Demarit ja porvarit tukkanuottasilla Vantaalla

Helsingin Sanomat kirjoitti eilen (29.8) artikkelin otsikolla Sosiaalilautakunnan demarijohtaja suututti Vantaan porvarit. Artikkelissa kokoomuksen Seija Puha syyttää demarien Mari Niemi-Saarta luottamuksellisen valmisteluaineiston vuotamisesta lehdistölle. Kyse oli niinsanotusta Salmisen giljotiini -listasta; kymmenen miljoonan euron leikkauksesta sosiaalitoimen ja terveydenhuollon budjettiin.

Osia tästä giljotiini -listasta oli nähtävillä Vantaan Sanomissa viime viikolla. Kirjoitinkin aiheesta bloggauksen Kolme hutia ja palo. Bloggauksen lähdetieto oli saatu Vantaan Sanomista.  Kirjoitin aiheesta myös Vantaan Sanomien keskustelupalstalle pitkän mielipidekirjoituksen vanhuksilla ja vammaisilla käydään budjettikauppaa.

Vantaan kokoomuslaiset eivät ole suuttuneet listan sisällöstä, sehän on heidän kynistään lähtöisin. He vain haluavat ampua viestin tuojan – Mari Niemi-Saaren.

Listan esille tulo on hyvä asia. Samoin on hyvä asia, että lista herättää keskustelua. Sehän tulee määrittämään Vantaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa vuodeksi eteenpäin. Pelottavaksi asian tekee kokoomuslaisten voimakas listaa koskevan julkisen keskustelun vastustus.

Kokoomuksen Puhan argumentointi listan julkistamisesta toistaa Vanhasen hallituksen retoriikkaa: ”Keskeneräisistä asioista ei saa keskustella julkisesti.” Mutta juuri niistähän nimenomaan pitää keskustella, varsinkin aiheista, jotka koskettavat jokaista kuntalaista. Niihin pitää pystyä vaikuttamaan ennenkuin päätökset nuijitaan pöytään.

hiilinen
Vasemmistoliitto Vantaa

Olen 46-vuotias paljasjalkainen vantaalainen Askistosta. Liiton mies. Sopimusasiantuntijana liitossa, eli liiton mies.
Omaan lähihoitajan suuren sydämen.
Harrastan aktiivisesti myös tietokonepelaamista.
Yhteystiedot:
hiilinen(at)gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu