Teemu Hiilinen Vasemmistolainen AY-aktiivi

Väestöliitto hyväksyy poikien sukupuolielinten rituaalisen silpomisen

Väestöliitto haluaa juhlistaa tyttöjen päivää hyväksymällä poikien sukupuolielinten rituaalisen silpomisen. Väestöliiton mielestä on ihan kiva juttu leikellä pienten poikien peniksiä, jos se on osana väestön kulttuuria tai perinteitä. Samalla ironisesti Väestöliitto määrittelee tehtävänsä seuraavasti:

Väestöliitto edistää perheiden, nuorten ja koko väestön hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta sekä onnellista ja tasapainoista elämää. 

Väestöliiton kanta on täysin päinvastainen kuin Suomen lääkäriliiton. Lääkäriliiton mukaan: 

Muista kuin lääketieteellisistä syistä tehtävä ympärileikkaus ei ole sairaudenhoitoa eikä terveyden edistämistä eikä se siksi kuulu suomalaiseen terveydenhoitojärjestelmään. Potilaan altistaminen riskejä sisältävään toimenpiteeseen, josta ei koidu terveydellistä hyötyä, on vastoin lääkärin etiikkaa ja lääkärin tulee voida kieltäytyä toimenpiteen suorittamisesta. Lääkärin virkatehtäviin ei tule kuulua uskonnollisen rituaalin suorittaminen.

Väestöliiton kantaa vastaan asettuu myös Suomen rikoslaki sekä Euroopan Neuvoston yleissopimuksen viides artikla. Viidennessä artiklan mukaan yksilön koskemattomuuteen terveydenhuollossa voidaan puuttua vain mikäli kyseinen henkilö on omasta vapaasta tahdostaan antanut toimenpiteeseen tietoon perustuvan suostumuksensa. Suomen rikoslain (578/1995 21 luku) mukaan poikien ympärileikkaus on pahoinpitely, koska kyseessä ei ole pojalle terveydellistä hyötyä.

Väestöliitto asettuu ei siis asetu pelkästään omia tavoitteitaan vastaan, joiden mukaan se haluaa edistää jokaisen terveyttä ja turvallisuutta. Poikien turvallisuuden tunne ei kehity, kun heidän sukupuolielimiään silvotaan. Silpominen altistuttaa pojat jo heti toimenpiteessä terveydelliseen riskiin ja myöhemmin ympärileikkauksesta on monia todistettuja terveydellisiä sekä seksuaalisia haittoja. Väestöliitto asettuu siis omien tavoitteidensa lisäksi Euroopan Neuvostoa, Suomen rikoslakia sekä Suomen lääkäriliiton kannanottoa vastaan. 

Olen jättänyt myös kyselyn Väestöliitolle, mutta siihen kyselyyn ei ole vielä vastattu. Toivottavasti Väestöliitto pystyy perustelemaan vahvasti miesvihamielisen kantansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Tämä Väestöliiton kanta on todellakin jotain aivan käsittämätöntä.

Kerta heitolla koko Väestöliitto langettaa tätä kautta epäilyttävyyden varjon toimintansa taustamotiiveille.

Hmm, mielenkiintoista, Väestöliiton sivuilta kohdasta "palvelut" ja "Miehen aika" ei löydykään enää yhtään mitään http://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/tietoa-se...

Seksuaaliterveyteen liittyvät kysymykset tunnutaan Väestöliitossa ymmärrettävän lähinnä tyttöihin ja naisiin liittyvänä asiana. Kohdassa "Seksuaaliterveysklinikka" ja "Urologia" vastaanottoja tarjoavat seuraavat henkilöt:

Dan Apter, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, gynekologisen endokrinologian suppea erityispätevyys

Riitta Rönkä, urologi ja andrologi (ei vastaanottoa tällä hetkellä)

Pekka Venesmaa, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri

http://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/palvelut/...

Siitä vaan pojat ja miehet gynekologisia vaivoja potemaan ja synnyttämään!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minäkin hyväksyn ympärileikkauksen lääkärin suorittamana. Ympärileikkauksen kieltämisestä on näköjään tullut uskontojen vihaajien kokoava symboli.

Jukka Kaulanen

Samalla tavoin Ihmisoikeusliitto (Arajärvi ,T.H.) otti kantaa poikien ympärileikkausten puolesta ja vaati niitä tehtäväksi julkisen terveydenhoidon puolella.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Pippelinsilpojat vauhdissa. Mitä se on tytöiltä pois mikäli pojille annetaan samat oikeudet ruumiilliseen koskemattomuuteen mitä tytöilläkin?

Jyri Terttu

Entä jos joku kääntyy vaikkapa maya-kansan uskontoon? Harrastivat ihmisuhreja nämä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitäs mieltä olette sitten abortista? Abortissahan tuhotaan ko. lapsen elämä totaalisesti. Ympärileikkaus kohdituu vain esinahkaan.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Abortti tuhoaa viattoman ihmiselämän, ja oikeus elämään on loukkaamaton. Joten abortti on ehdottomasti väärin. Pippelinsilpomista vastustan, koska jokaisella on oikeus päättää omasta kehostaan, ja pippelinsilpominen loukkaa lapsen ruumiillista koskemattomuutta.

Michael Perukangas

Tervehdin ilolla Vihreiden puoluekokouksessa voittanutta kantaa periaateohjelmaäänestyksessä, jossa toivottiin lasten ympärileikkauksien vähentämiseksi valistusta eikä lähdetty ehdottomien kieltojen tielle. Uskon enemmän tietoon, vähemmän kieltoon.

Vanhemmat päättävät tosiasiallisesti kaikesta lapsiinsa liittyvästä kaikissa kulttuureissa ja uskonnoissa. Kun peräänkuulutamme lasten fyysistä koskemattomuutta, entäs sitten henkinen? Haluaisin nähdä, miten vanhempien ylivalta lapsiin estetään muuten kuin siirtämällä lapset kasvatuslaitoksiin, olkoonkin että haluan tietenkin että terveydelle (niin seksuaali- kuin fyysiselle) haitalliset lääketieteelliset toimenpiteet loppuvat.

Jos perustelee ympärileikkauskiellon sillä, että lapset pitää suojata vanhempien maailmankatsomuksen seurauksilta, kuka tietää, millaisia traumoja lapseen jää jos isä uskoo Tottenham Hotspuriin tai äiti astrologiaan jos lapsi haluaisikin tunnustaa West Hamia tai mieluummin ei jalkapalloa ollenkaan tai kuun sijasta hänen maailmankatsomuksensa olisi joku muu. Ok, yleensä spursilaiset tai oinaslaiset vanhemmat eivät silvo lapsiaan tatuoimalla heihin joukkueen tai tähtimerkin tunnusta.

Ympärileikkausta ei kannata eikä voi rinnastaa muuhun lapseen kohdistuvaan väkivaltaan, kuten ruumiilliseen kuritukseen, sillä ympärileikkaus perustellaan uskonnollisilla tai uskonnon leimaamilla perinteillä. Siinä ei ole mitään metafysiikkaa. Remeli on aina remeli, ja onneksi se on sentään jäänyt kansatieteellisen kidutusmuseon kuriositeetiksi. Vielä omassa lapsuudessani se ei sitä ollut: muistan serkkuni kotona mattopiiskaa pidetyn jatkuvasti esillä pelotteena, ja kyllä sitä myös käytettiin.

Tietenkin toivon, että parhaassa mahdollisessa maailmassa kaikki lapsiin kohdistuva väkivalta loppuisi, oli sitten mitä lajia hyvänsä. Sitä odotellessa, parasta johon pystymme on valistus, nimenomaan äitien valistus neuvoloissa.

http://perukangas.blogspot.fi/2012/05/pitaako-last...

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Väestöliitto antaa hiljaisen hyväksyntänsä poikien silpomisella. Heidän sivuiltaan ei löydy tietoa poikien ympärileikkausten riskeistä tai siitä, että se on oikeasti rikos heitä kohtaan.

Suomessa myöskään ei yleisesti ole jaettu tietoa poikien ympärileikkauksesta. Sen sijaan tyttöjen ympärileikkaus on tehty lailla kielletyksi, mikä on pelkästään hyvä asia. Tasa-arvon aikakaudella tämän saman kiellon pitäisi tietenkin koskea myös poikalapsia, mutta nyt ei niin ole. Sen sijaan Väestöliiton kaltaiset suuret organisaatiot siunaavat teot.

Jalkapallovertaus on hyvin, ellen sanoisi todella, ontuva tässä tapauksessa.

Aki Mönkkönen

Miten se voi olla rikos, jos itse Jumala on sen hyväksynyt?

Ettekö ole kuulleet lääketieteellisin perustein tehdystä esinahan poistosta, tai osittaisesta poistosta? Siis sen kireys voi olla myös syy poistoon.

Tyttöjen leikkaukset eivät taas perustu mihinkään Jumalan määräykseen, ovatpahan vain kulttuuria jossakin päin maailmaa.

Vähiin on käyneet valituksen aiheet, jos ei muuta ole.

Jukka Kaulanen

Perukangas: "Uskon enemmän tietoon, vähemmän kieltoon".

Tyypillistä vihreiden jonninjoutavaa lätinää! Puolue on aina ollut kieltämässä kaikkea mahdollista. Viimeksi Tiimari myi pojille ja tytöille erilaisia leluja ja eivätköhän vihreät nostaneet hirveän kampanjan asiasta, jolloin Tiimari perui kampanjan.

Samoin Ihmisoikeusliitossa vihreät tuomitsevat jyrkin sanoin lestadiolaisten ehkäisykiellot (entäs muslimit,somalit?), mutta kannattavat muslimipoikien silpomista terveyskeskuksissa.

Lasse Laaksonen

Teemu

Olet oikealla asialla. Mitenkäs puolueesi yleensä suhtautuu tähän? Vai eikö mitenkään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset