Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Vanhusten heitteillejättöä verorahoilla

MTV:n uutiset ovat tehneet merkittävää tutkivaa journalismia ja paljastaneet merkittäviä epäkohtia vanhusten hoidossa. MTV:n tutkinnan kohteena on toiminut Esperi Care, joka tarjoaa hoivapalveluita vanhuksille. Monet kunnat ostavat Esperi Caren palveluita ja samalla siirtävät tietoisesti verorahoja vanhusten heitteillejättöön.

MTV:n mukaan Esperi Caren listoilla on ollut hoitajina ikkunanpesijöitä, opiskelijoita sekä olemattomia henkilöitä. On mielenkiintoista lukea tämän tiedon rinnalla Esperi Caren kotisivuilla olevia "arvoja":

"Avoimuus
Suhtaudumme avoimesti ja ennakkoluulottomasti maailmaan, asiakkaisiin ja työtovereihin taustasta riippumatta. Haluamme keskustella ongelmista ja kohtaamme haasteet avoimin mielin. Arvostamme erilaisuutta ja haemme ennakkoluulottomasti ja rohkeasti uusia toimintatapoja ja ratkaisuja."


Avoimuuden kohdalla Esperi Care on tietoisesti huijannut Aluehallintoviranomaisia täyttämällä työvuorolistojen tyhjät kohdat olemattomilla henkilöillä. Se näyttäytyy kuin työvuorossa olisi mitoitusten verran hoitajia. Todellisuudessa näin ei ollut ja osa oikeista ihmisistä oli täysin kouluttamattomia.

"Esperin henkilöstö

Henkilöstö on Esperin tärkein voimavara. Siksi koulutettujen ja motivoituneiden työntekijöiden rekrytointi, koulutus ja sitouttaminen ovat toimintamme perusta. Palvelualalla henkilöstön hyvinvointi heijastuu suoraan palveluiden laatuun.

Haluamme jatkossakin olla houkutteleva työpaikka, jossa henkilöstön vaihtuvuus on vähäistä ja jonne asiantuntevat ja innostuneet työntekijät hakeutuvat."


Tähän ei pysty enää sanomaan mitään, kun vertaa todellisuutta ja arvoja.  Todellisuudessa Esperi ei välitä hoidettavista eikä hoitajistaan. Suurin motivaatio onkin oma rikastuminen, mikä näkyy selvästi Esperin toimitusjohtajan tuloissa, jotka ovat olleet 2 398 440 euroa, joista hän on maksanut 29% veroa.

Toivottavasti kunnat lopettavat verorahojensa käytön vanhusten heitteillejättöön. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jouni Nordman

Tässä on mielenkiintonen näkökanta, sillä jos listalla joka ilmotta työntekijöiden vuorot eroaa palkanmaksussa käytettäväst listasta, niin silloinhan voidaan yrityksen käyttävän pimeetä työvoima.

Käyttäjän anjakoivistoinen04 kuva
Anja Koivistoinen

TÖRKEÄÄ, HÄPEÄLLISTÄ!

Kuntien päättäjät, tutustukaa "omin pienin sievin jaloin" näihin hoivapaikkoihin, ennenkuin päätätte palvelujen tuottajan.
Tässä herää kysymys: Onko vanhus ihminen vai kylmä bisnes?

Hoiva-ala on kasvava ala ja se tarvitsee yksityisiä palveluntarjoajia kunnallisten palvelujen rinnalle. Työtä siis riittää hoiva-alan työnantajille ja työntekijöille. Luulisi, että varmoista kasvunäkymistä kannataisi pitää kiinni.
Mutta, mitä vielä?
Suomen tulevaisuuden kasvu-ala hoivapalvelut annetaan usein suurille moni-kansallisille suuryrityksille, jotka vievät veronsa ja voittonsa kiiren vilkkaa paratiisisaarille.
Miksi?
Kansainvälisten terveysfirmojen veroparatiisikikkailussa liikkuvat suuret rahat.

Mitä tekee Suomen hallitus?
Hakee miljardisäästöjä muun muassa vanhusten laitoshoidosta, heidät pidetään kotonaan mahdollisimman pitkään. Kotihoito ei pysty vastaamaan palvelun kysyntään, jos sitä ei kasvateta ja se ei ilman rahaa kasva. Siis peitoa leikataan toisesta päästä ja siirtään toiseen päähän, ilman käsiparien ja varojen lisäystä homma ei toimi, sekö on säästämistä?

Siispä ulkoistetaan palvelut suuryrityksille ja jätetään ne vanhukset, joilla ei ole varaa maksaa korkeita hoitokustannuksia - HEITTEILLE.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset