Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Joka neljäs nuori mies on kokenut väkivaltaa parisuhteessaan

  • Kuvat MLL:n Isä-hankkeen ja  puolustusvoimien yhteistyöstä -raportista
    Kuvat MLL:n Isä-hankkeen ja puolustusvoimien yhteistyöstä -raportista
  • Kuvat MLL:n Isä-hankkeen ja  puolustusvoimien yhteistyöstä -raportista
    Kuvat MLL:n Isä-hankkeen ja puolustusvoimien yhteistyöstä -raportista

Iltalehti kirjoittaa tänään isoilla kirjaimilla, kuinka joka neljäs varusmies on valmis hakkaamaan tyttöystäväänsä. Artikkelin on kirjoittanut Silva Laakso, joka on ottanut täydellisen vapauden Mannerheimin Lastensuojeluliiton tekemään tutkimukseen varusmiehille. Lisätäkseen uskottavuutta on artikkelin kuvaksi otettu naista pahoinpitelevä mies. Tarkoituksenhakuisuus ei voisi olla selvempi. Naisesta tehdään uhria vaikka väkisin ja miehestä pahoinpitelijää.

Kuten ylläolevista kuvista voi päätellä, niin vain 6% vastaajista pitää hyväksyttynä käydä käsiksi kumppaniinsa. Toki tämäkin luku on liikaa, mutta huomattavasti pienempi luku kuin Laakson väite. 

Varusmiehistä 25% on päinvastoin kokenut väkivaltaa parisuhteessaan, joko käyttämällä väkivaltaa tai olemalla sen uhri. Viimeisimpien tilastojen mukaan 32% seurustelevista nuorista pojista ovat joutuneet fyysisen väkivallan uhreiksi parisuhteissaan, kun sama luku tyttöjen kohdalla on 24%. Tytöt ovat siis huomattavasti valmiimpia käyttämään väkivaltaa kumppaniinsa.

Iltalehden tekemä artikkeli on omiaan leimaamaan nuoria miehiä väkivallankäyttäjäksi ja samalla se heikentää koko MLL:n tekemää työtä. MLL:n Isä-hanke, joka on toteutettu varuskunnissa on ollut hyvä idea lisätä nuorten miesten itsetuntoa erilaisilla koulutuksilla ja vahvistaa heidän tulevaa isyyttään. 

Toivoisin Laakson lukevan uudestaan Isä-hankkeen raportin ja tekevän siitä uudet johtopäätökset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Huono otsikko. "Joka neljäs nuori mies ei pahoinpitele kumppaniaan" voidaan tulkita "kolme neljäsosaa nuorista miehistä pahoinpitelee kumppaniaan".

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Totta, pitääpä keksiä uusi. Kiitoksia vihjeestä.

Käyttäjän PeteWelling kuva
Pete Welling

Ihan hyvä kirjoitus muutoin, mutta otsikon perusteella voisi luulla, että kolme neljäsosaa nuorista miehistä pahoinpitelee kumppaniaan. (Jos yksi neljäsosa ei pahoinpitele, niin mitäs ne muut tekevät?)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Onko Vasemmistoliitto muuttanu linjaansa?

Ainakin ennen linjana oli: "Kapitalisti ja työnantaja eivät ole enää työtätekevän vihollisia. Nykyajan luokkataistelu käydään kahden luokan valillä: miesten ja naisten. Vasemmistoliiton tehtävä on auttaa taistluessa meihiä vastaan".

Vähän niin kuin perussuomalaisilla. "Kapitalisti ja työnantaja eivät ole enää työtätekevän vihollisia. Nykyajan luokkataistelu käydään kahden ryhmä valillä: maahanmuuttokriittisten ja maahanmuuttomyönteisten. Perussuomalaisten tehtävä on auttaa taistlussa maahanmuuttohyysäreitä vastaan".

Kahden ryhmän keskinäisellä kamppailulla korvataan taistelu riistokapitalistia vastaan.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kommenttisi ei liity aiheeseen mitenkään. Tämän lisäksi kirjoitan aina kirjoitukseni yksityishenkilönä, enkä edusta kaikkia vasemmistolaisia enkä puoluetta. Seuraava aiheen ohi menevä kommentti poistetaan.

Joni Jokinen

Jep!

Tällaista aioiden vääristelyä ja suomalaisten miesten panettelua ja demonisointia sai lukea vuosituhannen vaihteessa lehdistä lähes päivittäin. Silloin oli taajaan käytössä termi "sukupuolittunut välkivalta", jolla siis tarkoitettiin sitä että Suomessa vain (suomalaiset) miehet hakkaavat naisia. Ei koskaan toisinpäin. Nykyään tällaiset valheet eivät menee niin helposti läpi, kiitos netin, joten sukupuolittuneen välivallan termistäkin on luovuttu.

Silti aina silloin tällöin on lehdissä Iltalehden kyseisen artikkelin tapaisia valheellisia suomalaisen miehen panettelu- ja demonisointijuttuja.

Minuakaan ei ole aikuisella iällä mätkinyt turpaan kukaan muu kuin oma emäntäni. Minulta perheväkivallan kokemuksia vastaanottavana osapuolena ei kuitenkaan kysytä, koska olen mies.

Ja vasemmistoliiton edustajat ovat mielestäni olleet usein erittäin voimakkaasti mukana suomalaisen miehen syyllistämisessä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Termi "sukupuolittunut väkivalta" tarkoittaa ihan sitä, mitä sen kahtena sanana suoraan ilmentääkin, väkivallan kokemisella tai väkivaltaisuudella ihmissuhteiden hallintakeinona on sukupuolierityiset piirteensä. Termistä ei olla luopumassa, vaan se on vakiintunut lähestymistapa sensitiivisessä väkivallan uhrien ja tekijöiden auttamistyössä.

Ja voinen tässä yhteydessä myös toistaa lukuisia kertoja aiemminkin esittämäni historialliset faktat - perhe- ja lähisuhdeväkivallan vastaista työtä on Suomessa alettu koordinoidusti harjoittaa naisasialiikkeen toimesta. Ensimmäiset turvakodit perustettiin niinkin myöhään, kuin 1970-luvun loppupuolella ja lähisuhdeväkivaltaa on sen jälkeen tutkittu lähinnä naistutkimuksen piirissä, ja vasta viimeisen vuosikymmenen aikana täsmällisiä uhritutkimustuloksia on ollut saatavilla.

Perheväkivallan seurauksena fyysisesti vammautuneiden naisuhrien määrä on näiden erilaisten lähisuhdeväkivallan auttamisjärjestelmien ja kampanjointien myötä vähentynyt neljäsosaan noin 35 vuodessa ( 32 000 -> 7 500 ) eli "syyllistäminen" on selkeästi jo tehonnut. Toki samaan aikaan miesuhrien määrä on HIEMAN kohonnut, mutta suhteellinen osuus kasvanut roimasti.

Juhani Piironen

Tämä on hyvä blogi. Iltalehden toimittaja on tehnyt sukupuolirasistisesti vääristelevän artikkelin.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Hys, eihän noin saa sanoa. Jos mies toteaa naisen olevan sukupuolirasisti syyllistyy koko miessukupuoli naisten alistamiseen ja sananvapauden riistoon ollen yleisesti naisia kohtaan rasistinen sovinistinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset