Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Tuhkaa, edustaja Kaikkonen?

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen on tänään kirjoittanut, ettei aio valittaa hovioikeuteen saamastaan rangaistuksesta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Kaikkonen myöntää syyllistyneensä rikokseen, koska on tyytyväinen oikeuden päätökseen. Näin suomalainen oikeuslaitos toimii. Eteenpäin valitetaan vain silloin, kun tuomioon ei olla tyytyväisiä. Nyt oltiin.

Kuitenkin Kaikkonen ei bloggauksensa mukaan ole tyytyväinen rangaistukseen tai tuomioon, vaan uhrautuu Suomen puolesta. Kaikkonen on rakentamassa hienoa marttyyrimyyttiä itsestään, missä syytön mies marssii roviolle, jotta Suomi astuisi askeleen eteenpäin. Kiitoksia vaan Kaikkonen, mutta kätesi on nähty ja kortin peluu ei nyt onnistu.

Kaikkonen myös hakee lisää yhteiskunnallista sääliä, koska menettää nyt mahdollisuuden adoptiolapseen. Tämä on totta, rikollisilla ei ole Suomessa mahdollisuutta saada adoptiolasta. Tästä huolimatta Kaikkonen ei kuitenkaan aio valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Suomessa ei myöskään ole mahdollisuutta saada kaksoisrangaistusta yhdestä rikoksesta. Se ei ole suomalaisen oikeuskäytännön mukaista.

Kaikkosen olisi siis kannattanut ennen rikolliseen toimintaan ryhtymistä pohtia kiinnijäämisen seurauksia, eikä kiinni jäätyään heittäisi marttyyrin viittaa päälleen tuhkien kera. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Jotenkin masentavaa kun iso mies itkee joka mediassa
Jos ei kestä tuomiota niin pitää jättää rikos tekemättä

Olkoonkin että "maan tapa" ja "kun muutkin"

Kuinkahan pitkään se aikoo sitä väninää jatkaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset