Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Teemu tarttuu toimeen ja ryhtyy ehdokkaaksi Uudeltamaalta

Uudenmaan Vasemmistoliiton piirikunta on eilen vahvistanut neljä uutta ehdokasta eduskuntavaaleihin. Näiden joukosta löytyy minun nimeni. Mitkä tulevat olemaan tärkeimmät vaaliteesini:

1. Vanhusten asiat kuntoon. Vanhusten asiat monien ehdokkaiden listalla. Toisin kuin muut, minä tiedän mistä on kyse. Vanhusten asioissa minulla on tärkeätä kunnioittaa heidän omaa tahtoaan sekä kodinomainen hoito.

2. Hoitajana sekä luottamusmiehenä tiedän sen paineen, missä hoitajat työskentelevät. Tehostamisen kirous on tuttua ja erilaiset tiukentuneet säädökset. Olin mukana järjestämässä hoitajien mielenosoitusta.

3. Terveyspalveluiden ideologiselle ulkoistamiselle on tultava stoppi ja terveyspalvelut on laitettava kuntoon.

4. Tasa-arvoasiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni.

5. Maahanmuutto on nousemassa näiden vaalien isoksi aiheeksi. Itse suhtaudun nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti. Tässä on minun omat rakentavat ehdotukset maahanmuuttopolitiikasta.

Näiden viiden teeman ympärille tulen rakentamaan kampanjani. Tervetuloa mukaan matkalle!

Ystävällisin terveisin,
Teemu Hiilinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

noora (nimimerkki)

Muistahan aivan kaikkiin kohdistuva väkivalta. Tutkimusten mukaan muistaakseni miehet eivät koe pelkoa liikkuessaan kaupungilla, koska ovat jo niin tottuneita väkivallan uhkaan. Monessakin tapauksessa joku riidanhaastaja on lopettanut sen takia, että olen ollut seurueessa mukana: "Muuten löisin kaikkia turpaan mutta ku teillä on leidi seurassa!". En itse asiassa koskaan ajatellut asiaa ennen kuin eräs mies huomautti asiasta ja sen jälkeen olen huomannut moniakin tilanteita, joissa itse asiassa nainen on se väkivallalta suojellumpi osapuoli. No aina niin ei tietenkään ole.

Pystyykö poliitikko mitenkään vaikuttamaan hoitoketjussa postaamani Aamulehden linkkiin: lääkäreiden aika menee säädösten ja huonojen jäårjestelmien takia yhä enemmän tietokoneiden näpräilyyn ja tietojen kirjaamiseen, ei potilaille. Tämä lisää kaiken muunkin hlökunnan työtä. Vai onko se vain pelkkä ylhäältä tullut säädös, joka on vain nieltävä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ehdotat kymmenillämiljoonilla lisää julkisia menoja. Olisiko Sinulla vielä rahoituslaskelmaa ohjelmasi liitteeksi?

teemu (nimimerkki)

Otettaisko vaikka Kreikan tukirahoista :)

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Onneksi olkoon Teemu.

Lisää siihen ohjelmaan esitys että "optiomiehille" + "Nallelle" kerätään jatkossa ovelta ovelle keräyksenä syksyisin palkkiot, sotaveteraaneille nostetaan eläkkeitä, ettei tarvitse "kerjuulla" olla.

markku (nimimerkki)

Esität mukavia asioita, muutoksia ehkä jopa parannuksia, kuinka ohjelmasi toteutetaan, rahoitetaan, kustannukset nykyiseen verrattuna.

Tehostaminen, tuottavuuden kehittäminen on tie terveydenhuollossa, haluavat hoitajat tai ei. Muutos on varmaa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Tehostamisenkaan ei tarvitse tarkoittaa epäinhimillisiä oloja niin hoitajille kuin hoidettaville. Esimerkiksi kotihoitoon panostaminen tuottaa säästöjä kunnolle.

Muuten rahoitusta on hankittava kiristämällä verotusta.

semi (nimimerkki)

Pitäisi löytää jotakin nyt mistä solvaisi Teemua ja en löydä muuta kuin Vasemmistoliiton, mutta en nyt viitsi häntä siitä moittia vaikka pitäisi. :) Kunhan et lähde samalle itku linjalle kuin eräs demari nainen joka oli läheltä terveydenalaa.

Yki (nimimerkki)

Hieno kuva! Onnea vaan kampanjaan. Tulee mielenkiintoiset vaalit!

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Niistä keskustelun poikasista joita olemme käyneet olen huomannut, että olet järkevä ja maltillinen kaveri. Toivotan onnea ja menestystä vaalien suhteen.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Onnea matkaan! :) :)

terv. Eeva

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Yksi asia mitä olisi tutkittava, Suomessa on n 20 % enemmän henkilökunta sosiaali- ja terveydenalalla kun OECD maissa keskimäärin, ja silti on pula henkilökunnasta.
Johtuuko se lainsäädännöstä, tsaarinaikaisesta byrokratiasta, puutelisästä organisaatiosta, hierarkiasta vai muuten vain tehottomuudesta, joku muu syy?

Pätmän (nimimerkki)

No joo, politiikassa olen barrikadin/rintamalinjan/kuilun vastakkaisella reunalla mutta muuten on hyvä että ehdokkaaksi asettuu henkilöitä jotka esittelevät mielipiteitään julkisesti ja jaksavat harrastaa mutapainiakin niitä puolustaessaan, silloinkin kun ovat ihan metsässä kuten Teemu.
Tuo vankilajuttu on vähän arveluttava, tulevat vanhukset saattavat oikeasti hommata itsensä mieluummin vankilaan kuin vanhainkotiin, ja kun tiedämme miten vaikeaa vankilaan on päästä muuten kuin rasismista tai poliitikkojen uhkailusta niin sitähän sitten saatte seniorikansalaisilta ansionne mukaan.

lampinen (nimimerkki)

Itse annan ääneni luultavasti kielikysymyksen perusteella, eli mitäpä mieltä olet pakkoruotsista? Vai pidätkö asiaa tärkeänä lainkaan?

Visitor (nimimerkki)

#11. "Suomessa on n 20 % enemmän henkilökunta sosiaali- ja terveydenalalla kun OECD maissa keskimäärin..."

Tässä hieman vanhempi tutkimus ja havaintoja terveydenhuollon puolelta.

"Julkinen talous

Turun Sanomat kirjoittaa tänään 20.11.2005 otsikolla "Hyvinvointivaltion julkinen talous ähkytaudin kourissa"
Valtion ja kuntien palveluksessa on Suomessa noin 600000 ihmistä(nykysin paljon alle tuon).
Turun Sanomien mukaan Suomessa vuonna 2004 51 % bruttokansatuotteesta meni julkisen sektorin kautta.
Turun Sanomat: "Tuore esimerkki tulee Turusta, jossa sosiaali- ja terveystoimi laskee tarvitsevansa kahden seuraavan vuoden aikana yli 300 uuden ihmisen työpanoksen."

Kommentti: Turun Sanomia ei tietenkään voida syyttää valehtelusta, jos se unohti kertoa, että vuonna 2001 Suomessa kustannettiin verotuksen kautta tervydenhuoltoa 5,3 %:lla bruttokansatuotteesta.

Voitaisiinko mummot ja papat jättää välillä rauhaan ja miettiä mihin valtio ja kunnat törsäävät jäljelle jäävän 45,7 % bruttokansatuotteessta. Kuinka paljon rahoja kierrätetään valtion ja kuntien kassan kautta yrityksille ( esimerkiksi Nokia tai Orion ). Yritystuet lasketaan mukaan tuohon Turun Sanomien 51 %:iin. Siellä on mukana myös maataloustuki.

Kuitenkin media antaa ymmärtää (ja väittää joskus jopa suoraan), että terveydenhuolto olisi suurin syy julkisen talouden rahapulaan. Väite ei pidä paikkaansa.
Oheisesta OECD:n taulukosta käy ilmi, kuinka Suomessa oikeasti terveydenhuollon menot ovat huomattavasti muiden OECD-maiden menoja matalammat..."

http://pekkajnykanen.blogspot.com/2005/11/julkinen...

K Veikko

Visuaaliselta ulkoasultaan aika onnistunut kooste.

Pirkko Leskinen

Vankilassa pakkokeinojen käyttö vanhusten hoidossa olisi säädelty tarkkaan lainsäädännöllä ja niistä olisi myös valitusoikeus.
Vanhustenhuollossa pakkokeinojen käyttö ei perustu mihinkään voimassa olevaan lakiin.
Kehitysvammahuollossa pakkokeinojen käyttö perustuu yli 30 vuotta vanhaan kehitysvammalakiin ja sen 42 §, eikä niistä ole vakitusoikeutta.
Se siitä itsemääräämisoikeudesta

Rantapiru (nimimerkki)

Teemu Hiilinen puhuu asioista, joiden pitäisi olla itsestään selvyyksiä. Mitä ajatellee ihminen, joka känättää vanhusten hyvää hoitoa vastaan.
Miettikääpä joskus sellaista, että kuinka paljon yhteiskunnan sosiaalisista tulonsiirroista valahtaa, ylläri pylläri, hyväosaisten taskuun. Esim. vuokratuki.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

14#
Jos menot ovat Suomessa matalat, se kertoo vain että raha menee vähemmän, se ei kerro henkilökunnan määrä.
Tai kertoo kenties, että keskieurooppalainen Oy sairaala Ltd laskuttaa vakuutusyhtiöltä huomattavasti enemmän kun mitä Suomalaisen sairaanhoitopiiri veloittaa osakaskunnilta samalta toimenpiteeltä.
Kuitenkin henkilökunnan määrä suhteessa asukaslukuun on kenties vertailukelpoinen.

0#
Muuten toivon Teemulla kohtuulista menestystä, ainakin olet täällä blogiosastolla asiallinen.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Toivotan Teemulle erittäin ahdasta ja inhoittavaa vaalityötä. Maailma on paha paikka ja sitä ei haihatteluilla muuteta. Tulee päivä jolloin festivaalit loppuvat. Kuinka kova on meidän krapulamme tästä huumasta, on sitten asia, jota minun ja ehkä Teemunkaan ikäluokan ei tarvi katsella.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Onnittelen Teemua ja toivotan onnea ja menestystä vaalikampanjaan. :)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Eipä muuta kuin onnea ja menestystä!

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kiitoksia kaikille. Ensi kertalaisena, suhteellisen näkymättömänä mahdollisuudet on pienet. Kuitenkin kun jotain tehdään, niin se tehdään täysillä voittoon uskoen!

Teme (nimimerkki)

Lykkyä tykö!
Vaatii paljon saada mahtumaan 20 litraa 10 litran ämpäriin!
(jotain pitää siis jäädyttää :) oliskos hallitsematon maahanmuutto)

Henry Bjorklid

Tsemppiä Teemu!

Käytä Sinäkin tätä "Ei-minkään-puolueen-tai-mainostoimiston-keksimää", julkisesti Copylef'tattua, slogania:

Kun herätät nukkuvan, tuplaat äänesi!

Nukkuvia mobilisoimisomalla Suomi voittaa!!!

Henry

vieras (nimimerkki)

Tsemppiä, Teemu! Asiaa mielestäni kirjoitat. Vaikka en siellä päin asustele, onnea matkaan! Vakaasti allekirjoitan.

Jorma (nimimerkki)

"4. Tasa-arvoasiat ovat aina olleet lähellä sydäntäni."

Tärkeä teema. Toivottavasti se tulee olemaan laajemminkin esillä tulevissa vaaleissa. Ja nimenomaan tuollaisesta kuvia kumartelemattomasta ja kyseenalaistavasta näkökulmasta, joka sinulla on.

Lycka till!

Auria (nimimerkki)

Olet hyvä ehdokas, onnea koitokseen!

Esa Mattila (nimimerkki)

Hyviä asioita olet listannut, ainoa mitä jäin kaipaamaan on noiden asioiden taloudellinen puoli, menot/rahoitus.

Onnea ja usko omiin mahdollisuuksiisi!

Seppo Hildén

Teemu Hiilinen,

bongaus numero 9.

Seuraava pääsee rikkomaan jo kaksinmeroisen luvun. Kuka on se onnelllinen?

GWilders (nimimerkki)

Jos nykyiset vanhukset olisivat harjoittaneet sellaista politiikkaa, että lastenteko olisi pysynyt sopivan korkealla, niin vanhusten hoitoon löytyisi nyt rahaa.

Nykyinen vääristynyt ikäjakauma on nykyisten vanhusten ja heidän lastensa aiheuttama ongelma, sillä he ovat itse luoneet nykyisen kulutushysteriayhteiskunnan, eläneet yli varojensa ja äänestäneet valtaan poliitikot, jotka eivät ole lainsäädännöllä tukeneet tarpeeksi lastenhankintaa. Ongelma on ollut tiedossa jo vuosikymmeniä ja on siis harkittu.

Kysynkin Hiiliseltä:

Minkä takia vanhusten hoitoon pitää laittaa lisää rahaa, joka otetaan siis työtä tekevien tuloista, kun vanhukset ovat itse omalla politiikallaan aiheuttaneet nykyisen ikärakenneongelman?

Jos olisi harjoitettu järkevää perhepolitiikkaa, niin nykyistä ongelmaa ei olisi. Miksi maksajia siis ovat ongelan aiheuttajien eli vanhusten sijaan lapset ja lasten lapset?

Tähän käy nyt oikein hyvin vanha suomalainen sananlasku: "niin makaat kuin petaat".

entinen perussuomalainen (nimimerkki)

Täältä tulee ainakin yksi ääni suoralle ja rohkealle ehdokkaalle.

klerk (nimimerkki)

GWilders kommentoi:
10.6.2010 11.21

"Jos nykyiset vanhukset olisivat harjoittaneet sellaista politiikkaa, että lastenteko olisi pysynyt sopivan korkealla, niin vanhusten hoitoon löytyisi nyt rahaa."

Hiilinen vastaa varman omalta osaltaan.

Joka tapauksessa suomen vauraus on neljätoistakertaisesti kasvanut 1900- luvun alusta. Viime vuonna esimerkiksi suomalaisen ostovoima kasvoi historialliset kolme prosenttia, vaikka kansa valittaakin. Samaan aikaan työmäärä on pienentynyt. Kannattaakin verrata sitä, miten vanhuksia hoidettiin sata vuotta sitten kontra nykypäivä.

Myönnän, että paremminkin asiat voisivat olla. Yksinkertaisesti riittää, että jokainen meistä antaa vanhustenhoitoon vaikkapa 50 euroa kuukaudessa lisää omasta palkasta.

GWilders (nimimerkki)

#33

Ei vaurauden kasvaminen ole mikään peruste sille, että nykyisten ja tulevien palkansaajien tulisi maksaa vanhustenhoito.

Koska nykyiset vanhukset ovat tietoisesti valinneet, että lapsiperheiden tukemisen sijaan raha on käytetty muuhun, niin nyt tuon tietoisen valinnan seuraukset on maksettava itse. Tai sitten rahat otetaan leikkaamalla valtion ja kuntien menoja eli kehitysapu, humanitaarisen maahanmuuton kulut jne.

On parempi lähettää viesti tuleville sukupolville, että yli omien varojen eläminen ei kannata ja että tulevaisuutta on suunniteltava järkevästi. Jos rahaa ei ole, niin ei sitä tule lainata ulkomailta, koska siitä rahasta on maksettava korkoa. Se on järjetöntä puuhaa.

Tapio_Arjo (nimimerkki)

Asiaton kommentti poistettu. -TH

Tapio Tuuri (nimimerkki)

Asiaton kommentti poistettu. -TH

Tapio_Arjo (nimimerkki)

Asiaton kommentti poistettu. -TH

Toimituksen poiminnat