Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Suomalainen poliittinen terrorismi

Eilen Jyväskylässä tapahtunut puukotustapaus toimii valitettavana esimerkkinä siitä, kuinka yksi ääriryhmä Suomessa pyrkii terrorismin kautta kaventamaan poliittista- sekä sananvapautta Suomessa. Ääriryhmän tarkoituksena on luoda jatkuva väkivallan uhka, minkä kautta voitaisiin rajoittaa heille epäsuotuisan informaation levittämistä ja näin kaventaa sananvapautta.

Tapaus on vakava, koska viimeksi nationalistista terrorismia esiintyi Suomessa Lapuan liikkeen aikoina ennen toista maailmansotaa. Viimeisen kahden vuoden aikana nationalistinen terrorismi on kuitenkin nostanut voimakkaasti päätään. Valitettavasti tätä ilmiötä on siloteltu ja sitä on pidetty lasten tarrojen liimamisleikkinä. Kuitenkin iskujen vakavuus on noussut kokoajan suuremmaksi. 

Pride-kulkueeseen tehdystä kaasuhyökkäyksestä nostettiin syyte 88:sta pahoinpitelystä, 71:stä poliittisten toimintavapausten loukkaamisesta sekä kokouksen estämisestä. Pride-kulkuetta voidaan pitää merkittävänä virstanpylväänä nationalistisessa terrorismissa. Tämän jälkeen esimerkiksi yhtä Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittajaa, Dan Koivulaaksoa, on sumutettu kaasulla Oulussa. Nyt Jyväskylässä kirjan keskustelutilaisuudessa otettiin käyttöön jo teräase.

Suomalainen sananvapaus on niin tärkeä asia, ettei sitä saa antaa terroristien käsiin muokattavaksi. Siitä syystä isku ja sen tekijät tulee tuomita ankarasti kaikilta tahoilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Huolestuttavaa. Ihan hyvä kirjoitus ja kiitos, kun et osoita sormella mitään puoluetta syylliseksi tapahtumaan.

Sen verran kuitenkin korjaisin, ettei suomessa ole vain yksi ääriryhmä joka terrorisoi.

Jari Söderholm

Vasemmiston maahanmuuttopolitiikka jolla ollaan tuomassa kehitysmaiden ja väkivaltaisten maiden asukkaita tähän maahan on kyllä se suurin ongelma.
Sillä saadaan maamme sosiaaliturvajärjestelmä romahdutettua ja väkivaltarikosten määrä reippaaseen kasvuun.

Ei tarvitse kuin tutustua muiden euroopan maiden tilanteeseen ja tutkia miten suuri osa väkivallan tekijöistä on väkivaltaisista islaminuskoisista maista peräisin.

Näiden suorittamat väkivallan teot ovat lukumäärältään kymmenissä tuhansissa pelkästään ruotsissa.

Mutta vasemmisto nostaa kovan möläkän yhdestä puukotuksesta.
Minusta olette täysin tavallisista ihmisistä piittaamatonta porukkaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Tuo ongelma tulisi kaikkien tunnustaa ja puuttua siihen vielä kun on mahdollista, aivan kuten äärivasemmistoon ja äärioikeistoonki.

Pertti Ilonen

Tarkkana näissä kannattaa olla:
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary
safety, deserve neither liberty nor safety."
Benjamin Franklin

Vapaa suomennos.
"Jos luopuisit jostain vapauksista hetkellisen turvallisuuden kohentamiseksi, et ansaitsisi vapauksia, etkä turvallisuutta."

Vapauksia Suomessa puolustavat Suomen kansalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset