Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Kahden päivän nälkäkuolema

Vaalien lähestyessä vanhuksilla ja lapsilla on aina ystäviä. Tämä totuus on tullut esiin nyt myös JHL:n julistaman lakon johdosta.

Hallituksen edustajat ja heidän kannattajansa kilvan huutavat kuinka lasten ja vanhusten kahden päivän ruoasta on tullut pelinappula ay-liikkeelle. Kuinka osalle lapsista kouluruokailu on ainoa ruoka, minkä he päivässä saavat. Tässä kohtaa peli pitää jo viheltää poikki.

Jos lapsen ainoa, minkä hän päivässä saa on kouluruoka, niin silloin lapsi ja hänen perheensä tarvitsevat kattavasti sosiaalihuollon palveluita. Ei voi vain hyväksyä, että se yksi kouluruoka riittää lapselle ja nostaa meteliä silloin, kun hän ei sitä yhtä ruokaa saa. Niin se ei voi olla.

Tämän lisäksi hallitus on nyt kovasti huolissaan lapsista ja vanhuksista, vaikka on toteuttanut hallituskaudella lapsi- ja vanhusvihamielisimpää hallitusta aikoihin.

Tämä hallitus on kasvattanut varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja sekä poistanut subjektiivisen päivähoito-oikeuden. Tämä tulee varmasti tulevaisuudessa näkymään koulumenestyksessä sekä myös syrjäytyvien lasten määrässä. Yhä useampi erityistä tukea tarvitseva lapsi jää sitä ilman tai hänen erityistuen tarvetta ei huomata kasvaneessa ryhmäkoossa. 

Tästä ei kuitenkaan ole oltu huolissaan, vaan tämä on täysin hyväksytty pelinappula.

Tämän lisäksi koulutuksesta on leikattu sekä tehty täysin toimimaton amisreformi, mikä varmasti lisää syrjäytymistä niiden nuorten keskuudessa, jotka eivät ole vielä valmiita ottamaan vastuuta itsestään. Puhutaan kuitenkin 15-16 -vuotiaista nuorista. Näiden nuorten tulisi kantaa kokonaisvastuu oppimisestaan. Osa varmasti pystyy, osa ei ja sillä osalla on suuri vaara syrjäytyä.

Tämäkin on hyväksytty. 

Nyt kun JHL on julistanut kahden päivän työnseisauksen, joka ulottuu myös osaan päiväkodeista ja kouluista, niin suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tuhoutumassa ja lapset kuolemassa nälkään. Kahdessa (2) päivässä. Posketon väite, jonka tarkoitusperät hyvin tiedetään. Hallitus käyttää sopivasti "Eikö kukaan ajattele lapsia" -mantraa, vaikka on itse koko hallituskauden toteuttanut lapsivihamielistä politiikkaa, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Tästä bluffista on vain katsottava läpi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Suomalainen hyvinvointivaltio ei ole tuhoutumassa, eivätkä lapset kuolemassa nälkään näiden parin päivän takia.

Se, mitä tässä on ennemminkin tapahtumassa on se, että parin vasemmistopuolueen äänestämistä harkinneet liikkuvat äänestäjät hattuuntuvat puolueiden temppuilevien etäispäätteiden toimintaan ja harkitsevat äänestyspäätöstä uudelleen.

Sille ei näköjään voi mitään, että pelisilmä löytyy istumalihasten välistä.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Olet varmaan nähnyt viimeisen puoluebarometrin? Jos et ole nähnyt, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan siihen: https://yle.fi/uutiset/3-10464317.

Kommentillasi ei tämän mukaan ole mitään pohjaa. Samaa puhuvat myös gallupit.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Tutkimuksen toteutti Kantar TNS syys-lokakuussa."

Tarvitaanko kovinkin paksua rautalankaa, jotta ymmärrät ettei tuo barometri kerro tämän tapauksen vaikutuksista mitään?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #4

Mikäs kuukausi nyt sitten on?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #6

Koskas näistä koulujen ruokailuihin vaikuttavista lakoista tiedotettiin? Montako päivää sen jälkeen on ehditty haastatella ihmisiä barometriin, joka julkaistiin 18.10?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #7

Seuraava gallup kertoo kumpi meistä oli oikeassa. Nämä työtaistelutoimet ovat kuitenkin selvästi siivittäneet vasemmistopuolueiden kannatusta. Se on vain hyvä asia.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Tärkeä näkökulma kouluruokailun merkityksestä ja oppilaiden nälästä. Jos oppilaan ainoa 'lämmin' ruoka tarjoillaan koulussa, on selvä, että kodeissa on ongelma.

Onko ongelma siinä, että vanhemmilla ei ole aikaa ruuanlaittoon tai siinä, että rahaa on niukalti ja perheet yrittävät pärjätä pienimmällä mahdollisella.

Olin itse aikanaan isossa koulussa töissä. Koululla oli oma keittiö, jossa varsin taitava emäntä. Työsuojeluvaltuutettuna haastattelin eri yksiköissä työskenteleviä.

Keittiöhenkilökunta totesi, että maanantaisin on valmistettava huomattavasti enemmän ruokaa, kuin muina päivinä. Viikonlopun jälkeen oppilaat tulevat nälkäisinä kouluun.

Mistä tuo kertoo? Ehkä juuri siitä, että kodeissa ei panosteta ruuanlaittoon tai sitten syödään eineksiä ja jotain leipää, mutta ei täyttävää ja ravitsevaa ruokaa.

Mitä taas tulee JHL:n 2 päivän lakkoon, on selvä, että joillekin lapsille se aiheuttaa kurnivaa vatsaa, mutta saattaa myös herättää vanhemmat huolehtimaan paremmin siitä, mitä lapset oikeasti syövät.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On tosiaan mielenkiintoista, että nälkävyön kiristäminen hallituksen hyvinvointileikkausten takia -- jopa pysyvästi -- on ihan OK, mutta nälkävyön kiristäminen lakon takia -- vaikka vain pariksi päiväksi -- on katastrofi, joka johtaa miltei kansalliseen hätätilaan.

Toivoisin, että poliitikkojen viestinnän voisi tulkita kansalaisten älynlahjojen aliarvioimiseksi, mutta pahoin pelkään, että sellainen tulkinta olisi liian optimistinen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#5 Janne, propaganda on tehokkainta silloin, kun on kyse lapsista ja vanhuksista!

Juuri tuo merkillinen huoli tukea tarvitsevista ihmisryhmistä, on pinnalla vain, kun sitä tarvitaan lyömäaseeksi!

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Jos lapsen ainoa ruoka on kouluruoka, niin silloin heidät on kiireenvilkkaa huostaanotettava.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#10 Tuomas, eikös se ennemminkin kerro yhteiskunnan tilasta, jos lapsi saa syödäkseen vain kouluruuan.

Huostaanotettavien lasten määrä saattaisi nousta niin korkeaksi, että jouduttaisiin perustamaan huostaanottokeskuksia!

Voisiko tästä päätellä, että viimeiset 3,5 v. maatamme on johdettu 'veitsi kurkulla'!

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen on todennut, että hän on tavannut kodeissaan lapsia, jotka ovat nälkäänsä syöneet vessapaperia. Ulospäin ei saa antaa kuvaa, että perheellä ei ole rahaa ostaa ruokaa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Rummuttaminen suurin sanoin parin päivän paussista kouluruokailussa on kaikkien osapuolien kohdalla tätä aikamme arkea eli populismia isolla Peellä.

Käyttäjän SamiTammisalo kuva
Sami Iiro

Tämäkin poliittinen lakko osuu heihin, jotka eivät ole lakeja laatimassa tai muuttamassa: yrityksiin, koululaisiin, vanhuksiin jne. Tosiasiassa nyt lakkoillaan demokraattisesti valittua eduskuntaa vastaan. Pienyrityksen suurimmat riskit lienevät nimenomaan rekrytoinnit. Ja koska väärä rekrytointi saattaa aiheuttaa tavattomasti ongelmia, on se myös työllistämisen suurin este. Se, että irtisanomiskynnystä madalletaan, ei tarkoita perusteettomien tai asiattomien irtisanomisten lisääntymistä. Asiallinen peruste on lakimuutoksen jälkeenkin olemassa. On työntekijän etu, että yritysten työllistämiskykyä kasvatetaan. Valitettavasti ammattiliitot eivät välitä työttömistä kansalaisista, vaan ajavat ainoastaan työssäkäyvien etua ja samalla vahingoittavat maamme taloutta. Se taas edelleen pienetää työllistämismahdollisuuksia. Ammattiliittojen arvomaailma on itselleni täysin käsittämätön, vaikka duunarina itseäni olekin aina pitänyt. Hallituksen tulisi nyt pitää pintansa ja ajaa lakimuutos läpi. Samalla hallituksen tulisi alkaa ajaa ammattiliittojen jäsenmaksujen verovapauden poistoa. Nyt liittojen kasvatettua varallisuutta käytetään yhteisen asiamme sijasta poliittisena vaaliaseena, josta tulee isänmaallemme varsin kallis lasku.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse olen köyhästä yksinhuoltajaperheestä, asuimme halvimman kunnan, halvimman kylän halvimmalla asuinalueella, äitini teki parhaimmillaan kahta työtä joista kumpikaan ei vastannut hänen koulutustaan ja kummankaan palkka ei työehtosopimusta ollut nähnytkään, ruoka oli aina ehdottomasti viimeinen asia mistä kiristettiin.

Suomessa nälkä ja asunnottomuus on käytännössä aina itseaiheutettua, kun ei suostuta lähtemään sieltä kaupunkikeskustasta mihinkään.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#14 Ei se muuttokaan ole halpaa saati työmatkojen pituus, jos on töitä.

Aina ei voi verrata eikä tuomita!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on aina sama kun naisvaltaiset alat lakkoilevat, aina yhteiskunta kaatuu ja herrat hermostuvat.

Matalapalkka-alat, ja silti niin elintärkeät.

Aina tällaisissa lakkotilanteissa tulee esiin se kaksinaismoraali ja se kuinka kauhea tilanne onkaan.

Siinä se nähdään, että ilman näitä naisia Suomi on kusessa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#15 Suomi muuttui agraariyhteiskunnasta nopeasti ja kaupungistuminen toi omat ongelmansa, joita vielä nytkin ratkotaan.

Naisvaltaiseksi eritynyt perusterveydenhuoltoala, on kuntien ja kaupunkien kontolla, eli verovaroilla, on selvä, että palkat pidetään alimitoitettuina.

Kaksinaismoralismi elää ja voi hyvin.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Siinä se nähdään, että ilman näitä naisia Suomi on kusessa

No ainakin minulle ilman lakkojakin on päivänselvää että ilman näiden naisten panosta ei voida olla ja elää

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Luin tuossa uutisen Seinäjoelta jossa ravintoloitsija tarjoa aterian koululaisille lakkopäivänä.
Toivottavasti tälläinen toiminta laajenee muualle Suomeen myös.

AY liikkeen toiminta on kyseenalaista kun valtiolla on 6000 miljoonan työttömyys menot vuodessa joka tekee noin 1500 € veronmaksajaa kohti repikää tästä myös juttua. Hallituksen toiminta on täysin järkevää näillä tosi faktoilla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#17 Seppo S.

Työllistäminen pienyrityksiin irtisanomislain kautta on veruke, jolla käydään kovaa peliä koko suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan murtamiseksi.

Veronmaksajien puolesta puhuminen on harhaa. Veroja maksatetaan vain heillä, jotka eivät onnistu niitä pakenemaan.

Suurimmat verojen välttelijät ovat ne, jotka tietävät lakien 'porsaanreiät'!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mirjami Parant

Hyvinvointiyhteiskunta ei murru, kun kaikki noudattavat työelämän pelisääntöjä. Erityisesti tämä korostuu pienissä yrityksissä jossa jokaisella henkilöllä on oma yrityksen toimintaa ja kannattavuutta tukeva tehtävänsä.

Kun työaika alkaa kahdeksalta se ei tarkoita sitä, että se alkaa 15 yli kahdeksan.

Kun kahvitauko on 15 min se tarkoittaa sitä, että se ei ole puoli tuntia.

Kun ruokatauko on 30 min se tarkoittaa sitä, että se ei ole tunti

Kun työaika loppuu klo 16 se takoittaa sitä, että kotiinlähtöön ei valmistauduta lopettamalla työt 15 30.

Kun joku myrkyttää toiminallaan jatkuvasti työpaikan työilmapiiriä, muut työntekijät ovat voimattomia kiusaajan käsittelyssä.

Kun joku haluaa tehdä kiusallaan heikompaa työtulosta tai laatua, muut työntekijät joutuvat paikkaamaan vetelehtijän tehtävät ja yritys todennäköisesti menettää asiakkaitaan ja tilauksiaan.

Siis yksi henkilö pienessä yrityksessä vaarantaa kaikkien muiden työpaikan ja yrittäjän toimintaedellytykset. Onko liikaa vaadittu, että irtisanomista voidaan helpottaa painavin syin.

Perustellun työsopimuksen irtisanominen vastustaminen ja sen puolesta lakkoileminen tarkoittaa minusta yksiselitteisesti sitä, että ay-liike on siirtymässä puolustamaan työpaikkojen kiusantekijöitä ja lintsareita myös pienissä yrityksissä.

Suurissa työpaikoissa lintsareita on suojeltu aikojen alusta pääluottamusmies-ja työsuojärjestelmän puitteissa. Sitä ei todennäköisesti koskaan voi muuttaa, mutta ihmetellä voi. Isommat yritykset tämän kestävät, mutta ei pieni yksityisyrittäjä eikä pienen yrityksen henkilökunta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #24

#24 Ilkka V. Kiitos palautteestasi!

Tunnistan hyvin nuo kertomasi työhäiriköt! Heistä emme koskaan pääse, mutta heitä varten on olemassa lait.

Useimmiten pienissä työyhteisöissä, kuten n. 10 hengen, tärkeintä on johtajuus.Paikkansa tietävä ja osaava johtaja harvoin palkkaa häirikköä.

Työyhteisöt ovat kuitenkin aina muuttuvia ja kaikkien henkilökemiat eivät kohtaa.

Johtaja, joka tunnistaa ongelman, käy keskusteluja kaikkien kanssa, sovittelee ja selvittelee.

Häirikkötyöntekijä voi olla joskus jopa mahdollisuus, kunhan selvitetään hänen ongelmansa.

Sen sijaan, pienen yrityksen rekrytoijan on on oltava valveilla jo siinä vaiheessa, jos hän havaitsee pienenkin hermostumisen haastattelussa.

Kyse ei kuitenkaan ole nyt yhden häirikön tai työn vieroksujan toimista, vaan kyse on laajemmasta.

Käyttäjän RosaWarski kuva
Rosa Warski Vastaus kommenttiin #24

Jos suomalainen työelämä jotain tarvitsee, niin lisää kyttäämistä ja pipon kiristämistä. Tällä varmasti jokainen motivoituu työssään ja tekee yhä parempaa tulosta.

"Hei Marketta, mä huomasin että sä joit kahvia viisi minuuttia liian kauan."
"Niin, mä kävin vessassa ja rauhotuin vähän, ku oli raskas asiakas."
"Meillä on nämä säännöt, joita täytyy noudattaa. Täällä ei hyväksytä lintsareita. Tollanen toiminta myrkyttää koko työilmapiirin."

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Mirjami: Taitavat 'yleishyödylliset' ay-järjestöt olla euromääräisesti Suomen suurimmat verojen välttelijät. Siinä on yksi iso porsaanreikä tukittavaksi.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Hallituksen toimintaa haittaa sen ideologinen bias, joka juontanee juurensa markkinatalouden lakeihin, joka ei tuo hyvää muuta kuin työelämässä aktiivisille kansalaisille.

Tekopyhää puhua lapsen hyvästä, jos toinen, tai ainoa vanhempi jää kotia elinikäsieen köyhyysloukkuun kotihoidon tuen varassa. Mistä kertyy eläkerahat? Mitä tapahtuukan lapsille, tai tämän ja huomisen päivän vanhuksille...

Perhevapaauudistus ei hallitusta ole kiinnostnut, joka puolestaan tasaisi sekä työnantajan että työntekijän paineita.

Kaavailtu irtisanomislaki aiheuttaa lisää epävarmuutta heikoimmin toimeentuleville. Irtisanominen on mutkatonta myös nykyisen lain puitteissa.

(edit/lisäys)

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Keitä ovat mielestäsi ne heikoimmin toimeentulevat? Itse käsitän heidät esimerkiksi toimeentulotuella eläjiksi. Tuskin ainakaan työssä olevat? Jos tarkoitat erittäin pienipalkkaisia niin miksi heillä olisi sen suurempi riski tulla irtisanotuksi kuin muillakaan?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

He, joilla syystä tai toisesta, ei ole mahdollisuutta valita omaa toimeentulomuotoaan; alipalkatut alat, pätkä- ja silpputyöntekijät, fertiili - ikäiset naiset, pienituloiset eläkeläiset. Onhan niitä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Oikeiston reaktiot työtaisteluihin ovat naurettavan läpinäkyviä ja tekopyhiä. Oikeistohallitus on ajanut järjestelmällisesti työväen ja tavallisten kansalaisten oikeuksien heikentämistä aktiivimalleilla, sosiaaliturvan leikkauksilla ja nyt irtisanomislailla, ja nyt oikeistolaiset kiukuttelevat kun tavalliset kansalaiset kehtaavat puolustaa oikeuksiaan. Oikeistohallitus on hyökännyt tavallisia suomalaisia vastaan myös mm. eläkkeisiin kohdistuvilla leikkauksilla ja päivähoidon leikkauksilla, minkä haittavaikutukset ovat myös olleet nopeasti näkyvillä.

https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/392343-nel...

Todellisuudessa oikeistolaiset haluavat että Suomessa vallitsisi EK:n Suomen Yrittäjien ja korporaatioiden valta, ja tämän "kehityksen" - tai pikemminkin taantumuksen - ajamiseen kuuluu se, että amerikkalaiseen tyyliin poistetaan tavallisilta kansalaisilta mahdollisuudet puolustaa oikeuksiaan ja vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Eivätkä oikeistolaiset edes peittele näitä motiivejaan, sillä he avoimesti vaativat lakkojen kieltämistä. Toinen tapa millä oikeisto on hyökännyt lakkoja ja työntekijöitä vastaan on se vaatimus, että ne pitäisi järjestää niin että niillä ei olisi mitään vaikutusta, ja kaikkihan tietävät mitä tuo oikeasti tarkoittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vasemmisto repii Suomen kahtia ja iloitsee toki siitä, että lähes puolet ymmärtää heidän toimiaan hallituksen toimia enemmän. Kansan kahtiajakautuminen on syytä hyväksyä vallitsevaksi olotilaksi ainakin sellaisten, jotka ajavat kahtiajakautumista.

Sovitaanko, ettet, Hiilinen, jatkossa murehdi kansan kahtiajakautumisesta, kun se näyttää olevan työväenliikkeen tavoitteena?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

En aio jatkossakaan olla lammas.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Elefantti posliinikaupassa taitaa olla parempi luonnehdinta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niemeläinen, tänään ykkösaamussa esiintyi tehyn edustajaja kertoi mitan olevan täysi, en tiennytkään, että tehy on vasemmiston hallussa oleva ammattiliitto. Tässä nyt menossa olevassa työselkkauksessa vastakkain ovat ay-liike ja maan hallitus, ei vasemmisto tai oppositio, miksi sitä on niin kovin kovin vaikeaa ymmärtää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Granlund, tässä kiistassa ovat vastakkain ammattiyhdistys ja suomalainen parlamentarismi.

46 % suomalaisista ymmärtää ammattiyhdistyksen toiminnan kiistassa, 41 % on sen sijaan eduskunnan enemmistön kannalla.

Eduskunnan vasemmistosiipi asettui eduskunnassa vastustamaan hallituksen linjaa. Hallituksen politiikka sai silti enemmistön tuen taakseen.

Ay-liike kiistan toinen osapuoli ja vasemmisto sitä tukee. Minun mielestäni tämän ymmärtämisessä ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lapsilla ei ole äänioikeutta ja dementit vanhukset puolestaan mahdollisesti äänestäessään yrittävät kirjoittaa äänestyslippuun : Kekkonen.

Petri Lavonen

Lapsilta leivän vieminen kädestä ei ole kovin miehekästä. Vaikka onkin kovin vihainen Sipilälle. Pakko sanoa totuus kotona lapsille että sedät on suuttuneet toisen sedän politiikalle ja päättäneet kostaa teille niin että ette saa ruokaa. Muistavat vanhempana sitten pahoja setiä

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ja kertovat siitä sankaritarinoita kuin sotaveteraanit konsanaan.

Ne lokakuiset kaksi päivää vuonna 2018, kun emme saaneet koulussa ruokaa ei unohdu koskaan!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Teemu Hiilinen

No kyllä se lapsilta unohtuu. Älä murehdi. Luultavasti ei unohdu niiltä koulujen pienipalkkaisilta keittäjiltä jotka suuressa viisaudessanne olette laittaneet "tykinruoaksi". He ovat henkilöitä jotka kuuluvat osana tiiviiseen yhteisöön koulujensa ilmapiirin luojina. Miksi te heitä käytätte hyväksenne ja aiheutatte heille pahaa mieltä !

Käytkö muuten yksityisellä syömässä vai onks sulla omat eväät ? Ei tietenkään, koska en ole koskaan kuullut, että ay tiloissa olisi mitään lakkoa !!!!

Petri Lavonen

Mitä hyötyä on laittaa lasten ruuat lukkojen taakse kahdeksi päiväksi? Rohkeasti vaan kunnon lasten yleisruokalakko päälle. Se tekee hyvää maineelle ja tuntuu varmaa miehekkäälle..

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #32

Petri Lavonen

No se johtuu siitä, että ay-liikkeen toimistoissa olevien työpaikkaruokaloiden ay-keittäjät eivät lakkoile !!!! Syystä, että .......

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #36

Nyt kannattaisi varmista tarkistaa, että missä työskentelevät ihmiset ovat JHLn jäseniä. Lakkohan on JHL:n lakko.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ne pienipalkkaiset lakkoilevat niiden pienien palkkojen vuoksi. Kun raha ei tahdo riittää ruokaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lakko

Mutta kyllähän te sen tiedättekin...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Päiväkotilasten kahdeksan tunnin nälkäpäivä ei toki vasemmistolaiseen ay-jyrään vaikuta. Inhimilllisyys katoaa, kun ammattiyhdistysliikkeen johtoa on ärsytetty.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Itsehän olen työntekijä ay-liikkeessä. 2 päivää 200 päivästä ei voi olla ongelma, kun samaan aikaan on tehty lapsivihamielistä politiikkaa, miksi et ole siitä pöyristynyt?

Käyttäjän petterik kuva
Petteri Karppinen

Tehän voisitte siellä ay-liikkeessä mennä poliittiseen tukilakkoon!

Myös parin päivän paasto ay-jyrille tekisi hyvää. Ehkäpä se kirkastaisi tätä itsetuhoista menoa.

Käyttäjän SeppoKettunenPS kuva
Seppo Kettunen Vastaus kommenttiin #42

Kyllä olet oikeassa, kysymys onko Ay liike koskaan tuntenut sanaa nälkä joka kohdistuu heihin? Juuri törmäsin tähänkin kun kaveri oli töissä alle minimi palkan 15v, kun liittyi ammattiliittoon sen ohella palkka nousi, työnantaja keksi syyt lopputili eikä ammattiliitto puolustanut mitenkään. Herää jo kysymys miksi maksaa liitoille enää. Kaiken lisäksi työnantaja otti töihin pieni palkkaisen ulkomaalaisen. Liitto ei puuttunut. Ps itsellä myös huonot muistot.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Näin sanoo elefantti posliinikaupassa, joka ei "huomaa" osallistuvansa "lapsivihamieliseen politiikkaan" ja vanhusten ruokailuhäiriöihin kahtena päivänä.
Bluffi on tosiaan katsottava läpi, vaikka se jäisi osalta huomaamatta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #43

Kaksi päivää ei ole osallistumista lapsivihamieliseen politiikkaan. Nyt kannattaa katsoa, mitä hallitus teki varhauskasvatukselle. Siellä on edelleen työttömien lapsia, jotka saavat olla neljä tuntia päivässä päiväkodissa, mutta eivät saa puolipäiväisinä syödä. He odottavat toisessa tilassa syömättä. Työttömien lapsethan ei ilmeisesti ruokaa tarvitse.

Hallitus siis ei voi käyttää perusteluna leivän viemistä lasten suusta, kun ovat itse jo sen vieneet. Tämän lisäksi kaksi päivää ei tuhoa ketään loppuelämäksi, kuten syrjäytyminen jo lapsena tekee.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #52

Kommentissani lapsivihamielinen politiikka on sitaateissa. Sitä ei tosiaan ehkä "huomaa" lapsia ja vanhuksia poljettaessa omien asioiden ajamisen lomassa. Bluffi on katsottava läpi, vaikka se jäisi osalta huomaamatta.

Täältä tähän.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerrotko ay-työläisenä, miten nämä päätökset on tehty. Meitä palkansaajiahan ei asiassa ole kuultu.

Minulla ainakaan ei ole minkäänlaista intoa ryhtyä vastakarvaan lakiasiassa, joka on sekä työntekijöiden että työnantajien kannalta parannus entiseen. Asia koskettaa ainoastaan liittojen johdon arvovaltaa. Palkansaajia pidetään poliittisen pelinne nappuloina.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #49

Jokaisella liitolla on demokraattisesti valittu hallitus, joka tekee päätökset. Me liiton työntekijät sitten toteutamme hallituksen ratkaisut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Miksei liitot järjestä jäsenäänestyksiä työtaistelutoimista? Miksi oletatte, että haluamme lakkoilla puolestanne?

Käyttäjän MikkoViitamaa kuva
Mikko Viitamaa

Tämä hallitus on tehnyt korvaamatonta vahinkoa maallemme ja nyt ollaan tunkemassa työntekijöiden oikeudet maanrakoon. Onneksi tähän tulee pian stoppi ja diktaattori Sipilää ei muita parin vuoden päästä kukaan.

Pekka Pylkkönen

Päivä päivältä vasurit yllättävät rajummin typeryydellään ja lyhytnäköisyydellään.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Sinulla varmasti on perustelut tälle henkilökohtaisuuksiin menevään populistiseen tölväisyyn.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #53

Aina mukavaa "keskustella" ihmisten kanssa, jotka eivät pyri keskustelemaan. Hyvää päivänjatkoa. Trollien kanssa en tuhlaa enempää aikaa elämästäni.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos lapsen ainoa, minkä hän päivässä saa on kouluruoka, niin silloin lapsi ja hänen perheensä tarvitsevat kattavasti sosiaalihuollon palveluita."

Entä ay-liike? Kaikilla liitoilla on arvatenkin sama menettely, tässä PAM:

Liiton hallitus voi myöntää erityisiä anomukseen perustuvia avustuksia silloin, kun työtaistelun seurauksena taloudellinen menetys on aiheuttanut suoranaista hätää. Liiton hallitus suosittelee ammattiosastoja myöntämään anomusten perusteella avustuksia osastonsa lakossa oleville jäsenille.

https://www.pam.fi/wiki/lakko-ohjeet.html#vo9

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...ja lapset kuolemassa nälkään."

En tiedä ketään joka olisi väittänyt että lapset ovat kuolemassa nälkään. Sen sijaan vasemmistoliittolaisen kevyt ja lähes pilkallinen suhtautuminen kummastuttaa. Luulin että kouluruokailu olisi lähellä vasemmistoliittolaisten sydäntä mutta näköjään ilmainen kouluruoka onkin samantekevää ja sen puuttuminen pilkan aihe.

Minulle kouluruoasta huolehtivat ammattilaiset ovat kertoneet että nimenomaan maanantaiksi pyritään suunnittelemaan tuhdimpaa safkaa koska osal lapsista on viikonlopun jäljiltä oikeasti nälkä. On lapsia, joille kouluruoka on päivän ainoa tasapainoinen, tervellinen lämmin ateria. Pärjäävät ne tietenkin pari päivää eväsleivillä mutta poliittisen lakon vaikutuksen kohdentaminen nimenomaan lapsiin on kusipäistä.

Onneksi löytyy yrittäjiä jotka tarjoavat ruokailun omasta pussistaan, tietenkään tämäkään ei ay-väelle käy. Syökööt leivoksia jos ei ole kouluruokaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Koululaisten koulupäivä kestää vain 4-6 tuntia, 7 maksimissaan. Päiväkotilasten päiväkotipäivien kesto on 7-10 tuntia. Aika pitkä aika olla ilman ruokaa alle kouluikäiselle.

Raision demarikaupunginjohtaja kieltäytyi vastaanottamasta yritysten tarjoaman ruoka-avun lakon ajaksi. Lasten nälkä ei hellytä vasemmistolaisten sydämiä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kai Niemeläinen

Nyt kun sadat järjestöt, ravintolat ja lasten vanhempien porukat ovat tarjoamassa omaa apuaan lasten ruokkimiseksi, ovat ärhäkkäimmät ay-aktivistit alkaneet kerätä yritysten ja järjestöjen nimiä ryhtyäkseen boikotoimaan jatkossa niiden toimintaa.

Reipasta touhua ! Saa nähdä, koska ay änkyrät alkavat tosissaan vaatia avustusjärjestöjen, hyväntekeväisyys- ja vapaaehtoisten avustusjärjestöjen toiminnan kieltämistä ilman ammattijärjestöjen suostumusta.

No onhan siellä eduskunnassa myös oppositiossa istuvia jotka pitävät pienyritysten irtisanomissuojan muutosta hyvänä. Tosin heidän suunsa on nyt tukittu, mutta mielipiteet on kirjattu:

SDP:n Skinnari: Työntekijän irtisanominen tehtävä helpommaksi pienyrityksissä.

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2390123

Toimituksen poiminnat