Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Suuri kauhistus

Suomea uhkaa suuri tuho, jos meille valitaan vasemmistolainen hallitus. Näin on ainakin EK ilmoittanut.

Vasemmistolainen hallitus olisi EK:n mukaan reilun työelämän ja sosiaalisen vastuun -hallitus. Tämä lause kannattaa lukea vielä toisen kerran uudelleen: Vastuullinen ja reilun työelämän -hallitus.

Voiko parempaa vaalislogania ollakaan? Vastuullinen hallitus EK:n mukaan ottaisi pääomaverot tarkasteluun. Siirtäisi rahaa opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille. Kehittäisi suomalaista infraa ja vahvistaisi koulutusta. Kehittäisi kansalaispalkkaa ja toimisi yhteiskunnallisesti vastuullisesti kaikkia kohtaan. Ei pelkästään pientä marginaalista kansanryhmää kohtaan.

Hyvän työelämän hallitus taas tekisi uudistuksia suomalaiseen työelämään kolmikannassa - keskustellen ja sopien. Näin työelämää saataisiin kehitettyä ilman riitoja ja rauhassa. Samalla myös ei tarvitsi poukkoilla asiasta toiseen.

Suurin kauhistus Häkämiehen mukaan on kuinka kalliiksi tällainen hallitus Suomelle tulisi. Se maksaisi meille rahaa.

Meillä on paha tapa Suomessa mitata kaikki vain rahassa. Ainoastaan vasemmistopuolueet puhuvat myös hyvinvointivelasta. Velasta, joka on huomattavasti vaikeampaa maksaa takaisin kuin rahallinen velka.

Hyvinvointivelka on tuhoutuneita unelmia. Se on syrjäytyneitä nuoria, joilla ei ole enää tulevaisuutta. Se on vanhuksia, työttömiä ja matalapalkkaisia ruokajonoissa. Se on lisääntyneitä mielenterveysongelmia, väsymistä työssä. Pahimmassa tapauksessa se on ihmishenkien menetystä. Se on velkaa, jota ei voi maksaa takaisin.

Nykyinen hallitus on tehnyt selväksi, ettei sillä ole halua kantaa vastuuta päätöksistään. Hallitus on heikentänyt lasten mahdollisuuksia jo aivan varhaiskasvatuksesta lähtien. Se on leikannut koulutuksesta kaikilla tasoilla. Kaikki tämä on tehty rahan ehdoilla. Tämä velka lankeaa meille vielä maksettavaksi ja sitä me emme pysty maksamaan.

Kuka ei haluaisi vastuullista ja reilun työelämän hallitusta? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niin, kukapa ei?

Sitten todellisuus lyö lyijyhansikkaalla.

Neljä vuotta sitten, kun kaikki punavihreät olivat hallituksessa, leikattiin myös lasten mahdollisuuksista ja koulutuksesta.

Oppositiosta on niin kovin helppo luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.

Vasemmistoliitolla on lisäksi maine olla yhtaikaa hallituksessa ja oppositiossa, ja lisäksi se kestää huonosti hallitusvastuuta. Uskaltaako toveri Rinne ottaa vasemmistoliittoa hallitukseensa?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Oli hyvin erilainen hallitus tilanne silloin. Väkisin luotu six pack. Nyt toivottavasti samaa ei tarvitse toisintaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Vasemmistoliitto, vihreät ja SDP ei riitä enemmistöön. Tarvitaan lisäksi Kokoomus ja ehkäpä myös ikihallituspuolue RKP. Sitten ei puutukaan kuin KD vanhasta kunnon sekametelihallituksesta.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #5

Nykyisellä kannatuksella juuri näin. RKP sinänsä helppo hallituskumppani. Katsellaan vaalit nyt kuitenkin ensin.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #7

RKP on tosiaan tuossa combossa helppo hallituskumppani, sillä sehän on umpivasemmistolainen puolue. Jos Anna-Maja Henrikssonin nimi olisi Anna-Maija Heikkinen, hän toimisi Vasemmistoliitossa.

Mitä hyvää sitten vasemmistolaisesta hallituksesta tulisi? Kategorisesti ei mitään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Vasemmistolainen hallitus olisi EK:n mukaan reilun työelämän ja sosiaalisen vastuun -hallitus. Tämä lause kannattaa lukea vielä toisen kerran uudelleen: Vastuullinen ja reilun työelämän -hallitus."

EK halunnee ilmeisesti Suomeen vasemmistolaisen hallituksen, kun noin kehuu tulevaa vasemmmistolaista hallitusta?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kyllä ja samalla Häkämies jo maalaa tulevia työtaisteluja. Jos kokoomus valitaan, niin silloin ay-liike hänen mukaansa vikisee.

Kokoomus=EK.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Rahastahan sinäkin puhut. Tulonsiirroista, rahallisista panostuksista. Onko hyvinvointi korjattavissa vain rahalla.
Teen itse vapaaehtoistyötä, siis ilman rahallisia korvauksia. Sielläkin yksi motiivi on tukea henkilön omia henkisiä resursseja, silloin kun niitä ilmeisesti on. Toki aina ei ole.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Osa on, osa ei. Sijoittamalla rahaa fiksusti hyvinvointiin ehkäistään inhimillisiä katastrofeja.

Arvostan myös suuresti jokaista vapaaehtoistyöntekijää, jotka tekevät asioita monesti suurella sydämellä.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Joitain vaaleja ennen KTP:n (kommunistinen työväenpuolue) esitti vanhaa tuttua reseptiä että yksityiset yritykset sosialisoitaisiin ja vauraus kansalle. Muuten varmaan hyvä mutta nuo yritykset globaalissa markkinataloudessa tuskin jäisivät tuota odottelemaan. Voisi ajatella, että vientiyritysten tuoma lisäarvo valuu myös julkisen sektorin hyödyksi. Taas niiden toiminnan suurempi rokottaminen päinvastoin.

Tässä oli myös retorinen juttu: kun vasemmistolainen puhuu rahasta tai yrityksen edustaja. Toinen on oikein, toinen ilmeisesti väärin. Kuinka pitkälle tällaisella populismilla päästään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei taida vasemmistolaiseen hallitukseen paukut riittää, mikäli ei hyväksytä Perussuomalaisia ja takiaispuolueita samalla mukaan.

Kaikki viittaa kuitenkin nyt sinipunaan.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Se olisi kyllä taas niin legendaarinen selkäänpuukotushallitus, missä hallituskumppanit kyräilisi ja kaivaisivat toisilleen kuoppia odottaen seuraavia vaaleja.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Vasemmistolaisuuden käsite on muuttunut minun elinaikanani niin paljon, että en osaa sanoa siitä enää juuri mitään. Nuoruudessani käytiin kiivaita väittelyitä marxilaisesta dialektiikasta ja revisionistien ja stalinistien välisistä eroista. Oli oikeaoppisuutta, oli sosiaalidemokraattien petos, oli Hertta Kuusinen ja viimeinen Taisto. Kommarit olivat vähintään kahdessa eri lokerossa (toki oli myös maolaisia, eurokommareita jne.), demarit ties kuinka monessa lokerossa. Mutta silloin tiedettiin kuka on mikä. Tosin itse hieman ylenkatsoin vasemmistolaisopiskelijoita, mielestäni kyseessä oli silkka muoti-ilmiö. Mutta nykyään tunnen sympatiaa vasemmistoa kohtaan, kun nämä kaiken maailman arvo-konservatiiviset persupellet valtaavat mediatilan.

Eli ei muuta kuin onnea ensi vaaleihin, ja toivon mukaan unohdatte yhteistyön nyt ainakin kokoomuksen ja persujen kanssa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Antti Tuominen

Kokoomus on ollut hallituksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 2007. Sillä on ollut jatkuvasti hallussaan vähintään pääministerin tai valtionvarainministerin salkku. Itse asiassa eduskuntavaalien 1987 jälkeen näin ei ole ollut vain vuosina 2003–2007.

Viimeisen 31 vuoden aikana Kokoomuksen taipaleessa suurena hallituspuolueena on vain neljän vuoden katkos.

Kokoomus on viimeaikaisten kannatusmittausten perusteella maan toiseksi suurin puolue, eikä seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä kannatukseen ole tulossa merkittävää muutosta.

SDP tullee olemaan suurin puolue ja Antti Rinteellä ei ole juurikaan mahdollisuutta sivuuttaa Kokoomusta seuraavassa hallituksessa. Kaikki muut puolueet Rinne voi tiputtaa ellei Rinne halua taas viedä demareita oppositioon jättämällä Kokoomuksen pois hallitusneuvotteluista ja rakentaa sixpack2.0.

Parasta on, että Kokoomus tekee itse päätöksen siirtymisestä oppositioon. Ei hallitusneuvottelija.

Pekka Iiskonmaki

''Suomea uhkaa suuri tuho, jos meille valitaan vasemmistolainen hallitus. Näin on ainakin EK ilmoittanut.''

Ei todellakaan uhkaa.

Entinen meno jatkuu.

Eläkkeitä ja etuja leikataan.

Veroja korotetaan ja velkaa otetaan lisää.

Mikää ei siten uhkaa tai edes muutu Suomessa.

Kaarina Leinonen

EK:n "hähämies" tietysti tottakai kaivaa kuoppaa toisenlaiselle hallituskokoonpanolle sen vuoksi että hänen tukemansa porvarihallitus on lisännyt tukea yrittäjille muodossa jos toisessa, viis siitä miten työtätekevä kansa tulee toimeen. Sen jälkeen kun ihmistyövoima on ajettu niin pitkälle kuin mahdollista alas eivät nämä "rahamaailman edustajat" yksinkertaisesti välitä miten näille heidän omaisuuksiensa todellisille tekijöille tapahtuu kuolkoot pois ! Se on heidän pienimpiä murheitaan tai ei "murheita" ollenkaan. Oma saldo on se kaikkein tärkein... Saattaa jossakin vaiheessa tämä itsensä mielestä "eliitti" jolle kuuluu kaikki kaatua omaan mahdottomuuteensa. Silloin ei enää robotit auta !

Tapio Lehtimäki

Tarkennatko Kaarina vielä, millaisia tukia ja kenelle niitä on lisätty? Ja mistä tukia voi anoa? Laitetaanko ne ruskeassa paperipussissa torinlaidan roskikseen kenen tahansa yrittäjän noudettavaksi vai kuinka jako tapahtuu?

Ihan vain näin yrittäjänä kiinnostaisi kovasti tietää, kun en ole koskaan tukia tai verohelpotuksia nähnytkään.

Kaarina Leinonen

Tuohon edelliseen vielä lisäyksenä kun yritän aina ajatella pitemmälle kuin tähän ja huomiseen päivään että näitä tulevaisuuden robottejako varten me elävät ja tuntevat ihmiset täällä eletään ? Vai suuromistajia varten ?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Teidän motto tulisi olemaan:

Noudatamme EU sopimuksia rakenneuudistuksista, valtionvelan tasapainottamisessa ja työllisyyden parantaminen.

Suomeksi: Julkisrakenteiden optimointia ja leikkauksia tulonsiirroista, ei velkaa enään, halpatyövoimaa kolmansista maista. Suomalaisia ei saa työllistää koska työttömien määrä ei saa alittaa 6,4% rajaa, muuten palkat / hinnat nousee ja kansainvälinen kilpailukyky heikkenee.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Teemu: Minä vuonna arvelisit itse hyvinvointivelan olleen matalimmillaan Suomessa?

Toimituksen poiminnat