. Iso kuva on alkuunsa unohtunut.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #42

Teppo, minä en ryhmää perustanut ja otin ylläpitotehtävän vastaan vain koska alkuperäinen ylläpitäjä sai 30 vrk bannin jostain täysin käsittämättömästä syystä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #38

Tietenkin poistan riidanhaastajat ja turvapaikanhakijoista jankuttajat (kummaltakin puolelta!!) sekä toisten haukkujat ja trollit. Se nimenomaan kuuluu ylläpidon tehtäviin. Sen sijaan Marcon miekkari on hänen omansa, siihen en voi puuttua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #43

Marcon miekkari? Ryhmässä kommentoit tilaisuutta sanoen "Tämä nyt on vasta alkuharjoitus, lisää tulee taatusti ja isommalla joukolla."

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #46

Niin. Keltaliiveillä EI ole johtajaa, joten Marco saa vetää keltaiset liivit päällensä ja pitää miekkarin. En nyt lähde tähän leikkiin että pitää "irtisanoutua" jostain. Paitsi rikkomisista ja laittomuuksista irtisanoudun, mutta en ihmisistä vain sen takia, että ovat maahanmuutosta "väärää" mieltä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #50

Tietääkseni kukaan ei ole pyytänyt sinua irtisanoutumaan yhtään mistään ja hassua se olisikin, irtisanoutua nyt kannattamastaan ajatusmallista.

Samanlainen yhden asian liike kuin pari puoluettakin, kuten sanottu tämä on jo nähty.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #43

Vähän valikoivaa on tuo sinun moderointisi kun toisaalta tätäkin blogia kommentoidaan mm seuraavin sanakääntein:

"Tuo apina kirjoittaa meistä aivan silkkaa potaskaa!"
ja
"Eliittipelle taas kirjottellee. Maan petturi tämäkin"

Sellainen ryhmä.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Eikös vapaa liikkuvuus ole yksi globalismin kärkihankkeita, jolloin globalismin- sekä maahamuuton vastustajilla on ainakin jokseenkin yhtenevä päämäärä.

Vielä kun saadaan markkinaliberalismia / uusliberalismia vastustavat vasemmistoanarkistit rettelöimään joukkoon mukaan (keltaset liivit päällä), niin ollaan jo hyvää vauhtia matkalla kohti Ranskan Mallia.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No tuo olisi ideana, tosin ilman väkivaltaa ja mitään rikkomisia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ransakassa keltaliivit saivat sitten vasta huomiota kun rähinä alkoi. Valitettava totuus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #44

Ne rähinäremmit saattaa olla Kremlin asialla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #133

Hihihii, tulihan se sieltä. Ranskalaiset poliisit ja tiedustelupalvelut eivät tosin ole Lamminpään kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #159

Tämä oli vain villi arvaus. Olen iloinen, jos olen väärässä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Miten linkität eduskuntatalon edustalla tapahtuneen mielenosoituksen Ranskan keltaliiviliikkeeseen?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ei peli vielä ole menetetty - ounastelin tuota ja siksi meillä on kättä pidempää olemassa jo Nukkuvissa.

Vasemmalta oikealle, ympäri, ylös ja yhteen voi tulla "Keltaliivitonttuihin" koska Nukkuvat on epäpuolue ja ohjelma mahdollistaa sen!

Lisää asiasta pian. Ryhmä täällä:

https://www.facebook.com/groups/nukkuvat.fi

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Komsi, kansalaispuolue ja keltaliivit. :)

Kauhee menestys näyttä olevan.

On nää hauskoja, kun ne uskoo oikeesti vielä, että tuollaiseen hörhöilyyn joku lähtee mukaan.

Kansalaispuoluekin on kuollut puolue, Väyrynen vei kuin litran mittaa, ja kannnatus tulevissa vaaleissa jotain 0,1% .

Keltaliivimöyhääjät, muutama hassu hörhö.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"On nää hauskoja, kun ne uskoo oikeesti vielä, että tuollaiseen hörhöilyyn joku lähtee mukaan.

Kansalaispuoluekin on kuollut puolue, Väyrynen vei kuin litran mittaa, ja kannnatus tulevissa vaaleissa jotain 0,1% .

Keltaliivimöyhääjät, muutama hassu hörhö."

Joo, kaikki kunnon kansalaisethan tyytyvät vuoden parin välein antamaan vallan pois vaaliuurnilla ja lopun aikaa kiroilemaan hiljaa itsekseen piilossa saunan nurkan takana. Niinhän, Petteri?

Ilkka Huotari

"haittaisänmaalliseen toimintaan"

Perusteluita?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuohan oli hyvä termi, hauskempi ja osuvampi kuin joidenkin (ehkä vakavissaan?) viljelemä termi "haittamaahanmuutto", joka ei toimi edes vitsinä.

Ilkka Huotari

Eikö haitallista maahanmuuttoa ole olemassa?

No sittenhän rajat voidaan avata kokonaan koko maailmalle ilman minkäänlaista kontrollia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #74

Haittaisänmaallisuutta ainakin on, nämä 612-kulkueet joissa heilutellaan natsilippuja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #97

Et näköjään pysty millään keskustelemaan valehtelematta. Jos päässä kiehuu niin pyydä sieltä mielenterveysseurasta apua jäähdytykseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #105

Kerrohan mitä luulet minun nyt valehdelleen? Kyllä ne haittanatsit ihan oikeasti liehuttelivat natsilippuja, mutta onneksi poliisi pani pahimmat höyrypäät putkaan viilenemään.

Ei ne natsilippujenkaan heiluttajat varmaan oikeasti pahoja ihmisiä ole, hurahtaneita vain. Ja voihan natsikin eheytyä, niin kuin Holappa. Ei, ei se viime vuonna edesmennyt suuri kirjailija, vaan se kaveri joka perusti uusnatsiliikkeen nimeltä SVL (nyk. PVL) mutta tuli sittemmin järkiinsä.

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme Vastaus kommenttiin #132

Uusnatsit ihan oikesti liehuttelivat natsilippuja, mutta eivät 612-marssin yhteydessä, vaan PVL:n omassa marssissa. Oikaisethan levittämäsi väärän tiedon tai esitä todisteet väiteestäsi. Siitä kaiketi sinun arvellaan valehdelleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #167

Enkös minä ole sanonut että PVL niitä liehutteli? Kaikkihan sen tietävät joka tapauksessa. Saattaa toki olla että 612 eksyi vahingossa samaan aikaan samaan paikkaan kuten se Immonen aikoinaan uusnatsien kanssa samaan kuvaan.

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme Vastaus kommenttiin #181

Ei, et sanonut, vaan sanoit, 612-kulkue heilutteli. Lisäksi 612-kulkue jäsjestettin ihan eri paikassa ja eriaikaankin kun tuo tapahtunut lipunheiluttelu eli "eksyminen" on taas vaihtoehtoista todellisuuttasi. Lienetko patologinen valehtelija???

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #192

Katos vaan, olet patologinen saivartelija.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #193

Vaikka vastuustaakin hörhöjä, kannattaisi olla tarkempi sanoissaan niin viesti olisi uskottavampi. Typerät vitsit, villit arvaukset ja löysät heitot syövät uskottavuuksia aamiaiseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #197

Ahaa, siitä sinulla siis kiikastaa, uskottavuutesi syötiin jo aamusta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #198

Meillä syödään aamuisella kaurapuuroa, se vahvistaa ja maittaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #199

Syö särkeä, se kasvattaa järkeä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #200

Särkiä on tullut syötyä pienestä pitäen. Äitivainaa kun opetti miten herkullisisia ne ovat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #201
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Millä tavalla nämä "Oulun" tapaukset ja vastaavat muualla ovat hyödyllisiä jos haittamaahanmuuttoa ei ole?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #94

Miksi laitat "Oulun" lainausmerkkeihin? Kyllän ne raiskaukset tapahtui ihan oikeassa Oulussa. Ymmärrän kyllä "maahanmuuttokritiikin" laittamisen lainausmerkkeihin, sillä sehän on pelkkää älämölöä, ärsyttävää ja hysteeristä vouhotusta, joka ei kritiikin nimea ansaitse.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #98

Miten voit olla noin väärässä? Et ole ilmeisesti ymmärtänyt asiaa ollenkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #102

Joku ei ole ymmärtänyt mistään mitään ja se en ole minä. Arvaa uudelleen.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

Teiltä tulee pelkkää suunsoittoa nykyään, ei mitään asiaa.

Ilmeisesti siksi, koska ideologianne on kokenut niin pahan konkurssin, että se ottaa päähän.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Nyt taisi tulla kommentti väärälle henkilölle. En ole perussuomalainen. Niitten ideologia on kokenut konkurssin eikä toivoakaan noususta ole. Maahanmuuttokin sen kun vähenee niin ei oikein ole enää ketä vihata. Juutalaisiakin täällä on niin vähän.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #98

Sen takia koska Oulun tapaukset ovat poliisin mukaan jäävuoren huippu. Et vielä kertonut mitä hyötyä näistä ihmisistä on kun sun mukaan haittamaahanmuuttoa ei ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #103

Kukaan ei ole vielä kertonut että raiskaajista olisi mitään hyötyä. Eihän niistä olekaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #134

Noniin nyt olet jo lähellä tunnustamista, onko nämä raiskaajat ja väkivallantekijät haittamaahanmuuttajia?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #151

Ei minulla ole mitään tunnustettavaa. Onko sinulla?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #153

Et siis pysty myöntämään tosiasioita, ideologiako estää? Tosin olen huomannut pystyt valehtelemaan muille ihan sujuvasti niin kai myös itelles.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #154

Kenelle kuvittelet minun valehdelleen? Ja milloin en ole tosiasioita myöntänyt?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Siellä eduskuntatalon edessä olis tietysti pitänyt laulaa, että "työn orjat sorron yöstä nouskaa" niin blogistikin olisi ollut tyytyväinen.

Sivumennen sanoen niin tuo de Wittin SKE ei kyllä tule kannatusta saamaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt liikkuu kahdenlaista tietoa tästä kauan odottamastani spektaakkelista.

Toiset väittää paikalla olleen 30 henkeä ja toiset taas 50.
Kumpi pitää paikkansa?

Ero kuitenkin 66%

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihan sama, eihän siitä näkynyt uutisiakaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

No ei se ihan sama kuule ole.

Jos rokkaa oli tilattu tuhannelle ja tulikin 30....joutuu heittämään viemäriin enemmän kuin jos syöjiä oli 50.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Juuri näin. Aivan samahan tuo on. Ei uutiset reagoi 30-50 hengen mielenilmaukseen millään tavalla. Se ei ylitä uutiskynnystä. Siellä oli paikalla STT ja YLE, mutta varmaan totesivat tämän olevan tässä ja lähtivät toimistolle takaisin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Juuri tulleen tiedon mukaan paikalla oli 29 keltaliivistä osanottajaa.
Laskin itse videokuvasta.
Pahoittelen aikaisemmin jaettua väärää tietoa, että paikalla olisi ollut 30 henkeä.

Tosin en ole varma oliko kameran takana mölissyt....korjaan kommentoinut....henkilö liivit päällä vai ei.
Tämä nostaisi osallistujien lukumäärän 30, joten alkuperäinen tieto saattoi olla myös oikea.

ELÄKÖÖN KELTALIIVIT....ELÄKÖÖN KELTALIIVIT !!!!
https://youtu.be/cfl8zZqZg6g?t=3343

Jani Kuusela

Minä toimin joskus Marco De Witin silloin omistaman Suomen hautaustoimistot oy:n alihankkijan alihankkijana.

Siitä koko hautausurakoitsijan ura lähti. Tein viitisen vuotta poliisille vainajankuljetuksia.

Hauskaa että hänestä tuli kansalaisaktivisti.

Jani Kuusela

Kyllähän originellit keltaliivit vastustavat myös maahanmuuttoa, yksi teemoista.

http://janikuusela11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2655...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Originellit tuppaavat murahtelemaan vihaisesti ihan kaikille, riippumatta siitä ovatko pukeutuneet liiveihin.

Matti Simonaho

Pohjan kansa käy kuumana (noin 400 keskustelua + facebook) puolueesta riippumatta. Voi olla että syntyy jonkin tasoisia kulttuurikolareita. Maltillisemmat kuitenkin odottavat tekoja poliittiselta taholta ja viranomaislta, jotka turvaavat Suomalaisten ihmisoikeudet ja perusvapaudet Suomessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mihin unohtui Teiltä Suomen kansan Pariisin rauhansopimus, josta ehkä seuraavaksi kuulemme mielipiteemme?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Protestoijien mielestä Ranskan hallitus on suosinut varakkaita ihmisiä muiden kustannuksella." (wiki)

Tämä ei tietenkään Suomen vasemmistolle sovi protestin aiheeksi koska globalisaatio.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tervo kiteytti jo 17 vuotta sitten näiden Suomen keltaliivien idean:

"Vihaan feministejä, ulkomaalaisia, kommunisteja, vihreitä, ruotsinsuomalaisia ja vihanneksia.
Kerroin sen vanhalle naiselle, joka jysähti istumaan viereeni penkille. Ämmä pasahti, ettei kuulu mihinkään näistä ryhmistä. Hän saanee jäädä istumaan, ja alkoi raivata tietään läpi lihapiirakan.
Rasva haisi, mutta myös lihapiirakka. Hotkinnan lotinaa kuului.
Vihaan ämmiä."

(Jari Tervo: Suomemme heimo, 2001)

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eikö se ollut suomenruotsalaisia ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei ollut, tarkistin asian. Samasta kirjasta löytyi muuten toinenkin hauska kohtaus: "Kuulin vierestäni äänen, joka sanoi, että vähemmistöä tässä ollaan mekin, että kyllä tiedetään, miltä tuntuu. Me ollaan viimisiä potkiskelemaan mitään vähemmistöä, meitä mätkitään kaikkialla. Ihmettelin, mihin vähemmistöön minä kuuluin. Näkövammaisiin, mies nieleskeli sen jälkeen, kun sille oli vieressä supateltu. Kerroin olevani sokea, mikä on täysin eri asia. En hiihtänyt avustajassa roikkuen enkä valinnut vuoden liikuttavinta kuunnelmaa." (Jari Tervo: Suomemme heimo, 2001)

Matti Simonaho

Kun ne joiden kuuluisi olla hiljaa puhuvat ja olla tekemättä tekevät, ja ne, joiden kuuluisi puhua ja tehdä ovat hiljaa ja tekemättä, elämme erittäin vaarallista aikaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Joku toinen ilmaisi suurin piirtein saman asian joskus muinoin niin, että maailman suurin ongelma on se, että fiksut ihmiset ovat aivan liian itsekriittisiä ja vaikenevat, kun taas typeryksillä ei ole mitään itsekritiikkiä ja ovat äänessä jatkuvasti.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei sininen, ei punainen, ei vihreä; ei ruskea eikä musta... Noilla väreillä on poliittishistoriallinen painolastinsa olemassa. Ehkäpä siksi keltainen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eikös Nostradamus puhunut keltaisesta vaarasta?

Voin muistaa väärinkin

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #87

Michel de Nostredame oli ranskalainen apteekkari, joka maisteli sen aikaisia rohdoksiaan, ja näki sen seurauksena näkynsä.

Nostradamus ennusti, että keltainen "rotu" perii maan.

Suomalainen sananlasku taasen sanoo: Rehellisyys maan perii.

Jeesus opetti, että nöyrät perivät maan.

Ehkä kaikki tarkoittavat keltaliivejä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

Ei, Amerikassa pelättiin joskus hysteerisesti kiinalaisten väestönkasvua ja kutsuttiin siksi Kiinaa keltaiseksi vaaraksi. Vonnegut keksi siitä romaaniinsa Hui hai eli jäähyväiset yksinäisyydelle taudin nimeltä vihreä surma. Se aiheutui siitä, kun kiinalaiset ratkaisivat väestöräjähdysongelman keksimällä miten heitä voidaan jatkuvasti kutistaa niin että mahtuvat maahansa paremmin. Lopulta he kutistivat itsensä mikroskooppisen pieniksi, ja hengitysteihin päästessään he aiheuttivat taudin nimeltä vihreä surma.

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Pienenä vinkkinä keltaliivien johtoportaalle: Itiksen uimahallin saunassa oli eilenkin kahdella kaiffarilla uimahousut. Reunalta ei sentään tällä kertaa hypitty.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Olisikohan tuo omanlaisensa vastine SAK:n mielenosoituksille?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Ja vasemmisto kaappasi Uuden Suomen Puheenvuoron. LOL

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mahtava kommentti. Tosin ei oikein avaudu mulle. Tulkitsen puolustukseksi noille häörhöille jotka pilasivat keltaliivien asian täysin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Teppo, Ranskassakin Le Penin kannattajat ovat kaduilla yhdessä vasemmiston kanssa, eikä se tunnu sikäläistä vasemmistoa haittaavan. Meillä on täällä näköjään pelkkää valevasemmistoa joka ajaa eliitin etuja jahtaamalla koko ajan "vääriä mielipiteitä" kannattavia maahanmuuttokriitikoita. Vasemmistoa ei suomalaisen pienituloisen asia kiinnosta hitustakaan ja se on sääli.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #108

Vasemmisto on tehnyt sitä työtä vuosikymmeniä. Vasemmisto ei vain suostu siihen, että samalla pitäisi tukea rasismia.

Miksi ihmeessä pitäisi laittaa yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat vastakkainasetteluun? Ketä se sinusta hyödyttää?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ai, olix siel taas se seipään niellyt de winetto jengeineen järjestämässä hulabaloota?.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vaikuttaa siltä, että ns maahanmuuttovastaiset ja heistä puolueena perussuomalaiset perustavat toimensa maahanmuuton vastustamisen ulkopuolelta sille, millä voi populistisesti saada kannattajia.

Jos ajatellaan vaikkapa ilmastonmuutosta, niin löytyy kymmenesosa tai hieman suurempi määrä, jotka epäilevät enemmistön kantaa. Joten otetan tämä yhdeksi teemaksi ja kytketään se Suomen etuun. Näin toimitaan monilla alueilla.

Trump on epäsuosittu enemmistölle Suomessa, mutta kannattajien osalta meillä on ääniä saavutettavana. Trump olkoon siis yksi esikuvamme.

Unkarissa poljetaan kansanoikeuksia ja sananvapautta huolella - me valitetaan sanavapauden puutteesta. Mutta ne kuitenkin vastustavat maahanmuuttoa, joten väitetään ikäviä uutisia valeuutisiksi ja ollaan Unkarin puolella. Eiköhän se toimi.

Keltaliivit saavat huomiota Euroopassa, hommataan keltaisia liivejä ja järjestetään joku tilaisuus...

Näin se menee, kunhan joku on kiinnostavaa ja sillä voidaan houkutella kannattajia jollain keinolla. Realismista tai asioiden toteutettavuudesta viis, kuulostaa hyvältä ja sillä voi saada suosiota.

Koitetaan olla jollekin osalle ihmisiä suosittuja vaikkeivät tavoitteen tai sanoiset reaalimaailmassa ikinä toteudu.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olisi kiva tietää, milloin vasemmisto tai ylipäätään te "paremmat" ihmiset alatte tekemään jotain, jotta tämä Suomea ja Eurooppaa ja maailmaa hallitseva rikkaiden korruptioeliitti ei pääsisi jyräämään niin kuin se nyt tekee koko ajan. Vai ajatteletteko tosiaan, että niin kauan kuin vaan saadaan mahdollisimman paljon maahanmuuttoa millä motiivilla tahansa, kaikki on hyvin ja mitään vastustettavaa ei ole eikä tule? Eli vasemmiston ainoa vastustettava asia on maahanmuuttokritiikki, mutta ei sikakapitalismi, korruptio ja sen seuraukset? Mikä teitä vaivaa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerroppa sinä Tuula oma ratkaisusi tuon maahanmuuton ulkopuolelta, siitä en jaksa vääntää.

Eli miten ajattelit kitkeä pois sen sikakorruption ja kapitalismin?. Sitähän eivät tee maahanmuuttajat vaan muut tahot. Kerro meille viisastenkivesi.

Samalla muista ottaa huomioon muutama asia, joka monasti tuntuu unohtuvan, Kun teet vaikkapa tullien muodossa jotain, niin se synnyttää vastareaktion.

Tästä esimerkkinä voisin mainita vaikkapa Suomen metsäteollisuuden, jonka sellun viennistä suurin osa kohdistuu Kiinaan ja Kaukoitään. Jos sinä laitat merkittävät tullit heille tänne tuotavista tuotteista, niin mitä kuvittelet heidän tekevän meidän vientituotteille?

Joskus tuntuu, että pelaatte näissä asioissa shakkia ilman mitään ymmärrystä seuraavasta siirrosta ja siitä eteenpäin...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kertoisin jos olisi jokin pikaratkaisu. Mutta sen voin sanoa, että MITÄÄN ratkaisua ei tule, jos kaikki ovat ihan tyytyväisiä nykymenoon, tai ajattelevat, että asiat eivät mene oikein, mutta ei kehtaa mieltäkään osoittaa, koska mitä ihmisetki sanoo, ja entäs jos joku luulee persuksi tai natsiksi vielä.

Jos kukaan ei protestoi, ei tule muutostakaan. Esim. en mitenkään käsitä, että Berner on päästetty tänne tekemään tuhotöitään eikä edes vasemmisto inahda mitään. Mutta voi olla että mitään ei voi tehdä. Arvostan kumminkin niitä jotka edes yrittävät, enkä niitä, jotka kulkevat laput silmillä ja vain rasistikorttia huitoen, kun ei ymmärrys muuhun riitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #114

Hauska ilmiö, että kaikki eri mieltä olevat olisivat jotain vasemmistoa. Arvelenpa melkein millä mittarilla tahansa sijoittuvani poliittisella kartalla Komsista oikealle. Kai tuo sitten palvelee valittua strategiaa monimutkaisten asioiden äärimmäisestä yksinkertaistamisesta.

Eliitin haukkuminen lienee yksi näistä älynväläyksistä, ihan kuin meidän eliittimme olisi jotain aatelisia. Itse olen samaa mieltä Richard Dawkinsin kanssa. Jos joudun leikkaukseen haluan että eliittianestesisti nukuttaa minut ja että eliittikirurgi suorittaa leikkauksen. Pidän outona olettaa että noihin, tai muihinkaan vaativiin tehtäviin, pätevöityisi erityisen hyvin kadulla meuhkaamalla.

https://youtu.be/pe4feBH0ABk

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #123

1. Et voi oikein millään mittarilla sijoittua " Komsista oikealle".
Tuula nimittäin edustaa kai lähinnä ( näin olen ymmärtänyt) juuri sitä oikeiston strategiaa,
jossa ihmisten tyytymättömyys ja esim tuloerot pannaan mystisen
" vihervasemmiston" ja " maahanmuuton" syyksi.

" Vihervasemmisto" taas esitetään miltei " eliitin" synonyyminä.
Näin tehdastyön menettänyt duunari saadaan tuntemaan, että " vihervasemmisto" on hänen vihollisensa , syyllinen tehtaan lopettamiseen , jollain mystisellä tavalla tykkää ulkomaalaisista ja on vielä nenäkäs.
Joten on mentävä niin kauas oikealle kuin pääsee - jotta voi pitää myös demokraattista oikeistoa liian
" vihervasemmistolaisena".

2. "Eliitin" käsite astuu poliittisessa taistelussa kehiin tässä.
Kun heitetään koko vasemmistolainen ideologia ( solidaarisuus, antimilitarismi, tasa- arvo, sivistyksen arvostu jne jne ) roskiin ,nojataan kansalliskiihkoon, ennakkoluuloihin, brutalismiin ja sivistyksen / kulttuurin vastaisuuteen ,
perusteeksi heitetään " eliitin vastustaminen ".

Eliitti voi oikeasti kuitenkin tarkoittaa kahta asiaa : korkealaatuista/ parasta tai ylintä ryhmää.
Kun puhutaan rahaeliitistä puhutaan muusta kuin sivistyneistöstä.
Yleensä yhteiskunnan eliitillä on myös valtaa.

Nämä puhuvat jopa luokanopettajista, jotka ovat heidän kanssaan eri mieltä, " eliittinä".
Jolla sitten on toinen nimi " hyvät ihmiset " .
Sitten päästäänkin jo siihen, että humanisteja on oikeus vihata, koska hyvät ihmiset ovat " eliittiä".

Tämä ajattelu ei muistuta vasemmistolaista ideologiaa yhtään mitenkään.
Eikä sijoitu vasemmalle suhteessa mihinkään , missään mielessä.

Miksi tämän kanssa yhdessä pitäisi lähteä osoittamaan mieltään - yhteisten tunnusten alla ?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #168

Ei oikealla laiteta tuloeroja kenenkään syyksi. Jokainen voi itse vaikuttaa tuloihinsa. Toki onnekkuudellakin on vaikutusta, mutta vain ne jotka yrittävät, voivat olla onnekkaita. Mitä enemmän yrität, sen suurempi mahdollisuus, että onni potkaisee.

Oikealla eliitti ei ole kirosana, eikä varsinkaan syntipukki, vaan kuvaus niistä, jotka ovat olleet uutteria ja onnekkaita. Toki myös joissain tapauksissa lahjakkaitakin. Ei sillä ole silloin väliä mistä alasta puhutaan, eliittiä ovat alansa parhaat. Urheilussa he pärjäävät arvokisoissa, yliopistoissa heistä tulee professoreita ja liike-elämässä yritysjohtajia. Karkeasti yksinkertaistaen...

Esittämääsi kysymykseen voi täältä laidalta katsoen parhaiten vastata yksinkertaistamalla kysymystä. Miksi pitäisi lähteä osoittamaan mieltään?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #171

1. Tässä juuri on oikeiston ja äärioikeistopopulismin ero.
Äärioikeiston mielestä tuloerotkin ovat " vihervasemmistolaisen eliitin "syytä.

2 . Vasemmisto ei kyllä mielellään käytä ihmisistä nimitystä eliitti. Muuten kuin juuri talouseliitistä puhuessaan.
Tai etuoikeutetusta eliitistä, selkeästä yläluokasta.

Puhutaan mieluummin parhaimmistosta jne.
Johtuu varmasti halusta karttaa ihmisten jakamista laadullisesti hyviin ja huonoihin.
( Mikä taas tekee tämän äärioikeiston " hyvä ihminen" - haukkumatermin hieman koomiseksi. )

Ps.
Oliko Aleksis Kivi tai Eino Leino eliittiä?
Ei kumpikaan.
Eino kyllä kiehnäsi eliitin ympärillä ja sai siltä jossain määrin suojelua . Ja hautajaiset.

Entä Katri Vala ? Kun hän kääntyi etuoikeutettuja vastaan, eliitti antoi lähes kuolemantuomion.
Kaikki nämä olivat kuitenkin sekä hienoja ihmisiä, ihmiskunnan parhaimmistoa , että sanataiteen huippuja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #171

Stenbäck puolustaa oikeistoa ettei siellä laiteta tuloeroja kenenkään syyksi. Se on totta, sillä laidalla ne ovat ansio hyvä juttu. Syyllisiä ovat vain jotkut muut kaikkiin pahoihin juttuihin.

Eliitti sanakirjamerkityksessään parhaimmistoa, lat.sanasta "eligere" eli valita. Kielitoimiston sanakirjan mukaan: "valiojoukko, parhaimmisto; hienosto, ”kerma”; ylintä valtaa käyttävä (harvojen) joukko. Yhteiskunnan eliitti. Kulttuuri-, urheilueliitti. Poliittinen eliitti. Valtaeliitti. Pitää oopperaa eliitin taiteena."

On siis monenlaista eliittiä johon suhtautua monella tavalla. Ammattikuntansa eliittiin eli siis parhaimpiin ammattilaisiin voi suhtautua kunnioituksella mutta kansakunnan "kermaan" joka nostaa itsensä ylempään arvoon kuin rahvas kannattaa suhtautua toisin.

Ymmärrän hyvin, että oikealla hallitseva rahaeliitti ei ole kirosana sillä siellä ollaan heidän asiallaan. Mutta kai sielläkin katsotaan karsaasti vallankumouksen kärkijoukkoa jota myös ammattitaitonsa vuoksi voi pitää eliittinä. heille oikealla tosin lienee eri nimitykset vaikka oman joukkonsa valikoitunutta parhaimmistoa ovatkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #176

Mistä sait päähäsi, että puolustelisin jotain? Ei tilanteen toteaminen ole puolustamista. Miksi sitä edes pitäisi jotenkin puolustaa?

Mitä taas kansakunnan kermaan tulee, ovat he sitä vain, mikäli sinä heidät sellaiseen asemaan nostat. Ei kukaan pysty itseään hiuksista nostamaan mihinkään mielikuva-asemaan, se on olemassa vain mielessäsi. Se miten suhtaudumme toisiin ihmisiin kertoo toki meistä paljon. Itse näkisin, että kaikkiin kannattaa lähtökohtaisesti suhtautua kunnioittaen, joskin se voi olla vaikeaa rikollisten osalta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #178

Mistäkö sain päähäni. No, tästä: "Ei oikealla laiteta tuloeroja kenenkään syyksi. Jokainen voi itse vaikuttaa tuloihinsa." En oikein usko, että Stenbäck voi ihan kevyellä poisselittämisellä muuttaa käsitystäni mutta voihan hän yrittää jos kokee sen tarpeelliseksi.

Kansakunnan kermaan noustaan kovin minella tavalla koska kermojakin on montaa laatua. Tässä paheksuttavassa mielessä, siis yhteikunnassa valtaa ohi mies/nainen/muu-ja-ääni periaatteen sosioekonomisen asemansa ja omistustensa kautta käyttävänä kermalaatuna oleminen ei kuitenkaan liene ihan vain minun tai muiden tahdosta riippuvaista vaan johtuu ihan muista tekijöistä. Sellaisista joita tulee etsiä yhteiskunta- ja talousjärjestelmämme perusteista ja tukevista rakenteista väkivaltakoneistoineen.

On totta, että meidän suhtautumisellamme toisiin ihmisiin on merkityksensä. Meidän tulee kuitenkin erottaa toisistaan suhtautuminen yksityisiin yksilöihin yksilöinä ja suhtautuminen ihmisten luokka-asemiin niiden tuomine statuksineen sekä valta-asemineen. Unohtamatta kuitenkaan, että nuo luokka-asetelmat ja tuotantosuhteet muokkaavat meidän tietoisuuttamme eli sitä kuinka me ajattelemme maailman ympärillämme toimivan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #185

Sitaattisi on käsittääkseni kuvaus/havainto. Selittäisin toki pois, jos olisit kertonut mitä mielestäsi puolustin.

Sanoit noiden yksilöiden nostavan itsensä rahvaan yläpuolelle. Se on tyystin eri asia, kuin edetä hierarkiassa asemaan, jossa vaikkapa pystyisi [väärin]käyttämään valtion väkivaltakoneistoa edukseen. Näetkö sitten alistajasi kermana, on sinun valintasi. Ongelma saattaa olla tosin semantiikassakin. Minä kun koen, että jonkin kerma on sen parhaimmisto.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #186

Ehkä erimielisyytemme todellakin on semanttinen.

Kerma ei ole välttämättä parhaimmistoa, vaikka hyvälle sopivina määrinä ja mausteena maistuukin, vaan se vain nousee separoimattomassa ja homogenoimattomattomassa maidossa pinnalle, on siis päällä. Käsittääkseni ilmaus "yhteiskunnan kerma" tulee tuosta agraarista allegoriasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #187

Tosin tuossakaan kerma ei nosta itseään, vaan sen tekee se loppumassa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #188

Itse asiassa "syyllinen" taitaa olla koko liemen konsistenssi ja sen komponenttien fysikaaliset ominaisuudet: yhden komponentin eroaminen ja irrottautuminen kokonaisuudesta ja asettuminen muiden yläpuolelle. En kuitenkaan usko, että kyseinen kielikuvan ensimmäisetkään muotoilijat saati sen myöhemmät hyödyntäjät ovat pohtineet kovintaan tarkkaan ilmaisuaan kemian ja fysiikan kannalta vaan huomanneet vain mitä on päällä ja mitä alla.

Josta pääsisimme helposti pitkälle sivupolulle pohtimaan yleisesti kielikuvien tarkkuutta suhteessa olevaiseen mutta ehkei meidän kannattane lähteä sinne hortoilemaan. Tuskin osaisimme sieltä takaisin Hiilisen aiheeseen. Nautiskelkaamme vain n.s. "sananrieskasta".

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #178

Ehkä oikeaa parhaimmistoa ovatkin ne, jotka pystyvät kyseenalaistamaan arvohierarkiat edes suhtautumisessaan muihin ihmisiin ?

Hierarkiat nimittäin rakennetaan aina jossain jostain intressistä käsin.
Ne eivät ehkä ole todiste mistään muusta kuin tästä intressistä.

Risto Lautala

Mikä teitä vaivaa kun ette ota asioista selvää? Vasemmisto on mm. harjoittanut oppositiopolitiikkaa ja kritisöinyt hallituksen linjaa joka kurjistaa köyhiä ja tekee rikkaista rikkaampia, ja tätä linjaa ajaa myös Halla-Aho persuineen ja siniset. Aikuisten oikeasti ota selvää.

Kyllä tämä on jo nähty jos liikkeen johto on noin sokea oman maansa asioille tosiasioista puhumattakaan.

Nyt kun ollaan täällä, niin voitko avata vähän miten ihmisoikeusloukkaukset kuuluu työväenliikkeen asiaksi? Solidaarisuuden pitäisi koskea kaikkia köyhempiä eikä vain tietyn näköisiä ihmisiä ja niin kauan kun te s******n öyhöttäjät itkette mitättömistä asioista ja "ei ongelmasta", tai ei ainakaan ratkaisusta, kansa pysyy jakaantuneena ja rikkaat rikastuu ja yhtiöt ottaa vallan

Risto Lautala

Mikä teitä vaivaa kun ette ota asioista selvää? Vasemmisto on mm. harjoittanut oppositiopolitiikkaa ja kritisöinyt hallituksen linjaa joka kurjistaa köyhiä ja tekee rikkaista rikkaampia, ja tätä linjaa ajaa myös Halla-Aho persuineen ja siniset. Aikuisten oikeasti ota selvää.

Kyllä tämä on jo nähty jos liikkeen johto on noin sokea oman maansa asioille tosiasioista puhumattakaan.

Nyt kun ollaan täällä, niin voitko avata vähän miten ihmisoikeusloukkaukset kuuluu työväenliikkeen asiaksi? Solidaarisuuden pitäisi koskea kaikkia köyhempiä eikä vain tietyn näköisiä ihmisiä ja niin kauan kun te s******n öyhöttäjät itkette mitättömistä asioista ja "ei ongelmasta", tai ei ainakaan ratkaisusta, kansa pysyy jakaantuneena ja rikkaat rikastuu ja yhtiöt ottaa vallan

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On järkyttävää ja masentavaa, että Vasemmistoliittoa kannattavaksi tunnustautuva blogisti kirjoittaa tuolla tavalla uusliberalistista leikkaus- ja kurjistupolitiikkaa vastustavasta keltaliivikansanliikkeestä.

Mahtaako Vasemmistoliitto hinguta mukaan ensi kevään sixpack 2.0 -hallitukseen "vaikuttamaan" ja tekemään leikkauspolitiikkaa?

EU:lle mallia Pohjois-Koreasta informaatiosodalta suojautumisessa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En epäile hetkeäkään, etteikö vasemmisto olisi innolla kannattamassa ”uusliberalistista leikkauspolitikkaa”, jossa vaalikauden aikana valtion menoja kasvatetaan 2mrd € (2015: 53,7 mrd, 2019: 55,7 mrd). Kun otetaan huomioon, että valtion velka on tuona aikana kasvanut, noususuhdanteesta huolimatta, voisi äkkinäisempi luulla vasemmiston olleen vallassa jo nyt.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi

Komsi toivoo vasemmistoa mukaan. Eihän tuollaiseen sekoiluun osallistu vasemmisto, keskusta eikä perinteinen oikeistokaan, kyllä tuolla oli ja tulee olemaan vain mölymystö. Tietysti paikalle voi eksyä kertaluonteisesti joku, joka ei tunne tapahtuman laatua, mutta tosiaan vain kertaluonteisesti.

Kovasti nämä hörhöt omivat nimiä ulkomailta. Ensin oli Maidan, nyt leikitään keltaliivejä. Mitähän seuraavaksi? Sanskulotteja?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Näiden isänmaallisten kotimaisuusaste on sangen alhainen, ideat ja johtajat, esim. de Witt, tulevat ulkomailta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahtava kaappaus, parikymmentä hörhöä liikkeellä :)

Tällaisista kaappauksista pitäisi nimenomaan uutisoida, jouluna huumori piristää. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mikä se ”eliitti” mahtaa olla? Minkälaiset ihmiset muodostavat tuon kovasti haukutun eliitin? Poliitikot? Koulutetut? Varakkaat koulutetut? Vähemmän varakkaat koulutetut? Sellaiset tosiasioihin lausumansa perustavat ihmiset, joiden lausumia vähätellään ”mielipiteinä” koska ne eivät miellytä ”kansan syviä rivejä”, jossa se aivan oikea tieto asuu, koska ”kansan syvät rivit” ovat niin päättäneet?

Louisianan osavaltiossa päätettiin kansan äänillä joskus 1900-luvun alkukymmeninä, että piin arvo on 4, koska 3,14 oli turhan monimutkainen vakio laskutoimituksessa. Päätös kumottiin melko nopeasti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minuun teki vaikutuksen se miten pari vuotta sitten edesmennyt säveltäjä Einojuhani Rautavaara luonnehti Volter Kilven romaania Alastalon salissa: "Teos on oikeastaan sinfonia, ajattelee sinfonisesti: elitistisesti kuin metsälampi ja hitaasti, kuninkaallisesti kuin horisontti."

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ratkaisuna kritiikkiin kansanliike päätti poistaa minut fb-sivultaan. Toki heillä tähän oikeus on hallinoimillaan sivulla. Soraääniä siellä ei hyväksytä, jos et vastusta maahanmuuttoa ei tähän marginaaliseen kansanliikkeeseen ole asiaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä nyt mahtaa harmittaa kun molemmat keltaliivit torjuivat sinut. Eikä Paavo Väyrynenkään tykkää.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kyllä oikein hirveästi harmittaa. Voi olla että tarvitsen vertaistukea. Tällä bannilla tuo porukka mukavasti allekirjoitti tämän blogin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #138

Olihan se toisaalta arvattavissa, sinä kun olet mies etkä maahanmuuttokriitikko.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #138

Eikö sitä moderoi Tuula Komsi?

Tommi Mäkinen

Olin paikalla, liiveissä. En kannata reformia enkä SKE:tä, kävin testaa uusia liivejä.

Kyllähän siellä porukka rankasti maahanmuutosta puhui (ja haukkui persuja). Mutta onko tuo ihme, vasemmistolaisen unelmahöttö rajat-auki -maahanmuuton seurauksena maassa raiskattu/joukkoraiskattu enemmän naisia ja lapsia kuin ikinä, puhumattakaan murhista tapoista puukotuksista pahoinpitelyistä.
Mitä tekee vasemmistolainen? Pöyristyneenä kirjoittelee kun pieni porukka puhui ilkeästi, ja olevinaan kaappasi jonkun keltaliivitouhun.

Oulun pedofiilirinki kun alkoi paljastua Junes Lokan ja Tiina Wiikin ansiosta, poliitikot (Pekka Haavisto, Antti Rinne, Mykkänen) kuin yhdestä suusta sanoi että nyt pitää tehdä mamuille pelisäännöt selväksi Suomessa, mitä naisille saa tehdä mitä ei.
Onko siis niin, että tuolla on iso joukko mamuja jotka ei tiedä, että naisten/10v-pikkutyttöjen raiskailu/joukkoraiskailu on rikos?

Vasemmisto hommasi laittomille mamuille ilmaiset yksityislääkärit/yksityishammaslääkärit ja discorahaa ja ties mitä, etteivät varmasti lähde pois Suomesta, päin vastoin, houkuttelee lisää porukkaa tänne ilman mitää tarvetta turvapaikkaan.
Supokin sanoo että tyypit todella iso turvallisuusriski. Vasemmisto pyytää ihmisiä piiloittelemaan/majoittamaan tyyppejä.

Vois sanoa että vasemmistolla on erittäin paljon verta ja spermaa käsissään..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Näin sitä vasemmistoa houkutellaan yhteisrintamaan keltaliivien kanssa.

Itse en tunne itseäni kovin vasemmistolaiseksi eikä minulla ole tarvetta puolustella vasemmiston ajamia asioita. Mutta kerropa nyt kuitenkin Tommi, miten tilanne on juuri vasemmiston vika? Viimeksi kun Suomeen tuli lyhyessä ajassa paljon pakolaisia, hallituksessa olivat Kepu, Kokoomus ja Perussuomalaiset.

Tommi Mäkinen

Vasemmisto ja vihreät ovat eniten huutaneet rajoja auki, ja ettei ketään saa palauttaa. Bonuksena houkuttelevat piiloittelemaan laittomia ja ovat saaneet laittomille paremmat palvelut kuin meille köyhille kantiksille.
Ei koske aktiivimallit turviksia, ei tarvii notkua leipäjonoissa/kunnallisissa hoitojonoissa, asuntojoissakin pääsee kätsysti kärkeen.
Sit jos yrittää jotain lapsenraiskaajaa pakkopalauttaa niin sitäkin vasemmistot/vihreät estelee.

Ei tietty yksistään vasemmiston vika, mutta he siellä pylvästalossa/kunnallisvaltuustoissa eniten meteliä pitää tämän mahdollistaakseen..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #143

Tietääkseni mm. seurakunnat ovat tarjonneet majoitusta ja tukea palautettaville. Kai kirkkokin sitten kuuluu niihin pahoihin vihervassareihin.

"Sit jos yrittää jotain lapsenraiskaajaa pakkopalauttaa niin sitäkin vasemmistot/vihreät estelee."

Onko sinulla esimerkkiä tästä?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei se olekaan vasemmiston vika, mutta vasemmiston asenne maahanmuuttokriitikoihin on käsittämätön. Kun turvisten järkyttävät rikokset alkoivat tulla ilmi yksi kerrallaan, vasemmisto öyhöttää edelleen "rasisteista" jotka kehtaavat vastustaa maahanmuuttoa. Suomalaisille uhreille heidän sydämensä ei lämpene. Tuki osoitetaan edelleen vain maahanmuuttajille ja ihan erityisesti muslimimaahanmuuttajille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #144

Komsi taitaa treenata korvien heiluttajia kun menee niiiin narraamisen puolelle. Kannattaa kuitenkin varoa etteivät kramppaa tuollaisella vatkaamisella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mäkinen, olen elitistinen oikeistolainen, sen verran oikealla, että hyvä etten reunalta putoa.

Olen edelleen sitä mieltä, että vuonna 2015 tulijoita ei olisi voinut ampua rajalle, vaikka eräillä yksilöillä on ollut tapana verrata tilannetta vuoteen 1939.

Olen edelleen sitä mieltä, että kielteisen päätöksen saaneet pitää järjestää pikavauhtia pois Suomesta. Mielestäni myös rikoksiin Suomeen tulon jälkeen syyllistyneet pitäisi armotta heittää ulos. Hallituksen tulisi tosissaan neuvotella, varmaankin yhdessä EU:n kanssa mutta vaikka yksinkin, palautuksista vastaanottamaan kieltäytyvien valtioiden johdon kanssa ja painostaa näitä riittävästi hyväksymään kansalaistensa palautukset.

Olen edelleen sitä mieltä, että mikään (laki tai muu) ei velvoita järjestämään laittomasti maassa oleskeleville yhtään mitään, ei terveydenhoitoa, ei toimeentuloa, ei mitään. Saattaa olla, ja tässä arvailen, että oman onnensa nojaan jättäminen ei ehkä olisi kaikkein paras ratkaisu, ei välttämättä edes halvin ja vähimmän kärsimyksen tie suomalaisille.

Kerro nyt, mitä teidän/sinun mielestäsi pitäisi tehdä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Olen ymmärtänyt että nämä jotka nyt vastustavat kansainvälisiä sopimuksia ovat sitä mieltä, että heidän versionsa Dublinin sopimuksesta piäisi ottaa käyttöön ja palauttaa tulijat Ruotsiin.

Tommi Mäkinen

Eikös nimenomaan Helsingin kaupunginvaltuusto ensimmäisenä päättänyt sen yhden vasemmiston naisvaltuutetun oliko Veronika Honkasalo, aloitteesta että yksityislekurit heti ilmaiseksi laittomille? Sitten se hyvesignalointi levisi johonkin muihinkin kaupunkeihin.
Itse olen Halla-ahon kannalla turvispolitiikassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #148

Jos onnistuivat tosiaan hoitamaan yksityislääkärit ilmaiseksi, niin enpä näe syytä moitteelle. Lienevätkö sitten vasemmistolaisia yksityislääkäreitä, kun ilmaiseksi tekevät töitä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #150

Ja jos ilmaiseksi hoitavat, niin eipä tuo minun vähäisillä taloustiedoillani mene luokkaan ”kustannus”.

Mutta nämä mäkiset ja makkoset valittavat aina ja ilmeisesti kaikesta. Kumpikaan ei tosin ole todennäköisesti joutunut kovin vaikeiden päätösten eteen. Vuonna 2015 olisi voinut tehdä toisenlaisia päätöksiä ja avoimestikin niitä päätöksiä olisi voinut tehdä.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #155

"mäkiset ja makkoset valittavat aina ja ilmeisesti kaikesta."

Aina ja kaikesta :D Lähinnä tosta kun turviksille laittomille tai laillisille tarjotaan paremmat palvelut kun meille superköyhille kantiksille.
Sit jos me huomautetaan asiasta niin tulee vielä vittuilua kaupan päälle että rasismia fasismia ääriä, olkaa hiljaa.
Ei oo vasemmistoliitto enää kantis-köyhien asialla läheskään niin paljon kun turviksien. Kyllä kai se köyhää vituttaa..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #160

En minä yritä entisestään katkeroittaa ketään, mutta ovatkohan kaikki ihmisten kokemat vaikeudet kuitenkaan kohdetta osaa vuoteen 2015? Ihan vakavassa mielessä.

Mika Kuusisto

Syyttely ei auta jos ongelma on muhinut kuitenkin jo kauan. Pelkkä tylsä rajat kiinni ajatelu ei auta ihmisiä siellä missä sotivat maat testailevat ihmisiin pommejaan. Mikä muuttuu jos ei ole valoja päällä ja ajatukset on pelkkää puuroa?

Hyvää tekstiä wabbit!

Käyttäjän AnniKetonen kuva
Anni Ketonen

Pienestä purosta voi kehittyä vuolas joki.

Tommi Mäkinen

Kylli. Nyt oli eilen oisko 40 keltaliivii, seuraavaks 100, 200, 1000?
Näinhän se vissii Ranskassakin alkoi, nyt siellä onko jo kymmeniä/satoja-tuhansia, ja nyt levinny Saksaan ties minne. Ja siel keikkuvat kaikki puolue-taustaiset yhdessä sovussa <3

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Joku tuonne ylemmäs oli eilisestä videosta laskenut 29:t liivit. Niin se porukka kasvaa.

Toisaalta Saksan myöhemmän nerokkaan johtajan kaikki kannattajat mahtuivat 1920-luvun puolessa välissä yhteen müncheniläisen bierstube:n looshiin mutta kun sopivat rahoittajat löytyi niin... Olkaamme siis varuillaan.

Etenkin me vasemmissa sillä nuo rajatkiinniälämölörasistit käyvtä ensimmäisenä meidän kimppuumme koska me olemme heidän luonnollisin ja järjellisin vastustaja. Porvaristolle ja kapitaalien omistajille heistä onnistuessaan on vain hyötyä.

Ja jos he epäonnistuvat, laskut maksaa tavalliset taatiaiset sillä heidän rahoittajansa selviävät ja etsivät vain uudet käsikassarat.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #165

Jahans, wanhaa kunnon natsikortteilua, rasistifasisti-öyhötystä ja venäjäkös minua vielä rahoittaa :D
Ja kyllä ne on ihan vasemmisto-anarkisti-kusipäitä ketkä taas 612-kulkueessa tuli sylkee päälle. Poliisit vain katteli vieressä kun idiootti sylki rauhallisia kulkijoita päin ja huusi fasismia. Sitten vasta kun kulkijat kävi huutaa poliisille että viekää toi naamalle räkijä helvettiin, niin ohjasivat tyypin sivummalle, ei edes ottanut kiinni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #170

Luetun ymmärtäminen olisi iloinen asia. Toin esille vain sen kuinka pienestä ja kokonsa puolesta harmittomana pidetystä natsiryhmästä voitiin kasvaa ja etenkin kasvattaa suuri uhka ja vaara. Venäjää en edes maininnut. Ajatuksenani oli esittää, että myös muut voivat toteuttaa saman kasvutarinan jos rahoittajat katsovat siitä olevan heille hyötyä. En mitenkään muuten joten kaikkinainen muu yhteys on vain lukijan mielessä.

Vanha kansa jo tiesi sen koiran älähtävän jonka kinttuun kalikka kapsahtaa. Tässä tapauksessa taisi osua ja toivottavasti myös upposi.

Olisi myös hyvä tietää ja tiedostaa, että 612-marssi on Vastarintaliikkeessä ja Suomen Sisussa ideoitu häppeninki. He ovat edelleenkin mukana vaikka propagandatarkoituksissa esillä olevat järjestäjät peittelevätkin pahimmin löyhkääviä jälkiä. Rasistifasistihörhöt joilta poliisi tänä vuonna otti natsiliput pois, olivat marssillaan matkalla osallistumaan myös 612-marssille. Joukossa toki saattoi olla oikeasti taustoista tietämättömiä mutta epäilen suurimman osan olleen vain "tietämättömiä".

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme Vastaus kommenttiin #173

Mitenkä sinun oman luetun ymmärtämisen laita on, Jorma Myyryläinen? Eikö Suomessa ole enää nykyää mahdollista jokaisen järjestää kulkuetta, joka vie sankarihaudoille seppeleen? Tai etkö ymmärrä mitä tarkoittaa kaikille avoin tilaisuus tarkoittaa?

En ole ko. marssille osallistunut, mutta minua koko ajan hämmästyttänyt, miten epä-älylisin aivopieruin, aasinsilloin ja suoranaisin valhein yritetään oikeuttaa jopa väkivaltainen hyökkäys rauhallista vainajia muistavaa kulkuetta kohtaan.

Jännästi "antifasismin" nimissä pyritään rajoistamaan demokraattista kokootumis-ja liikkumisvapautta fasistin keinoin. Varsikin kun kulkueen vastustamisen tapoihin kuuluvat ikkunoiden rikkominen ja omaisuuden polttaminen kuten viime vuonna.

Herääkin kysymys, että ketkä ovatkaan "tietämättömiä" hörhöjä, joilla on löyhkäävää jälkiä peiteltävänään? Kertoisitko, Jorma???

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #195

Halmekin varmaan tietää miksi ja missä mielessä 612-marssit on alusta lähtien järjestetty?

Kyseessähän on natsien ja fascistien katu-uskottavuuden hankkiminen ja yritys päästä normijulkisuuteen. Siinä he ovat todellakin onnistuneet sillä he ovat onnistuneet haalimaan mukaan väkeä joka tuntee omantunnon pistelyä aina kun kyseisen marssin taustoja valotetaan.

S.sisulaisilla, PVL-läisillä et al on unelma ja he toteuttavat sitä. Toivottavasti heidät onnistutaan pysäyttämään ennenkuin on liian myöhäistä. He ovat onnistuneet pitkälti kaappaamaan isänmaallisuuden, ainakin sen symbolit. parhaillaan on keltaliivit kierroksessa ja mitähän seuraavaksi?

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

Hei Teemu, saisiko vähän täsmennystä sanastoon, kun täällä puhutaan maahanmuuttovastaisuudesta ja stop deposta samassa lauseessa. Turvapaikan hakijahan ei ole maahanmuuttaja ennen kun saa pakolaisstatuksen eli myönteisen päätöksen. Kielteisen päätöksen saanut taas ei ole missään vaiheessa ollut maahanmuuttaja vaan ainostaan asiansa käsittelyn ajaksi olesleluluvan saanut henkilö. Niin stop depon vastavoimana ovat maastapoistomyönteiset kun taas ns. maahanmuuttokriittiset arvostelevat turvapaikkajärjestelmän valuvikoja. Rajat kiinni-porukat taas ovat turvapaikkavastaisia. Löytyykö tästä yksimielisyys vai onko perusteltuja vastaväitteitä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos nyt alkuun putsaat määritelmäsi keskenään ristiriitaisista kuvauksista. Jos kerran kielteisen päätöksen saava turvapaikanhakija ei ole missään vaiheessa maahanmuuttaja, niin miten turvapaikkajärjestelmän valuvikoja arvostelevista tulee maahanmuuttokriittisiä?

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

Hyvä huomio, käykö sinulle turvapaikkakriittiset. Olen itsekin ihmetellyt tässä yhteydessä maahanmuutosta puhumisesta, kun perinteisesti maahanmuuttaja tulee maahan töihin tai opiskelemaan ja usein asiat on järjestetty etukäteen. Mutta näinhän dialogin avulla saadaan käsitteet yhteneväisiksi. Miksiköhän jotkut punavihreisi luokiteltavat vierastavat dialogia?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #172

Keskusteluissa kertyneet kokemukset tukisivat lähinnä nimityksiä todellisuuskriittinen ja oppimisvastainen. Vakavasti puhuen en ymmärrä mitä tuollaiset kategorisoinnit ylipäätään auttavat. Lähinnä johtavat siihen, että oletetaan toisen mielipiteiksi asioita, sen sijaan että kuunneltaisiin.

Eiköhän maahanmuuttaja ole yleistermi eri tavoilla ulkomailta maahan asumaan päätyneille ihmisille. Se kattanee kaikki maassa laillisesti asuvat ulkomailta tulleet.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #177

Jos oletetaan, ettei maapallolla ole ei - valtioita eikä mistään maasta poistumista suositella kiellettäväksi sinänsä
eikö maastalähdöstä aina seuraa toiseen maahan tulo ?

Jos maahanmuutto halutaan rajoittaa kaikkialla minimiin, siitä seuraa väistämättä ihmisten valtaenemmistön pakko pysyä siellä / sen valtion alueella , missä he juuri silloin ovat.

Jos maasta poistumisen oikeus taas on vain " parhaalla aineksella", millaisia valtioita/ alueita tämä synnyttää?

Erittäin monet maahanmuuttokriittiset nimittäin uhkailevat päivittäin muuttavansa pakoon Suomesta milloin mitäkin milloin minnekin.
Suosittuja ovat varsinkin Viro, Unkari , Thaimaa ja jotkin itä- Euroopan maat.

Itse asiassa Suomessa käsitys turvapaikan hakemisesta liittyi pitkään maihin, joista ihmisiä ei haluttu päästää pois.

Kansainväliset sopimukset asiasta on siis solmittu selkeästi kaikkien yhteiseksi hyödyksi - myös maahanmuuttokriittisten - ja niitä tarvitaan kiireesti lisää.

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme Vastaus kommenttiin #177

Nähdäkseni tällaiset kategorisoinnit estäisivät hämmentämästä keskustelua, sillä valtaosa ns. maahanmuuttokeskustelusta näyttäisi pyörivän niiden ympärillä, joilla ei ole edellytyksiä jäädä maahan. Jännästi myös salakuljetusreiteistä puhuttaessa keytteään termejä siirtolainen ja jopa pakolainen, kun kuitenkin näitä reittejä pyritääm EU:n tomesta tukkimaan ja niihin littyy jopa ihmiskauppaa. Niin, että eiköhän tulla tavalla ulkomailta tulemisen laillisuus ole vähän niin ja näin?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Tänään keltaliivien mielenilmauksessa oli paikalla 13 henkilöä. Ydinporukka samaa Huuhtasta jne. Huominen on jo kuulemma peruttu. Missä vaiheessa sen vallan piti vaihtua?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Älä ole niin hätäinen.

Nämä ottaa aikansa.
Helppohan se ranskalaisten oli, kun oli sadattuhannet mukana.
Meillä 13 niin se ottaa vähän enemmän aikaa.

Toisaalta mihinkäs tässä kiire... sossuunkin aika vasta perjantaina.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Voi luoja. Täällä 3/4 ei tiedä hevonhumppaa keltaliivien toiminnasta ja niiden kannattajista. Taidan ottaa parhaat kommentit talteet, päästään naureskelemaan näille hölmöille.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ota ihmeessä.

Naureskellaan sitten porukalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset