Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Rokotteet pelastavat tuhansia vuosittain

IltaLehti on tänään kirjoittanut valitettavasta pienen kolmen kuukauden ikäisen vauvan kuolemasta. Tämä kuolema on lehden toimesta linkitetty lapsen saamaan rokotteeseen, mikä on THL:n mielestä käytännöllisesti katsoen mahdotonta, koska rokote itsessään ei sisällä eläviä bakteereita. Keltainen lehdistö on kuitenkin jo haistanut mahdollisuuden kerätä vielä lisää klikkejä ja kasvattaa myyntiään pelottelukampanjalla rokotteista, joten IltaLehti on käynnistänyt kyselyn, minne voi jokainen kirjoitella negatiivisia kokemuksiaan rokotteista. 

IltaLehden peloittelukampanja on omiaan kasvattamaan Suomeen syntynyttä rokotevastaista ilmapiiriä. Rokotteiden ansiosta Suomessa ei kuole tuhansia lapsia esimerkiksi tuhkarokkoon, kurkkumätään, sikotautiin tai polioon vuosittain. Rokotteet ovatkin parhain, halvin ja tehokkain ennaltaehkäisyn muoto. 

Suurin osa suomalaisista lapsista on onneksi rokotettu. Rokottamattomat lapset elävät näiden rokotettujen lapsien luoman suojan alla. Rokotetut lapset luovat suojan epidemioita vastaan, jolloin rokottamattoman lapsen on käytännöllisesti mahdotonta Suomesta saada vakavaa rokotuksilla suojattua sairautta. Mikäli rokotusten määrä Suomessa vähenee, vähenee samalla tämä suoja, minkä nyt muut tarjoavat.

Toivottavasti IltaLehden aloittama häpeällinen lokakampanja ei lisää Suomessa rokotusvastaisuutta. Kysyn myös median vastuun perään näin tärkeässä asiassa. Siellä rokotetut toimittajat yllyttävät suomalaisia pelkäämään rokotuksia. Poikiihan se toki lisää raflaavia otsikoita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Sikainfluenssarokotekin oli testattu, toimiva ja hyvä. Mitä nyt 100 suomalaista sai elinikäisen hirveän taudin - narkolepsian. Ja yhteyttä narkolepsiaan lääketehtaat, lääkärit, lääkintöhallitus pyrki piilottelemaan niin pitkään kuin vain pystyivät kunnes heidän oli pakko myöntää totuus.
Sikainfluenssa itsessään sensijaan oli kesy influenssaksi - 10 kertaa vaimeampi kuin esim. normaali kausi-influenssa.
Meidän perhe ei piikkiä ottanut ja sairasti taudin. Elossa olemme.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Arvelinkin, että tämä yksi mahdollisesti osittain epäonnistunut rokotus tulee heti esiin ja sillä perustellaan kaikkien rokotteiden vastaisuutta. Kysynkin muuten, onko perheesi ottanut kaikki normaalin rokotusohjelman rokotteet? Olette kaikki varmaan elossa juuri sen takia.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Kynsynpä sinulta kääntäen: olisiko meidän pitänyt ottaa sikainfluenssapiikki?

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #4

Olet siis selvästi saanut nämä kaikki rokotteet perheesi kanssa ja olette mahdollisesti kaikki hengissä sen johdosta. Otin itse sikainfluenssarokotteen, kuten myös lapseni. Influenssa on hyvin vaarallinen tauti astmaatikoille, joten rokotteen tarjoama suoja lapselleni oli hyvin tarpeellinen.

Janne Hilden

Jos olisin uskossa, niin kiittäisin Luojaani ettei myöskään omat lapseni sairastuneet narkolepsiaan. Tuurilla ne laivatkin seilaavat. Ikävä kohtalo kaikilla sairauden saaneilla. Ja kukaan ei pahemmin joudu vastuuseen. THL:stä ei kukaan edes eronnut. Korvauksetkin uhreille ovat edelleen hämärän peitossa.

Jarno Virtama

Rokote sinänsä oli toimiva ja hyvä, mutta sitä jatkettiin ns. tehosteaineella, jonka vaikutuksesta valkosolut kävivät terveiden aivosolujen kimppuun ja aiheuttivat mm. narkolepsiaa. Mitä ne aikuisilla ihmisillä sitten aiheuttivat, muistihäiriöitä kuolleiden aivosolujen vuoksi? Kanadassa käytettiin eri rokotetta ja siellä ongelmia ei ilmennyt.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/narkolepsi...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itse sain sikainfluenssarokoituksen enkä sairasta unitautia. Mitä tämä todistaa, tai mitä väitteesi todistaa?

Rokotteet eivät ole koskaan täysin vaarattomia minkä takia aina uuden rokotteen käyttöönottoa harkitaan tarkkaan onko sen hyödyt suuremmat kuin haitat. Niin myös tässä tapauksessa. Se että rokoitekampanjan jälkeen näemme lähinnä ne haitat ei ainna oikeaa kuvaa siitä, mitä rokoitteilla saatiin aikaan. Meillä ei ole mitään keinoa kaivaa esille niitä kaikkia jotka rokoitteen takia jäivät sairastumatta ja jotka olisivat kenties jopa kuolleet.

Mutta jos rokoite jätettäisiin tilaamatta, niin voisimme olla varmoja, että jokainen kuolema laskettaisiin viranomaisten välinpitämättömyyden tiliin. Ei käy kateeksi näitä päätöksiä tekevien viranomaisten asemaa, sillä teet niin tai näin, niin aina he joutuvat syntipukeiksi.

Jarno Virtama

Totta puhut. Mutta ainakin minä jatkossa kieltäydyn kaikista rokotteista, joihin on lisätty tehosteainetta, elohopeaa tai jotain muuta sinne kuulumatonta lisäainetta. Eräs tuntemani henkilö sairastui sikainfluenssa rokotuksen jälkeen hermosairauteen nimeltä "myasthenia gravis". Oliko se rokotuksen seurausta? Vaikea todistaa ja näyttää toteen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #13

Luonnollisesti rokotteetkin ovat ihmisten tekemiä ja niihin pujahtaa virheitä. Se osaltaan myös selittää rokotteiden vaaroja ja sivuvaikutuksia. Tähän kuitenkin on apuna lähinnä lääketieteen kehittyminen yhä paremmaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #13

Myasthenia gravis on ns. autoimmuunitauti, joka piilevänä lymyää ihmisessä ja sitten saattaa jonkin ulkoisen tekijän vaikutuksesta puhjeta taudiksi.

Kuten itse toteatkin on vaikea todistaa ja näyttää toteen, että taudin puhkeaminen olisi liittynyt sikainfluenssarokotukseen. Mikäli siihen olisi saatu uskottava kytkös niin melkeinpä voisi väittää, että kyseinen neurologinen sairaus olisi samalla henkilöllä puhjennut joskus myöhemmin jossain muussa yhteydessä ilman tuota rokotustakin.

Jarno Virtama Vastaus kommenttiin #23

>melkeinpä voisi väittää, että kyseinen neurologinen sairaus olisi
>samalla henkilöllä puhjennut joskus myöhemmin jossain muussa
>yhteydessä ilman tuota rokotustakin.

Todennäköisesti näin. Mutta sikainfluennssarokotteen tehosteaineen epäilläänkin vaikuttavan juuri ihmisen autoimmuunivasteeseen, jolloin elimistö alkaa tuottamaan vasta-aineita omaa elimistöä vastaan.

Käyttäjän ErnoMarttila kuva
Erno Marttila Vastaus kommenttiin #13

Elohopeaa ei enää käytetä juurikaan etenkään lapsuusajan rokotteissa ja kaiken lisäksi rokotteissa käytettiin etyylielohopeaa, joka on suhteellisen vaaratonta erityisesti erittäin pieninä annoksina. Elohopean vaarallisempi muoto on metyylielohopea, jota on muunmuassa kaloissa, joista saat myös merkittävästi suuremman annoksen elämäsi aikana kun kaikista rokotteista.

Tietenkin lisäaineet tulee tutkia samoin kuin vaikuttavatkin aineet.

Loppu kommenttiin vielä. Korrelaatio ei välttämättä merkitse kausaatiota.

Markku Toivonen

Sikainfluenssarokotteita ei testattu normaaliin tapaan. WHO julisti pandemian ja viranomaiset kiirehtivät hankkimaan rokotetta. Kyseessä oli uusi virusmuoto, johon vanhat rokotteet eivät tehonneet. Testaaminen normaaliin tapaan oli tässä tapauksessa mahdotonta.

Nyt keskustelun aiheena on pneumokokkirokote. Pneumokokkirokote ei aiheutta pneumokokkitautia. Pneumokokkibakteeri aiheuttaa paitsi tavanomaisia ja lieviä lastentauteja (korvatulehdus) myös keuhkokuumeita ja muita vakavia yleisinfektioita. Niihin myös edelleen kuollaan. Infektioiden ehkäisy vähentää myös antibioottihoidon tarvetta ja siten pidentää sitä aikaa, jolloin meillä on käytettävissä antibiootteja, jotka bakteeri-infektioihin tehoavat.

Pneumokokkirokotteille on tehty normaalit, laajat kliiniset tutkimukset (myös Suomessa) ennen kuin ne ovat markkinoille ja rokotusohjelmaan päässeet.

Markku Toivonen

Todella luokatonta uutisointia Iltalehdeltä. Kyseinen pneumokokkikonjugaattirokote ei missään olosuhteissa aiheuta infektiota. Se ei sisällä taudinaiheuttajia. Sen sijaan lapset, joille rokote annetaan, ovat riski-iässä saamaan mm. pneumokokin ja muiden bakteerien aiheuttamia vakavia, henkeä uhkaavia infektioita, jotka pahimmillaan johtavat kuolemaan tuntien kuluessa ensioireista. Kolmen päivän kuluessa rokotuksesta ei suojaa ehdi kehittyä.

Toimittajat saisivat luvan taustoittaa huolellisemmin ennen kuin kirjoittavat näin tärkeistä asioista. Rokotusinfon kaltaiset tahot eivät ole asiantuntijoita ja niiden objektiivisuutta on syytä kyseenalaistaa.

Nyt Iltalehti tekee vahinkoa kansanterveystyölle. Yrittääkö lehti korjata tekemäänsä virhettä? Toistaiseksi siitä ei ole mitään merkkejä. Lähinnä toimitus (toimittaja) yrittää peitellä omaa ammattitaidottomuuttaan.

Markku Toivonen

Luokaton ja virheitä vilisevä käännös. Tyypillistä rokotusinho-propagandaa. Täysin irrelevantti tämän päivän keskusteluaiheeseen nähden.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Mun serkkuni kuoli aivokalvontulehdukseen - siitä on aikaa, mutta nykyään ei olisi kuollut, kun on rokotteet.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Yksi sukulainen oli sitä mieltä, että luonto paranta - ei parantanut - kuoli.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Hyvä kirjoitus. Iltapäivälehdillä luulisi olevan jonkinlainen yhteiskuntavastuukin että tautien leviämistä ei saisi edistää. Voisihan Iltalehti tehdä jutun vaikkapa tupakoinnin hyvistä puolista tai kondomien "vaaroista" ja miksi kannattaa jättää käyttämättä. Se olisi ihan yhtä järkevää kuin rokotuksilla pelottelu.

Markku Toivonen

Hyvät uutiset, kuten rokotteiden myönteiset kansanterveysvaikutukset, eivät myy. Yksittäisen lapsen kohtalo myy. Uhreja on monta: lapsi, kaiken todennäköisyyden mukaan syytön rokote, totuus, kohtuus ja kansanterveystyö.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Kannattaisi varmaan lukea ulkomaalaisia tutkimuksia aiheesta.. ja nostaa esiin keskusteluun rokotteiden syy-yhteydestä lasten lisääntyneisiin diabeteslukuihinn, autismiin.... jne jne. Rokotteissa on paljon hyvää - sitä en kiellä - mutta järkikin sanoo, että kun sekoitellaan eri aineita ja yhdistellään yhteen rokotteeseen mahdollisimman paljon kaikkea... ja pistetään se sitten pieneen ihmiseen, jonka immunologinen järjestelmä on täysin kehittynyt.... herää runsaasti kysymyksiä??? uudesta rokotusohjelmastahan vaikutuksineen ei ole vielä minkäänlaisia tutkimuksia, mitä näille lapsille kuuluu esim. 20 v kuluttua???
Kaikkia rokotuksia lapsemme ei suinkaan tarvitse - medikalisaatio on saanut aikaan turhan hysterian.. kyllä omassa nuoruudessani vesirokot ja tuhkarokot sairastettiin ja niistä elinikäinen immuniteetti saatiin ihan sairastamalla... nyt pidetään vanhemmat töissä, ettei lasten sairastamisen vuoksi tulisi turhia poissaoloja... influenssarokote terveelle ihmiselle on täysin turha!

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Piikkikammoiselle rokotus on tekemätön paikka. Jos pyörtyy ennen sisäänmenoa kauhusta, niin siinä jää kyllä rokotteet väliin.

Influenssarokotetta en ole siis ottanut - enkä kyllä ole ollut sairaanakaan yhtään päivää 12 vuoteen (koputtaa puuta).

Markku Toivonen

Yhtään turhaa rokotetta ei kansalliseen rokotusohjelmaan ole otettu. Autismin, diabeteksen ja lapsuusiän rokotusten välillä ei ole osoitettua yhteyttä. Julkaistut "tutkimukset", joissa yhteyttä on pyritty todistamaan ovat osoittautuneet perättömiksi. Rokotusvastaista propagandaa maailmaan mahtuu ja sitå esiintyy aika ajoin myös tiedelehdissä.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.... suurimman osan esim. THL:n tutkimuksista rahoittaa rokotejättifirmat :)

Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Samat rokotteet olisivat kansallisessa rokotusohjelmassa vaikka THL ei tekisi mitään rokotetutkimusta tai saisi mitään tutkimusprojektirahoitusta lääketeollisuudelta. Rokotuskäytäntöjä säätelevät kansanterveydelliset näkökulmat ja raha siinä mielessä, että niukkuutta jaetaan ja jokaista vanhaa ja uuttakin rokotetta harkitaan tarkoin. Rokotuskielteisillä tahoilla ei sellaista velvoitetta ole. Laumaimmuniteetilla ratsastaen pääsee vielä eteenpäin.

Käyttäjän ErnoMarttila kuva
Erno Marttila Vastaus kommenttiin #30

Suurimman osan paperin tutkimuksesta maksavat paperinvalmistajat ja autoja tutkivat autonvalmistajat. Harvinaisen epäilyttävää.

Tutkimukset vertaisarvioidaan ja julkaistaan tästä syystä ja näin saadaan useampia näkökantoja.

Riku Airaksinen

Näytähän yksikin oikea tutkimus mistään näistä väitteistäsi. Aivan, mitään väitteistäsi ei ole koskaan todistettu toteen. Autismiakin rokotteisiin yhdistänyt tutkija menetti lupansa, kun selvisi, että oli väärennellyt tuloksia. Toisin kuin väität, ei ole ulkomaista eikä kotimaista oikeaa tutkimusta (ie. vertaisarvioinnin läpäisevää) väitteistäsi - ja joka tapauksessa hyödyt ylittävät haitat.

Ilman rokotteita maassamme kuolisi edelleen tuhansia lapsia ja nuoria vuosittain esim. tuhkarokkoon, kurkkumätään, sikotautiin, haemofilus influenzae:hen ja meningokokkiin. Oletko valmis ottamaan tämän omalletunnollesi?

On tunnettu ilmiö, että rokotettujen tautien hävitessä/vähentyessä lammaslaumat yrittävät kyseenalaistaa näiden tarpeellisuutta, koska haittavaikutukset korostuvat tautien hävitessä. Luultavasti saattaakin käydä niin, että laumaimmuniteetin laskiessa riittävän alas evoluutio korjaa epäilevien lapset. Toivottavasti tiedät, mistä puhut; minun mielestäni rokotteet ovat ihmiskunnan historian eniten terveyttä edistänyt keksintö.

Influenssarokotteesta olen samaa mieltä. Riskiryhmillehän (lapset, vanhukset, sairaat) sitä joka vuosi suositellaankin - samoin oli sikainfluenssarokotteen kanssa. Influenssa on riskiryhmille vaarallinen sairaus, jota vastaan rokottamalla säästetään vuosittain kymmeniä ihmishenkiä ja ehkä satoja tai tuhansia sairaalapäiviä. Terveelle aikuiselle se on lähinnä epämiellyttävä sairaus, joka maksaa rahaa yhteiskunnalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuhkarokko:

Tuhkarokkoon kuoli maailmalla vielä parikymmentä vuotta sitten miljoonia lapsia. Lisäksi sairastetun tuhkarokon vammauttamia lapsia , sokeus ja aivovauriot, oli paljon.

UNICEF ja WHO ovat maailmanlaajuisesti kampanjoineet rokotuksen puolesta ja niinpä vuonna 1999 kuoli 873000 lasta, mutta vuonna 2003 enää 530000 lasta tuhkarokkoon onnistuneiden rokotuskampanjoiden vuoksi.

Tänä päivänä tilanne on edelleen parantunut, mutta tuhkarokkoa ei ole saatu pois maapallolta, joten jokainen rokottamaton ja sen sairastava lapsi voi kuolla tai vammautua pysyvästi. Myös Suomessa.

Tämä esimerkkinä "vaarattomasta" tuhkarokosta, jonka "me kaikki sairastimme ennen lapsena" ( Siru Erling).

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Laitatko ystävällisesti vielä linkin lähteeseen josta poimit nuo tiedot.. siis mistä maista on kysymys??? on hyvä mainita aina lähde - :) Hyvä ravitsemus ja hygienia on ollut osaltaan vaikuttamassa kattavuuteen nykyään. Ei ainoastaan rokokotteet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #40

Et tarvitse mitään lähteitä vaan lähimmän neuvolan osoitteen ja puhelinnumeron, että voit viedä lapsesi mahdollisimman nopeasti rokotettavaksi.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Rokotteista pitäisi antaa kaikki tiedot, ennen kuin ihminen suostuu
sen ottamaan.
Uusi laki määrittää, että vastuu on hoidon vastaanottajalla, eikä suinkaan hoidon antajalla.
Eli heti kun olet hyväksynyt hoidon, vastuu on omasi.

Joten asiakkaan kuuluu saada valveutunut ja ajantasainen tieto
kaikesta hoidostaan.

Emme ole vielä iham euroopan tasolla tässä asiassa.
Joka maassa pyydetään allekirjoittamaan ja hyväksymään hoito,
rokotuskin. Suomessa tämä ei liene toteudu.

Esim. seuraavat tiedot, eli listat aineista, mitä rokotteet
sisältävät, jotta ihmiset voivat sitten itse päättää.

linkl
http://preventdisease.com/news/09/103009_vaccine_s...

Matti Mottonen

Vaikutti tosi "asialliselta" linkiltä.

Tietoa on toki saatava. Mikä on sitten sellainen tiedon taso, jonka itse kukin kykenee omaksumaan. Se on hyvä kysymys.

Eipähän Iltalehdenkään tapauksessa lapsen kuolinsyytä piiloteltu. Vanhemmat haluavat sitten syyllisiä (tapa surra) ja taudinaiheuttajan kuorikerroksen proteiinit - öh, rokotusohjelma on hyvä kohde.

Uskaltaisin väittää ettei lapsiluku länsimaissa ole vähentynyt rokotteiden vuoksi. Niinhän tuo linkki antaa ymmärtää. Tuota pelotetta käytetään nyt mm. kehitysmaissa.

Lapsiluku on alentunut paitsi ehkäisyn (ja työelämän sekä naisten koulutuksen) niin sen tosiasian, että rokotukset ovat vähentäneet lapsikuoleisuutta myötä.

Ahaa, sanot ravinnon ja hygienian poistaneen sairaudet ja vähentäneet kuolleisuutta. Uskallatko kokeilla?

Rokotteiden suoja ei ole ensisijassa yksilöllinen vaan perustuu rokotetuun populaatioon. Jonkin verran vapaamatkustajia menee, mutta ei montaa prosenttia.

Ja se prosentti sitten altistaa rokotettujakin. Niitä, jotka altisivat itsensä jonkinlaiselle riskiksi kaikkien yhteiseksi hyväksi.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Hyvä kannanotto. Juuri noin !! Tarvitsemme laajaa tutkimuksellista tietoa päätöstemme tueksi. Luotettavaa ja puolueetonta sellaista.

Markku Toivonen

Asiallista tietoa pitää olla saatavilla. Linkittämästäsi kohteesta sitä ei löydy.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Suomalaisten lasten terveydestä ja monien tautien käytännössä häviämisestä voimme kiittää kattavaa rokotusjärjestelmää. Jokainen voi ihan itse miettiä mitä kävisi jos jatkossa ketään ei enää rokotettaisi kattavasti Suomessa.

Kattava rokotusohjelma voi mahdollisesti aiheuttaa allergioita, mutta toisaalta, kurkkumätä vai allergia jollekkin hedelmälle? Ei liene vaikea päätös. Vanhemmille, jotka pohtivat rokottaa vaiko ei, suosittelisin silti rokotuksia, koska rokotteen mahdolliset haitat ovat paljon pienemmät kuin ne haitat mitä vastaan rokotetaan. Eikä ne oikeasti sisällä mikään mikrosiruja, joilla valtio tarkkailee kansalaisiaan.
http://www.feissarimokat.com/2011/05/salaliittorok...

astrid mustonen

Onhan näitä rokotteita ja kaikki tarvitsevat testaajia. Ai niin eläimiä ei voi käyttää kun ne voivat vaikka kuolla ja ainakin kärsivät epäoikeudenmukaisesti.http://www.rokotusinfo.fi

HPV - rokote, josta itse aloin valveutua kun teinille tuli kutsukirjeitä.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Olen kuunnellut tarinoita, ja satoja sellaisia, missä rokotukset ovat
olleet ongelmallisia.
On ollut työkavereita, sukulaisia ja tuttavia, joiden elämä
on rajoittunut rokotteiden myötä.
Olen itse tavannut, mielestäni jo liian monta rokotevammaista.

Sikainfluenssa rokotetta jaettiin tässä maassa 32 eri sorttia,
eli eri sarjoja. Ongelmia löytyi vain yhdeksästä ryhmästä.
Eli kaikki ongelmat keskittyivät samoihin 9 eri patch numeroon,
kuten asian voi ilmaista.
Eli olikin nähtävissä, että jollain pienellä alueella ei ollut mitään
reaktiota, ja toisella alueella oli paljon erilaisia reaktioita, ja moni
sairastui flunssaan välittömästi.

Toisin sanoen kaikki rokotteet eivät olleet samanlaisia. Tässä yhteydessä
on hyvä muistuttaa, että asiasta kiinnostuneet, kuten johtohenkilöt,
varmistivat, että heidän rokotteissaan ei ollut lisäaineita. Tavallisella kansalaisella ei ollut tälläiseen mahdollisuutta.

Itse olen tietysti kokemukseni perusteella, enkä kenenkään toisen
tiedon varassa, päättänyt, että rokotteet eivät toimi kuten oletetaan.

Kaksi kolmesta lapsenlapsestani eivät ole saaneet mitään rokotteita.
Ja kolmas valitettavasti sairastaa sitä kaikkea mahdollista mitä usein
katsotaan ensimmäiseen viiteen vuoteen kuuluvan. Oletan sen johtuvan
immunivajeesta, joka syntyy kaikesta ylimääräisestä, mitä muutenkin
herkkä, ja allergisuuteen taipuvainen suku kantaa jo rasitteena. Eli
olisi hyödyllistä, että vanhemmatkin voisivat sairastaa vähemmän lasten
kanssa, jos rokotteet jätettäisiin pois. Turha kansantaloudellinen rasite.
Tosiaan, lasten sairaudet olivat jo vähenemässä hygienian ja ravinnon
myötä, sen voi todistaa tilastollisestikin. Ne lisääntyivät aluksi
rokotusten alkuvaiheessa. Nyt tuhkarokko on aika kova tauti, ja sen yleensä saa rokotettu lapsi, ei rokottamaton. Olen senkin itse nähnyt.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kaupungin kansantarinat ovat kyllä viihdyttäviä, mutta eivät oikeasti todellisia. Harmi, ettei sinun kuulopuheitasi tue yksikään oikea lääketieteellinen tutkimus. Ihmiset tykkäävät tarinoida ja roskalehdet kirjoitella.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Olen y;ni kautta tavannut näitä tarinoiden kertojia, eli ihan omia
murheitaan ovat puhuneet.
Ehdotat siis, etttä ihmisiä ei pidä kuunnella.
Eli minun ei pitäisi uskoa kenenkään henkilökohtaista tarinaa.

No, mitä ihmettä teet hoitoalalla, jos et usko toisen kertomisia
sairaudesta tai tapahtumista, sillä siihenhän se hoito perustuu,
taustatiedon kerääminen on äärimmäisen tärkeää, jos haluat toisia auttaa.

Käyttäjän ErnoMarttila kuva
Erno Marttila

Kiva anekdootti, mutta tiedettä ei tehdä kertomusten ja huhujen perusteella, vaan sokeutetulla tieteellisellä tutkimuksella.

Itse en tunne yhtään rokotuksesta komplikaatioita saanutta. Esimerkiksi sikainfluenssarokotteesta narkolepsiaan sairastuneita oli alle 1/100000. Eli huomattavan pieni määrä. Sen sijaan pelastuneiden määrää ei voida millään järkevällä tavalla mitata.

Lisäksi rokotteiden ainesosista saa tietoa helposti ihan googlettelemalla esim. http://www.rokotusinfo.fi/koostumus/ tai vaikka yhdysvaltain terveysviranomaisten sivulta.

Teppo Nygren

Jossakin amerikkalaisjulkaisussa epäiltiin suomessa tyrkytettyä sikainfluenssarokotetta, joten osa meidän perheessämme jätti rokotteen ottamatta. Useiden tautien kohdalla myös toisten ottama rokote estää tauteja leviämästä ja luo suojan sitäkautta joitakin tauteja vastaan. Sikotautiin en tiennyt ihmisten menehtyvän. Aikuisena sairastettu sikotauti käsittääkseni saattaa aiheuttaa hedelmättömyyttä, mutta lähes kaikki minun tuntemani ihmiset ovat sairastaneet sikotaudin ja ovat selvinneet siitä. Jostakin luin Isorokkona tunnetun vaarallisen taudin kuolleen sukupuuttoon, joten en tiedä onko sitäkään vastaan aiheellista kaikkia rokottaa. Yhteiskunta voisi jopa säästää huomattavaia summia rahaa jos ei rokotuttaisi kaikkia, koska kaikkeien rokottaminen ei todellakaan ole tarpeellista.

Sikainfluenssarokotteen kohdalla iltapäivälehtien peloittelukampanja oli hieman toisenlaista ja se varmasti vaikutti ihmisten harkintakykyyn ottaako sen rokotteen vai ei.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ottakaapa tosiaan kaikki rokotteet ja kumartakkaa THL:n käypä suosituksia ja ihmtelekää sitte, että kuinka voitta niin huonosti. Käy oiken katteeksi sinua tämän plokin kirjottajjaa, kuinka voit olla noin sokea ja kuuro, niinko melkein kaikki ruohonjuuritason toteuttajat! Arvaappa rokotuttaako THL:n tohtorit omia lapsiaan laitaa lukien kaikile piikeillä!!

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Voisiko tätä paremmin enää kiteyttää.. kiitos Hilkka! Suomalaiset ovat valitettavasti sopulikansaa... sen todisti se järkyttävän mittava Sika-influenssa pandemia -aika... Oululaisetkin jonottivat tuntitolkulla - kilometrien jonoissa, kyynärpää taktiikalla... huh! seuraavaksi kehitteillä on jo lukuisia rokotteita, kunhan niille vain löydetään sopiva tauti :) - tarve olisi rokotteelle tuota hyväuskoisuutta vastaan :) Toivoset toivon mukaan ilmoittautuvat ensimmäisiksi vapaaehtoisiksi testaajiksi :)

Markku Toivonen

Rokotekehitykselle on paljon työtä. Erityisesti tappavien tartuntatautien kuten tuberkuloosin, HIV:n ja malarian kohdalla. Jos eteen tulee rokotetutkimus, josta voi minulle ja jälkipolville olla hyötyä, olen toki valmis osallistumaan.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Höpöhöpö. Lapsia on Suomessa rokotettu vuosikymmeniä. Olemme kuitenkin selvästi edelleen kaikki hengissä, eikä kokonaisia sukupolvia ole kuollut mystisesti. Samana aikana suomalaisten lasten kuolleisuus on laskenut maailman alhaisimmalle tasolle. Minua henkilökohtaisesti hävettäisi kirjoitella tuollaista potaskaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Häpeä vaphaasti sie, mie kaehin sinun hyväuskosuutta - ja olen vihanen just tuommosille hoitaja-lamphaille!

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #48

Eli minun pitäisi jättää sivuun kaikki lääketieteellinen tutkimus rokotteiden hyödyistä ja kuunnella kuulopuheisiin perustuvaa löpinää? No huh huh. Ammattilaisuus on ammattilaisuutta, höpisijät harvemmin ovat sen alan ammattilaisia, vaikka kuvittelevat olevansa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #49

Lääketiede ja varsinki lähihoitajien harjottama on tietteestä kaukana, son lääketeollisuuen bisnestä.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #50

Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, vaikka olet väärässä. Länsimainen lääketiede rokotuksineen on viimeisten vuosikymmenten aikana todistanut olevan tehokasta.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Meinaatko ihan tosissasi, että suomalaisten lasten alhaiseen kuolleisuuteen ovat vaikuttaneet yksiselitteisesti vain rokotteet? ehkä osansa ja suurimman osansa tuo mukaan hyvä ravitsemus, hygienia, elintaso yleensä... emme kuitenkaan voi sanoa enää asuvamme hyvinvointivaltiossa, kun suuri osa nuorista ja lapsista voi huonosti ...

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #52

En sanonut. Puhuin länsimaisesta lääketieteestä, joka on myös tutkinut vahvasti ravinnon vaikutusta ihmiseen. THL:n suosituksista löytyy paljon myös ravintoon liittyvää tietoa. Toki ihmisillä nykyään on enemmän varallisuutta myös toteuttaa hyvää ravintoa, valitettavasti ei ihan kaikille, mikä on sosioekonominen ongelma Suomessa.

Pitäisikö meidän hylätä myös kaikki THL:n suosituset ravinnosta, koska THL on mielestänne korrputoitunut mätäpaise?

Jarno Virtama

Ainakin Saksassa isot kihot, kuten Merkel, ottivat eri sikainfluenssarokotetta kuin mitä kansalle tarjottiin. Se oli tutkitumpaa ja kalliimpaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Rokotettu on kakarat, mutta sikapiikkiä ei otettu, epäluuloisuus osoittautui jokseenkin hyväksi ominaisuudeksi. Nämä globaalit epidemiat rokotteineen ovat tietynlaista eugeniikkaa. Testataan lokaalisti, levitetään globaalisti ja sitten levitelläänkin käsiä, kun kaikki maailman ihmiset eivät reagoikaan niihin samalla tavalla.

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

THL pitäisi lakkauttaa ja kansalaisten opeteltava ajattelemaan itsenäisesti asioita.
Siirryttävä auktoriteettien lautasmallista takaisin Luojan lautasmalliin.
Ihmiskroppaan ei kuulu kemikaalit ja säästettäisiin sosiaali-ja terveysmenoissa 10 miljardia.

Simo Partanen

Iltalehti kunnostautui aikoinaan sikainfluenssan uutisoinnissa. Kuinka TAAS kuoli ihminen tähän hirvittävään tautiin. Jos et rokota itseäsi, kuolet. Tämä oli lehden sanoma. Sitten ihmiset jonotti paniikissa rokotetta ja tappelivat jopa jonoissa. Miksi? Joku pelotteli heitä. Kuka? Iltalehti. Normi kausi-influenssa tappaa paljon väkeä, siitä vain ei Iltalehti revi otsikoita.

Nyt sitten jotkut jättää rokotteet ottamatta, ettei vain lapsi kuole. Miksi? Iltalehti sanoo, että minun lapsi kuolee laakista rokotteen takia. Entä jos matkustaa ja maailmalta saa jonkin kivan taudin ja lapsi kuolee siihen. Sitten Iltalehti huutaa, että miksi ei ollut rokotettu ja unohtaa, että he itse pelottelivat.

Magneettimedia, erään tavaratalon julkaisu, on taistellut rokotteita ym. vastaan ja kukaan täysijärkinen ei ota niitä juttuja vakavasti. Skepsis ry. oli antanut ko. julkaisulle palkinnon huuhaa-tieteen levittämisestä. Iltalehti ryhtynee sitten samaan? Sama toimittaja?

Syy-yhteys voi olla sattumaa kuoleman osalta, tai sitten ei. Ei ole otettu kokeita. Varmaa tietoa ei ole.

THL tosin itsekin syyllistyy välillä ylilyönteihin, ehdottihan Puska, että kuka ei ota sikapiikkiä, pitäisi rangaista. Minä en ottanut.

Polio ei rampauta lapsia kuten ennen, tosin sieltäkin voi hakea muutaman tapauksen rokotteiden takia.. Isorokko on voitettu, jäykkäkouristus, kurkkumätä ym. on voitettu. Kiitos rokotteiden.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Samoilla linjoilla kuin Siru Erling (monta viestiä ylempänä). Rokotteissa on paljon hyvääkin, mutta syy-seuraus suhteet jätetään monesti tutkimatta tai jos tutkitaan, niin negatiiviset puolet jätetään kertomatta.

Muutama mielenkiintoinen artikkeli alla luettavaksi riippumatta siitä ovatko ne nyt se ainoa oikea totuus vai ei...

http://www.magneettimedia.com/lapset-kautta-maailm...

http://www.magneettimedia.com/hyvia-uutisia-lapsil...

http://www.magneettimedia.com/ovatko-rokotteet-tur...

http://www.magneettimedia.com/rokottamattomat-laps...

http://www.magneettimedia.com/rokotekritiikin-taus...

http://www.magneettimedia.com/?p=1881

http://www.magneettimedia.com/rokotteet-aiheuttava...

http://www.magneettimedia.com/rokotukset-ovat-olle...

http://www.magneettimedia.com/rokotukset-%E2%80%93...

http://www.magneettimedia.com/rokotukset-viera-sch...
"Kun viisitoista vuotta sitten valmistuin lääkäriksi, en olisi uskonut joskus kirjoittavani esipuhetta kirjaan, joka vastustaa rokotuksia. Onhan perinteinen Iänsimainen ortodoksinen lääkäri suoraan lääketieteellisen opintoahjon tuotantolinjalta. Olen muuttunut paljon. Ajatukseni ovat muuttuneet. Kuten Mendelsohn minustakin on tullut lääketieteen kerettiläinen. Mitä enemmän luen ja tutkin, sitä enemmän uskon, että lääketiede on menossa väärään suuntaan."

http://www.magneettimedia.com/ainoa-uskottava-syy-...
"Yhdysvalloissa kätkytkuolema on virallisesti kolmanneksi yleisin syy imeväiskuolleisuudessa. Kuitenkin jos poistetaan tilastoista synnynnäisesti sairaat ja keskosena syntyneet (kuten tehdään esim. Ranskassa, Hollannissa, Irlannissa ja Tsekissä), on kätkytkuolema yleisin kuolinsyy terveenä syntyneiden lasten keskuudessa. CDC:n viimeisimmän tilaston mukaan (vuodelta 2008) imeväiskuolleita oli 28075, joista 2350 (eli 8,4 %) luokiteltiin kätkytkuolemiksi. Millerin ja Goldmanin mukaan vuonna 2001 kätkytkuolemien osuus oli 50,9 / 100.000, mutta mukaan laskettuna kaikki aiemmin kätkytkuolemiksi luokitellut, luku oli 75,4 / 100.000, eli 48 % korkeampi. Siten vuoden 2008 kätkytkuolemien todellinen määrä olisikin 3478 tapausta, eli 12,4 % kaikista imeväiskuolleista."

.. lisää artikkeileita löytyy aiheesta samaiselta sivustolta vaikka kuinka. Kannattaa lukea ja tutustua. Ihan vaikka pelkästä mielenkiinnosta.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Kannattaisi varmasti tutustua magneettimedian taustoihin ennenkuin sitä käyttää lähteenä. Jos nyt vaikka löytäisit jotain oikeasti lääketieteellistä tutkimusta, niin olisi todella hyvä.

PS. rokotus.info ei myöskään ole hyvä lähde.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Magneettimedia on esimerkiksi saanut Skepsikseltä vuoden Huuhaa -palkinnon:

»Ensimmäistä kertaa Suomessa on ilmaisjakelussa oleva mainoslehti valjastettu näin vahvasti uskomuslääkinnän, salaliittojen sekä virheellisen ja näennäistieteellisen tiedon levittämiseen...»
(Skepsis ry 7.12.2011)

Markku Toivonen

Parapsykologialla, jota magneettimedia harrastaa, on joidenkin mielestä vankka tieteellinen asema. Meillä on nykyisin laumaimmuniteetin ansiosta mahdollisuus uskoa kaikenlaiseen hömppään. Rokotuskattavuuden vähetessä lastentaudit palaavat ja niihin sairastuu myös lapsia, joita ei ehditä suojata rokotuksin ennen tartuntaa. Silloin on oikein ja aiheellista kysyä rokotusten vastustajilta: tätäkö te halusitte ja millä oikeudella? Rokotuksista kieltäytyminen ilman lääketieteellistä syytä on sosiaalisesti edesvastuutonta.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Jos lukisit kommenttini alusta asti ilman palkokasvien nenään vetämistä. Kuten sanoin, rokotteilla on saatu paljon hyvää aikaan. Sitä en kiellä (enkä ole myöskään kieltäytynyt rokoteohjelman mukaisista rokotteista).

MUTTA - asioilla on toinenkin puoli eikä sitä tuoda missään esiin. Vedetään vain herneet nenään ja aletaan skitsoamaan, jos joku muistuttaa siitä kolikon toisesta puolesta. Minusta kun rokotteidenkin (niin kuin muidenkin lääkkeiden ja lääketieteellisten toimenpiteiden) kohdalla pitää olla tiedossa myös haittavaikutukset eikä koittaa pimentää ja kieltää niitä. Jos tuotteella/ toimenpiteellä on suurempi todennäköisyys positiiviseen jatkovaikutukseen/ tulokseen kuin siihen haittapuoleen, niin eiköhän ihmiset osaa tehdä valintansa (suurimmaksi osaksi) itseään (ja samalla yhteisöä eli yhteiskuntaa) eniten hyödyntämällä tavalla. Tiedon ja etenkin haittojen pimittäminen on vain minusta todella väärin. Ei se tarkoita rokotteiden vastustamista. (Sisälukutaito kunniaan.)

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Ei kannata uskoa ketään, jos haluat löytää totuuden.

Täytyy tutkia kaikki itse, jos ei ole sitä omin silmin nähnyt.

Tieteellinen tutkimus ei nojaa toisten mielipiteisiin.

Keskustelut täällä jatkuu vain niin kauan kuin kirjoitus on näkyvillä.

Sitä voi kuitenkin jatkaa vaikka forumilla spyglss.netii.net.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Artikkeleissa on lähteet.. ja niitä kautta pääsee lukemaan pidemmästi jos haluaa. Mutta kuten mainitsin, en tiedä mikä on lopullinen koko totuus. Silti on varsin mielenkiintoista, että ihan oikeasti niistä haittapuolista ei puhuta. Siltikin vaikka hyötyjä olisi (ehkä) enemmän.

Et kai sinäkään hoitoalan ammattilaisena oikeasti sokeasti usko että lääketiede ja lääkkeet ovat vain ja ainoastaan hyviä ja kaikki tieto täysin totuudenmukaista mitään pois jättämättä?

http://www.magneettimedia.com/miksi-rokotuksia-tul...

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Jep, seurasin artikkelisi lähdettä. Samalta sivulta, mistä tuo artikkelin lähde on löytyy esimerkiksi erittäin hieno kirjoitus:

http://www.newswithviews.com/McGuire/paul164.htm

"LUCIFERIAN ELITE, MULTI-DIMENSIONAL WEAPONS, HYPERBOREA, AMERICA AND THE END OF DAYS"

Kyseessä on siis magneettimediaan rinnastettava julkaisu, joka heittää skeidaa nettiin ja jengi lukee niitä tosissaan.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Linkitin useampia artikkeleita eivätkä kaikki olleet tuolta sivustolta. Mutta kuten sanoin, koko totuutta en tiedä.. on hyviä ja huonoja puolia - huonot vain jätetään kertomatta.

Olen useampaan kertaan myös kysellyt H1N1-rokotteen kohdalta, että onko sillä jotain muitakin negatiivisia vaikutuksia kuin tuo narkolepsia.. esim rokotuksen aikaan useat raskaana olleet kertoivat rokotuksen jälkeen lapsivesien menneen, tulleen keskenmenoa ja ennenaikaisuutta. Näin siis meidän esikoisen sairaala-aikana synnyttäneiden osastolla ja vvo:lla.

Onhan näitä.. siis lääkkeitä ym joita on käytetty ja vasta myöhemmin paljastunut ne negatiiviset syy-seuraussuhteet.

Minusta jotenkin turhaan otat tätä niin henkilökohtaisesti. Että ikään kuin rokotteisiin kriittisesti suhtautuminen olisi hyökkäys sinua ja sinun "ainoina-oikeina-totuuksina" pitämiäsi asioita kohtaan. Pitää olla kriittiinen. Pitää kyseenalaistaa ja ottaa selville eikä ottaa kaikkea valmiiksi annettuna.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #62

Kyllä, kyllä. Kunhan kyseenalaistukset ja kritisointi tulisivat lääketieteellisinä tutkimuksina. Näyttöinä, jotka näyttävät toteen uusia asioita. Meteliä maailmaan mahtuu kyllä, mutta se ei ole ketään vielä parantanut.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Tutkimuksia on tehty, mutta niistä ei ole kirjoitettu.

Tässä hyvä tutkimusviite kokoelma.

link

http://www.youtube.com/watch?v=MuHra7ZcAa8

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Minusta on kornia, että rokotetut ihmiset taistelevat täällä rokotuksia vastaan levittelemällä erilaisia huuhaa-linkkejä. Dramatisoitua YouTube -videota ei voi nyt missään nimessä kutsua metatutkimukseksi. Edelleen peräänkuulutan lääketieteellistä näyttöä suomalaisten rokotusten vaarallisuudesta.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

pS. En ottanut raskaana ollessa sikainfluenssarokotetta vaikka terveydenhuollon ammattilaiset haukkuivat sen takia. Minusta rokotetta ja sen vaikutuksia vauvaan ei oltu tutkittu tarpeeksi enkä nähnyt sikainfluenssaa itsessään niin suurena pandemiana kuin se mediassa paisutettiin. Vuosittain kuolee ihmisiä influenssaankin. Ja siihen liittyen: otin abibuonna influenssarokotteen jotten sairastuisi. Sairastuin sekä rokotteesta että uudelleen kirjoituksien aikana, jolloin olinkin yli 39 asteen kuumeessa.

Ja tuo pneumokokkkirokote, johon tuo kuolemantapaus liittyy ja siitä aiheutunut keskustelu. Ei. Sitä rokotetta en ole ottanut. Onko minulla nyt oikeus olla kriittinen?

Niin ja edelleen korostan: Ei minusta täällä kukaan taistele rokotuksia vastaan, vaan esittää erilaisia mielipiteitä ja kritisoi mikä on enemmän kuin tervetullutta ja tervettä. Olisi hyvä tunnistaa ja huomata näiden ero eikä puupäänä ymmärtää asioita tahallaan väärin.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #77

Influenssarokoitehan suojaa vain ja ainoastaan influenssaa vastaan. Influenssan lisäksi yleensä on liikkeellä muita nuhakuumetta aiheuttavia viruksia. Monet influenssarokotteen ottajat luulevat saavansa automaattisen suojan kaikkea kuumetta ja nuhaa vastaan. Asiahan ei näin ole. Pneumokokkirokotetta et toki ole ottanut, koska se ei kuulunut meidän aikaamme kansalliseen rokoteohjelmaan, johon se lisättiin vasta viime vuonna. Viime vuodesta eteenpäin lapset on rokotettu pneumokokkia vastaan, mikä onkin äärimmäisen hyvä asia.

Jos olet lukenut kirjoituksiani, niin olen peräänkuuluttanut kritisointia, mikä perustuisi oikeisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin. Nyt rokotekriittisyyttä perustellaan kuulopuheilla, magneettimedian huuhaa-linkeillä tai omilla kokemuksilla, kun influenssarokotuksesta huolimatta nousi kuume. Ei hyvät ihmiset, se ei ole kritisointia, se on sitä meteliä.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling Vastaus kommenttiin #78

Pneumokokkikonjugaattirokotukset (PCV10 ja PCV13) otettiin kansalliseen rokotusohjelmaan syksyllä 2010. Sosiaali- ja terveysministeriö antoi asiaa koskevan asetuksen 23. huhtikuuta 2010. Asetus tuli voimaan 1. syyskuuta 2010.

eli Teemu Hiilinen tietosi kaipaavat päivitystä; tekstiäsi lainaten; "Pneumokokkirokotetta et toki ole ottanut, koska se ei kuulunut meidän aikaamme kansalliseen rokoteohjelmaan, johon se lisättiin vasta viime vuonna. Viime vuodesta eteenpäin lapset on rokotettu pneumokokkia vastaan."

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #80

Aijai, meni vuodella pieleen, koska rokoitukset alkoivat vuodesta 2011. Muistan tämän koska vuonna 2009 syntynyt lapseni ei saanut ko. rokoitetta rokotusohjelman puitteista, vaan ostimme sen itse apteekista. Pahoittelen nöyrästi virhettäni.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Luepas uudelleen.

Nyt on tosiaan haloo noussut pneumokokkirokotteesta. Yllä kommentoit, että ei saa kritisoida, jos on ottanut ohjelman mukaiset rokotteet. Pneumokokki ei kuulunut ohjelmaan, kun minua on rokotettu. --> Kommenttisi mukainen johtopäätös: Saan kritisoida rokotteita, joita en ole ottanut eli pneumokokkirokotetta (joita ei myöskään lapsemme ole ottaneet) ja sikainfluenssarokottetta.

Eikös?

Influenssarokotettakaan en ole vastustanut missään. Kerroin vain esimerkin, että minulla siitä ei ollut hyötyä vaan tuloksena kaksinkertainen sairastaminen. Yksittäistapaus. Kyllä. Yksittäistapauksia on aina. --> Johtopäätös tästä esimerkistä: Influenssarokotekaan ei siis toimi 100 prosenttisesti vaan tulos vaihtelee yksilötasolla ja silläkin rokotteella on se toinen puoli. Toinen johtopäätös: Ihmisellä on oikeus miettiä syy-seuraussuhdetta ja valita oman kokemuksen ja saatavilla olevan tiedon (joka pitäisi olla kattavaa) mukaan ottaako rokotteen vai ei.

Johtopäätös ei siis ollut se, että rokotteita ei saa ottaa eikä antaa.

Kritisointia on kaikki se mikä on muuta kuin "rokotteiden autuaaksi tekevä vaikutus on ainoa vaikutus". Meteli on blogipostauksessasi.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen Vastaus kommenttiin #82

En ole kieltänyt kritisointia. Olen pitänyt vain kornina, että rokotetut ihmiset ovat vahvasti viemässä lapsilta oikeutta rokotuksiin, jos minulta kysytään, niin rinnastaisin rokottamatta jättämisen heitteilejättöön.

Kuten blogissani sanoin lapsen kuolema on traaginen tapaus ja se voi johtua rokoitteesta. On kuitenkin verrattava hyötyjä ja haittoja. Rokoteohjelman rokotteiden hyödyt ovat moninkertaiset haittoihin verrattuna. Tämä on puhdasta matematiikkaa suhteilla. Mikäli kuolleisuus ilman rokotetta on 1:1000 ja rokotteen kanssa 1:1 000 000 ei pitäisi edes harkita rokottamatta jättämistä.

Nyt rokottamattomat elävät vielä rokotettujen siivellä. He suojaavat rokottamattomia, mutta tämä suoja heikkenee aina, kun joku jätetään rokottamatta. Kuka kantaa vastuun, kun ensimmäinen epidemia iskee, jonka olisi voinut välttää rokotuksilla? Silliin vaarassa ovat myös ne, jotka olisivat halunneet rokotukset, mutta eivät ehtineet saamaan niitä. Tätä vastuua tuskin kukaan nyt rokotevastainen on valmis kantamaan. Silloin etsitään uusi linkki internetistä, jossa se vastuu vieritetään seuraavalle salaliittoteorialle.

Arhi Kuittinen

Viranomaiset antoivat tahallan väärää tietoa sikainfluenssarokotteesta ja sen "tehosta".

Lisäksi sen seurantatutkimukset ja tehoseuranta julistettiin salaisiksi.

Tämä toimintatapa ei ole tiedettä nähnytkään.

Lääketehtaan ohjailema "tutkimus" ei ole tiedettä.

On hyvin aiheellisesti huolestuttavaa että disinformaatiota ja salausta ajaneet virkamiehet ja poliitikot ovat vieläkin virassa ja vallassa.

Uudet nanorokotteet - eli uudet rokotteet - ovat aito uhka.

Niiden toimintaa ruumiissa ja niiden aiheuttamia kudosvaurioita mm. aivorungossa ei ole tutkittu.

Lääketehtaiden looginen motiivi on edistää sairauksia ja nostaa lääkkeiden hintoja.

Moraalia ei voi edellyttää ja toivoa "hyvässä uskossa" valvonnan vapauttamisena.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Off topic, mutta näitä hyöty-haitta asioita on siis paljon ja jokaisen pitäisi pystyä punnitsemaan vaihtoehdot omalla kohdallaan. Otetaanpa nyt esimerkiksi yhdistelmäehkäisypillerit: Niillä on yhteiskunnan kannalta paljon hyviä ominaisuuksia. Esim. ehkäisevät ei-toivottuja raskauksia, vähentävät aknea tai kuukautiskipuja, vähentävät endometrioosin riskiä, jne. Sivuvaikutuksina vuotoa, mielialavaihtelua, lihomista (tai joskus harvoin laihtumista), turvotusta, jne. Pillereihin kumminkin liittyy lisääntynyt veritulpan riski. Nämä ongelmat mainitaan sivulauseessa ehkä. Aina ei sitäkään, vaan etenkin nuorille tuotetta kaupataan ikään kuin sillä ei olisi mitään haittavaikutuksia. (Kyllä, olen ollut useaan otteeseen paikalla.) Jopa nuoren mainitsemat migreenikohtaukset saatetaan sivuttaa kokonaan. Ei tutkita, vaan hutkitaan. Yhteiskunnan kannalta toki on edullisempaa olla tutkimatta kaikkia, yksilön kohdalla tilanne onkin toinen. Säästyttäisiin kuolemanvaaralta, erikoishoidolta, pitkältä toipumisjaksolta, osattaisiin varautua esim. raskausongelmiin jo ennen ensinmäistä lasta jne, jos nuoret tytöt tutkittaisiin tukostaipumusriskin osalta ennen pillereiden aloitusta.

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_...

"Nuorten synnyttämättömien naisten ensisijainen raskaudenehkäisymenetelmä on estrogeenia ja progestiinia sisältävä yhdistelmävalmiste. Monista terveyseduista huolimatta yhdistelmäehkäisyn käyttöön liittyy myös riskejä, joista vakavin on laskimoveritulpan lisääntynyt riski. Laskimotukoksen vuosittainen ilmaantuvuus on aiemmin terveillä hormonaalista ehkäisyä käyttämättömillä naisilla aiemmin luultua suurempi, noin 4/10 000. Yhdistelmäehkäisytablettien käyttö lisää ilmaantuvuuden noin 2-2,5-kertaiseksi. Keltarauhashormonin laadulla ei vaikuta olevan merkitystä laskimotukosriskin kannalta. Ehkäisyvalmiste on vain harvoin ainoa tukosvaaraa lisäävä tekijä. Yksi tärkeimmistä lisätekijöistä on suurentunut tukostaipumus."

"Jos nainen on sairastanut aiemmin laskimotukoksen, estrogeenia sisältävä ehkäisyvalmiste on vasta-aiheinen (Morin-Papunen ym, tässä numerossa). Samoin jos naisella tiedetään olevan perinnöllinen (esim. Leiden-mutaatio) tai hankinnainen (esim. fosfolipidivasta-aineet) tukostaipumus, hänelle ei tule aloittaa yhdistelmäehkäisyä, vaikka hän ei olisi tukosta sairastanutkaan. Aivolaskimotukoksen riskin on todettu olevan 150-kertainen ehkäisypillereitä käyttävillä protrombiinigeenin virheen kantajilla verrattuna terveisiin ehkäisypillereitä käyttämättömiin naisiin (Martinelli ym. 1998)."

Siis pillereiden kohdalla tietoa on toki onneksi saatavilla. Sen sijaan nuorille suunnatuissa infolapuissa, seksuaalivalistustunneilla, lääkärikäynneillä, jne, tuota toista puolta ei tunnuta huomioivan juuri ollenkaan.

Selvennys (sisälukutaidottomille): Tämäkään kommentti ei tarkoita, että vastustan ehkäisyä tai yhdistelmäehkäisypillereitä.

Käyttäjän SiruErling kuva
Siru Erling

Suosittelen lämpimästi lukemaan myös tätä blogistia (proviisori):
http://elamakasissamme.blogspot.fi/search?updated-...

Käyttäjän JariLehtonen kuva
Jari Lehtonen

Rokotusten vastustaminen voi olla vaarallista jos siitä seuraa rokotusten kattavuuden väheneminen.

Se että helposti leviävät virustaudit eivät leviäisi vaatii että rokotukset olisivat kattavia. Rokottamattomat ovat uhka muille rokottomattomille, sillä jos rokottomattomia alkaa olla esim 1/10 väestöstä niin on uhka että virustaudit leviävät rokottomattomien keskuudessa. Jos rokotusten kattavuus on yli 90% niin riski epidemioiden leviämisestä on pieni.

Suomessa, missä neuvolajärjestelmän ansiosta on kattava yleinen rokotusohjelma ja noin 92 prosenttia lapsista saa vapaaehtoisesti kaikki rokotusohjelman mukaiset rokotukset, on monia hengenvaarallisia tauteja, kuten tuberkuloosi, kurkkumätä, jäykkäkouristus, tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko saatu hävitetyksi melkein kokonaan.

WHO:n mukaan vuonna 2002 maailmassa kuoli 1,4 miljoonaa alle viisivuotiasta lasta sairauksiin, jotka olisi voitu estää järjestelmällisillä rokotusohjelmilla. Määrä on 14 prosenttia kaikista alle viisivuotiaiden kuolemantapauksista. Rokotusohjelmista huolimatta maailmassa kuoli vuonna 2002 noin 57 miljoonaa ihmistä sairauksiin, jotka olisi voitu estää rokotuksilla. Rokotusten avulla on maailmasta hävitetty kokonaan isorokko, joka vielä vuonna 1970 vei kaksi miljoonaa ihmishenkeä vuodessa. WHO julisti taudin täysin hävitetyksi vuonna 1980. Isorokkoon ei ole olemassa parantavaa hoitoa, ja sairastuneista jopa 30 prosenttia menehtyi.
Rokotusten vastaisessa kirjallisuudessa usein esitetään, että tartuntatautien määrä oli kääntynyt jo laskuun ennen laajamittaisten rokotusohjelmien käynnistymistä ja että syy tautien vähenemiseen, ainakin kehittyneessä maailmassa, olisi pääasiassa parantunut hygienia ja elinolot. Vaikka hygienialla, antibiooteilla ja väljemmillä elinolosuhteilla on ollut osuutensa asiassa, tilastot osoittavat että myös rokotteilla on ollut merkittävä vaikutus. Esimerkiksi tuhkarokon yleisyydessä on ollut vuosien varrella jaksollista vaihtelua, mutta pysyvää ja merkittävää tapausten vähenemistä ilmeni vasta sen jälkeen kun tuhkarokkorokote otettiin laajamittaisesti käyttöön vuonna 1963. Hepatiitti B:tä lukuun ottamatta muiden tartuntatautitapausten yleisyydessä on havaittavissa samankaltaista merkittävää vähenemistä rokotteen käyttöönoton jälkeen. Hepatiitti B:n arvellaan kääntyvän laskuun noin 15 vuoden kuluessa.

Niissä kehittyneissä maissa, joissa rokotusohjelmasta on poistettu jokin rokote esimerkiksi sivuvaikutusepäilyjen vuoksi, vaikutukset taudin esiintymiseen ovat olleet erittäin merkittäviä. Britannia, Japani ja Ruotsi poistivat hinkuyskärokotteen rokotusohjelmasta 1970-luvulla. Pian sen jälkeen muun muassa Britanniassa alkoi laaja, yli 100 000 tapauksen hinkuyskäepidemia, joka vuoteen 1978 mennessä oli aiheuttanut 36 kuolemantapausta. Japanissa rokotettujen määrän lasku 70 prosentista 20–40 prosenttiin aiheutti hinkuyskätapausten lisääntymisen 393 tapauksesta (1974) 13 000:een (1979).

Rokotuksia pidetään yhtenä kustannustehokkaimmista terveysinvestoinneista. Esimerkiksi Keniassa vuonna 2002 toteutetun tuhkarokkorokotusohjelman, jossa rokotettiin 12,8 miljoonaa lasta, on arvioitu säästävän yli $12 miljoonaa terveydenhoitokuluista ohjelmaa seuranneen kymmenen vuoden aikana. Saman ajanjakson aikana ohjelma tulee estämään 3 850 000 tuhkarokkotartuntaa ja 125 000 kuolemantapausta. Yhdysvalloissa tehdyn kustannusanalyysin perusteella jokainen rokotuksiin investoitu dollari säästää 2–27 dollaria terveydenhuollon kustannuksista

Toimituksen poiminnat