Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Nuorten kokoomuslaisten lista on täynnä itseironiaa

Nuoret kokoomuslaiset ovat tänään julkaisseet listan erilaisista laeista, joita he pitävät Suomessa liiallisena säätelynä. Ihan kiva. Käydään nyt kuitenkin läpi heidän listaansa.

Ensinnäkin on muistettava, että kokoomus on puolueena istunut vuodesta 2007 hallituksessa ja tätäkin ennen ollut poissa vain lyhyen aikaa. Suurin osa laeista ja säädöksistä on siis syntynyt kokoomuksen kynästä. Itseironia ja omista virheistä oppiminen on tietenkin tärkeätä, joten tästä annan kokoomuslaisille pisteitä.

Listaa pitää kuitenkin kritisoida ankarammin. Esimerkiksi listan kohdassa kaksi, missä kuntaa edellytetään suunnittelemaan palveluja kaksikko toteaa, että pitäisi tehdä ei suunnitella. Kuulostaa hölmöläisten hommalta vain tehdä asioita niitä suunnittelematta. Ehkä se kuvastaa kaksikon omaa ajatuksenjuoksua, tehdään asioita siellä täällä ajattelematta. Tottakai kunnan tulee suunnitella asiat hyvin, jotta vähän resurssit saadaan käyttöön.

Kaksikko myös kritisoi maalaiskaupan sulkemista, mutta ei ole tietoinen että kyseinen asetus on jo muutettu vuonna 2011. Asiasta esimerkiksi kirjoitti Aamulehti. Tämän kohdan nostaminen esiin kuulostaa hyvin populistiselta.

Myös VHF-radioiden luvista kaksikko on saanut tehtyä negatiivisen asian. Ilmailu ja merenkulku varmasti kiittäisivät, kun heidän käyttämänsä taajuudet tukittaisiin kaikkien maailman amatöörien kakkureseptien huutelulla. VHF-radioiden käyttäminen on syystäkin luvanvaraisia.

Toki listalle on nostettu myös kokoomuslaista näkökulmaa ja työväenpuolueena käydään työväenoikeuksien kimppuun, kuinkas muutenkaan. Listalle on otettu mukaan muuttunut vuosilomalaki, joka muutettiin vastaamaan EU:n säädöksiä. Molemmat kansanedustajat olivat muuten äänestämässä tästä kohdasta. Hassu juttu.

Kokoomuslaiset myös kitisevät siitä, kun viinaa ei saa myydä, ostaa, juoda juuri silloin kuin huvittaa ja siellä missä huvittaa. Onhan se toki nuorelle rankkaa, kun ei saa ihan koska tahansa kossupulloa korkata ja ostaa sitä keneltä huvittaa, milloin huvittaa. Harmillista varmasti.

Tiesittekö muuten, että heidän kritisoimaa koiraveroa peritään Suomessa vain kahdessa kunnassa, Helsingissä ja Tampereella. Veron toki voisi lopettaa, se on turha.

Lopuksi kaksikko haluaisi vielä jokaiselle lääkärille oikeuden kirjoittaa M1-tarkkailulähete. Tällä lähetteellä voidaan kutsua kuka tahansa, vaikka virka-avun kera, mielenterveystarkkailuun sairaalaan. Tokihan tämmöisen päätöksen voi tehdä vain virka-asemassa oleva lääkäri. Virkahan yleisesti tarkoittaa sitä, että henkilöllä on käytössä julkista valtaa. Ei näin suurta päätöstä voida antaa kenen tahansa lääkärin tehtäväksi.

Kiva lista, populistinen toki. Ja kaikkein tärkeintä on, että se sisältää vahvaa itseironiaa omia päätöksiä kohtaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Entä pitäisikö jotakin säätelyä kiristää ... pitäisiköhän heidän mielestään lahjonnan rangaistavuutta laajentaa kattamaan esimerkiksi Kokoomuksen ja RKP:n kabineteissa tapahtuva teerenpeli.

Tatu Tiala

No, ainakin kaksikko julkisuutta tolla listalla sai jos sitä hakivat. Toi oli kyllä parhautta, että "piilottivat" tuon vuosilomalain tuonne keskelle. Työnväenpuolue todellakin.

http://pernasoppa.blogspot.fi/2013/08/kaikkea-sita...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sinänsä jännä juttu tuo kykynuorten esilletulo. Välillä ei voi kuin nauraa, sitä paatosta tai naiiviutta. Elämän realiteetit kun ovat vielä hiukan hakusessa. Huolestuttaa tietysti se, että tuntuvat olevan ihan tosissaan.

Mitä listaan tulee, niin onhan siinä muutama ihan OK juttukin, joita komppaan mielihyvin. Tuo M1 tarkkailulähete pilasi koko jutun ja viittaan ensimmäiseen kappaleeseen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Lista tosiaan oli aika kummallinen vaikkakin tavoite on periaatteessa hyvä. Olisivat voineet saada aikaan paljon paremman listan vähäisellä vaivalla. Nyt lista tuntuu olevan tyyliä, "tällaisestakin on joku valittanut, joten laitetaan listaan".

Sinällään olisi kyllä tarvetta tehdä säännöllisin välein sekä puhdistusta sääntöviidakossa että julkisen sektorin tehtävälistauksessa.

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

"Ehkä se kuvastaa kaksikon omaa ajatuksenjuoksua, tehdään asioita siellä täällä ajattelematta."

Eikä vain kuvasta, vaan on sitä sataprosenttisesti. Tukka nousee pystyyn, jos erehtyy suomaan hetkellisen ajatuksen kauhukuvalle, millaisia tuulimyllynlämmittäjiä Arkadianmäellä tekee itsensä tärkeäksi. Ja hyvin toimeentulevaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset