Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut

Olen ajatellut aloittaa kampanjan miehiin kohdistuneesta väkivallasta ja sen lopettamisesta. Löysin tarkoitukseen sopivan kappaleen sanoituksineen, missä mies kyllästyy väkivaltaiseen naiseen ja päättää tappaa hänet. Laulun kertosäkeistö menee seuraavasti:

"Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut,
ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut.
Mä astun harhaan taivaan tieltä
jonnekin pimeään, mut viedään sinne,
missä ei ees tarvitse nimeään."

Tämä ei ole vitsi, vaan täyttä totta. Kyseisillä sanoilla Suomen Amnesty käy edelleen kampanjaa naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi. Kyseessä on sama Amnesty, joka esimerkiksi tuomitsee teloitukset. Teloituksista Amnesty sanoo seuraavasti:

"Kuolemanrangaistus on peruuttamaton ja ihmisoikeuksia loukkaava rangaistus. Kuolemanrangaistus loukkaa perustavanlaatuisinta ihmisoikeutta, oikeutta elää. Amnesty vastustaa kuolemanrangaistuksen käyttöä kaikkialla ja kaikissa tapauksissa."

Amnesty samanaikaisesti haluaa lopettaa teloitukset, mutta kampanjassaan kehoittaa naisia vaikka tappamaan miehensä, jos he vielä lyövät heitä. Tarkoitus selvästi pyhittää keinot. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Jari-Petri Heino

Etkö sä pärjää naiselle on vastaus, jonka saa kun soittaa hätäkeskukseen.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Näinhän se on. Amnesty (kuten ei mikään muukaan taho) huomioi raporteissaan Suomessa miehiin kohdistuvia ongelmia, kuten sitä että käytännössä yhteiskunnan jakolinjojen synkimmät puolet ovat kansoitettu lähes yksinomaan miehillä, rikollisuudessa nuorilla miehillä. Syrjäytyminen, päihdeongelmat ja niihin liittyvät tapaturmat sekä rikollisuus, itsemurhat, väkivallan tekijät sekä uhriksi joutuminen (sitä todennäköisemmin mitä törkeämmästä teosta on kyse) ovat miesten "reviiriä". Asunnottomissa on muutama yksittäinen nainen, joskin asunnottomuus iskee käytännössä yksistään miehiin, aiemmin luetelluista syistä toki monestikin johtuen.

Amnesty ei kuitenkaan ole kiinnostunut miesten asioista, vaikka ihmisoikeusjärjestönä rahaa lypsääkin. Onko se sitten niin, että Amnestyn silmissä miehet eivät ole ihmisiä?

Martti Laines

Hyvä esimerkki on miten miehet esitetään mainoksissa. Mainoksessa miehen päälle voi heittää juoman, miestä voi lyödä ja pitää tyhmänä. Jos mainoksessa on tyhmän, taitamattoman kuluttajan rooli, se on varattu miehelle.

Kaikille sopiva ajatusleikki on miettiä monessa mainoksessa, mitä jos miehen ja naisen roolit olisivat toisinpäin.

Otto Gustafsson

Mitenkäs tämä Chisun esittämä kappale, jossa kerrotaan mitä nainen aikoo tehdä miehelle: http://www.lyricshall.com/lyrics/Chisu/Kohtalon+Oma/

"Otan sua ranteista kii ja sidon käsinojiin
Tää on ainoa mun keino paeta
Nään ku siin tuolissas oot jo huolissas
Tätä tahtois en, tää on mun keino viimeinen

Mä katkon sun peukalon ettet sä liftata voi mun perään
Sit etusormen vuoro on ettet sä töki mua sillä enää

Hei kohtalo, oon iso tyttö jo
Ja mä päätän sen kenen oon tai en

Muistan kun moikkasit mua, vaikken ees tuntenu sua
Ja mut sun vangiks veit ja tahtos selväks teit
Mut kuule kohtalo, mul oma tahto on
Ja nyt se varmistaa, ettet sä enää kii siit saa

Ja murran sun keskarin, ettet sä häpäise mua enää
Ja nimetöntä säälisin, mut ei se mitään fiksua teekään

Hei kohtalo, oon iso tyttö jo
Ja mä päätän sen kenen oon tai en

Hei kohtalo, mul oma tahto on
Mut sun pikkurilliäs en vie, vaan mun mielessä salaa
Mä toivon, et sä muutut kiltimmäks ja ehkä vielä mä palaan
Ja antaudun, siihen kietoudun
Jos teen päätöksen, et oon sun nainen

Hei kohtalo, oon iso tyttö jo
Ja mä päätän sen kenen oon tai en"

***

Tässä tämä tyttöduon esittämä kappale kokonaisuudessa, johon viittasit: http://www.maxilyrics.com/pmmp-joku-raja-lyrics-ca...

"Joku raja Lyrics PMMP

Aamulla tuntuu raskaalta pää. Hiivin, kun en haluu herättää. Sulla aikaa jäädä lepäämään, vapaapäivä.

Pikakahvi ei auta mitään: kolmenkin kupin jälkeen väsyttää.

Menen suihkuun, pesen hampaat enkä meikkaa.

Varhain torilla vilkasta jo. Vanhat odottaa, aukeaako lähipankin ovi ollenkaan, niil on kiire. Viimeisenä työpaikalla oon - pitäisi vaihtaa yövuoroon.

Puen päälle työvaatteet. Olen reipas. Näitä päiviä on jo liikaa, jokainen solu mussa huutaa:

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut, ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut. Mä astun harhaan taivaan tieltä jonnekin pimeään, mut viedään sinne, missä ei ees tarvitse nimeään.

Kaikki sanoo sävyyn säälivään: oma vika kun tällaiseen jään, mut en tiedä enää itsekään, ketä pelkään. En ole nainen, en yhtään mitään - kidutettu eläin häkissään.

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut, ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut. Mä astun harhaan taivaan tieltä jonnekin pimeään, mut viedään sinne, missä ei ees tarvitse nimeään.

Olisitko hyvä mulle, jos mä oisin mukavampi? Menen suihkuun valot päällä. Sä et huuda enää koskaan.

Jos lyöt vielä kerran, niin minä tapan sut, ja isken jollain millä sinäkin oot mua hakannut. Mä astun harhaan taivaan tieltä jonnekin pimeään, mut viedään pois sinne, missä ei tarvitse nimeään."

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Feminismi on nykyisin kilpailua siitä, kuka syyllistyy voimakkaimpaan vihapuheeseen miehiä vastaan.

Tällaiseen vihapuheeseen on vaikea puuttua, koska feminismi on saanut poliittisesti suojellun aseman mm. mediassa ja monien puolueiden sisällä. Myös Vasemmistoliitossa.

Jos puolueet eivät sanoudu irti feministisen vihapuheen suojelusta, niin niiden nykyisten miesäänestäjien kannatus tulee satamaan perussuomalaisten laariin.

Puolueet menettelevät feministejä suojellesaan typerästi, sillä varsinaisia vihapuhe-feministejä on todellisuudessa vain pieni joukko, mutta he ovat suhteellisen kiinteästi organisoituneet. Feministejä suosimalla puolueet eivät todellisuudessa saa suosiota edes naisäänestäjien valtaenemmistöltä.

Käyttäjän petrikaivanto1 kuva
Petri Kaivanto

Suomen Amnesty, joka ei puolusta kotimaisia väärinajattelijoita ei ole minkään arvoinen.

https://www.youtube.com/watch?v=-uCd3t7jx7I

anita frisk

Martti Laines, olet oikeassa mainosten asenteellisuudesta. Mutta: kumpi sukupuoli niitä mainoksia sitten tekee? Olen kuullut ammattinimikkeen mainosmies mutten mainosnainen. Womenaa hehkutettiin aikoinaan erikoisena mainostoimistona koska sen johtajana oli nainen, miesten hallitsemalla alalla. Entä nykyään?

Ei tähän mitään ajatusleikkiä tarvitse. Mainosmiehet kääntäkööt roolit päälaelleen. Problem solved.

Susanna Kinnunen

Kyllä mieskin voi olla feministi ja ajaa naisasiaa, varsinkin rahasta kuten mainosalalla tehdään.

Mites olisi jos otetaan rakentava asenne? Tappamista ei saa ihannoida, jos aikoo olla ihmisoikeusjärjestö.

Amnesty haisee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Amnesty ei haise. Chisu katkoo kohtalon sormia, pmmp ilmaisee vihaisen ihmisen tunteita. Miehillä on oikeita ongelmia ja ne ei ole amnesty. Tule esiin sieltä salanimesi takaa 'susanna'. Nainen voi olla antifeministi politiikassa ja. . .

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #9

Amnesty haisee todella pahalle. Salanimi-syytöksiä esität vain koska olen pahuksen eri mieltä kanssasi miltei kaikesta. Mukaan lukien maahanmuuttopolitiikka, jonka osalta minulla on perhekohtaista kokemusta, sinusta en sitten tiedä.

Amnesty oli hyvä organisaatio silloin, kun se puuttui ihmisten väärinkäsittelyyn kehitysmaissa ja kommunistimaissa. Nyt kun se yrittää löytää kotimaista haukuttavaa, tulee esiin miten poliittinen.

Feminismistä: ajan tasa-arvoa. En juuri arvosta feminismin nimellä kulkevaa naisasian ajamista, joka ei tähtää tasa-arvoon, vaan pelkästään naisten etuun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

On se erikoista kuitenkin salanimen takaa ruveta kyseenalaistamaan jonkun esiintymistä siis esim miehen feministinä. Kyllä se kysymys salanimeydestäsisilloin on enemmänkin kuin huulilla. Tuo salanimesi alkaa olla loppuunkulutettu. Jos salanimeään käyttää tietoiseen provokaatioon niin se on viisikertaisesti epäreilua. Mutta reiluus ei kyllä oikeistossa ole kova sana tiedän sen.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #12

Mikä hiton provokaatio?

Olen täsmälleen ja täysin sitä mieltä, että Amnesty on vääristynyt organisaatio, jonka alkuperäiset tavoitteet ovat tyystin hävinneet politisoitumisen taakse.

En myöskään ymmärrä, mikä fiksaatio sinulle on luokitella ihmisiä. Myönnän, ettei kuvastani minua oikeasti tunnista, ja se on tarkoituksellista, koska haluan suojella itseäni. Mitään syytä lähteä spekuloimaan identiteetilläni sinulla ei ole. Olen joskus kirjoitellut perheestäni, mutta en mielelläni tee sitä, koska valitettavasti perheeni on vähän liian tunnistettava kadulla. En ole feministi, paitsi jos feminismi määritellään tosi nätisti tasa-arvon ajamisena tai vaikka "nainenkin on ihminen". Mitään järkeä tällaisessa feminismikäsitteessä ei ole. Pyydän anteeksi jos se provosoi, mutta niin se nyt vaan on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Perheestään kirjoittelu ei mitenkään liity tähän. Onhan se niin että esim pakkotuotsinvastustajissa on erittäin paljon ruotsinkielisen salanimen ottaneita jolloin se on tietoista provokaatiota. Jos sinä nukkemaisella naisen naamalla menet kyseenalaistamaan miehiä jotka ovat feministejä niin onhan siinä vähän provokaation makua. Ja kun oikeistossa (ymmärrettävistä syistä) on niin vähän naisia niin sekin jotenkin liittyy tähän.
Minä olen alunperin tulkinnut sinut mieheksi mutta pitänyt sen omana ajatuksenani mutta kun sinä rupeat kyseenalaistamaan miehiä jotka ovat feministejä niin minusta ei ole mitään syytä olla kyseenalaistamatta sinun profiiliasi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #15

Taitaa kyse olla myös siitäkin, että feminismin merkitys on pirstaloitunut ja "alkuaikojen" Yhdistys 9:n aikaisen maailman selkeistä sukupuolirajotteista on siirrytty osittaiseen individualismiin.

Profeminismiys merkitsee itselleni poliittisesti tarkoituksenmukaista tavotteellisuutta laajoina kokonaisuuksina ja sukupuolen ilmaisun laventamiseen tähtäävää queer-politiikkaa.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #15

Jahas, henkilökohtainen hyökkäys kun olen a) väärää mieltä b) miesvaltaisella alalla c) kirjoittelen.mieluummin tietokoneista kuin adoptioäitiydestä.

En minäkään usko, että kaltaisesi ihminen voi olla kuvasi ikäinen, mutta mitäpä siitä.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

"Se vasta hauskaa huumoria onkin, kun nainen pahoinpitelee miestä. Amnestyllä ei ole tähän mitään sanottavaa, sillä Amnesty on ihmisoikeusjärjestö."

http://aikuisrokkia.blogspot.fi/2009/03/se-vasta-h...

Susanna Kinnunen

Sini, tämä on hauskaa, vaikka ehkä sinua provosoikin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Amnestyn kampanjoihin osallistuvilla taiteilijoilla on oma taiteellinen vapautensa, mikä ei vähennä kampanjoiden uskottavuutta lainkaan. Kantaaottavasta taiteestahan on muutoinkin ollut viime aikoina puhetta mm. taiteilijanimi Steen1:n yhteydessä.

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen kampanjointi on perusteltua puhtaasti tilastollisin perusteinkin, naiset kokevat miehiä useammin väkivaltaa ja poliisin tietoon tulleisiin pahoinpitelyrikoksiin syyllistyneistä 85 prosenttia on miehiä. Väkivallan sukupuolittuneisuus on selkeää, mikä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö väkivallan vähentämistä pitäisi työstää laaja-alaisesti.

Mm. Ensi- ja turvakotien liitto, joka on suurin yksittäinen taho käytännön auttamisjärjestelmistä, on hajauttanut toimintansa siten, että se kykenee sukupuolisensitiivisesti tavoittamaan erilaisia tukea tarvitsevia ryhmiä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"naiset kokevat miehiä useammin väkivaltaa"

Niinkö?

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tasa-arvoa...

Ensi- ja turvakotien 'miestyön' toiminta perustellaan heidän omillakin sivuillaan naisten ja lasten turvallisuuden parantamisella, ei miesten auttamisella heidän joutuessaan väkivallan uhreiksi. Sukupuolisensitiivisyydestä ei edes seb omien sivujen perusteella tarvitse puhua. Veikkaan, että turvaan pyrkivällä miehellä olisi vaikeuksiä päästä sisään ilman ettei epäillä puolisoaan hakemaan tulleeksi hakkaajaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset