Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Liveseuranta: Poliisi kiinniottaa Bostonin pommi-iskusta epäiltyjä

Juuri tulleiden tietojen mukaan poliisi on onnistunut pidättämään toisen Bostonin maratoonin pommi-iskuun syyllistyneistä. Yöllä kello yhden aikaan alkanut ampumisvälikohtaus MIT:n yliopistolla Bostonissa on nyt vahvasti linkitetty pommi-iskuihin. CNN:n mukaan toinen epäillystä on tulitaistelussa poliisin kanssa, mutta edelleen vapaalla. MIT:n yliopistolla on myös räjähtänyt pommeja, jotka silminnäköijöiden mukaan ovat haisseet vahvasti ruudille. Samankaltaisia ruutipommeja käytettiin myös maratoonin yhteydessä.

Mitä tiedossa nyt:

09:10 Obaman puhe White Housen Youtube-kanavalta:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bXchBWwxI_k#t=127s

08:40 Presidentti Obama on oikeiden kysymysten äärellä: "Useat kysymykset kaipaavat vastausta. Miksi tässä maassa kasvaneet nuoret miehet turvautuivat tällaiseen väkivaltaan? Miten he suunnittelivat iskut? Saivatko he apua? Obaman mukaan tapahtumat tulee tutkia perin pohjin, ilman hätiköintiä ja antaa lopulta asia tuomioistuinen ratkaistavaksi". Loistavan kiihkotonta tekstiä Obamalta tässä vaikeassa tilanteessa.

08:28 Kuva nuoremman veljen pidätyksestä (ABCNews)
08:22 Tsetsenian presidentti on antanut oheisen lausunnon iskusta. Hänen mukaansa pahuuden juuret löytyvät Yhdysvalloista, missä veljekset ovat asuneet vuosien ajan:
"The events that took place in Boston are tragic. People have been killed as a result of a terrorist act. Earlier we expressed our condolences to the residents of the city and to the American people. Today, according to media reports, during an arrest attempt a certain Tsarnaev was killed. It would have made sense to arrest him and carry out an investigation, clarify all the circumstances and his degree of guilt. Evidently, the security services needed a result at any price in order to calm the populace.

Any attempts to link Chechnya and the Tsarnaevs, if indeed they are guilty, are futile. They grew up in the USA, their viewpoints and beliefs were formed there. You must look for the roots of [their] evil in America. Terrorism must be fought everywhere. We know this better than anyone. We wish all the victims a [speedy] recovery and share in Americans’ grief." (Washington Post)
08:21 Poikien äiti ei usko, että pojat olivat syyllisiä. Hänen mukaansa pojat lavastettiin rikollisiksi. Valtava määrä todisteita kotipommeista tulitaisteluun poliisien kanssa puhuu vahvasti eri kieltä.
08:17 Bostonin poliisin twiitti kertoo poliisin mielialasta, kun epäilty jäi kiinni:"CAPTURED!!! The hunt is over. The search is done. The terror is over. And justice has won. Suspect in custody." - (Boston PD)

07:58 Bostonin pommi-iskusta vapaalla ollut epäilty on otettu kiinni aamuyöstä Suomen aikaa. Mies jäi kiinni Bostonissa piileskellessään pressutetun veneen alla. Ensitietojen mukaan mies oli myös loukkaantunut taistelussa poliisia vastaan. Miehen tila on vakava, mutta vakaa. Poliisi ei ole vielä kuulustellut miestä.

19:15 Tehdään tähän kohtaan tilannepäivitys faktoista. 

Tänään aamulla Suomen aikaa poliisille joutui tulitaisteluun kahden henkilön kanssa, jotka olivat kaapanneet auton kuskeineen. Tulitaistelussa kuoli yksi potilas sekä toinen kaappareista. Myöhemmin selvisi, että toinen kaappareista kuoli lukuisiin luoteihin sekä itseräjäyttämäänsä räjähdevyöhön.

Henkilöt paljastuivat myöhemmin olevan vastuussa Bostonin pommi-iskusta. Tsetseenitaustaiset veljekset  Tamerlan Tzarnaev ja vielä vapaalla oleva Dzhokhar A. Tsarnaev ovat molemmat muslimeja. Veljesten sosiaalisen median sivuilta löytyy kytköksiä islamistisiin järjestöihin sekä videoihin. 

Dzhokhar Tsarnaev on edelleen vapaana, oletettavasti Bostonissa. Poliisit ovat tuntikausia eristäneet Bostonista 20 korttelin kokoisen alueen. Koko Bostonin alueella ihmisiä kuitenkin kehoitetaan pysymään kotona ja olemaan avamaatta ovea kuin viranomaisille. Koko Bostonin julkinen liikenne on edelleen pysäytetty, taksiliikenne toisaalta on auki.

Veljesten eno asuu myös Yhdysvalloissa ja hän on täysin tuominnut pommi-iskut. Hän toivoo, että Dzhokhar antautuisi elävänä ja pyytäisi anteeksiantoa uhreilta. Veljekset ovat asuneet vuosia Yhdysvalloissa ja Dzokhar oli toisen vuoden lääketieteen opiskelija sekä painijoukkueen kapteeni.

Bostonin alueen koulut ja eristetyt alueen kaupat pidetään kiinni. Lentoliikenteessä on raportoitu viivästyksiä, koska ihmisten on vaikeata päästä työpaikalle. 

Seuraava raportti tulee koskemaan epäillyn kiinniottamista, ellei jotain raflaavaa tapahdu. 

17:21 Alkaa radioliikenne kuolemaan ja myös twiitit. Kaupunki on lukossa. Tähän väliin pidempi ruokatauko ja katsotaan myöhemmin onko jotain tapahtunut. Haluaisin kiitellä kommentoijia, jotka välittivät omaa tietoa, Marko Laitista joka nakkeli tietoja FB:n kautta ja monia twiittajia joita seurasin. Tätä on nykyaikainen tiedonvälitys, mahtavaa!
17:20 Boston Bruinsin huominen peli peruttu.
17:11 Kehoitus pysyä sisällä on laajennettu koskemaan koko Bostonia. Tämä todennäköisesti tarkoittaa sitä, etteivät poliisit ole varmoja onko epäilty enää saartorenkaan sisäpuolella.

16:57 Bostonin sairaalat suljettu. Sairaalasta ei kotiuteta potilaita ja uusia potilaita ei oteta vastaan elleivät saavu ambulanssila (Boston Globe
16:53 Boston Globe on julkaissut kuvan kuolleesta poliisista Sean Collierista, 26. (kuva)
16:41 Lisää kuvia suljetusta kaupungista (kuva)
16:40 Hyvä aikakartta siihen, mitä tähän mennessä on tapahtunut kaupungissa (Boston Globe)
16:38 Kuva SWAT-Tiimistä piirittämässä taloa (kuva)
16:35 Bostonin poliisi julkaisee tuoreen kuvan karkuteillä olevasta epäillystä (Boston PD)
16:34 Laitoin loppuun linkkilistan eri televisiokanavista, joista voi seurata livenä tapahtumaa
16:26 Ustreamista löytyy vaihtoehtoinen lähetys poliisiradion kuunteluun (Ustream)
16:19 Yli 155 000 ihmistä riitti kaatamaan poliisiradion nettilähetyksen. En ihmettele.
16:18 Elossa oleva epäilty toimi Cambridgen painijoukkueen kapteenina.
16:15 AP haastatteli epäiltyjen isää (AP)
16:14 Vapaalla oleva epäilty on toisen vuoden lääketieteen opiskelija. (AP)

15:52 AP on toistaiseksi tehnyt parhaimman kirjoituksen epäiltyjen taustoista. Suosittelen. (AP)
15:44 Poliisi piirittää taloa, jossa epäilty mahdollisesti on. Paikalle on tuota myös K9-koiraryhmiä. Tämän lisäksi paikalla on SWAT-tiimi sekä pomminpurkuryhmä. 
15:40 Poliisiradiossa haukutaan toimittajia, jotka yrittävät pysyä poliisien sekä SWAT-tiimien mukana suljetussa kaupungissa.
15:38 Poliisilla iso operaatio menossa. Mukana myös sotilaspoliiseja sekä SWAT-tiimi. Ei tietoa onko epäilty varmasti nähty kohteessa.
15:24 Valokuvagalleria kuolleesta epäillystä harjoittelemassa nyrkkeilyä. "Will box for passport" (galleria)
15:22 Poliisi vahvistaa, että kuolleella epäilyllä oli ympärillään räjähdevyö. Tästä syystä epäiltyä lähestyttäessä pitää käyttää äärimmäistä varovaisuutta.
15:17 Bostonin poliisi pysäyttää koko kaupungin taksiliikenteen (Boston PD)
15:14 Mitä "Shelter in place" tarkoittaa? Katso Yhdysvaltojen Punaisen ristin ohjeet englanniksi (Red Cross)
15:07 Richard Donahue on ampumavälikohtauksessa loukkaantunut poliisi, joka on parhaillaan leikkauksessa sairaalassa. Donahue on 33-vuotias perheellinen yhden lapsen isä.
15:05 Kuollutta epäiltyä oli ammuttu useita kertoja. Tämän lisäksi hänellä oli vammoja räjähdyksestä.

15:01 Tiedotustilaisuudessa kuvernööri sekä poliisipäällikkö pyytää apua kansalaisilta, jotta he noudattaisivat viranomaiskehoituksia. Molemmat kehoittavat ihmisiä alueella pysymään sisällä. Etsitty on edelleen vapaalla ja poliisi kertoo, että he edistyvät kokoajan etsinnöissään. Kiinniottoon saattaa kuitenkin mennä vielä tunteja, joten kaikilta odotetaan kärsivällisyyttä. Ihimisiä on kehoitettu koko Bostonissa "shelter in place", eli tekemään omaan kotiinsa turvahuoneen.
14:58 Molemmat epäillyt ovat tsetseenitaustaisia, mutta ovat saaneet vuonna 2007 yhdysvaltojen kansalaisuuden. Kuolleen veljen nimi on Tamerlan Tzarnaev ja vielä vapaalla olevan nimi on Dzhokhar A. Tsarnaev. Dzhokhar on vasta 19-vuotias.
14:53 Poliisiradiosta huomaa hyvin, miten varovaisia poliisit ovat. Jokaista epäilyttävää laukkua, laatikkoa jne. epäillään pommiksi. Pommeja on kuitenkin löytynyt kaupungilta jo kaksi.
14:46 CNN:n mukaan molemmat tekijät ovat muslimeja
14:38 Poliisi on jälleen kiinniottanut ihmisen. Ei tietoa onko hän epäilty.
14:36 Kuollut epäilty esiintyi Youtube videolle vuonna 2011 (Youtube)
14:27 Vapaalla oleva epäilty opiskeli stipendin turvin. Tämän tiedon perusteella epäilty on ollut Yhdysvalloissa vähintää vuodesta 2011 asti (linkki)
14:25 Ampumavälikohtauksessa kuollut poliisi on Sean Collier. 
14:22 Vapaana olevan epäillyn venäläisen facebookin sivu (vk.com)
14:17 Charlesgaten lähellä tehdään kontrolloitu räjäytys.
14:03 Silminnäkijän kuvaa yöllä tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta, jossa yhden poliisin lisäksi kuoli toinen epäillyistä (linkki)
14:02 Boston Globe sanoo liittovaltion poliisin (federal police) vahvistaneen tiedon tsetseeniveljeksistä (Boston Globe)
14:00 Toistaiseksi ei vahvistusta viranomaisilta pitääkö tietö tsetseeneistä paikkansa.
13:55 Taksissa olleet henkilöt eivät olleet epäiltyjä.
13:53 CNN väittää, että kuollut epäilty on hänen veljensä. 
13:49 AP väittää, että vielä vapaalla oleva epäilty on venäläinen 19-vuotias mies, joka on asunut Yhdysvalloissa alle vuoden. Mies on AP:n mukaan kotoisin tsetseniasta. (AP)

13:44 Kansalliskaarti saapuu auttamaan saartorenkaan kiinnipitämisessä. Yli 20 HMMWV(Humvee) ajoneuvoa saapunut paikalle
13:39 Poliisi on pysäyttänyt taksin, josta on kiinniotettu kaksi miestä (ei kolme, kuten aikaisemmin väitettiin). Poliisin pommiryhmä on tutkimassa taksia. Ei tietoa onko toinen kiinniotetuista epäilty.
13:29 Poliisilla on kiinniotettuna henkilö. Paikalle ollaan viemässä valokuvia, jotta voidaan varmistaa onko kyseessä epäilty (poliisiradio)
13:20 Kiinniotettuja on kolme. Kiinniottaneet poliisit eivät ole varmoja, onko yksi pidätetyistä epäilty.
13:19 Kiinniottaneen yksikön poliisit pyytävät paikalle pommiryhmää
13:17 Poliisiradiosta: EPÄILTY ON KIINNIOTETTU

13:14 Kaikki alueen koulut sekä liikkeet pidetään suljettuna. Poliisi kehottaa ihmisiä pysymään sisällä. Moottoriajoneuvoilla liikkuminen on kiellettyä. (Boston PD)
13:01 Harvardin yliopisto suljettu turvallisuussyistä (Harvard emergency)
12:58 Poliisi suorittamassa vuoronvaihtoja useilla tarkastuspisteillä. Poliiseja kehoitettiin odottamaan seuraavaa vuoroa ennen poistumista paikalta. Uusi vuoro on ottanut käyttöön myös vähemmän tappavat haulikot (suora käännös poliisiradiosta, Less Lethal Shotgun) (Poliisiardio)
12:51 Poliisi kieltää ajoneuvoliikenteen piiritysrenkaan sisällä (Boston PD)
12:49 Poliisi kehoittaa ihmisiä piiritysrenkaan sisällä pysymään kotona aamusta huolimatta. 
12:44 Poliiseja, jotka ovat siirtymässä Dexterin alueelle kehoitetaan olemaan käyttämättä poliisiradiota.
12:40 Viranomaiset päättävät sulkea kaiken julkisen liikenteen (Boston Globe)
12:34 Sairaalalähteen mukaan ensimmäinen pidätetty kuoli useisiin vammoihin.
12:32 Aamu valkenemassa Bostonissa. MIT:n kaikki luennot peruttu tänään sekä Arsenal streetin kaupat pidetään suljettuina. Toinen epäilty edelleen kateissa.
12:30 Asukkaita evakuoidaan renkaan sisäpuolella olevasta korttelissa, minne on epäilty kätketty pommeja. Evakot viedään läheiseen kouluun.
12:29 Vaihdatutin kesärenkaat alle, pahoittelut siitä, mutta oli varattu aika!
11:58 Poliiseja muistutetaan nyt toistuvasti radiossa olemaan varovaisia, jos lähestyvät epäiltyä, mahdollisen pommivyön varalta.
11:57 Pommikoiria pyydetty paikalle 540 Memorial Drive
11:52 Poliisiradion mukaan tapahtumien aikana on kuollut yksi poliisi ja kolme loukkaantunut
11:48 Live-kuvaa lehdistön kokoontumisajoista (linkki)
11:40 Poliisi pyytää kaikki piiritysrenkaan sisäpuolella olevia ihmisiä varautumaan mahdolliseen räjähdykseen sulkemalla kaikki sälekaihtimet ja verhot.

11:38 Poliisi varoittaa vapaana olevan epäillyn mahdollisesta räjähdevyöstä kaikkia kiinniotossa olevia (Poliisiradio)
11:37 Vahvistamattoman tiedon mukaan ensimmäinen epäilty kuoli räjäytettyään räjähdevyön ympärillään.
11:34 Epäilty mahdollisesti havaittu (Poliisiradio)
11:26 Poliisikomissaario Davis vahvistaa, että kuolutta epäiltyä epäiltiin pommi-iskusta. Hänen mukaansa on vahvoja näytteitä, että hän oli terroristi (Boston Globe)
11:20 Bostonin poliisi vahvistaa toinen epäilty on kuollut (Boston PD)

11:15 Myös FBI on paikalla kiinniottamassa toista epäiltyä (Boston Globe)
11:11 Bostonin poliisi julkaisi kuvan miehestä, ketä he etsivät juuri nyt (Kuva)
11:09 Poliisi epäilee toisen epäillyn laukaisseen liiketunnistimen, paikalla paljon poliiseja.
11:08 Poliisi on löytänyt lisää mahdollisia räjähteitä kaupungilta.
11:06 Myös Boston News vahvistaisi huhuja, että toinen epäillyistä on kuollut (Boston News)
11:04 Tapahtumapaikkojen läheinen parkkipaikka on muuttunut sateellittilautasmaaksi (kuva)
10:59 Livekartta tapahtumista (Google Maps)
10:57 Poliisi loukkaantunut ampumavälikohtauksessa (Boston Globe)
10:56 Poliisi suorittaa kontrolloidun räjäytyksen Dexterin ja Laurentin kulmassa (Twitter)
10:54 Poliisi jatkaa ovelta ovelle etsintöjä alueella (Twitter)
10:50 Paikallinen tv-kanava WCVB väittää pidätetyn kuolleen tulitaistelussa poliisin kanssa (wcvb)

10:47 Poliisilla on 20 korttelin kokoinen alue, jonka sisällä uskovat toisen epäillyn olevan. FBI seuraa tilannetta.
10:46 Poliisi pyytää Watertownin alueella asuvia pysymään sisällä ja olemaan avaamatta ovia ellei poliisi erikseen käske.
10:42 MIT:n alueen matkapuhelinverkko on suljettu alueelta löydettyjen räjähteiden johdosta.
10:35 Poliisi on pidättänyt toisen epäillyn ja toinen on vapaalla (Boston Globe, CNN)

Tilannetta voi seurata twitterissä #boston tai kuuntelemalla poliisiradiota.

Katso livenä:

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (202 kommenttia)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

the names :
Suspect 1: Mike Mulugeta (kuollut?)
Suspect 2: Sunil Tripathi (piiritettey/pidätetty?)

Piku Koo

Sunil Tripathi -nimisiä on FB:ssa yli 40, en jaksanut enää laskea, niitä voi olla vaikka satoja.

Harri Rautiainen
Piku Koo

Kristinusko on naisten ja pienten ja sorrettujen uskonto - 1500 vuotta patriarkan rovioita ja sotia, valloituksia ja orjuutusta uskonnon nimiin sen jo todistaa !

Piku Koo

Taas näitä nykyajan live-sotia. Vastenmielistä. Onneksi olen suomalaisessa metsässä. Minun puolestani jenkit saavat räiskytellä siellä niinkuin ennenkin, niin kuin innujen kanssa sotivat. Pitkät ja luodireikäiset on perinteet. Enkä sille mitään mahda.

Heikki Knookala

ilmeisesti kysymyksessä on persujenkki, punaniskainen hilipili-poika?
Banjonsoittaja on nyt kyllästynyt elämäänsä paikallisessa impivaarassa.

Arvo Kuusela

"ilmeisesti kysymyksessä on persujenkki, punaniskainen hilipili-poika?
Banjonsoittaja on nyt kyllästynyt elämäänsä paikallisessa impivaarassa."

;)
Eipäs nyt syyllistetä suomen persuja, eivätkä kaikki banjonsoittajatkaan ole sitä sorttia (himomurhaajia), eivätkä impivaaralaiset ainakaan kaikki ole.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

tweet 3m

"Interesting when #Boston bombers are of a completely different background than many expected. "

Piku Koo

Minusta tämän pitäisi olla selvää: tavalliset ihmiset tekevät epätavallisia tekoja. Ei siinä ole mitään sensaatiomaista - paitsi tietenkin läheisille se on tragedia, katastrofi ja skandaali.

Joachim Seetaucher

Eiköhän heidän taustoistaan ollut kaikenlaisia epäilyksiä. En itse ainakaan saanut käsitystä, että mitään tiettyä ryhmä olisi eniten epäilty.

Omalta puoleltani kallistuin kyllä konservatiivisen ääriteaparty jäsenen kannalle.

keke keskinen

Eiköhän tuo CHE-paita kerro jo missä kuppikunnassa toverit ovat :)

Piku Koo Vastaus kommenttiin #17

Niin nykyisen teekuppikunnan pomolla Obamallakin oli che -llainen paita. Mikseivät he älynneet painattaa boston terrier -paitoja ? Suomen pressallakin on bostoni.

keke keskinen Vastaus kommenttiin #19

Terroristin tunnistaa juuri tuosta paidasta.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #21

Itseäni on toppuuteltu Heathrowlla kun tallustelin jatsarit jalassa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Toisen sukunimi viittaa Etiopiaan, toisen nimi on intialainen.
Eli mitään johtopäätöksiä näistä ei kannata kaivaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

1m

Black hat down, white hat at large. 1 campus cop dead, 1 transit cop badly injured. #Boston #MITShooting

Eli tiedot 2. miehen tilanteesta ovat ristiriitaisia

Piku Koo

Aivan samoin oli Adam Lansan jahdissa Sandy Hookissa. Todella sekavaa, ensin pidätettiin veli, sitten levisivät ihmeelliset sivujuonet medioissa. Kyllä maar Jenkkilä on yhtä leffaa, ja leffaa kovempaa.

Piku Koo

Ja kun tietää, että puolet porukasta uskoo fundamentalistiseen jumalaan ja luomisteoriaan, niin... Sekavavampaa siitä tulee.

Sekin on tavallaan ihmeellistä, että usea koira on ampunut ihmistä siellä. Mutta sehän kertoo vaan aseiden määrästä ja runsaasta käytöstä. In dog we trust.

Urpo Upi Tamminen

Kyllä ateitiset järjestelmät ovat enimmän järjettömyyksiä tehneet, mutta se unohdetaan.

Samoin esim. kristinuskon piirissä pahaa tehneet eivät ole olleet fundamentalisteja (olisivat pitäneet kiinni Jumalan sanasta) vaan ihan valtiokirkkojärjestelmien aikaansaannoksia, jotka juuri Raamatun sanoman "fundamentalistiseen" sisältöön nähden ovat täysin ristiriidassa.

Vanhaa Testamenttia ei sitten tarvitse kaivaa esille, kun elämme Uuden Testamentin, Uuden Liiton aikaa.

Piku Koo

U.U.P., tarkoitin tämän tapauksen mediasotaa, miten se ymmärretään ja otetaan vastaan kansan riveissä... ja maan sisäpolitiikkaa, että miten tällaisen onnettomuuden aiheuttama kriisi tyynnytetään.
Miten Obama saa luotua luottamuksen siihen että eteenpäin mennään (vaikka haluaa ottaa aseet pois, vaikka velkakattoa taas nostettu, vaikka sosilaaliturvaa ei ole).

Kun siis vastassa on esim. punaniskoja fundamentalisteja ja asehulluja skeptikkoja .

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #35

Tottakai USAssa on sosiaaliturva
www.socialsecurity.gov/

USA on suuri maa, joten tietysti sieltä löytyy monenlaista porukkaa.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #75

Sepä se. iso maa, monenlaista porukkaa. On siinä tekemistä kerrakseen.

Ilmaista koulua jenkit kadehtivat myös. Demokratit haluaisivat euroopan edut sinne, mutta ei ole kuulema varaa. Ja taas velkakattoa nostettiin. Kätevää.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #35

Onpahan sulla tuo nimittely hallussa ja Obama on tietysti monelle jumalihminen. ;)

Tietosi sentään USA:n sosiaaliturvasta propagandista tasoa.

Samoin kannattaisi ensin katsoa omiin epäkohtiin Suomessa ja mm. EU:n toimesta aiheutettuja, ennen kuin rapakon takaisiin asioihin niin kantaa ottaa. Olisi tuossa rajan takana pahempia ongelmia tai Kiinassa jne, mutta niihin on mediaseksikästä olla kantaa ottamatta.

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #35

Kesselille:

Obama ja amerikkalaisten suuri enemmistö haluaa kieltää rynnäkkokiväärien siviilikäytön ja kieltää 100 patruunan makasiinien käytön rynnäkkökivääreissä. Obama haluaa kieltää pistooleissa käytettävät 20 patruunan makasiinit.

Obama ja amerikkalaisten suuri enemmistö haluaa ulottaa background check -tarkastukset koskemaan asemessuilla myytäviä aseita.

Se ei sovi USA:n vahvimmalle painostusjärjestölle (National Rifle Association), joka käyttää miljoonia dollareita vuodessa senaattorien ja edustajainhuoneen jäsenten voiteluun.

Oikeus aseen hallussapitoon sisältyy Yhdysvaltojen perustuslakiin. 235 vuotta sitten se tarkoitti uudisasukkaan kivääriä, koska USA laajeni länteen vuosikymmenten ajan.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Offtopiciahan tämä on, mutta pakko silti kommentoida sen verran että kaikki kristityt ryhmät eivät ajattele samalla tavalla kuin Suomen useimmiten hyväntahtoiset uskovaiset. Eri ryhmillä on erilaiset näkemyset vanhan ja uuden liiton merkityksestä kirkolle.

Arto Laine

Viime tiedot Bagdadin maratonilta:

30 kuollutta kahvilassa eilen.
Ei ylitä uutiskynnystä..., nehän on niitä rättipäitä...

pekka numminen

Kun Irakissa sunni-muslimit tappaa shia-muslimeja tai joskus toisin päin on vähän vaikea kommentoida muuten kuin että "rauhan uskonto".

Nykyisen Irakin alueella on islamin pääsuuntien uskonsota jatkunut Karbalan taistelusta (10.10.680) saakka välillä pienemmällä tappamisella ja välillä isommalla.

Piku Koo

Eikö se ole ihan sama minkä oikeutuksella tappavat toisiaan. Ihmislaji haluaa joskus tappaa ja kostaa; ja sekin kuuluu lajiin, että keksitään syyksi eli kiihokkeiksi kaikenlaisia hienompiakin juttuja jottei tarvitsisi tuntea itseään ihan apinaksi.

Arto Laine

Lyhyt historiakertaus nummiselle.

Euroopan kahdessa sisällissodassa viime vuosisadalla kuoli 50 miljoonaa ihmistä. Suurin osa oli kristittyjä, evluteja, katolisia tai ortodokseja. Mukana meni muutama miljoona juutalaista.

Yhdenkään kaatuneen sotilaan povitaskusta ei tiedetä löytyneen koraania.
Brittien siirtomaajoukoissa oli muutama hindu.

Kristinusko, rauhanusko, heh!

pekka numminen Vastaus kommenttiin #33

WW1 ja WW2 sodissa Ranskan riveissä taisteli useampikin algerialainen, marokkolainen etc. muslimi.

Britannian imperiumilla oli myös muslimi-sotilaita.

Venäjällä/Neuvostoliitolla oli riveissä muslimeja.

WW1 sodassa oli mukana Ottomaanien valtakunta.

WW2 sodassa oli oli Saksan puolella useampiakin muslimeja, merkittävin oli Jerusalemin Grand Mufti Amin al.

Balkkanilla tappeli ja tappoi vapaaehtoisista muslimeista koottu SS Hanjar:

"SS he recruited the notorious "Hanjar troopers," a special Bosnian Waffen SS company which slaugh-tered 90% of Bosnia's Jews and burned countless Serbian churches and villages."

Saksalla WW2 oli myös Neuvostoliiton alueelta ja sen reunoilta muslimeja sodassa:

"Turkestanische Legion, consisting of Muslim volunteers from Central Asia; such as Turkomans, Uzbeks, Kazakhs, Kyrgyzs, Karakalpaks, and Tajiks, and the Kaukasisch-Mohammedanische Legion from Caucasian Muslims volunteers; such as Azeris, Dagestanis, Chechens, Ingushes, and Lezgins."

Tuo nyt pikaisena vastauksena. Uskoisin monilla heistä olleen koraani taskussa.

Muslimit ovat olleet huomattavan jälkeen jääneitä viimeiset 300-400 vuotta, joten heidän sotansa (vääräuskoisia vastaan) ajoittuvat mm. nykyisen Afganistanin, Pakistanin ja Intian valloitukseen missä tapettiin useitakin miljoonia ja orjuutettiin kokonaisia kansoja. Itäpuolella Afrikassa osasivat myös tappaa ja kerätä orjia enemmän kuin mitä Eurooppalaiset länsipuolella.

Arto Laine Vastaus kommenttiin #37

No, kyllähän siellä mukana varmaan oli joku zulupataljoonakin, jos yksikkötasolle mennään.

Ottomaanit, nyk. Turkki vedettiin mukaan kun brittien silloinen hullunrohkea laivastolordi halusi puhkaista väylän Dardanellien läpi ja tapatti ausseja ja uusiseelantilaisia Gallipolissa.

Kai siellä oli mukana joku musta maurikin, tiedä sitten mitä talismania hän piti perstaskussaan kuollessaan Qeenin puolesta.

Kristinusko on todellakin ollut melko väkivaltainen aikojen saatossa verrattuna vaikka Attilaan tai Tsingis-kaaniin. Esimerkkeinä vaikkapa ristiretket, Pohjois-ja Etelä-Amerikan alkuasukkaiden tappaminen melkein sukupuuttoon, keski- ja uudenajan sodat Euroopassa, holokausti...

Ihmekös tuo, että muslimit ovat ruumisluvuissa jääneet jälkeen muutaman sata vuotta.

Aki Mönkkönen Vastaus kommenttiin #59

Oli siellä eräs natsi-islamisti, jota kutsuttiin Jerusalemin suurmuftitksikin, eli hengelliseksi johtajaksi; Amin el-Hussein. Hän halusi johdattaa juutalaiset uuneihin ja natsit Palestiinaan. Joukkoineen hän johdattikin tuhansia juutalaisia uuneihin.

Jarno Virtama Vastaus kommenttiin #33

Puhutko maailmansodista, jossa shiojen ja sunnien tapaan ortodoksit taistelivat luterilaisia vastaan (Suomen talvi- ja jatkosote) ja ortodoksit ja anglikaanit yhdessä luterilaisia vastaan (Saksa vastaan Neuvostoliitto ja Britannia)? Tosiaan. Nämä uskonsodat ovat edelleen kauhea synnin taakka kristinuskoisille.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #42

Virtama,

Vastasin kommenttiin jossa väitettiin ettei kenenkään taskussa 1900 luvun eurooppalaisissa sodissa ollut koraania. Monella oli.

"...ortodoksit ja anglikaanit yhdessä luterilaisia vastaan (Saksa vastaan Neuvostoliitto ja Britannia)"

Anglikaanien ja luterilaisten ero on kyllä melkoisen pieni, yleensä molemmat ryhmät mielletään protestanteiksi.

Italialaiset ovat katollilaisia, kuten myös puolalaiset ja jenkit (myös protestantteja). Belgialaiset ja hollantilaiset olivat myös katollilaisia/protestantteja. Nämä maat taisivat myös osallistua joukkotappeluun?

Saksan väestössä protestantit (pohjoinen) ja katolliset (etelä) ovat melko tasan, joten saksalaiset eivät olleet mikään "luterilainen armeija".

Saksan armeijan eliittijoukot ja usein rikollisin aines (ss) edusti pakanauskoa, heillä ei ollut riveissä kenttäpappeja, paitsi muutama imaami!

Neuvostoliitto ei ollut erityisen ortodoksinen, joten eikö kyseessä ollut kommunistit vastaan kristityt (talvisota - jatkosota).

WW1 ja WW2 eivät oikein millään järkiperusteella olleet uskonsotia. Lähes kaikki uskonnot olivat edustettuina molemmin puolin pakanoita (ss) ja kommunisteja lukuunottamatta.

Uskonsotia käytiin euroopassa viimeksi 1800 luvulla. Islamilaiset maat ovat siin noin 200 vuotta meistä jäljessä.

Taina Lintula

Bostonin maratonin pommi-iskut:

Amerikkalaislähteiden mukaan pojat on jo nimetty ja toinen saanut surmansa.

Olivat kotoisin Yhtyneistä Arabiemiirikunnista ja nimeltään Mike Mulugeta ja Sunil Tripathi.

Jouni Haimi

niinpäniin taina....

mutta eipä taida olla islamistijuttu tämä .

Taina Lintula

Katsotaan rauhassa, mitä selviää.

Urpo Upi Tamminen

Jos ei, niin sitten Che Guevara sitten innoittajana tai molemmat yhdessä.

Taina Lintula

Tosiaankin, Che-paita päällä tässä kuvassa Sunil Tripathilla:

http://news.brown.edu/pressreleases/2013/03/sunil

Vaatetus ei ole vielä todiste mihinkään suuntaan. Eli katsotaan mihin tutkimukset tässä johtavat.

Piku Koo

Sukulaiset kuvaavat: "Ihana, ujo poika - - Ei koskaan mitään mitään renttuilua tai riehumista - - taisteli masennuksensa kanssa - - -"

Ja tapaa toisen samanlaisen vähän erilaisen kaverin.

Tarvitaanko muuta ? Isättömyys, ehkä. Väärä lääkitys, ehkä ?

Taina Lintula Vastaus kommenttiin #40

Minua todella etoo breiviikkien ja muiden terroristien kohdalla pohdinnat isättömyyksistä sun muista "lieventävistä" ilmiöistä.

Jos pystyy tällaiseen tekoon kuin Bostonissa ja Oslossa niin täysi-ikäisenä kantaa siitä täyden vastuun, vaikka perhe olisi lapsena pitänyt maakuopassa!

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #47

Ja minua taas hymyilyttää kaikenlaiset islam terrorismiin viittaavat tyypit tilanteessa jossa yhä vähemmän viiteitä on siihen suuntaan,

Taina Lintula Vastaus kommenttiin #50

Katsotaan tämäkin tapaus loppuun. Itse en ole viitannut jutun keskeneräisyyden vuoksi mihinkään suuntaan kuten huomaat.

Sen sijaan Breivikin aikaan moni persuvihaaja messusi heti, että Halla-aho ja kaikki hänen lukijansa ovat rikollisia.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #53

Tarjosit kuitenkin ladatun aseen:
"Olivat kotoisin Yhtyneistä Arabiemiirikunnista ja nimeltään Mike Mulugeta ja Sunil Tripathi.",

joka myös heti laukaistiin.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #47

Nyt kun selvisi lisää, pojat ovat erittäin hyvin toimeentulevista perheistä. Eliittikakaroita ?

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #74

Missä se "hyvin toimeentuleva perhe" luuraa?

Veljesten isä asuu Dagestanissa Venäjällä ja vanhempi veli pääsi opiskelemaan stipendin ansiosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #250

No hyvin toimeentulevatkin anovat stipendejä.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #258

Toimeentulo on niin suhteellista.
Tuskinpa paimentolaisen kakarat, tai esim. sairastuneiden vanhempinen kakarat pystyvät lääkikseen asti, ei lukioonkaan. Parempaa porukkaa tämä joka tapauksessa on. Tai siis oli, nuo attentaatin tekijät.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #314

Niin Tsetseniasta elintasopakolaiset kai jäävät lähemmäksi, Venäjälle tai Turkkiin.

Taina Lintula

Kehotan ministeri Arhinmäkeä valmistautumaan jo etukäteen irtisanoutumaan puolueensa ympärillä hyörivistä ääriryhmistä, mikäli tekijäporukka on äärivassareita. (sarkasmia)

Kehotan samalla Erkki Tuomiojaa valmistautumaan jo etukäteen kertomaan meille, että hän pelkää tällaisten yksittäistapausten lietsovan vihaa musliemeja kohtaan, mikäli poijjat ovat saaneet opit islamisteilta. (sarkasmia)

Oikeastaan myös Timo Soinin kannattaa valmistautua irtisanoutumaan jo vanhasta tottumuksesta kaikesta ääritoiminnasta, sillä Suomen tiedotusvälineissä ei tunneta kuin yhdenkaltainen ääritoiminta. (sarkasmia)

Tämä tulee olemaan taas hyvin vaikea uutisoitava Hesarille, jonka mielestä ulkomaalaisia Lähi-Idässä kidnapanneet terroristit ovat USA:n politiikan "uhreja". (nuoret toimittajat, nuoret toimittajat)

Suomalaisen nuoren toimittajan ainoa kosketus ulkomaihin saattaa olla kotona ollut turkkilainen au-pair ja yliopiston vasemmistolainen kaljoitteluilta. Sitten lähdetäänkin "mä oon lukenut ja mä tiedän kaiken" - asenteella kirjoittamaan lehteen juttua maailmanpolitiikasta.

Ei muuta tänään, poistun netin äärestä.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Viim. lehtitietojen mukaan "pojat" saattaa olla tšetšeenejä. Asuneet Yhdysvalloissa viimeisen vuoden, laillisesti.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

BREAKING: AP: Surviving Boston bomb suspect identified as Dzhokhar A. Tsarnaev, 19, of Cambridge, Mass. -SS

Authorities say that the 2 Boston bomb suspects are brothers, are legal permanent residents of Chechen origin

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

2m

BREAKING: Surviving #Boston bombing suspect identified as Dzhokhar Tsarnaev, 19, of Cambridge. via @AP

1m

The #Boston suspects were Saudi yesterday, Indians this morning, Turks a few hours ago and now Chechenyans.Is this a geography test for US?

Piku Koo

Ei siis ollut Suhail ja kumppani ? Höh, kävi aivan kuten Sandy Hookissa, kaikki muuttui ja muutama viaton sai hetken "esittää" henkipattoa.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Tsetseeni jihadistit tekee pommi-iskun Bostonissa? Menee kyllä hieman yli mun hilseen!

Poikien todennäköistä Al Qaeda yhteyttä odotellessa.

Piku Koo

Onhan siellä teepartystakin kuvaa

http://vk.com/id160300242?z=photo7821304_301668545...

Kuvaan on lisätty teksti: "Hyväksyy Bostonin ilotulituksen" (rankkaa tämä nykykoululaishuumori..)

Jotenkin silti tuntuu uskomattomalta - taas kerran. Ensin jahdattiin kahtakin eri paria, nyt sitten tsetseeni ..

Mitähän jenkit tuumaavat, meitähän tämä ei juurikaan itseasiassa kosketa.

En usko tähän tsetseenijuttuun.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Näitä kolmea kuvaa kannattaa vertailla tarkkaan

At large #Boston bomber. You can see how it happened: pic.twitter.com/v6JRcgVMb6

https://twitter.com/MoAnsar/status/325206304601808...

Piku Koo

Sellaista ei ole. Poikien omia jekkuja koko juttu.

Jouni Haimi

Katsotaan nyt ensin säilyykö tuo tunnistus vai ei. todennäköisesti säilyy mutta voi olla säilymättä.tuo uutinen ehkä vahistuu tai kumoutuu seuraavassa tiedotustilaisuudessa.

Piku Koo

Joku pimu kaverin FB - saitilla maaliskuun 19. pvä: "Jätkä hei, miksi räjäyttää Amerikassa?"

ja lisää löytyy, avointa läppää suunnittelusta.

Piku Koo

Tässä kuvassa kattilakin, vaan vielä asiallisessa käytössä :

http://vk.com/disya23?z=photo170140600_301594033%2...

Arto Laine

Taitaa olla Putinilla selittämistä. Onneksi hän on valmiiksi Krp:n kortistossa.

kts. US puheenvuoro/Arto Laine/Putin on kortistossa, kas kun ei paavi!

Piku Koo

Kyllä pitää paavikin laittaa, ainakin pari kardinalia.

Matti Heikkinen

Kyllä se valitettavasti näyttää taas siltä, että islamilaista ummaa tässä taas oltiin rakentelemassa. Kuten kuvioon näissä tapauksissa kuuluu, niin herroilla on ja oli pommit vyötärönsä ympärillä. On se islam kyllä hieno aate, kun antaa tällaisista teoista pisteitä ja neitsyeitä.

Piku Koo

Pyh. Nämä pojat olivat ihan tavallisia luovia, varakkaan perheen nuoria, mutta keksivät tyhmän idean.

Erittäin etuoikeutetusta perheestä. Ei mitään kiihkoa, ainoastaan tyhmä idea. Näin olen ymmärtänyt kun olen nyt nähnyt poikien Facebook sivuja. Siellä on paljon kuvia eläimistä, "koira on ihmisen paras ja uskollinen ystävä", ja sydänsuruja. Hyvin kilttiä ja fiksua kaikki. Mitä nyt välillä puhutaan pommeista ja kattiloista ja naureskellaan, että Obamakin peukuttaa ilotulitusta Bostoniin.

Matti Heikkinen

Kesselille tiedoksi, että tekijät ovat tsetseenejä.

Kyllä se vain näyttää vahvasti siltä, että Allahilla on näppinsä tässä pelissä. Ohessa Tamerlanin mieltymyksiä.

http://www.youtube.com/user/muazseyfullah/feed?fil...

Piku Koo Vastaus kommenttiin #79
Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #80
Piku Koo Vastaus kommenttiin #79

M. Heikkiselle linkki Djohar Tsarnaevin, 19, FB -sivuille :

http://vk.com/id160300242

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #83

Lueskelin vähän aikaa siellä hänen sivullaan juuri käytävää keskustelua.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #96

Antti, mielestäni uusimmat päivitykset kuten se Dylanin näköinen valokuva Tsarnaevista ovat 19.3.

Ei kai siellä enää käydä ?

Luulisi että harva pitää oikeaa naamaansa tai nimeään siellä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #98

Kyllä se sivu on auki ja kavereilta tulee viestejä koko ajan.

Omaa päivitystä häneltä ei ole kai vuoteen.

Luulisin että twitterinsä on auki.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #132

Jaah. No oletko kirjautunut sisään. Minä en, ehkä siinä syy.

Kaikki mitä näen on vanhaa kamaa, tuo profiilikuva ladattu siis vuosi sitten.

Janne Hilden

BREAKING: : Brother's name is TAMERLAN TZARNAEV, born in Russia.
Became legal resident in 2007. Killed in shootout.
#boston via @KatyTurNBC

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Muuttaneet v. 2002. - Dagestanista, sinne perhe on muuttanut Kirgisiasta. Kuulemma.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Stalin karkotti 1944 suuren määrän tsetseenejä Kirgisiaan. Nämä nuoret ovat todennäköisesti heidän jälkeläisiä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #94

Sopisi olla. Ainakin kaverilla on tuo "jäsenyys".

VK-sivultaan löytyy sitten porukkaa joiden jutut ovat levottomia ja hyvin rasistisia.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #99

Ai, ni minusta taas ei eriyisen rasistisia, enemmän poliittisia. Alppilan tyypit oli rasistisempia omilla sivuillaan, kun sitä tyttöparkaa pilkkasivat.

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #94

Tosi on ja sen jälkeen vanhemmat pääsivät muuttamaan Dagestaniin. Veljesten isä asuu Dagestanissa. Köyhällä Venäjän maalla.

Niin hyvin toimeentuleva perhe, niin hyvin toimeentuleva perhe.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toinen miehistä esiintyy tällä Youtube-videolla
http://www.youtube.com/watch?v=0lgTvAMP2Ak

Djohar Tsarnaev. Toinen oli ilmeisesti hänen veljensä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Linkki tyypin sosiaalsen median sivulle, en tiedä avautuuko

https://vk.com/id160300242

Janne Hilden

Tuo pakeneva mies pitää päällään pommiliiviä. Bostonin asukkaita onkin kehotettu pysymään sisätiloissa. Koko kaupunki on kait nyt "suljettu".

SWAT Scanner Again "EXTREME CAUTION!
Suspect confirmed in wearing a suicide jacket"
#Watertown #Boston

Susanna Kinnunen

Varsinainen kauhunkylväjä.

"Hupaisaa" tai ei, rauhanuskonnon terrorismi tuli monelle heti mieleen ja sentyyppinen, täysin mieletön, irrationaalinen toiminta tässä sitten näyttääkin olevan takana.

Minusta olisi korkea aika jo hyväksyä, että islamismi on sairasta ja että islamismin kantajat leviävät vähemmän radikaalien muslimien seassa kriisialueilta. Rajoittamalla maahanmuuttoa noilta alueilta rajoitetaan islamismin ja sen haittojen leviämistä. Tämä ei ole rasismia. Minulla ei ole mitään Dagestanin, Tshetshenian ja niiden naapurien nuoria miehiä vastaan ns. rodullisesti. Pelkoni kohdistuvat puhtaasti fanaattiseen, ei-muslimeihin kohdistuvaan vihaan.

Niin sanotusti luojan kiitos nuo tampiot eivät osanneet asiaansa kunnolla ja siksi kuolonuhreja on tähän mennessä vain vähän.

Joachim Seetaucher

Ei heidän motiiveistaan ole tietoa. Vaikka Breivik oli norjalainen valkoinen nuori mies, niin ei senkään tarvitse leimata kaikkia norjalaisia valkoisia nuoria miehiä. Jos kyseessä todellakin olivat USA:han emigroituneet tšetšeenit, niin ehkäpä he eivät edes ole islamisteja ja toisaalta maratonjuoksijoiden keskuudessakin voisi olla muslimeja, joten en nyt tällä haavaa tuollaista tekoa välttämättä pidä hyökkäyksenä vääräuskoisia vastaan.

Matti Heikkinen Vastaus kommenttiin #104

Seetaucher, kyllä ne motiivit voi päätellä jo tästä soittolistastakin. Kovasti siellä on Allahia kaivattu ja terroristisoittolistoja laadittu.

http://www.youtube.com/user/muazseyfullah/feed?fil...

Piku Koo Vastaus kommenttiin #122

Talvisodan henki. Perkelettä huudettiin, että uskallettiin rynniä.

Eikös tuo ole ihan sama näillä veljeksillä. Pakko sitä jotenkin ladata, että pystyy sotimaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #104

Niin, kyllä maratonjuoksijoiden joukossa ei pelkästöön voi vaan on todella muslimeja.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #128

..maratonilla muslimeja..

Mitä sitten? Nuo ovat kai arvottomia, tai jopa miinusarvoisia muslimeja, niistäkin pääsee paratiisiin nauttimaan neitsyistä.

Kunnon muslimi menee jalla-jalla vain lähimmän hiekkadyynin taa, eikä itse pääpirun kotiin Ameriikkaan johonkin maratonishowhun, jota ei edes aloiteta resitoimalla Al-Fatihaa.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #104

"en nyt tällä haavaa tuollaista tekoa välttämättä pidä hyökkäyksenä vääräuskoisia vastaa"

Kymmenen pistettä naiiviudesta. Kyllä varmasti kyse oli siitä, että tshetsheenimiehet vihasivat hitaita juoksijoita. Nyrkkeilijämiehenä pommittaja ei voinut kestää läskien lyllertäjien tulvaa yli maaliviivan.

Ei, tällä ei ole mitään tekemistä jihadin kanssa. Eikä uskonnon. Pane vain komeron ovi kiinni ja simmut umpeen.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #144

Susanna, uskotoko tosiaan että 19 -vuotias insinööriopiskelija, joka on vielä opiskellut englanninkielenkin hyvin, pystyy täysillä keskittymään uskonnon sisäistämiseen ?

Minusta tuo veljesten juttu on sellaista itsensä lataamista. Joku muu kuuntelee heviä, mutta ei kaikki heviä kuuntelevat lähde väkivaltaan.

Onhan se tietty helpompi yleistää, typittää ja syyttää islamia sekä jihadia sekä samoin tein julistaa boikottiin kaikki rättipäät.

Kyllä nyt vaan näkee, ettei näillä kundeilla se jihad niin sisäistettyä ollut kun haluat nähdä.
Miksi muuten kaverit heittävät kevyttä läppää palkintoneitsyistä ja siitä, että "joutuukin ehkä kuoleman jälkeen Kadzadistaniin" ?

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #159

Älä puhu rättipäistä. Kyse ei ole rodusta vaan islamistien sairaasta kulttuurista, johon islam ei ota etäisyyttä.

Kysymys ei ole siitäkään sisäistikö 19 v poika uskonnon vai ei. Ainoastaan siitä, että pommit ja pommivyöt sekä etnisesti sopivat uhrit on sisäistetty.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #104

Niin, tosiasia on etteivät CIA:n tai akateemisen maailman parhaimmat analyytikot ole samaa mieltä ovatko teot uskonnollisia, kuten täällä monet väittävät vai poliittisia. Vaiko varsinaisesti kumpaakaan.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #180

Mitä väliä kutsummeko tuota poliittiseksi vai uskonnolliseksi. Islamismi on sekä että.

Piku Koo

Susanna, tämä isku oli tarkoitettu Amerikalle. Se tulee kyllä selväksi. Kosto sille mitä USA on tehnyt äskettäin etenkin Afghanistanissa. Sellaista sieltä luin.

Neitsyistä ja kuoleman jälkeisestä elämästä vitsaillaan siihen malliin, ettei kovin uskonnollisia, olla tässä porukassa.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #111

No huti tuli. Muutama kuollut viiden tunnin lyllertäjä ja vähintään 150 miljoonaa, joiden mielestä Tshetshenia voidaan nyt pommittaa maan tasalle.

(eikä noiden youtube-juttujen perusteella ole epäilystä, etteikö kysymyksessä olisi juuri islamistinen pomminräjäyttely, jonka kohteena nimenomaan ovat hänen etnissyrjivässä mielessään arvottomat ihmiset)

Piku Koo Vastaus kommenttiin #155

En tiedä, mitä maalle tapahtuu, vai tapahtuuko heti mitään. Mutta luulen, että suuri riski on, että siitä tulee seuraava Afghanistan.

Piku Koo

Tulipa nyt teekutsut . Eräs jenkkilläinen ystäväni paasasasi minulle halveksien tuosta teekerhosta pari vuotta sitten.

Aika sivistyneitä ovat nämä tsetseenit, kun ymmärtävät kertoa kulttuurisesti lähes hienovaraisen vitsin, missä on jenkkisotilas, brittirouva ja tämän koira. Siis niin paljon kuin vitsi voi olla hienovarainen.

Urpo Upi Tamminen

Kyllä Pirjetalla USA-viha on mitä näkyvintä, vaikka sen jo kerran kielsit. Ja tietty ideologia takana, jonka myös kielsit. Kiellätkö vielä?

Piku Koo Vastaus kommenttiin #181

En todellakaan ole USAn vihaaja, kuten olen sanonut aiemmin, vaan olen sellaisen imperialismin vihaaja jota USA, Venäjä sekä Kiina pahimmillaan edustavat. Tämmä ihan lahjaksi sinulle, joka haluat käyttää sanaa "vihaaja" - voidaan myös puhua kriittisyydestä !

Sellainen vähemmistöjä sortava ja tuhoava, lievästi sanottuna ylimielinen asenne jota em maat ovat viime vuosikymmeninä ja yhä edelleen soveltaneet, tuottaa välttämättä vastarinnan polarisoitumista ympäri maailman, kaikissa kulttuureissa, kaikissa maissa.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #310

Ei vakuuta, varsinkin kun olet toivottanut länsimaihin talouslamaa, mutta ei Kiinaan tai Venäjälle. Taitaa olla USA länsimaisen kulttuurin suuri saatana.

Voidaan myös huomata muualta, että kannanottosi ovat vihervasemmistolaista perua ja sieltä radikaalimmasta päästä.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #313

Miksi tässä yhteydessä pitäisi toivottaa talouslamaa minnekään ?

Jos siitä nyt pitää puhua, on oma kuluttajuuteni on erittäin rajoittunutta.

En osta kiinalaisia, en venäläisiä enkä juuri edes amerikkalaisia tuotteita siitä syystä, etten luota kiinalaisiin tuotteisiin; ja muuten olenkin löytänyt omasta mielestäni parhaimmat, terveellisimmät, ekologisimmat kuluttajuuden tavat, joiden lähtöpaikka ja -aikakin on jossain muualla kuin tässä poliittisessa kentässä, mitä jatkuvasti veivaat esille.

Koska itse näytät olevan perus-persu, on sinulle täysin mahdotonta yrittää vakuuttaa sitoutumattomuudestani.

Tiedoksi sinulle myös, että olen mm. kritisoinut Venäjää sen vähemmistöpolitiikasta, tässä sekä toisessa Bostonin isku -ketjussa. Sekä muissa yhteyksissä.

Se että sinä et tunnu ymmärtävän sitä, miksi USA on tehnyt itsestään yhden maailmanpolitiikan "saatanoista" - Venäjän ja Kiinan ohella - on omaa sokeuttasi - tahallista tai tahatonta tai molempia.

Minä en tietenkään ajattele, että USA on saatana. Onhan maa tuottanut paljon hyvääkin, kuten angloamerikkalaisen populaarimusiikin, heh.

Mutta ymmärrän, että moni ajattelee niin, ja esimerkiksi myös nuorison älykkö-kapinahengessä tällainen ajattelutapa on kliseinen totuus.

USA on erittäin vaikea maa monella tapaa ja niin on Venäjä ja Kiina. Tuo imperialistinen ongelma tekee niiden politiikasta kipeää. Tämän kai tajuaa nyt jokainen.

Urpo Upi Tamminen Vastaus kommenttiin #315

Oletko tämän sivun kommentoija?

http://www.hyokyaalto.org/?p=1134

Valitettavasti erehdyt totaalisesti, että olisin perussuomalainen. Löytyy jonkun muun puolueen jäsenkirja, mutta en ole aktiivi puolueen toiminnassa. Perussuomalaisiin en tule liittymään, mutta näin sivustakatsoen on erikoista tuo yleinen persuviha. Ehkä se on huutoa ja pelonsekaista oiretta, kun alkaa mahdollisesti valta lipsua valtapuolueilta ja vasemmiston tuntien ero perussuomalaisten kanssa ei ole niinkään poliittinen vaan arvojen kohdalla, kun vasemmiston moraaliset arvot on mitä on.

Kiinan ja Venäjän sättimisen olen saanut puoleltasi aikaiseksi VAIN, kun olen kyseenalaistanut näkemystäsi.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"The Black Flags of Khorasan" - Jihadi video on playlist of Tamerlan Tsarnaev

http://www.youtube.com/watch?v=uJknGtKV34I&list=PL...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Piiritys meneillään Watertownissa.

43s

(Live Updates) Authorities have located the surviving suspect. A 3rd person has been brought in.

2m

(Live Updates) A fourth person has been taken into custody

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tällaisen kommentin laitoin taannoin (pari pv sitten):

"vaikka olisivatkin muslimeja, ei motiivina ole välttämättä mikään uskontoon liittyvä (pyhä sota), vaan vastaisku USA:n politiikalle/USA:n käymille sodille muslimimaissa. Eli siis niiden tuominen USA:n rajojen sisäpuolelle."

Piku Koo

Ilkka, kyllä saa sellaisen kuvan kun lueskelee Tsarnevin sivuja, jossa useat ystävät siis kirjoittelevat .

Tulee kuva että pirstaloitunut kulttuuri.. Islam ei ole pääosassa, kuten se arabien vastaavissa keskusteluissa on.

Ja näistä monet ovat asuneet Jenkeissä, se tulee ilmi.. Kertakaikkiaan hieman hämmentävään. Jotenkin säälittää tuo nuorempi Tsaernev. On niin Bob Dylanin näköinenkin. Harmi että huonoon seuraan joutui (anteeksi lässytykseni).

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ihmettelisin jos USA:n politiikka ei joskus iskisi omaan nilkkaan.. Hieman liian röyhkeää on ollut meno.

"Ennaltaehkäisevä sota", no niinpä niin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Heidi Hautalahan on ollut kovasti ajamassa näiden tsetshenien asiaa. Heidi Hautalan hyvä ystävä, Mikael Storsjö on taas pitänyt palvelinta internetissä, jossa näiden muslimikapinallisten sivusto Kavkaz Center on.

Varmaan nämäkin veljekset ovat vierailleet lukemattomia kertoja Heidi Hautalan ystävän pitämällä Kavkaz Centerin sivustolla hakemassa poliittista innoitusta toimilleen. Näin me Suomessakin olemme tavallaan mukana näissä tapahtumissa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kavkaz_Center

Piku Koo

M. Ahola, et siis ymmärrä sitä, että isku voi olla kosto USAn toimista Afghanistanistanissa / Kaukasuksella ?

Putinille he eivät voi kostaa, vaikka luulen, että haluaisivat.

Tsetsenian kansan historia on todella surullinen Stalinin vainoineen. Vanha ja ylpeä kansa, joka on lyöty. Pystyn kyllä sikäli samaistumaan, jos NL olisi tuhonnut meidät samalla lailla. Onhan meillä paha jo kohta kolmanteenkin sukupolveen ulottuva Karjala -traumakin, vaikka emme siellä asuneet kuin vajaa 400 -vuotta.

Matti Heikkinen

Kesseli, suvaitsevaisilla saattaa mennä nyt synapsit sekaisin, kun pitää yrittää löytää iskuun joku muu syy kuin islam. Tämä sinun töräyksesi on jo aika hyvä yritys.

Kerro nyt vielä vähän tarkemmin, että miksi tsetseenin pitää mennä Amerikkaan tappamaan lapsia, että saa kostettua Stalinille?

Jos isku on kosto USAlle Afganistanista, niin sehän suoraan kertoo, että kyseessä ovat islamilaisen umman rakentajat.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #124

M. Heikkinen, olettaisin kuitenkin, etteivät he sentään Stalinille kosta.

He kostavat Amerikalle, koska se miehitti Afghanistanin. Afghanistan on Tsetseneille ainoa tuki maailmassa, esikuva. Kaikki muuthan ovat heitä vastaan, Venäjä hönkää niskaan ja Jenkit melkein ovella.

Politiikkaa ja uskontoa ei pitäisi sotkea, mutta niin tekevät kaikki. Sinä varsinkin.

Matti Heikkinen Vastaus kommenttiin #138

Aha, tämä selvä. Aika hyvä nyrjäys ja oikeastaan kymmenen pisteen arvoinen suoritus. Tsetseenit siis menivät kostamaan Amerikalle, koska Afganistan. Eikä islamilla tietenkään mitään tekemistä asian kanssa.

Jotenkin minusta tuntuu, että samassa tilanteessa suomipoikaa olisi aika vaikea saada liikkeelle. Kuvitellaanpa tilanne, että Talvisota oltaisiin hävitty. Ruotsi kuitenkin parhaansa mukaan avittaisi jyrän alle jääneitä suomalaisia. Sitten tuhma Amerikka ottaisi ja miehittäisi Ruotsin. Siitä suivaantuneena suomipoika menisi ja pommittaisi Amerikan maan rakoon.

Not joo, kieltämättä tuossa on kamalasti logiikkaa ja paino nimenomaan sanalla kamalasti. Luulenpa vain, että kyllä se suomipoika kuitenkin suunnistaisi Moskovaan eikä Bostoniin. Ellei kyse sittenkin olisi paratiisipaikasta ja islamilaisesta ummasta.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #157

Kuvittelepa tilanne, että Venäjä hyökkää, Putin teurastaa ja vie leireille 2 miljoonaa suomalaista. Ei tietoa minne. Sitten Suomi-tyttöä ja -poikaa kuljetetaan jonnekin Arkangelin piirikuntaan ja osa Pietarin taakse, ja minne lie. Suomenmaahan jää asumaan 2 miljoonaa, loput pakenevat minne lie.

Mikähän olisi fiilis ? Ja jatko elämässä etiäpäin ?

Jaakko Anttila Vastaus kommenttiin #138

Venäjä lahjoitti Afganistanin Pohjoiselle liitolle (joka ainoana vastusti talebaanien hirmuvaltaa sen loppuun saakka) T-62 taistelupanssarivaunuja, ja jotka vyöryivät Kabuliin ja mustaturbaani- ja liehupartatalebaanien hirmuvalta päättyi Afganistanissa (hirmuvalta: tyttökoulut räjäytettiin, naiset alistettiin keskiaikaisen hirmuvallan alle, UNESCOn maailmanperintökohteet, kallioon hakatut Buddhan patsaat räjäytettiin ja talebaanit perustivat Afganistaniin kymmeniä terroristien koulutusleirejä).

Afhanistan-operaatio on YK:n operaatio.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

En puolustele sinun laillasi näitä terroritekoja.

Piku Koo

USA:lta on turha odottaa mitään ymmärrystä ennen tai varsinkaan jälkeen.

http://www.usatoday.com/story/news/world/2013/04/1...

Aikooko Putin panna Tsetsenian "järjestykseen" - pakko hänen on jotain tehdä, Obama sitä tulee rankasti vaatimaan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

2m

Maps of dramatic events in #Boston where police are hunting marathon bomb suspect after shoot-out http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22208511

tässä on epäillyn jne twitteri:
https://twitter.com/Dzhokhar_

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Oli troll-tili. Perustettu pari tuntia sitten. Twitter sammutti samantien pois.

Piku Koo

Nuoremman Tsaernevin veljen FB -sivu, 19.3.2012

"Demyan'lle (eräs FB -ystävä, jonka avatar muistuttaa jonkinlaista kauhu-goottia)
Lähettäjä: Evgeny Mishin
Pahoitteluni kaikille amerikkalaisille. Kaikki venäläiset vihaavat vitun tšetšeenejä. Ne ovat eläimiä, vitun muslimieläimiä. Nyt ymmärrät, miksi me taistelemme heidän kanssaan."

Dmitry Chernyak (rauhoittelee hieman myöhemmin):

"On mahdotonta tehdä johtopäätöksiä kansakunnasta muutaman ihmisen perusteella. Esimerkiksi, kaikki saksalaiset halveksivat Hitleriä ja Stalin kaikkia ukrainalaisia.. Jumala on yksi - - ja me kaikki olemme hänen lapsiaan. Ne hirviöt, jotka suunnittelivat hyökkäystä saavuttivat tavoitteensa - kuin sudet, jotka ovat valmiita puremaan toisiaan. Rauhoitu, kunnioitamme toisiamme, ette ole terroristeja. Peace and Love"

Tsaernev itse ei sano paljoa, eikä juuri vaikuta idealistiselta tyypiltä, mutta hän varmaankin rakenteli kattilat koska opiskeli tekussa.

Nämäkö ovat niitä kiihkomuslimeja ja heidän ystäviään, jotka siellä FB:ssa keskustelivat ?

HUOM. Keskustelu siis 2012 - puhuvat vanhemmista "hyökkäyksistä", mutta on selvää, että amerikkalaisia uhataan jo tuossa. Tämä on ollut pitkään mielessä .

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Tätä twiittiä minun on vaikea sulattaa...

Boston Terror Suspect Hates Liverpool
http://order-order.com/2013/04/19/boston-terror-su...

Piku Koo

Niin minunkin, mutta hänellä oli joku parempi siihen. He tunsivat kyllä englantilaista kulttuuria sen verran, että pystyvät löytämään sen Liverpoolia paremman, Manchesterin. Vain vanhat papat diggaa Liverpoolia..?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Poliisi on joutunut sulkemaan LA-liikenteensä.

Ihmiset seuraavat poliisiradiota skannereillaan ja kertovat twitterissä poliisin sijainnin.

Luultavasti takaa-ajettu seuraa tilannetta. Joku mainitsi kohteesta jolla olisi tumma hupputakki ja läppäri. Ehkä muutakin.

Arto Laine

Viimeiset tiedot Bagdadin maratonilta:

30 kuoli kahvilassa pommi-iskussa. Tekijäksi epäillään muslimitaustaista miestä. NBC, BBC, ATT, YLe-leaks ja US seuraavat herkeämättä syyllisen etsintää minuutti minuutilta.

Vitsi, vitsi, ne mitään seuraa, uhrithan olivat...muslimeja...

Susanna Kinnunen

Tee nyt oma blogikirjoitus jo tuosta aiheesta.

pekka numminen

"Vitsi, vitsi, ne mitään seuraa, uhrithan olivat...muslimeja..."

Ja murhaajat olivat... muslimeja...

Syyriassa on menossa sisällissota shiojen (alaviitit) ja sunnien välillä.

Irakissa on lähes sisällissota sunnien ja shiojen välillä.

Pakistanissa on useita sunnien terrori-sikuja shioja vastaan.

Bahrainissa on kahakointia sunnien ja shiojen välillä.

Libanonissa on kahakointia sunnien ja shiojen välillä.

Sunnit tappaa shioja ja shijat tappaa sunneja. Vähän kuin vuodenaikojen vaihtelu, mitä siitä nyt olisi mieltä?

Arto Laine

No onneks Suomessa on sisällissota vain persujen ja muiden välillä. Lopputuloksesta ei liene epäselvyyttä.

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Ai jumankauta, tämän on oltava päivän paras!

Don't stop retweeting this! this has to change! #America pic.twitter.com/DWk6AW54

https://twitter.com/Dzhokhar_/status/2808237967751...

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen
Susanna Kinnunen

Dzhokhar ei tarvinnut sen paremmin juustoa kuin luotejakaan tehdäkseen tappavan pommin.

Piku Koo

Hän opiskeli insinööriksi, oli stipendiaattina Massachuttesin yliopistolla.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

1m

#Boston could see a few showers this afternoon, heavy rain/storms coming through overnight/1st part of Saturday.

2m

Police are looking for a Gray Honda CRV with Massachusetts registration 316 ES9.

- tästä Hondasta on ollut tweettejä jo jonkin aikaa, matkalla mahdollisesti New York Cityn suuntaan.

Heikki Knookala

olisko KUITENKIN väärä lääkitys? Hurmaava nuorukainen kaikkien tuttujen mielestä. Islamia älkää vain tähän sekoittako. Miksi mulle tulee aina eräs suomalainen ministeri mieleen Tsetseeneistä? Voisko olla äärioikeistolaista ainesta??? Eniten epäilen väärää lääkitystä, näyttää niin masentuneelta.

Matti Heikkinen

Väärä lääkitys molemmilla veljeksillä? Vai olisiko se kenties geeneissä, siis tämä pakonomainen tarve lasten tappamiseen? Toulousen ampujakin oli viehättynyt lasten tappamisesta. Ehkä näillä Bostonin ja Toulousen lastentappajilla molemmilla on sama perinnöllinen tauti tai geenivirhe? Kannattaisi varmaan selvittää näiden tappajien genomi. Siten voitaisiin tulevaisuudessa kenties löytää tappajat geenitestien avulla. Mitään muuta yhteistä tekijää tai nimittäjää näillä lastentappajilla ei ole, eihän?

Piku Koo

Amerikkalaisella Adam Lanzalla, joka viime joulun alla meni Sandy Hookin kouluun ja ampui useita tarhaikäisiä, mahtoi olla ne todelliset lapsimurhaajan geenit kuitenkin.
Jos sellaisia olisi.
Entäpä Suomen kouluammuskeljat, lapsia ja nuoria ne ovat täälläkin tappaneet terroriteoillaan, jos ny haluaa tätä hurjaa nimitystä käyttää. Kauhteoillaan, suomeksi.

Piku Koo

Mites nämä pohjoisen yrittäjät ? Lukevat Nietzeä ja muuta syvällisen synkkää. Tietokoneen kanssa puuhaavat, tai muuten yksinään jotain kehittelevät ja rakentelevat. Ainoita lapsia, hiljaisia. Hevimusiikkia kuuntelevat. Tyttöystäviä ei näy. Profilointi on tehty näistäkin jo vuosia sitten, vaan you'll never know.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Isä uskoo poikien olevan syyttömiä. Asuu Dagestanissa.
http://www.straitstimes.com/breaking-news/world/st...

Äiti ja muita sukulaisia asuu ilmeisesti USA:ssa.

-----

4m

#Boston PD says they found car with plate unoccupied. Processing evidence now.

5m

RT @Boston_Police UPDATE: Vehicle (MA Plate: 316-ES9) found unoccupied. Car being processed for evidence by authorities.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

2m

UPDATE: Authorities say search for second #Boston bombing suspect is concentrated on 20-block area. He may be wearing explosive vest.

Ehkä pääsi päivällä livahtamaan; pako autolla ei kuitenaan onnistunut, nyt ovat rajanneet alueen - mutta laajan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Toivottavasti tämä saa eri maiden hallinnot heräämään ja selvittämään murhia, vankilakuolemia, toimittajien ja juristien sekä muiden kansalaisten vammautumisia ja salaperäisiä kuolemia sekä muita rikoksia hieman aktiivisemmin.

Jopa silloinkin, kun maan oma hallinto on sellaisiin sekaantunut.

Heikki Knookala

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2311653/Bo... tämänkin jutun takaa paljastuu vielä suomalainen äärioikeisto.

Heikki Porkka

"Sosiaalisesta mediasta löytyy runsaasti veljesten merkintöjä. Dzhokhar on kirjoittanut muun muassa VKontakte-nimiselle sivustolle sekä linkittänyt runsaasti videoita Youtube-kanavalle. Pommi-iskun mahdollista taustaa saattaavat selittää Youtube-kanavasta löytyvät militantilla islamilla hekumoivat videot."

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=3544

http://www.youtube.com/user/muazseyfullah

Urpo Upi Tamminen

Täällä näkyy menevän tietyt vasemmistokeskustelijat ihan sekaisin.

Tosiasiahan on, että missä islamterroria on, niin tietyt vasemmistopiirit heti puolustamassa sitä. Se katsotaan oikeutetuksi ideologian nimissä. Tämä ei ollut mikään vitsi tai löysä heitto vaan tosiasia. Sen voi nähdä jo tästä keskustelusta.

Sari Masku

Ei ole olemassa mitään Islamterroria. Terrorismi ei missään nimessä kuulu rauhan uskontoon. Jos kristitty murhaa, ei se varmastikaan johdu uskonnosta, vaan henkilön omasta valinnasta.

Tämä Bostonin tapaus voi liittyä rasismikokemuksiin ja syrjäytymiseen, mutta Islamin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Nämä kommentit alkavat jo vaikuttaa vihapuheelta maailman toiseksi suurinta uskontoa kohtaan.

Juha Petri Heinola

Sari Masku -"Ei ole olemassa mitään Islamterroria. Terrorismi ei missään nimessä kuulu rauhan uskontoon. Jos kristitty murhaa, ei se varmastikaan johdu uskonnosta, vaan henkilön omasta valinnasta.

Tämä Bostonin tapaus voi liittyä rasismikokemuksiin ja syrjäytymiseen, mutta Islamin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Nämä kommentit alkavat jo vaikuttaa vihapuheelta maailman toiseksi suurinta uskontoa kohtaan."

No eipä menny kauan kun vasurihyyssärit hyökkäävät puolustamaan näitä viattomia ihmisiä murhaavia muslimiterroristeja. Mistä teitä sikiää?

Vastahan suomessakin kävi joku muslimi-imaami huutamassa kuolemaa meille vääräuskoisille. KAIKKI muslimiterroristit perustelevat toimintaansa juuri islamilla ja saavat kannatusta omiensa joukossa. Jopa syntyperäisiltä suomalaisilta. Onneksi te terroristien puolustajat olette vain sairas vähemmistö. Näille viattomia ihmisiä murhaaville muslimiterroristeille ja heidän tukijoille ei tule antaa vähäisintäkään toimintaedellytryksiä.

Tiukka maahanmuutopolitiikka on avain, jolla näitä iskuja ehkäistään.

Sari Masku

Suomen hallitus kannattaa monikultturipolitiikkaa ja siihen kuuluu turvapaikkojen myöntäminen Islamin uskoisille. Ei ole mitään järkeä alkaa rajoittaa vainoja pakenevien ihmisten vastaanottamista Suomeen Bostonin yksittäistapauksen vuoksi.

Eivät nämä terroriteot johdu Islamista, vaan rasismista ja syrjäytymisestä, olihan toinen näistä veljeksistäkin sanonut, ettei hänellä ole ainuttakaan amerikkalaista ystävää.

Tällaiset iskut voitaisiin välttää, jos eri kristityt valtiot suhtautuisivat hieman vastaanottavaisemmin muslimimaahanmuuttajiin.

Juha Petri Heinola

"Tosiasiahan on, että missä islamterroria on, niin tietyt vasemmistopiirit heti puolustamassa sitä. Se katsotaan oikeutetuksi ideologian nimissä. Tämä ei ollut mikään vitsi tai löysä heitto vaan tosiasia. Sen voi nähdä jo tästä keskustelusta."

Tämä on totta. Ja suurin syy vasurien jatkuvaan alamäkeen. On tainut tulla tappiota vaali vaalien perään. Suurin osa kansasta ei vain hyväksy terroristien pulustamista.

Sari Masku

Ei kukaan puolusta terrorismia, mutta ihmisten tulisi ymmärtää, ettei näillä teoilla ole mitään tekemistä Islamin kanssa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Täydennys kohtaan "..tietyt vasemmistopiirit heti puolustamassa.." : vihervasurit, usein myös vihervasurifemakot. Tuo yllä ollut älämölö taas tulee trollilta nimimerkillä "Sari Masku", joka esittää kyllä hyvin vvf-stereotyyppiä.

Juha Petri Heinola

Heikkki Knookala: - "en luule, olen varma, ettei tämä takana ole muuta, kuin pikku jekku nuorukaisen puolelta. Ajattelematon vahinko.Jos paljastuu,että vekkulilla on Islamilaistausta, niin vielä epätodennäköisempää on, että on ollut tarkoitushakuista pahuutta mukana. Islam on oikeasti rauhan uskonto, jota suosittelen myös otettavaksi enemmän Suomessa opiksi. Suurin vääryys tapahtuu, jos rasistinen poliisi nyt vahingoittaa tätä lasta. Pojanveitikalle pitäisi antaa toinen mahdollisuus.Sitä paitsi isähän jo todisti lapsensa puolesta, keskittyköön poliisi äärioikeiston uhkaan.#

Siis useita ihmisiä murhannut pommi on siis teidän vasemmistolaisten mielestä pikku jekku? Ja vielä pitäisi mielestäsi toinen mahdollisuus tälle tappajalle antaa?

Olette mielenvikaista porukkaa te vasemmistolaiset. Hulluja!

Heikki Knookala

paljonko näyttäisi nyt alkometri jos joutuisit puhaltanman?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Älä nyt yleistämään lähde. Vähän rauhallisempaa kieltä jatkossa, kiitos.

Piku Koo

Nyt tekee mieli läksyttää. Sinä tai minä, lälly länsimaalainen. On lintukodot, on rauha, on turva. Ei ole Venäjä eikä USA pommittamassa (enää) tai muut hihhulit. Sehän tässä häiritseekin. Ne hihhulit.

Mutta kyllä halpa öljy ja kaasu kelpaa, ja Nigerian uraani. Sekä kiinalaiset halpatuotteet. Mitä se mulle kuuluu miten mä nautin elämästä ?

Nyt kun mulla on saavutetut edut, en enää siirry mihinkään edes ajatuksissani.

Sen vuoksi unohdan, että kristisuskolla valloitettiin muutama manner, Amerikka, Australia, Afrikka orjuutettiin, Herran nimeen ! Intiaanit saivat sielun paavilta lahjaksi vuonna 1536, mutta mitä sitten.

Minä ja minun uskoni on NYT normaalissa uomissaan, eikä häiristse enää edes minua ! Hyvä !

Juha Petri Heinola

Sari Masku: - "Eivät nämä terroriteot johdu Islamista, vaan rasismista ja syrjäytymisestä, olihan toinen näistä veljeksistäkin sanonut, ettei hänellä ole ainuttakaan amerikkalaista ystävää."

Ota jo lääkkeesi. O

Sari Masku: - "Tällaiset iskut voitaisiin välttää, jos eri kristityt valtiot suhtautuisivat hieman vastaanottavaisemmin muslimimaahanmuuttajiin"

Eli tarkoitat, että meidän kristittyjen tulee nöyristyä muslimiterroristien väkivallan ja uhkailun edessä. Hyväksykää sharia tai alamme tappaa. Niinkö?

Suhatutuvatko muslimivaltiot vastaanottavasti kristityihin maahanmuutajiin? Antoihan USA:n valtio näille muslimiterroristeille oleskeluluvan ja opiskeluoikeudet huippuyliopistossa. Ja viattomat saivat maksaa tästä suvaitsevaisuudesta. Onneksi varmasti nyt USA kiristää maahanmuuttoa.

Vain äärimmäisen tiukka maahanmuuttopolitiikka voi estää tallaiset tapaukset. Kun teroristi pysyy poissa maasta, ei hän voi tappaakaan.

Sari Masku

Etkö osaa kommentoida asiallisesti? Minulla ei ole minkäänlaista lääkitystä, mutta sinä luultavasti tarvitsisit verenpainelääkitystä, niin kuumana tunnut käyvän.

Piku Koo

Samaan kieltomerkkiin voi yhdistää kätevästi suden: pääsy kielletty tai ammutaan.

Juha Petri Heinola

Sari Masku: - "Ei kukaan puolusta terrorismia, mutta ihmisten tulisi ymmärtää, ettei näillä teoilla ole mitään tekemistä Islamin kanssa."

Ainakin muslimiterroristit itse sanovat puolustavansa nimenomaan Islamia tappamalla meitä vääräuskoisia. Etkö lue uutisia? Nämäkin veljekset ovat olleet erittäin kiinnostuneita islamterrorismista. Nimenomaan terrorismista islamin nimeen.

Sari Masku

Nämä ihmiset halusivat syystä tai toisesta vahingoittaa muita, ja käyttivät ehkä Islamia keppihevosena.

Oikeaan Islamiin nuo teot eivät liity millään tasolla, kyllä se motiivi löytyy jostain ihan muusta. Luultavasti syrjäytymisestä ja rasismikokemuksista.

Juha Petri Heinola

Sari Masku: "Nämä ihmiset halusivat syystä tai toisesta vahingoittaa muita, ja käyttivät ehkä Islamia keppihevosena. Oikeaan Islamiin nuo teot eivät liity millään tasolla, kyllä se motiivi löytyy jostain ihan muusta. Luultavasti syrjäytymisestä ja rasismikokemuksista."

Pelkkiä olettamuksia sinulla ilman mitään näyttöä nuo rasismisatusi. Omia mielipiteitäsi.

Mutta nuo veljekset ovat todistetusti vahvistaneet toimivansa islamin nimeen. Miksi he ottaisivat islamin keppihevosekseen, jos nuo teot ei liity oikeaan Islamiin? Lue koraania hyvä tyttö. Siellä se on ihan selvin sanoin kirjoitettu tuo vääräuskoisten listimisellä paratiisiin pääsy.

Ja tässä lisää taustaa:

"Tsarnajevit asuivat lapsuudessaan eri puolilla Etelä-Venäjää. He ovat kansallisuudeltaan tšetšeenejä ja uskonnoltaan muslimeja. Veljesten sedän mukaan he saapuivat Yhdysvaltoihin 2000-luvun alussa turvapaikanhakijoina."

Eli nuo kaksi murhaajamuslimia ovat tulleet USAan turvapaikanhakijoina. Ja näin he kiittävät hengenpelastajiaan. Tämä, jos mikä todistaa, että löyhä turvapaikkapolitiikka avaa ovet muslimiterroristeille.

Sari Masku Vastaus kommenttiin #214

"Mutta nuo veljekset ovat todistetusti vahvistaneet toimivansa islamin nimeen."

Missä? Miten se voisi edes olla mahdollista, koska terrorismi ei kuulu rauhan uskontoon. Siksi todennäköisempi syy teolle onkin rasismikokemukset ja syrjäytyminen.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #214

USA:n turvapaikkapolitiikka ei ole löyhä. Ja kiristyy yhä.

Silläkö luulet, että terrori kitketään ? Johan USA:lla on omasta takaa ihan anglo-amerikkalaisia hihhuleita, jotka Sartren tai muun kohtalonuskon nimeen heittäytyvät tekemään aivan samanlaisia tekoja - mikä tässä Boston -jutussa on nyt niin kiihottavaa ?

Jos vertaa ammattilaisten tekoon syksyllä 2001, niin tämähän on näpertelyä, ei sitäkään.

Sitäpaitsi todellinen islamisti räjäyttää itsensä eikä pakoile, kuten tämä nuorempi Tsernev nyt tekee. Ei kuulosta ihan hurjalta jihad -soturilta.
Ehkä hän ei uskokaan neitsyiden odottavan ?

Juha Petri Heinola

Jari Söderholm: - "Älä puhu paskaa.
Nimenomaan islamista tuo isku johtuu.
Kuten lähes kaikki muslimien itselleen ja muille aiheuttama väkivalta kaikkialla maailmassa".

Juuri näin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Isä Tsarnaev on vakuuttunut siitä, että molemmat hänen poikansa on lavastettu syyllisiksi ( FBI).

On syytä muistaa, että veljekset ovat vasta epäiltyjä rikoksista, ei tuomittuja. Tosin vanhempi veljeksistä, USA:n kansalainen, jo ammuttiin.

Sari Masku

Tämä voisi olla tottakin, koska jos pojat oikeasti ovat Islaminuskoisia, niin missään nimeessä he eivät vahingoittaisi viattomia ihmisiä. Tämän Islam kieltää yksiselitteisesti.

Piku Koo

No voi venäjä, Sari Masku ! Eikö juuri kristittyjä pappeja oikein pussikaupalla syytetty pedofiliasta ? Isät irstailee, ja paavi ei muka tiedä mitään, ristuksen nimeen !

Ja paljon muutakin . . Ei ihminen osaa elää minkään hienon ideologian mukaan, koska ihminen on eläin ! Mutta hyvänä kannustimena ne voivat toimia, tai sitten ei.

Sari Masku Vastaus kommenttiin #272

En ole puhunut kristinuskosta mitään. Toki sen nimissä on tehty verisimmät asiat maailmanhistoriassa.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #278

Ethän nyt väitä, että islam on puhtaampi ts. parempi ts. rauhanomaisempi uskonto kuin kristinusko ?

Jos arvotat jonkun uskonnon muita edemmäs, silloin alkaa näyttää siltä, että olet joko uskovainen tai naiivi.

Toki mielipiteenäsi voit sanoa, että islam on paras, mutta turha sitä on yrittää kaikille julistaa ainakaan täällä :)

Piku Koo

Jos vanhemmat ovat hiemankin vieraantuneita lapsistaa, kuten tässä näyttää, niin lapset kehittyvät omaan suuntaansa. Ja sitä voi olla tosiaan vaikea tunnistaa. On aivan tyypillistä väittää, että lapseni ei voi olla valehtelija / narkomaani / kouluhäirikkö jne.

Veljeksillä lienee ollut hieman vaikeaa sopeutua kilpaluhenkiseen, kovaan ja pinnalliseen jenkkiteinielämään. Polarisoituminen alkoi. Ja alkoi Obaman naamakin ärsyttää, sehän on teineille yleistäkin siellä. Ja siitä sitten.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Juha Petri Heinola voisi ottaa vähän rauhallisemmin. Jos maailman kaikki 1,3 miljardia muslimia käyttäytyisi kuten nämä kaksi surullista tapausta, niin maailma olisi hyvin erilainen.

Islamistinen terrori on yksi osa maailman terrorismista. Meillä on maailmalla myös äärikristittyä terrorismia, missä räjäytellään aborttiklinikoita ja tapetaan lääkäreitä. Me emme kuitenkaan siinä tapauksessa tuomitse kaikkia kristittyjä, mikä on vain hyvä asia.

Muillekin keskustelijoille ohjeeksi. Älkää provosoituko, jos provosoidaan. Pidetään keskustelu sivistyneenä, ei hyökätä ihmisiä vastaan henkilökohtaisesti. Keskustellaan asioista.

Kiitoksia kaikille keskustelijoile!

Ukko Makkonen

Onhan olemassa jopa ääribuddhalaista terroria..

Sari Masku

Buddhalaisuutta en tunne juurikaan, joten en voi tietää tämän todenperäisyyttä, mutta Islamilainen terrorismi on täysi mahdottomuus, koska terrorismi ei mitenkään kuulu Islamiin. Kyllä niiden Islamin nimissä toimivien terroristien motiivit ovat aivan muualla, kuin uskonnossa.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Ei nyt ihan niin pitkälle kannata vetää. Kyllähän uskonnoista löytyy pohja moneen terroritekoon maailmassa. Vaikka uskonto itsessään kieltäisi terrorismin käytetään uskontoa pohjana terrorisin hyväksyntään. Toisaalta kokonaista uskontokuntaa ei voi kuitenkaan leimata yksittäisten ihmisten tekojen kautta.

Sari Masku Vastaus kommenttiin #238

Ehkä joistain uskonnoista, mutta mitä olen muslimiystävieni kanssa keskustellut, niin Islamissa ei ole minkäänlaista mahdollisuutta terrorismiin. Terroristi itse asiassa hylkää uskonsa viimeistään sillä hetkellä, kun alkaa Islamin vastaisesti murhaamaan viattomia.

Joten pitäydyn edelleen vahvasti kannassani, että mitään Islamilaista terrorismia ei ole.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Syylliseksi lavastaminen on USA:ssa yleistä. Muistamme lukuisia viime vuosina vapautettuja vankeja eli kuolemanrangaistuksen täytäntöönpanoa odottavia lähinnä tummaihoisia miehiä, jotka modernit DNA-testit ovat osoittaneet syyttömiksi teoista, joista heidät oli tuomittu kuolemaan.

Jokainen meistä, joka on tarkemmin perehtynyt USA:n presidentin J.F. Kennedyn murhaan ( 1963 ), alkaa hyvinkin aiheelisesti epäillä vahvasti, oliko pidätetty Oswald lavastettu murhaajaksi. Hänethän puolestaan nopeasti eliminoi poliisiasemalla Ruby.

Epäilty alkeellinen murha-ase, laukausten nopeus, suunta ja lukumäärä ja luotien hämmästyttävät lentoradat niiden osuttua kohteeseensa eivät vakuuta yhtäkään objektiivista tutkijaa tehdyn rikostutkimuksen asiallisuudesta tai oikeudellisuudesta .

Ei uutta auringon alla. Kaikki on mahdollista USA:ssa.

Juha Petri Heinola

Sari Masku: - "Ehkä joistain uskonnoista, mutta mitä olen muslimiystävieni kanssa keskustellut, niin Islamissa ei ole minkäänlaista mahdollisuutta terrorismiin. Terroristi itse asiassa hylkää uskonsa viimeistään sillä hetkellä, kun alkaa Islamin vastaisesti murhaamaan viattomia. Joten pitäydyn edelleen vahvasti kannassani, että mitään Islamilaista terrorismia ei ole."

No kutsutaan sitten sitä muslimien tekemäksi terrorismiksi. Fakta on se, että nuo Bostonin terroristit ovat muslimeja kuten myös WTC iskujen tekijätkin ja he itse sanoivat motiivikseen juuri meidän vääräuskoisten surmaamisen islamin nimeen. Ovatko he sitten oikeita muslimeja vai eivät on yhdentekevää. Omasta mielestään nuo muslimiterroristit ovat kuitenkin islamin sankareita.

Esim. 9.11.2001 iskujen jälkeen uutiskuvat näyttivät kuvia islamilaisista maista muslimeja juhlimassa kaduilla allahu akbar terroristihuutoineen osoittaakseen tukensa terroristeille.

Mutta sinä voit pitää pääsi pensasssa ja uskoa mihin haluat.

Sari Masku

Sinun kannattaisi ottaa se pääsi sieltä pensaasta ja katsoa maailmaa avoimin silmin. Miksi yrität hakemalla hakea jotain pahaa maailman toiseksi suurimmasta uskonnosta.

Suomen muslimitkin kärsivät usein rakenteellisesta ja avoimestakin rasismista, eivätkä sinun kaltaistesi ihmisten kommentit ainakaan paranna heidän asemaansa.

Juuri tuollainen asenne maahanmuuttajia kohtaan saattoi edesauttaa Bostonin pommittajienkin syrjäytymistä yhteiskunnasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sari hei epäilen että olet trolli. Täällä jotkut nyt (ehkä liian aikaisin nuolaisten) juhlivat sitä että terroristit eivät olleet tavallisia äärioikeistolaisia. Minusta heille pitää suoda se helpotus ja ilo. Vaikutat niin tilannetajuttomalta että epäilen että olet trolli joka haluaa tehdä kaikista ei koko islamia tuomitsevista naiveja ja naurettavia.

Sari Masku Vastaus kommenttiin #277

En ymmärrä kommenttiasi. Minähän nimenomaan koitan tuoda julki, ettei Islamissa ole mitään tuomittavaa.

Heikki Knookala Vastaus kommenttiin #281

Oli tai ei, tänne ei kaivata mitään Islamilaista kulttuuria. Jokainen hoivatkoon uskoaan kotona,mutta maan kulttuuriksi sitä ei tuoda. Sharialaki ja Burghat ei kuulu Suomen LUONTOON. Nämä muslimit voivat ihan hyvin mennä sellaisiin maihin, joissa Islam on normi. Miksi yleensä pitää tuppauatua tänne ja vaatia meitä muuttumaan siksi paskaksi, josta itsepakenevat. Siinä tais mennä un vasemmistolaisuus suohon, mutta menkööt. Tältä hiipivältä Puolikuuretkeltä pelastaa Suomen vain www.suomidemokraatit.com

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #305

Suomidemokraatitkin voisivat saada paremmin kannatusta, jos ei tarvitse öyhöttää pitkin Internettiä. Tyhjä öyhytys ei pitkälle kanna verrattuna järkevään keskusteluun. Annan tämän vielä olla ja toivon, että jatkossa pystyt keskustelemaan. Myös mainostaminen toisten blogissa on sangen arveluttavaa.

Piku Koo

On helppo unohtaa eilinen. Kaikki eivät ole vielä sohvalla mukavasti kuten me - eikö sekin ole arvo sinänsä - koska "emme mahtuisi kaikki sohvalle yhtäaikaa" ?

Kun Schauman murhasi Venäjän sorron henkilöitymän Bobrikovin, koko kaupunki juhli ja liputti. Suomalaiset aivan hullaantuivat remuamaan, kun sanoma kiiri eteenpäin pitäjiin.

Että siis, me harvalukuinen, harmaa kansa täällä Pohjolassa riemuitsimme Schaumannin sankaritekoa, niin voimmeko todella arvostella tiheän populaation alueella eteläisten kansojen riemua heidän sankariteoistaan - joiden kansanhistoriallisia ja poliittisia merkityksiä emme edes näytä yrittävän ymmärtää ?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Pistetäänpä Hermanni jatkamaan kirjoitteluaan jossain muussa soittokunnassa. En jaksa tuollaista paatoksellista messuamista katsoa. Poistin jo muutaman hänen viesteistään. Huomenna takaisin sitten paremmin mielin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onkohan niin, että Bostonin maratonin pommi-iskussa on kohteena ollut joku yksittäinen ihminen, katsoja tai juoksija, jolla on tärkeitä yhteyksiä Venäjän miehittämään alueeseen veljesten kotikonnuilla, mahdollisesti kohteena on ollut jopa pyhää sotaa kannattava äärimuslimi ?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tuskin. Bostonin maraton on Usan seuratuimpia urheilutapahtumia, jonne ei kaikki pääse edes juoksemaan. Näkyvyyttä tässä kai haettiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Emme tiedä.

P.S. Näkyvyys olisi ollut aivan eri luokkaa, mikäli pommit olisi räjäytetty kaksi tuntia aikaisemmin. Sikäli perin outo ajoitus.

Jouni Haimi

tuskin Jos tappoaikeessa jotain haluaa tehdä pommi tuossa muodossa on kuin tuolla onaika huono liian paljon muutujia. mutta pelotusvaikutuksena ehkä..tai sitten ei

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

Bostonin pommit ovat valtioterrorismia ja todisteet 'false flag'-valehyökkäyksestä ovat tässä http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=7609 ja
USA:ssa käynnistettiin Lontoon 7/7-iskuista tuttu käsikirjoitus - Bostonin pommien 'damage control' http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=7618

Vähän asiaakin tähän väliin ;)

Piku Koo

Vanhemman veljen, Tamerlan Tsarnaevin YouTube -listalla on muutakin kuin populaaria islamia, nimittäin tsetsenialaisen Timur Mutsuraevin esittämä laulu, joka kertoo kansanvallan taistelusta ja Venäjästä vapautumisesta.

Tällä 26 -vuotiaalla, nyt kuolleella pommi-iskijällä oli USA:ssa jonkinlaisia sopeutumisvaikeuksia. Hänellä ei sanomansa mukaan ollut yhtään amerikkalaista ystävää ja myös, ettei hän ymmärrä heitä. Nyrkkeilyssä menestynyt Tamerlan myös tuki avoimesti Tsetseniaa, mutta sanoi, että ottelee mieluummin USA:n kuin Venäjän puolella, ellei Tsetsenia itsenäisty.
"Olen hyvin uskovainen, olen lopettanut tupakoimisen ja juomisen", Tamerlan kertoi avoimesti. Tamerlalla oli tyttöystävä.

Nuorempaa Tsarnaevia taas ovat kaikki kuvanneet erittäin soputuneeksi ja seuralliseksi pojaksi. "Hän oli kuin me", opiskelukaverit sanoivat aivätkö voineet uskoa tämän olevan pommintekijä.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/19/tamerl...

Piku Koo

Tsetsenian armottomaksi kuvailtu johtaja Ramzan Kadyrov sanoo:

"Kaikki yritykset linkittää Tsetsenia ja Tsarnaevit, jos he ovat syyllisiä, ovat turhia. He kasvoivat USA:ssa, heidän näkemyksensä ja uskomuksensa muodotuivat siellä. Pahat juuret pitää hakea Amerikasta. Koko maailman on taisteltava terrorismia vastaan"

Aika ihmetyylinen tuo maan johtaja:

http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/19/tsarna...

pekka numminen

Nyt sitten toinenkin aseistettu muslimi on saatu kiinni.

Lopullinen tulos oli siis että meitä kuoli 3+1 ja heitä 1. Ehkä myös toinen heistä lopetetaan myöhemmin.

Heikki Knookala

sähkötuoliin joutuu, mikä on kyllä hänelle piste, sillä neitsyet odottavat marttyyriaan.

Piku Koo

Massachusettsin osavaltio lienee poistanut kuolemanrangaistuksen lainvastaisena.

Heikki Knookala Vastaus kommenttiin #312

Iltalehden mukaan :"liittovaltion syyttäjien uskotaan aikovan hakea Tsarnajeville kuolemantuomiota. Hän saattaa kuitenkin välttyä siltä nuoren ikänsä takia tai jos käy ilmi, että joku muu oli iskun pääsuunnittelija." ... Kannattais ehkä lähettää mailia tuolle syyttäjälle, ettei tule virkavirhettä. No iltalehti nyt ei mikään 100% luotettava lähde edes ole...

Markku Nieminen

" Tsetsenian presidentti on antanut oheisen lausunnon iskusta. Hänen mukaansa pahuuden juuret löytyvät Yhdysvalloista, missä veljekset ovat asuneet vuosien ajan"

Tämäkin muhamatin selitys selittää osaltaan miksi suomikommari ja muhamatti ovat samalla puolella lol.

Simon Wahlroos

Liittovaltion terroristit ovat jo paljastuneet. Heidän täytyy löytää vain syylliseltä näyttävä syyllinen jostain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset