Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Saunaklapikielto oli uutisankka

Luitten otsíkon aivan oikein: Saunaklapikielto oli uutisankka. Kyseessä ei ole vitsi. Se ei ole mustaa huumoria. Se on Kauppalehden etusivun otsikko tämän päivän lehdessä.

Polttopuu ei ole ainoa asia, joka saa perussuomalaisen kansanedustaja Tossavaisen öyhöttämään, jälleen kerran.

Nyt pyydän kaikkia kaikkia lukijoita ja blogisteja kertomaan niin minulle kuin muillekin lukijoille, että montako kertaa kansanedustaja voi öyhöttää virheellisesti ennenkuin menettää uskottavuutensa? Vai olisiko sittenkin parempi menetellä toisin?

Aikoinaan Tossavainen kertoi luovuttavansa sotilaspassinsa ja myös isänpäivänsä menneen pilalle. Keväällä hän öyhötti muista uutisankoista. 

Missä Tossavainen - siellä uutisankka! Vai onko se toisinpäin?

(Jos koet aiheen ja kirjoituksen tärkeäksi, niin paina allaolevaa facebook-nappia)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Reijo Tossavainen, iltapäivälehtien uutisankkoja:)

Reumasairaat edelleen pelinappuloina

Maassamme oli korkeatasoinen Heinolan reumasairaala. Sitten maineikas sairaala velkaantui ja lopulta joutui lopettamaan toimintansa vuonna 2010, koska sairaalan omistanut Reumasäätiö joutui konkurssiin. Näin siitäkin huolimatta, että säätiön suurin omistaja ja velkoja oli Kela.

SK: Kela ei ollut vastuuton reumasairaalan omistaja - eikä omistaja ollenkaan, sanoo pääjohtaja Jorma Huuhtanen.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/heinolan-r...

Reijo Tossavainen1.4.2013 11:53

..omistamisesta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833623991... ...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Nyt minä pyydän kaikkia lukijoita ja blogisteja kertomaan, niin minulle kuin muillekin lukijoille, kuinka monta kertaa aikuinen mies saa vahingoniloisesti ilkkua jonkun maalitaulukseen ottamansa kanssablogistin pientä asiavirhettä, ennenkuin menettää uskottavuutensa?

Ja sanon pieni virhe, koska juuri tämän Reijo Tossavaisen kirjoituksessa esitetyn kaltaisia kaavailuja olen minäkin lukenut useammastakin lähteestä viimeisen puolen vuoden kuluessa, että voinemme hyvällä syyllä olettaa asiassa olevan valitettavan paljon perää. Mikäpä tämän ilmastonmuutos kouhkauksen tiimoilta olisi liian älytön esitysuskottavaksi. Niin monta pohjakosketusta on jo otettu, että mikään ei enää hämmästytä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuinka monta kertaa kansanedustaja voi vastata leipätekstinsä virheestä esim. tämän kaltaiseen kommenttiin linkillä iltapäivälehden uutisankkaan:

1.4.2013 11:47:

"esim KELA ei ole koskaan ollut Heinolan omistajia. Sirpa Asko-Seljavaara, lääkäri ja ent kansaned. tästä jo kerran Tossavaista "ripitti"

Reijo Tossavainen1.4.2013 11:53

... omistamisesta: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833623991...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Jouni Haimi

Hei suhtteelien turhaa tuo toosavaisen puolutelu on .tuo blogi kertoopaisi klapeista myös tossavaisen tavasta toimia.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Jouni Haimi, ystäväiseni, olen myös sinua puolustanut, silloin kun joku on käynyt ilkkumaan sinun tekemiäsi pikkuvirheitä, joilla ei ole ollut mitään merkitystä kommenttisi sanoman kannalta (voit tarkistaa asian kommenteistasi, jos et usko). En ole koskaan ollut koulukiusaamisen suuri fani ja erityisen vastenmielisenä pidän sitä aikuisten ihmisten käytöksessä.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #7

Kiitos siitä kristiina.

ehkä tarkoitin sitä että en itse ainakaan pidä iltalehteä niin luotettavana lähteenä etten vaatisi muista lähteistä samansuuntaista tietoa. ehkä tossavaisellekävi tässä asiassa lännen nopein vahinko eli uskoi yhteen lähteeseen ja eilman että epäili että lähde on väärä.tämän verran voin vetääaikaisempaa kommetia takaisin.

Mutta kysyn kuitenkin näin: Olisiko tossavaisella mahdolisuus selvitää tuota asiaa kansanedistajana ennekuin julkaisi tuon blogin.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #10

Jos iltalehti kirjoittaa tuollaista, niin kyllä siinä voi jo olettaa että toimittaja on tarkastanut faktat. Virheitä toki sattuu myös lehdille. Jos tässä nyt jotain halutaan alkaa tästä tapauksesta "kiusaamaan", niin oikea osoite on iltalehden toimitus.

Joel Leshko Vastaus kommenttiin #13

Iltalehden huomioon ottaen ja tuntien jokaisen omilla aivoillaan ajattelemaan kykenevän pitäisi ymmärtää, että moisessa on kyse uutisankasta. Itse vertasin sitä siihen kuuluisaan kurkunkäyryysdirektiivin Tossavaisen blogissa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #10

Itse asiassa, kuten tuolla jo aiemmassa kommentissani huomautin, tämän sisältöisen lainsäädännön kaavailuista on ollut viime aikoina niin monta uutisointia, että tuota Tossavaisen kirjoitusta voisi hyvällä syyllä pitää lähinnä korkeintaan ennakointina. Tekisi mieleni väittää, että asiassa on ainakin sen verran kiusallisesti perää, että "oikaisutkin" saatiin framille kiitettävällä nopeudella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toivottavasti myös sahoille asetettu lankkudirektiivi, rekkadirektiivi, kanaladirektiivi, rikkidirektiivi ja sadat muut suomalaista työtä syöneet direktiivit olivat vain vitsi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Minusta tuo kertoo ennen kaikkea EU:sta itsestään, että tuollainen väite menee läpi niin valtakunnallisessa iltapäivälehdessä kuin kansanedustajallekin. EU on aiemmin asettanut niin typeriä sääntöjä, että siitä on alettu uskoa mitä tahansa.

Juha Ritvanen

Mitäs jos koittaisit ymmärtää, että EU on periaatteessa samankaltainen lakien ja ohjeistuksien säätäjä ja kuin koskaan ikinä ihmiskunnassa rakennettu lainsäädäntörakenne?
Jos viitsisit vaikka ihan itse etsiä tietoja mitä kaikkia lakeja ja sääntöjä historiassa ja nykyisellääkin eri maiden säännöissä on kirjattu. Voisitpa ehkä yllättyä, ja koittaa sitten löytää joitain syitä niille miksi ihmiskunta on aina kehittänyt myös "järjettömiä" lakeja ja sääntöjä ja miten ne ovat saaneet sellaisen leiman.

Saattaisit ehkä oppia jotain oleellista myös meistä ihmisistä itsestämme sen sijaan, että löydät syntipukin sinun henkilökohtaisille ongelmillesi EU:sta (niinkuin ihmisillä on tapana syyttää aina jotain hieman tuntematonta). Sitä juuri itsekin näyt harrastavan, jos et muuten itse ymmärtänyt sitä itsestäsi. :)

Vaikkapa pienenä sivistystietoiskuna: http://en.wikipedia.org/wiki/Dumb_laws :)

Suosittelisin sinua myös tutustumaan länsimaisen yhteiskunnan lakijärjestelmiin:
http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_law_%28legal_sy...
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_law

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Juho Ritvanen, pienenä kriittisenä huomautuksena: en kyllä välttämättä käyttäisi sanaa sivistys ja linkkejä vikipediaan samassa yhteydessä.

Juha Ritvanen Vastaus kommenttiin #27

Kannattaisiko lukea viestini uudelleen ja yrittää ymmärtää myös hymiöiden merkitys?

No, laitapa sinä ne ISBN-numerot tai web-linkit sinun lähteillesi, joita haluat käyttää omien mielipiteidesi perustelemisellesi.

En tiedä mihin haluat lisäinfoa mutta tässä pari lisälinkkiä perussivistykseen:
http://global.britannica.com/EBchecked/topic/12838...
http://www.europeancivillaw.com

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #30

Juha Ritvanen, valitan, mutta satun olemaan hymiö-rajoitteinen. Koska en itse käytä niitä, en näytä huomaavan niitä muidenkaan tekstissä.

Ja tuo huomautukseni vikipedian suhteen johtui siitä, että ne kerrat, kun olen siellä käynyt jotain katsomassa, olen törmännyt joko puutteelisiin tai pahimmillaan virheellisiin tietoihin. Voihan tietysti olla, että kysymys on vain sattumasta, minulla kun on tunnetusti huono arpaonni. Olen siis ehkä vikipediastakin onnistunut noukkimaan ne tyhjät arvat.

Ja jos olisit joskus vaivautunut katsomaan kommenttejani, tietäisit, että käytän linkkejä hyvin harvoin, enkä silloinkaan koskaan englanninkielisiä. Sitaatteja kyllä, mutta niitäkin harvoin.

Juha Ritvanen Vastaus kommenttiin #43

No, en voi auttaa sinua elämässäsi tämän enempää. Se on sinun itse tehtävä.

Voit itsekin ehdottaa lisäystä tai korjattavaa Wikipedian tietoihin, jos sinulla on sinne jotain annettavaa. Sinulla on se valta tässä nykyisessä maailmassa mitä ei ennen Internetin tietokantoja oikein ollut yksittäisellä ihmisellä kovin helposti.
Voit tietysti myös yrittää ehdottaa muiden tietosanakirjojen julkaisijoille omia ajatelmiasi, josko niitä olisi syytä kirjata ja julkaista haluamiisi määritelmiin. Näkisin niiden mahdollisuuksien kuitenkin olevan hyvin heikkoa verrattuna Wikipediaan.
Valitettavan usein suomenkieliset Wikipedian sivut ovat hyvin tynkiä määritelmissään verrattuna englanninkielisiin, joista saa asioihin paljon laajemman kuvan koko ihmiskunnan kannalta, koska se nyt sattuu olemaan tämän päivän lingua franca.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Tossavaisen blogilla on jo lähes 6.000 tykkääjää Facebookissa, joten tarina EUn kieltämistä saunaklapeista tulee varmaan elämään aivan omaa elämäänsä - vaikkei juttu paikkaansa pitäisikään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Joskus kannattaa yrittää. Norjalainen Fremskrittpartiet toi esille aikoinaan dokumentin, jonka mukaan islamistiryhmittymä aikoi muuttaa Norjan islamilaiseksi valtioksi. Kannatus triplaantui hetkessä. Itse dokumentti osoittautui tekaistuksi, mutta hei, ainakin tuli iso kannatus.

Moni väärä tieto jää elämään omaa elämäänsä. Monikaan ei viitsi ottaa itse asioita selville.

Janne Suominen

Juurikin näin, ihmisten tietämättömyydellä ja ennakkoluulojen hyödyntämisellä näkyy pääsevän yllättävänkin pitkälle; mystistä EU:ta voi aina myös syyttää siitä että omat työt eduskunnassa ovat jääneet tekemättä. Joiltakin kansanedustajilta näyttää myös perusteellisesti unohtuneen, ettei heitä ole valittu eduskuntaan tuottamaan leipää ja sirkushuveja vaan päättämään yhteisistä asioistamme aivan muiden kuin Iltalehden otsikoiden perusteella.

Tässä tapauksessa en ole aivan varma siitä, onko kyseessä lukijoiden tarkoituksellinen sumuttaminen vai ainoastaan pelkkä tietämättömyys. Mikäli kyseessä on jälkimmäinen vaihtoehto, on mielestäni syytä todelliseen huoleen siitä, millaisia lainsäätäjiä palveluksessamme on. Suosittelenkin kansanedustaja Tossavaiselle vaikka puolittamaan bloggaamiseen käyttämänsä ajan ja käyttämään sen mielummin työhönsä perehtymiseen - tai puoluettaan mukaillen: vähemmän ja parempaa Tossavaista, kiitos.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #21

Tuossa hurskaassa närkästyksessäsi tekemättä jääneistä töistä tuolla Arkadianmäellä, et sitten löytänyt löytänyt suurempia syyllisiä kuin Reijo Tossavaisen?

Ai niin, mutta hänhän on vapaata riistaa koska on Perussuomalainen. Lisäksi on aina niin mukavaa kun voi tölviä sitä, jota muutkin tölvivät, eikös niin.

Ja hitto vieköön, kun minä luulin, että aikuisuuden myötä tälle koulukiusaamismentaliteetille pääsee sanomaan: Hyvästi, mukava kun ei tavata enää.

Koettakaa nyt helkkarissa jo aikuistua. Blogistille: profiilistasi luettuna voisin olettaa, että siviilissä et koskaan tulisi käyttäytyneeksi näin. Täällä netissä tulee välistä pahasti tehtyä riman alituksia (myönnän syyllistyneeni) ja välillä on hyvä tarkistaa mitä on sanomassa ja mistä motiiveista. Kokemuksesta olen todennut että on ainakin kaksi kohtaa, joissa on parasta ottaa vähän etäisyyttä itseensä. Silloin, kun höyryä alkaa nousta korvista. Ja silloin, kun alkaa tuntea suurenmoista tyytyväisyytä omasta nokkelasta ilkeämielisyydestään.

Miten olisi, mentäisiinkö yhdessä nurkkaan häpeämään?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Kaikkien kansanedustajien kirjoitukset ovat arvostelun kohteiksi vapaata riistaa, oli mistä puolueesta tahansa. Näkyyhän se Kauppalehdenkin kirjoituksesta, otsikolla Saunaklapikielto on uutisankka mm.:

"No, kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps) kuitenkin ehätti aamutuimaan kirjoittamaan aiheesta napakan blogin.

"EU harkitsee saunapuiden myyntikieltoa. Kyseessä ei ole vitsi", hän kirjoittaa.

Ei, kansanedustaja Tossavainen, kyseessä on uutisankka. Nyt ei entisen päätoimittajan lähdekritiikki oikein toiminut."

"Myös poliitikolle on äärimmäisen kiusallista narahtaa argumentista, joka perustuu keksitylle tai virheelliselle tiedolle. EU:ssa on oikeitakin epäkohtia ja kriittistä keskustelua tarvitaan. Löysää populismia ei kaipaa kukaan."

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/saunaklapikielto...

Lienee jäänyt huomaamatta sekin, että Tossavainen arvostelee jatkuvasti blogeissaan muiden puolueiden kansanedustajia, sekä nykyisiä että entisiä.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #32

Niin miksi reijo tossavainen olisi arvostelun ulkopuolella?

Hän on yksi niistä joilla lainsäädäntö valta on. Sen lisäksi että tässä on kysymys uutisankasta niin herää kkysymys myös siitä moilläperehtyneisyydellä hän ntuota lainsäätäjän tointa hoitaa.

ja eikös tuoTossavainenole juuri itse viljellyt sanontaa että joka ei ole terkka pinissä asioissa ei voi olla sitä suurisakaan joten on mielenkiitoista katsoa miten edustajat saarakkala ja tossavainen tämän asian selvittää.

Janne Suominen Vastaus kommenttiin #32

Kommentissani ei ole mitään hurskastelua vaan odotan kansanedustajalta palkanmaksajana edes työtehtävien perusasioiden osaamista. Se, että ei ota yksinkertaisistakaan asioista selvää vaan levittää kerta toisensa jälkeen väärää tietoa omaa yksisilmäistä agendaansa ajaakseen on minusta syytä nostaa esille - olipa kansanedustelija mistä puolueesta tahansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tekeillä on direktiivi joka suosisi suuria telealan operaattoreita. Kyse on puheluiden ilmaisesta vastaanottamisesta Euroopassa ja ainakin suomalaisen operaattorin edustaja sanoi että pienet tässä häviää. Tyypillistä EU-touhua ja tässäkin Suomi on todennäköisenä häviäjänä kuten terveyspalveluyhtiöiden omistuksessakin.

Toni Selkälä

Tuo roaming-esitys oli ja meni -- tämä on vähän ongelmallista kaikessa EU-keskustelussa, kun ensimmäisiä tietoja neuvottelujen alkulähtökohdista pidetään lopullisena totuutena. Vielä tälläkään hetkellä ei ole olemassa lopullista ehdotusta, mutta jo nyt EU on kuitenkin asettanut katon sille, miten paljon datakäyttö voi toisessa unionimaassa maksaa.

Terveyspalveluyhtiöt ja EU eivät nyt suuremmin liity toisiinsa, mitä nyt tietenkin pääoman vapaan liikkuvuuden kautta. Se toki kyllä olisi toteutunut ilman EU:takin, esimerkiksi WTO:n kautta (jonka jäsen Suomi myös on). Jos jostain nyt haluat terveyspalveluissa huolissasi olla niin ole vaikka siitä, että jokaisella unionikansalaisella on oikeus saada hoito myös toisessa maassa -- oman maan laskuun. Turha jonottaa, mene Eurooppaan -- sanoisin.

Jouni Haimi

Niin soitettu puhelu maksaa ei sen vastaanottaminen.niin se on ollut iät ajat.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Eipä Tossavainen taida olla ainut vipuun mennyt. Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on tehnyt asiasta jo kirjallisen kysymyksen hallitukselle

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Iltapäivälehdet kyhäävät uutisiaan turhan nopeasti, mutta luulisi kansanedustajien perehtyvän esitysluonnokseen ainakin ennen kirjallisen kysymyksen laatimista, sillä Kauppalehden mukaan:

Tiedoksi sekä Iltalehteen että Tossavaiselle, vuodettu esitysluonnos löytyy suhteellisen nopealla googlaamisella netistä. Tässä linkki dokumenttiin (pdf). Tehoraja lukee sivun 8 alalaidassa.

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/saunaklapikielto...

Edit: ja kansanedustajillahan on myös avustajat:

Kansanedustajan avustajan tehtäviin kuuluvat kansanedustajan lainsäädäntötyöhön liittyvät sihteeri- ja toimistopalvelut, yhteydenpito sidosryhmiin sekä eduskuntatyöhön liittyvän informaation hakeminen ja kokoaminen.

http://www.valtiolle.fi/valtiolle/fi/02_tutustu_ty...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, montako kertaa EU voi vielä öyhöttää kaikkeja lakeja noudattaen ennenkuin se lopullisesti menettää uskottavuutensa ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onneksi kukaan muu ei mennyt Tossavaisen ansaan ja ryhtynyt pilkkaamaan EU:ta turhan takia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä nyt kansanedustaja Saarakkalakin on järkyttynyt, kirjallisesta kysymyksestään 757/2013 vp, EU-komission aikeista rajoittaa puun käyttämistä energiaksi:

"Samalla olisi uhattuna perinteinen suomalainen saunakulttuuri, jossa tuhannet ja taas tuhannet kiukaat lämpiävät ostetuilla ja lämpöarvoltaan sekä energiasisällöltään hyvillä puuaineksilla, kuten koivuhaloilla. Tuhansissa suomalaiskodeissa ovat takat toisena lämmitysjärjestelmänä ja tunnelmaa luomassa. Suomi on pohjoinen ja ilmastoltaan kylmä maa."

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_...

Ehkä Soini palkkaa medialukutaidon opettajan kansanedustajilleen ja kunnanvaltuutetuilleen:

Soo soo lapset, ei saa puhaltaa ilmapalloja EU kieltää

http://kimmotoroska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14916...

Janne Suominen

Puhumattakaan pahan EU:n pelkästään kunnon suomalaisten kiusaksi keksimistä vaatimuksista veneiden vakavuutta koskien - sillä eihän Suomessa kukaan eikä koskaan ole astunut veneen laidalle kuten Tossavainen aiemmin tällä viikolla väkevästi todisti.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Börje, turhaan ei kenenkään tarvitse EU:ta haukkua. Vaikka palkkaisimme kaikki Suomen työttömät kokopäivätoimisesti haukkumaan EU:a, ei sittenkään oltaisi edes lähellä kohtuulisuuden täyttymistä.

Jouni Haimi

Miten tämän nyt ottaa...näkyy kuitenkin että eräässä oppositiopuolueessa jonka lyhenne on ps olevan kova hinku irtopisteiden keruuseen asialla joka on todettu vääräksi.

Käyttäjän KimmoToroska kuva
Kimmo Toroska

Kuka sen on oikeaksi todistanut, että "polttopuukieltoa" koskeva juttu olisi uutisankka ja taas tämä toinen uutinen, jossa se polttopuukielto kumotaan olisi oikea ????
Jospa onkin niin, että polttopuukielto uutinen on oikea uutinen ja taas tämä toinen onkin se uutisankka !!

Juha Ritvanen

Perussivistys voisi auttaa sinua ymmärtämään ihmiskuntaa ylipäätänsä.

Janne Suominen

Arvelitko, että puilla lämmittäminen on EU-alueella ainoastaan suomalaisten kansallinen erityispiirre joka sitten kiusallaan halutaan kieltää? Miten olisi vaikka sellaisen hupenevan luonnonvaran kuin "terve järki" käyttö ja samalla niiden ps-lasien ajoittainen riisuminen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos ottaisi asioista ensin selvää. Sen saunan pitää ensin olla yli 2,5 MW tehoinen ennenkuin tukkipuun käyttö on kielletty. Kyllähän tehokas kiuas voi olla jopa 10 kW tehoinen, mutta siitä on vielä kosolti matkaa noihin tarkoitettuihin lämpövoimalatehoihin. Sen 250 kertaa nyt vähintään.

Jari Teräväinen

Sitä vaan ihmettelen miksi tukkipuuta ei sais käyttää polttamiseen, onko ne jotenki saastuttavampaa kuin kuitupuun polttaminen ?:)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #39

Saahan sitä polttaa, mutta sitä ei enää lasketa päästöttömäksi energiaksi. Enemmän kyse on tilastoinnista. Siitä mitä poltettavaa biomassaa pidetään ilmastolle haitattomana. Tukkipuu haluttaisiin hyödyntää mielummin pysyviksi rakenteiksi kuin polttaa pois lisäämään hiilidioksidia ilmakehään. Siis tukkipuu mielummin taloiksi, huonekaluiksi tms.

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #41

Metsän pitkäaikasen käytön kannalta olis järkevämpää vaikka käyttää osa niistä tukeista energiaksi, kaatamalla ne metsästa pois antamalla kasvaa se kuitupuu (harvennuspuu) tukeiksi ja jättää se oksa ja kantojäte uudenmetsän ravinteiksi, nykyinen päätehakkuu ja harvennus metsänhoito on tehty pitkälti vuosikymmenten aikana selluteollisuuden ehdoilla,..

Joel Leshko

Juuri tulleen tiedon mukaan EU kieltää lasten häkkisängyt, koska ne voivat aiheuttaa traumoja vankilaismaisine kokemuksineen.

Joka ei uutista usko, todistakoon sen uutisankaksi!

Jouni Haimi

Siis toroska luulo ei ole tiedon väärtti.Ja jotenkin tuntuu että tässäklapi asiassa persuissa tyhmyys tiivistyy.

Jouni Haimi

Niin makaa kuin petaa.Jokainenmeitä erehtyy mutta kysyms onkin miten tuon virheen korjaa.Tossavaisen virhe tulee vieläkantamaan pitkään ja rasittamaan ttossun uskotavuutta.mutta kukin tyylillään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Toisaalta on ymmärrettävää että Tossavainen intoutuu saunapuista, onhan hän arvostetun Hikipedian jäsen.

http://hikipedia.info/wiki/Reijo_Tossavainen

Jouni Ennevaara

"Saunaklapikielto oli uutisankka"

Voi kun kyseessä olisikin uutisankka.

Satu Hassi on ajamassa EU-lakia, jossa puun pienpoltto kiellettäisiin täysin. Mukaanlukien takat ja saunankiukaat.

Satu Hassin mainitsema EU-laki tulee kieltämään puutukkien polton voimaloissa. Järjetöntä! Satu Hassin mielestä puu saa mieluummin mädäntyä metsään, kuin että siihen sitoutunut energia käytettäissin hyväksi. Tälläisiä meppejä meillä on suomalaisten puolta pitämässä.

Kiitos Tossavaiselle hyvästä kirjoituksesta, joka toi uudelleen päivänvaloon tämän Satu Hassin ja virheiden pitkään ajaman hankkeen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tuomitaanko tässä nyt uutisten välittäjää vai mitä?

Jos toisesta kirjoittelijasta voi tuolla tavoin kirjoitella, ei pidä sitten säikkyä kun saa takaisin.

Eli muistakaa sitten olla painamata (ilmoita asiaton viesti) nappia.

Toimituksen poiminnat